Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ki, hányszor akarja még a repcét, rovar ellen fujni?
most kemény virágzásba van,és bundás bogarat láttam elvétve,ez mekkora kártételt okoz?
érdemes most belemenni Biscayaval,vagy várjak még ,kicsit eltolva ,a következő "ragadozóig"?
Ma fújtuk az árpát Cerone-lombtrágya-rovarölő koktéllal. Ha valamilyen gombás megbetegedés nem üti fel a fejét, nem tervezünk már belemenni...
Még gyomirtáskor kapott 1 liter Acanto Plust.
Üdv.
Nem a fagy csípte meg a hegyét?
Felénk voltak reggeli -2,-3 fokok.
Reggel 5-körül tiszta dér volt a határ.
Lakott területen észre sen lehetett venni.
Miért szárad a vége?
Szárazság miatt?
Egy hete volt rá 13 mm eső... azelőtt szinte semmi.
Már az eső előtt is ilyen volt...
15-én az első gombaölőt is megkapta már.
Szerdán voltam Szolnokon, Ceglédről indultam, nem mentem a 4 es fő úton mert monoton, elmentem Törtel felé, láttam több táblát is ahol gabona már kalszosodik ^^! Sajnos láttam olyat is ahol még napraforgó, kukorica lábon volt:( gondolom belvíz miatt! Érdekes hogy felénk Cegléd körnéykén jóval nyengébbek a gabonák, pedig légvonalban max 20-30 km a távolság..
Válasz #9262. hozzászólásra
Nem rosz repce de sokat azért ne varjál tőle . Ha rám hallgatol itt már nem fujod semmivel le ha gyomos lesz inkább deszikalni kell aratás előtt de ha most lefujod az akkár a fele termést is elviheti ha viszauti aminek nagy az esélye es volt már rá példa. Aki nem tud idejébe foglalkozni a repcevel az inkább hanyagolja elégè igényes növény
Válasz #9260. hozzászólásra
Ebben a stádiumban megüti elég rendesen, komoly termésveszteség lehet belőle, modjuk ezen a repcén amúgy sem lesz világmegváltás
Válasz #9242. hozzászólásra
Az egysziküirtót minél eléb kitenném, az Ikaruszt inkább nem használnám, ha nincsen a repcében ragadósgalaj. A többi gyomot átnövi a repce. Ha mégis kitennéd az Ikaruszt, eléggé el fog húzódni a virágzás, és még aratáskor is fogja a repce nevelni az új virághajtásokat az alsó részében.
Attól függ milyen veszélyes gyom van benne. Mert ha van benne csattanó maszlag, acat esetleg szerbtövis akkor azt ki kell ütni, mert a gabona árvakelés közel nem visz el annyit mint az.
Mérlegelni kell, gyomok fejlettségét megnézni a fentebb említett kétszikűek alapján dönts. Mert pl egy acat lenulláz 1m sugárba mindent.
Gyom alapján dönts. Holnap hátha fenn lesznek a szakik és ők mégjobban megmondják a tutit!
Mert én csak tapasztalatból beszélek. Nekem teljesen más szakmám van. Csak kicsikoromtól benne vagyok és figyelek.
Úgy látom most a Profik nincsenek fenn, így válaszolok amit én tapasztaltam és majd javítanak ha nem jó.
Én úgy tapasztaltam, hogy az ilyen szelektív egyszikű irtók elkezdenek dolgozni a kétszikű gyomon is és így tökmindegy mit fújsz rá nem veszi fel a másik gyomirtót, mert leáll a növény addig amíg fel nem tudja dolgozni az egyszikű írtó szert. Én egy jó hetet várnék a 2 szer fújása között. De neked már most nemsok időd van. Mert az Ikarussal már most elvagy kicsit csúszva.
Ez a repce meg egy hét alatt nő annyit, hogy nem fogod a gazt látni. Jónak néz ki.
Szerintem meg fogja ütni az Ikarus már, főleg ha máshol nagyobb. Érdemes mérlegelni milyen gyomok vannak benne esetleg csak annak a terület résznek adni vegyszert. A Pantera meg lehet megfogja csak adni kell neki felső dózist amit engedélyokiratban írnak.
Szia,Köszönöm a gyors választ.
Az a gond, hogy Ikarust tudtam szerezni.
