Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz .Feco. #9388. hozzászólásáraakkor bocsi! én csak eperbe szoktam használni, az előbb leírt módszerrel, csak a zöld könyvbe "méhekre mérsékelten kockázatos van írva" innen gondoltam ezeket!
Válasz Mokári Ádám #9387. hozzászólásáraFelénk azért van vetésfehérítő. Igaz erős fertőzést még én sem találtam, de észlelés szinten tegnap láttam egyazon táblában lárvát és imágót is.
Válasz Viktor 12045 #9380. hozzászólásáraNem az van ra irva! Az van ráírva, hogy méhkímélő technológiával kell kijuttatni, pontosan mert maga a szer NEM méhkímélő! A biskaya-t fujhatod éjjel-nappal, mert az méhkímélő!
Válasz ...:::Pisti:::... #9385. hozzászólásáraA bundással az a baj hogy nagy és nagyon sokat kell ennie mire annyi hatóanyagot felvesz amitől elpusztul!
A taglózó hatás csak az ott lévőket üti le a később betelepülőknek enni kell belőle, de sokat ám!
Válasz bendix #9378. hozzászólására
Köszönöm.
A dózist bőven megkapta. 1.3ha 400literbe 5deci. esti órákban, tökéletes szélcsendben.
Talán a víz volt kemény?
Lassan hat a biscaya, vagy azonnal?
3 napra még tele volt bundással.
Mellettem 5ha alma, onnan jönne az utánpótlás???
A calypso hatóanyaga ugyanaz mint a biscaya hatóanyaga. Köszi azért.
Válasz Anonimus82 #9365. hozzászólásáraÉn is most próbálom ellőször.Medax toppot vettem
mert ez tovább lehet használni bokrosodás végétől négy szárcsomós állapotig.
Válasz szanberg #9359. hozzászólásáraSzerdán nyomtuk a repcéket hidassal, rovar+ gomba. Beültem néhány körre, nem csak az enyémbe, ZRt-tábláján is, meg más maszekén is, meg persze a magaméban is...... lesz csalódás vastagon, nem kicsi
Válasz Ares 826 #9358. hozzászólásáraUkránban nagy bajság van, nagyon jelentősen kisebb termelés van mint szokott.
és az idő ott sem volt a legjobb meg máshol sem.
Mámma az irományom után végigmentem minden területen.
Énis tévedtem. Hiába méregzöld a búza, meg kis növésű fajta, akkor is 30centis állomány és a kalász napok kérdése és kintlesz. Itt nálunk északon, amikor ilyenkor még zászlóslevél sem jön ki normális időben...
és persze meg sincsen bokrosodva rendesen.
Válasz szanberg #9353. hozzászólásáraSZAROK A BÚZÁK ORSZÁGOS SZINTEN! REKORDTERMÉSEK AZ IDÉN ELMARADNAK, TÉVEDTEM NEM MERT NEGATÍV TERMÉSEK AZOK LESZNEK DE RENGETEG!! MAJD JÖNNEK A NEPPEREK A VILÁGPIACI ÁRRAL MEG MENNYI VAN UKRAJNÁBAN, OTT AHOL HÁBORÚS HELYZET VAN!!!
A héten többfelé jártam déli tájakon az országban. Aztkell, hogy mondjam, gyengék a búzák. A mi térségünkben is. Pici a szalmájuk, látszik, hogy megfogta őket a csapadék hiány. Sóderes napsütötte dűlőben már kalászol a búza nálunk amikor még a zászlósleveleknek sem lenne szabad kijönniük.
Az osztrák magas búzák térdig igaz érnek de a kisebb növésűek 40centisek jó ha vannak.
Hiába jó a színük, nem látom jónak a helyzetet, el sem bokrosodtak rendesen.
Repce igaz itt nincsen de bármerre jártam azok is gyengék.
Eleve kevesebb mindenből a vetésterület. Zöldítés is von ki hektárt meg a tavalyi ősz mégjobban. Sokhelyen még mostsem tudják levágni a kukoricájukat, soksok ezer hektár odavan a vízben. Szerintem a tavalyihoz képest fele termés lesz mindenből. Remélem a piac reagál rá és az árak felállnak normális szintre.
Válasz #9343. hozzászólásra
Várjál még kicsit először le kell aratni az idei repceretmést és azután gondolkozzunk új vetésben. Vannak jó technológiai leírások. Bayer, Kwizda, Syngenta hogy csak a legjobbakat említsem, jó technológiákat kínálnak el kell olvasni. Egyébként a repce elégé összetett dolog, sok kis apró tényező (amiről nem is gondoljuk) vihet el tonnákat a termésből.......
Sziasztok, kis segítséget szeretnék repce téren, őszre lehet bepróbálkoznák a repcével de csak 6 hektáron első évben, és fogalmam sincs hogy milyen fajtát próbáljak, valami stabil fajtát szeretnék mivel ez lenne az első év és ha el is rontok kicsit valamit akkor is teremjen egy szolidat Esetleg ha valaki tud ajánlani 1/2 fajtát megköszönném. A műtrágyát úgy képzelem el, hogy 180kg/h MAP ot bedolgozok vetés előtt, kora tavasszal pedig 180 kg/h karbamid másodszorra pedig 180kg/h pétisó. Olvastam, hogy lényeges a jó minőségű magágy és a kártevők elleni védelem. Elsőre ennyit tudok.
