Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kukaccsosz #9941. hozzászólásáraA levéltünetek egyértelműen a phomát mutatják.
A dologhoz hozzátartozik, hogy CL-hibrid, 2 hete lett kezelve 2 l/ha Cleratoppal.
Válasz bendix #9940. hozzászólásáraHa valóban fóma akkor érdemes még permetezni. Jövő héten egy kis melegedést is jósol így hatékony lehet.
Ha sárgul és pusztul akkor lehet valamilyen talajból támadó gombabetegség is.
Kukaccsosz!!!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A repcénkben erős fómás fertőzöttséget vélek felfedezni. A növények nem igazán fejlődnek és sajnos sok tő már pusztulásnak indult, lilul-sárgul és lefeküdt a talajra...
Az lenne a kérdésem, hogy egy Carambás kezeléssel megállítható-e a fertőzés, hogy legalább a még életben maradt növényeket mentsük valahogy?
Megközelítőleg egy teljesen általános, nem intenzív búza termesztésnek mennyi a költsége/ha? Tényleg teljesen általánosan, semmi extra. Alap műtrágya + növényvédelem+gázolaj+munka. Mennyivel lehet számolni?
Hali. mit gondoltok, ha nem dolgozom be NPK-t kalászos alá, az mekkora veszteség? érdemes kiszornom vetés elött? tárcsás vetőgép dolgoz be valamennyit? vagy inbkább haggyam már...
Válasz Gabee #9920. hozzászólásáraRepcére Pantera, szépen kiviszi az árvakelést, de szerintem már elkéstél vele, ilyen átlaghőmérsékletek esetében nem hat. Nekem szeptember végén lett lekezelve.
Válasz Gabee #9924. hozzászólásáraArra vigyázz, hogy tényleg fagymentes legyen az idő a kezelés idején és a kezelés után is. Az ideális a 10 fok feletti hőmérséklet volna, 5-10 Celsius között lassabban fog dolgozni. Lombtrágyával lehet keverni pl. a Perenal-t/Gallant Super-t, de hatásfokozó adalék ezekhez a típusú szerekhez nem kell. A szeptember végén vetett repcéd fejlődési stádiuma most kb. 4-6 leveles - itt még van értelme kikapcsolni az egyszikűeket (csak tavasszal lesz szembetűnő, mennyi kárt tud csinálni pl. a búza árvakelés). Inkább most (ha a hőmérséklet is engedi), mint tavasszal.
Két hétig még jó időt jósolnak, ezért bátorkodtam kérdezni! szeretném még megejteni mivel késői vetés szept vége és a brasan alapgyomírtás bemosó csapadék mellett sem végzett megfelelő munkát, valamint erősödnie kéne még az állománynak! Valakinek tapasztalata késői gyomirtásban??
Válasz Gabee #9920. hozzászólásáraLehetne pl. a Pantera 40EC, vagya Gallant Super, vagy bármilyen más úgynevezett "fopp". Ezek ugyanis mind olyan szerek, amik a kétszikűből pl. repce ki tudják venni az egyszikűt pl. árvakelésű kalászost. Nem árt ha legalább 5 Celsius felett van a kijuttatáskor a hőmérséklet, és úgy is marad egy darabig. Magyarul: ne tökölj sokat, mert jönnek az éjszakai lehülések
Tisztelt gazdatársak! Segítséget szeretnék kérni! Repcében milyen egyszikű gyomírtót ajánlotok, valamint van e értelme még valamilyen mikroelem pótlásnak (pl route-nak) ??????
Válaszaitok előre is köszönöm
A repcebol a búza árvakelést a butisan complet kiviszi ha most rafujom ? A repce valahol meg csak 2 levelű de sok a buza aratas utan a szarazsagba nem költ ki csak most együtt a repcevel.
Mai képek, első repcém, egyenlőre csalódás, kicsit a vetőgép hibája, a föld sem lett elég jó, hiányos és aránytalan kelés.... a kérdés, hogy lesz e ebből aratásig "repce"??? Kicsit gazos, de a hétvégén befújom amint lesz rá időm. Legalább a bolhák és bogarak nem támadták meg, eddig.
7 hektár csupa apró parcella, de mind egyforma
25126 hozzászólás
Válasz kukaccsosz #9941. hozzászólásáraA levéltünetek egyértelműen a phomát mutatják.