1.3Ha az egész.Ez maradt egy ismerősnek, nem tudok rá megvenni 3-5-hektáros csomagokat. A végén 20%-a trágyázva lett ősszel, inkább ott gyomos, de ott nagyobb is. A képen is ez van. a többi kissebb, de tisztább is ott csak triti árvakelés inkább a jellmző
És a lényeget kihagytam. Ne keverd össze mostmár semmiképp! Külön fújjad mind a 2-t. Ősszel lehet kevergetni az Ikarust, de én akkor is külön fújnám a 2 gyomírtót.
Üdvözlök Mindenkit.
Először van repcém, Tudnátok segíteni?
Ikarus és Pantera keverhető-e.
Már néhány tő virágzik, de még most érek oda, hogy gyomírtsam.
Köszönöm előre is.
Az Acanto Plus az egyik legjobb strobi a piacon. Helmintosporium ellen (levélfoltosságok, DTR stb) kiemelkedő a hatékonysága. Árpában ezért is használják nagy területen. Búzában is lombvédelemre nagyon jó. Kalászvédelemre (fuzarium) nem való.
Ne a kwizda honlapján keress más cég anyagáról tájékoztatót mert nem naprakész és nem érdeke, hogy teljes tájékoztatást adjon.
Keress rá az engedélyokiratára.
Ebbe a mixbe aztán volt minden! Lehet egy kicsit sok minden is. Sajnos a sokféle lombtrágya stb. nem lehet tudni milyen irányba módosítja a növényvédő szer hatását. Én ennyi mindent nem tennék bele egyszerre!
Sokszor a kevesebb, több!
Ha már meg volt a fertőzés és még nem látszottak ennyire a tünetek akkor előfordul, hogy a gombaölő "kihozza a tüneteket", de tovább már nem terjed.
A fungicíd elsütötte a gombabetegséggel megtámadott levélfelületet. Ez még jó kép, nálam volt levél búzában, amit teljes egésszében leszáritott. De az új hajtások, és levélfelületek gyönyörü zöldek. 3 hét mulva nálad is más képet fog mutatni a növényzet.
Válasz #9235. hozzászólásra
Az Acanto plus elsősőrban napraforgó és repce gombabetegségei ellen való, gabonát is írja, de oda vannak sokkal jobbak, Falcon pro, Tango star, Wirtuóz....... ezek kifejezetten a kalászosok védelmére vennek kifejlesztve....
Válasz #9230. hozzászólásra
Kèpes rá , nekem egy pár éve egy májusi fagy rendesen kinyirta a termést az összes virág megfeheredet es lehulot igaz akkor -3 volt reggelre de nem tesz neki jót a -1se az biztos.
25115 hozzászólás
ki, hányszor akarja még a repcét, rovar ellen fujni?
most kemény virágzásba van,és bundás bogarat láttam elvétve,ez mekkora kártételt okoz?
érdemes most belemenni Biscayaval,vagy várjak még ,kicsit eltolva ,a következő "ragadozóig"?
Melyik rovar csinál ilyet árpába?
Válasz #9276. hozzászólásra
Ilyen melegekben nemsokára kikelnek.
Veresnyakú ?
Válasz #9272. hozzászólásra
Lehetséges!
Árpa rovarölőt miert kapta? Láttál rajta valamit?
Válasz #9273. hozzászólásra
Ja igen, jövőhét végefelé itt-ott már kalászolni is fog...
Ma fújtuk az árpát Cerone-lombtrágya-rovarölő koktéllal. Ha valamilyen gombás megbetegedés nem üti fel a fejét, nem tervezünk már belemenni...
Még gyomirtáskor kapott 1 liter Acanto Plust.
Válasz #9271. hozzászólásra
Üdv.
Nem a fagy csípte meg a hegyét?
Felénk voltak reggeli -2,-3 fokok.
Reggel 5-körül tiszta dér volt a határ.
Lakott területen észre sen lehetett venni.
Miért szárad a vége?
Szárazság miatt?
Egy hete volt rá 13 mm eső... azelőtt szinte semmi.
Már az eső előtt is ilyen volt...
15-én az első gombaölőt is megkapta már.
Válasz #9269. hozzászólásra
Szerdán voltam Szolnokon, Ceglédről indultam, nem mentem a 4 es fő úton mert monoton, elmentem Törtel felé, láttam több táblát is ahol gabona már kalszosodik ^^! Sajnos láttam olyat is ahol még napraforgó, kukorica lábon volt:( gondolom belvíz miatt! Érdekes hogy felénk Cegléd körnéykén jóval nyengébbek a gabonák, pedig légvonalban max 20-30 km a távolság..