25228 hozzászólás
csillag!
Válasz .Feco. #9388. hozzászólásáraakkor bocsi! én csak eperbe szoktam használni, az előbb leírt módszerrel, csak a zöld könyvbe "méhekre mérsékelten kockázatos van írva" innen gondoltam ezeket!
Válasz Mokári Ádám #9387. hozzászólásáraFelénk azért van vetésfehérítő. Igaz erős fertőzést még én sem találtam, de észlelés szinten tegnap láttam egyazon táblában lárvát és imágót is.
Válasz Mokári Ádám #9387. hozzászólásáraHa nincs, az a baj?))))
Válasz Viktor 12045 #9380. hozzászólásáraNem az van ra irva! Az van ráírva, hogy méhkímélő technológiával kell kijuttatni, pontosan mert maga a szer NEM méhkímélő! A biskaya-t fujhatod éjjel-nappal, mert az méhkímélő!
Válasz kukaccsosz #9386. hozzászólásáraKalúszoson a vetésfehérítővel mi van az idén ? Még zabon se látni pedig máskor ilyenkor máj fújni kellett.
Válasz ...:::Pisti:::... #9385. hozzászólásáraA bundással az a baj hogy nagy és nagyon sokat kell ennie mire annyi hatóanyagot felvesz amitől elpusztul!
A taglózó hatás csak az ott lévőket üti le a később betelepülőknek enni kell belőle, de sokat ám!
Köszönöm.
Reggel kimegyek megnézem.
Válasz ...:::Pisti:::... #9381. hozzászólásáraszó szerint!
Válasz gazda001 #9382. hozzászólására3-4 nap bocs
Válasz ...:::Pisti:::... #9379. hozzászólásáralassan hat, 3-4 múlva potyognak csak......
Válasz Viktor 12045 #9380. hozzászólásáracsillagászati naplemente előtt egy órával, de legkésőbb 23 óráig használható fel.
Válasz bendix #9377. hozzászólásárapedig rá van írva!
Válasz bendix #9378. hozzászólására
Köszönöm.
A dózist bőven megkapta. 1.3ha 400literbe 5deci. esti órákban, tökéletes szélcsendben.
Talán a víz volt kemény?
Lassan hat a biscaya, vagy azonnal?
3 napra még tele volt bundással.
Mellettem 5ha alma, onnan jönne az utánpótlás???
A calypso hatóanyaga ugyanaz mint a biscaya hatóanyaga. Köszi azért.
Válasz ...:::Pisti:::... #9375. hozzászólásáraA Biscayanak le kellett volna vinnie a bundást, ha mégsem akkor valamit elcsesztél.
Válasz Viktor 12045 #9376. hozzászólásáraA Decis minden, csak nem méhkímélő...
Válasz ...:::Pisti:::... #9375. hozzászólásáraÜdv! Bár nincs repcém a Decis mega jó lehet, vagy calypso ezek méhkímélők, ( nekem szamócából kivitte)
Üdv.
Akkor a bundásbogárra nics senkinek tippje?
Válasz Peti1230 #9372. hozzászólásáraén fujtam keserűsót nem rég.
nitrogénes cink volt.
Válasz gazda001 #9360. hozzászólásáraVolt rajta bogar? Mi csak 1-2 fenybogarat talaltunk, de szinte mar elviragzott.
Válasz Anonimus82 #9370. hozzászólásáraIlynekor már ne fújd ki a szárcsökkentőt, 1-2 nódusz között érdemes!
Valaki írta hogy kifújta a keserűsót + rezet, cinket!
Keserűsó jó, minőségre, de szemtelítődésre is!
Rezes-cinket megspórolhattad volna, rezet 2 nóduszos állapot előtt kell fújni! (ha rezes cinkes nitrosolra gondoltál az jó, a N miatt..)
Válasz Anonimus82 #9363 hozzászólákezdő létedre le a kalappal! Ez szép! sára
Köszönöm mindenkinek úgy döntöttem nem használom lesz szalma csak kalász is legyen.
Válasz Anonimus82 #9367. hozzászólásáraÁrthatsz, ha száraz aszályos tavasz van akkor nem szabad használni
De ha attól nagyobb akkor árthatok vele a búzának?
Válasz Anonimus82 #9365. hozzászólásáraÉn is most próbálom ellőször.Medax toppot vettem
mert ez tovább lehet használni bokrosodás végétől négy szárcsomós állapotig.
És meddig lehet használni már nem késő?
Válasz Anonimus82 #9363. hozzászólásáraElég látványos hatása van.A kontrol 30cm magasabb.
Tritikáléra van e értelme?