A dologhoz hozzátartozik, hogy CL-hibrid, 2 hete lett kezelve 2 l/ha Cleratoppal.
Válasz bendix #9940. hozzászólásáraHa valóban fóma akkor érdemes még permetezni. Jövő héten egy kis melegedést is jósol így hatékony lehet.
Ha sárgul és pusztul akkor lehet valamilyen talajból támadó gombabetegség is.
Kukaccsosz!!!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A repcénkben erős fómás fertőzöttséget vélek felfedezni. A növények nem igazán fejlődnek és sajnos sok tő már pusztulásnak indult, lilul-sárgul és lefeküdt a talajra...
Az lenne a kérdésem, hogy egy Carambás kezeléssel megállítható-e a fertőzés, hogy legalább a még életben maradt növényeket mentsük valahogy?
Lennox okt 8. vetés
Válasz Czanik Sanyi #9937. hozzászólásáraA repce fejlődési hőküszöbe 7 fok körül van, a búzáé 4,4 fok. (nem talaj hő)
A repce vegetációja milyen talaj hőmérsékletnél kezdődik???
Válasz kukaccsosz #9931. hozzászólásáraErre még most is vetik...., én is egy hete tudtam elvetni.
Válasz decsi #9934. hozzászólásáraHa ugyanezt magamnak csinálom és csak az üzemanyagot számolok akkor 63e ft/ha
Válasz berenyil2 #9933. hozzászólásáraPont a napokban számoltam ki.Ha mindent szolgáltatásban csináltatsz 113e ft/ha. (Netto)Ez egy snassz búza,semmi extra.
Sziasztok!
Megközelítőleg egy teljesen általános, nem intenzív búza termesztésnek mennyi a költsége/ha? Tényleg teljesen általánosan, semmi extra. Alap műtrágya + növényvédelem+gázolaj+munka. Mennyivel lehet számolni?
Üdv,
Laci
Válasz kukaccsosz #9931. hozzászólására
Egy hete készült képek az okt. 10-én (a nagy esők előtt) vetett árpáról (Antonella)
Hali. mit gondoltok, ha nem dolgozom be NPK-t kalászos alá, az mekkora veszteség? érdemes kiszornom vetés elött? tárcsás vetőgép dolgoz be valamennyit? vagy inbkább haggyam már...
Válasz Gabee #9920. hozzászólásáraRepcére Pantera, szépen kiviszi az árvakelést, de szerintem már elkéstél vele, ilyen átlaghőmérsékletek esetében nem hat. Nekem szeptember végén lett lekezelve.
Ma láttam kikalászolt -árvakelést!!!!
Quebon - okt 7. vetés
Cellule - okt 8. vetés
Ma végre sikerült a regulátort kijuttatni. Hamarabb kellett volna de az égiek nem engedték. Talán még nem pénzkidobás.
Válasz Gabee #9924. hozzászólásáraArra vigyázz, hogy tényleg fagymentes legyen az idő a kezelés idején és a kezelés után is. Az ideális a 10 fok feletti hőmérséklet volna, 5-10 Celsius között lassabban fog dolgozni. Lombtrágyával lehet keverni pl. a Perenal-t/Gallant Super-t, de hatásfokozó adalék ezekhez a típusú szerekhez nem kell. A szeptember végén vetett repcéd fejlődési stádiuma most kb. 4-6 leveles - itt még van értelme kikapcsolni az egyszikűeket (csak tavasszal lesz szembetűnő, mennyi kárt tud csinálni pl. a búza árvakelés). Inkább most (ha a hőmérséklet is engedi), mint tavasszal.
Üdv, koromb
Két hétig még jó időt jósolnak, ezért bátorkodtam kérdezni! szeretném még megejteni mivel késői vetés szept vége és a brasan alapgyomírtás bemosó csapadék mellett sem végzett megfelelő munkát, valamint erősödnie kéne még az állománynak! Valakinek tapasztalata késői gyomirtásban??
Válasz Gabee #9920. hozzászólásáraHagyd meg tavaszra, jobban jársz.
Válasz Gabee #9920. hozzászólásáraElkésett már az...
Válasz Gabee #9920. hozzászólásáraLehetne pl. a Pantera 40EC, vagya Gallant Super, vagy bármilyen más úgynevezett "fopp". Ezek ugyanis mind olyan szerek, amik a kétszikűből pl. repce ki tudják venni az egyszikűt pl. árvakelésű kalászost. Nem árt ha legalább 5 Celsius felett van a kijuttatáskor a hőmérséklet, és úgy is marad egy darabig. Magyarul: ne tökölj sokat, mert jönnek az éjszakai lehülések
Tisztelt gazdatársak! Segítséget szeretnék kérni! Repcében milyen egyszikű gyomírtót ajánlotok, valamint van e értelme még valamilyen mikroelem pótlásnak (pl route-nak) ??????
Válaszaitok előre is köszönöm
Válasz jonny 6930 #9917. hozzászólásáraNem
Az első három búza, a negyedik árpa. Esők előtt-közben-után vetve, hengerezésre már nem volt lehetőség.
A repcebol a búza árvakelést a butisan complet kiviszi ha most rafujom ? A repce valahol meg csak 2 levelű de sok a buza aratas utan a szarazsagba nem költ ki csak most együtt a repcevel.
Válasz apuci #9913. hozzászólására
Válasz Ferror #9914. hozzászólásáraTúl nagy már.Semmi extra,csak regulátor.190 l/ha
nagyon látványos volt,jó volt a fényviszony.
Válasz decsi #9908. hozzászólásárahány leveles?
lötty?dózis?
Válasz Czanik Sanyi #9912. hozzászólásáraHa tőlem is akkor a napokban megcsinálnám a permetezést.
Válasz ano #9910. hozzászólásáraMinden tanácsot szívesen fogadok, mert most van másodjára.
Válasz ano #9910. hozzászólásáraOK! Köszönöm!
Válasz Czanik Sanyi #9906. hozzászólásáraSanyi bácsi, az összes növényre szükséged lesz tavasszal, minek okán carambát neki...
Válasz decsi #9908. hozzászólásáramivel, mekkora dózissal?
Ma már tudtunk dolgozni.
Válasz Czanik Sanyi #9906. hozzászólására58-62tő/m2
ezek meg ilyenek 58-62tő6m2 az utolsó nem az enyém, de nagyon erősnek találom, az enyém, meg gyenge, de remélem még sokat erősödik.
Első repcéim:
A jobbak ilyenek:
A roszabbak ilyenek:
Őszintén nem tudom, hogy mire számítsak, de szeretném ha 2 tonna átlag sikerülne.
Válasz koromb #9903. hozzászólásáraEzt a fejlettsége dönti el
Tisztelet!
Már lassan itt az október közepe. Kinek milyen most a repcéje? Regulátorozni lehet(ne) még az esők után? Megéri?
Üdv:KoromB
Válasz decsi #9901. hozzászólásáraAz elsőbe nem fogsz csalódni, de szerintem a másodikba se bár az még nem volt nekem
Válasz Agromókuss #9900. hozzászólásáraHybrirock és kipróbálom a Rapool Diffusiont.
Válasz decsi #9899. hozzászólásáraSzép állomány, jól sikerült milyen fajta?
Aug.31. vetés.Most vettem vetőmagot.
Válasz decsi #9891. hozzászólásáraNagyon szép Most amúgy vetőmagot vetettél?
Válasz decsi #9891. hozzászólására
Ezt az aug 20. körüli esők előtt vetetted?
Válasz tibi16 #9895. hozzászólásáraNem rossz az,szerintem ne hagy veszendobe....
Mai képek, első repcém, egyenlőre csalódás, kicsit a vetőgép hibája, a föld sem lett elég jó, hiányos és aránytalan kelés.... a kérdés, hogy lesz e ebből aratásig "repce"??? Kicsit gazos, de a hétvégén befújom amint lesz rá időm. Legalább a bolhák és bogarak nem támadták meg, eddig.
7 hektár csupa apró parcella, de mind egyforma
Repce 9-10 nappal ezelőtt.
Kapott a terület kb 50mm esőt, most megindulhat erőteljesen a növekedés.
Válasz decsi #9891. hozzászólásáraA tavalyihoz képest ez már valami!Látom hamar tanulsz .! Szép,egyenletes!