Válasz Anonimus82 #9361. hozzászólására
Mikor szoktak szárszilárdítót használni milyen fejlett kell legyen a búza hozzá?Mert én nem használtam soha igaz még kezdő vagyok
Válasz szanberg #9359. hozzászólásáraSzerdán nyomtuk a repcéket hidassal, rovar+ gomba. Beültem néhány körre, nem csak az enyémbe, ZRt-tábláján is, meg más maszekén is, meg persze a magaméban is...... lesz csalódás vastagon, nem kicsi
Válasz Ares 826 #9358. hozzászólásáraUkránban nagy bajság van, nagyon jelentősen kisebb termelés van mint szokott.
és az idő ott sem volt a legjobb meg máshol sem.
Mámma az irományom után végigmentem minden területen.
Énis tévedtem. Hiába méregzöld a búza, meg kis növésű fajta, akkor is 30centis állomány és a kalász napok kérdése és kintlesz. Itt nálunk északon, amikor ilyenkor még zászlóslevél sem jön ki normális időben...
és persze meg sincsen bokrosodva rendesen.
Válasz szanberg #9353. hozzászólásáraSZAROK A BÚZÁK ORSZÁGOS SZINTEN! REKORDTERMÉSEK AZ IDÉN ELMARADNAK, TÉVEDTEM NEM MERT NEGATÍV TERMÉSEK AZOK LESZNEK DE RENGETEG!! MAJD JÖNNEK A NEPPEREK A VILÁGPIACI ÁRRAL MEG MENNYI VAN UKRAJNÁBAN, OTT AHOL HÁBORÚS HELYZET VAN!!!
Válasz abonyii #9351. hozzászólásáraVárd ki mi lesz belőle a végén, ezzel a pár hektárral nem fogod megingatni a kínálati piacot.
Válasz Gergő87 #9355. hozzászólásáraAz a baj hogy lehet azt nem viszi. A dozist megkapta. 1.3ha 400literbe 5deci
Lehet más kéne rá
Köszi.
Válasz ...:::Pisti:::... #9354. hozzászólásáraAkkor annak még lennie kell tartamhatásának 10-14 nap összesen!
Üdv. Mindenkinek.
Reagáljanak is. Csak a bankszferaban nem lehet igazságtalan nagy hasznot szerezni?
Repcében bundasbogarat mivel tudom leütni.segitenétek 3 napja fujtam biscayaval. Köszönöm.
A héten többfelé jártam déli tájakon az országban. Aztkell, hogy mondjam, gyengék a búzák. A mi térségünkben is. Pici a szalmájuk, látszik, hogy megfogta őket a csapadék hiány. Sóderes napsütötte dűlőben már kalászol a búza nálunk amikor még a zászlósleveleknek sem lenne szabad kijönniük.
Az osztrák magas búzák térdig igaz érnek de a kisebb növésűek 40centisek jó ha vannak.
Hiába jó a színük, nem látom jónak a helyzetet, el sem bokrosodtak rendesen.
Repce igaz itt nincsen de bármerre jártam azok is gyengék.
Eleve kevesebb mindenből a vetésterület. Zöldítés is von ki hektárt meg a tavalyi ősz mégjobban. Sokhelyen még mostsem tudják levágni a kukoricájukat, soksok ezer hektár odavan a vízben. Szerintem a tavalyihoz képest fele termés lesz mindenből. Remélem a piac reagál rá és az árak felállnak normális szintre.
ma fujtam ki a búzára a keserűsót 5kg+5kg ha réz cink cuccot.
remélem jó lesz.
Balra KWS Farinelli, jobbra Genius.
Köszönöm az infót, tudom, hogy kicsit korai, de időben szeretek tervezni.
Válasz #9348. hozzászólásra
Én is ezt ajánlanám
KWS hybrirock
Várjál még kicsit először le kell aratni az idei repceretmést és azután gondolkozzunk új vetésben. Vannak jó technológiai leírások. Bayer, Kwizda, Syngenta hogy csak a legjobbakat említsem, jó technológiákat kínálnak el kell olvasni. Egyébként a repce elégé összetett dolog, sok kis apró tényező (amiről nem is gondoljuk) vihet el tonnákat a termésből.......
Válasz #9345. hozzászólásra
nekem volt ilyenből 50 mázsa
Hasonló méretü kalászoktól milyen termés várható??
Sziasztok, kis segítséget szeretnék repce téren, őszre lehet bepróbálkoznák a repcével de csak 6 hektáron első évben, és fogalmam sincs hogy milyen fajtát próbáljak, valami stabil fajtát szeretnék mivel ez lenne az első év és ha el is rontok kicsit valamit akkor is teremjen egy szolidat Esetleg ha valaki tud ajánlani 1/2 fajtát megköszönném. A műtrágyát úgy képzelem el, hogy 180kg/h MAP ot bedolgozok vetés előtt, kora tavasszal pedig 180 kg/h karbamid másodszorra pedig 180kg/h pétisó. Olvastam, hogy lényeges a jó minőségű magágy és a kártevők elleni védelem. Elsőre ennyit tudok.