Válasz #9268. hozzászólásra
Azt a mindenit!
Két napja boncolgattam az árpánkat ami szerintem szépen néz ki, de a kalász még csak kb. 1-1,5 centis még.
Fajta Antonella, okt. 10-i vetés.
2 napja készült képek
rex árpa nagy a baj...
Válasz #9266. hozzászólásra
Szép!
Fajta, kaját mennyit kapott?
Ez a jobbik fele.
Felénk is siralmasak a búzák és a repcék
Válasz #9263. hozzászólásra
Ok.
Köszönöm
Jó Éjt mindenkinek
Válasz #9262. hozzászólásra
Nem rosz repce de sokat azért ne varjál tőle . Ha rám hallgatol itt már nem fujod semmivel le ha gyomos lesz inkább deszikalni kell aratás előtt de ha most lefujod az akkár a fele termést is elviheti ha viszauti aminek nagy az esélye es volt már rá példa. Aki nem tud idejébe foglalkozni a repcevel az inkább hanyagolja elégè igényes növény
Válasz #9261. hozzászólásra
Ok Köszönöm
Első repcém
Válasz #9260. hozzászólásra
Ebben a stádiumban megüti elég rendesen, komoly termésveszteség lehet belőle, modjuk ezen a repcén amúgy sem lesz világmegváltás
Válasz #9259. hozzászólásra
Üdv.
Ikarus mit okozna neki szerinted?
Ezt már nem szabad semmivel gyomírtani, max egyszikű irtót viselne el, mondjuk egy PERENAL-t.......
Válasz #9257. hozzászólásra
De akkor a többi gyom és a magva nem okoz gondot?
Vagy a kombájnos nem fogja azt mondani, hogy nem vágja le.
Köszi
Az egysziküirtót minél eléb kitenném, az Ikaruszt inkább nem használnám, ha nincsen a repcében ragadósgalaj. A többi gyomot átnövi a repce. Ha mégis kitennéd az Ikaruszt, eléggé el fog húzódni a virágzás, és még aratáskor is fogja a repce nevelni az új virághajtásokat az alsó részében.
Válasz #9253. hozzászólásra
Köszönöm
A trágyával kikerült pár gyom.
meg van saját is
bükköny
ragadós galaj
lóhere
ebkapor
székfű
lúdhúr
tritikáké árvakelés
acatot nemnagyon láttam
Válasz #9252. hozzászólásra
Igazán nincs mit! Szép repce, milyen egyformák is a növények.
NEM keverhetőőőőőőőőőőőőő
Köszönöm Szépen a a segítségedet.
Válasz #9250. hozzászólásra
Attól függ milyen veszélyes gyom van benne. Mert ha van benne csattanó maszlag, acat esetleg szerbtövis akkor azt ki kell ütni, mert a gabona árvakelés közel nem visz el annyit mint az.
Mérlegelni kell, gyomok fejlettségét megnézni a fentebb említett kétszikűek alapján dönts. Mert pl egy acat lenulláz 1m sugárba mindent.
Gyom alapján dönts. Holnap hátha fenn lesznek a szakik és ők mégjobban megmondják a tutit!
Mert én csak tapasztalatból beszélek. Nekem teljesen más szakmám van. Csak kicsikoromtól benne vagyok és figyelek.
Szóval a pantera sörgősebb.
A tapasztalat a minden.
Hiába olvasgatom a cimkét.
Tudod egy újszülöttnek minden vicc új
Válasz #9246. hozzászólásra
Úgy látom most a Profik nincsenek fenn, így válaszolok amit én tapasztaltam és majd javítanak ha nem jó.
Én úgy tapasztaltam, hogy az ilyen szelektív egyszikű irtók elkezdenek dolgozni a kétszikű gyomon is és így tökmindegy mit fújsz rá nem veszi fel a másik gyomirtót, mert leáll a növény addig amíg fel nem tudja dolgozni az egyszikű írtó szert. Én egy jó hetet várnék a 2 szer fújása között. De neked már most nemsok időd van. Mert az Ikarussal már most elvagy kicsit csúszva.
Ez a repce meg egy hét alatt nő annyit, hogy nem fogod a gazt látni. Jónak néz ki.
A képen a trágyázott van. Ez a nagyobb és a gyomosabb.
Akkor a panterával kezdjem, hogy nehogy stresszeljen az ikarus után?
Válasz #9245. hozzászólásra
Szerintem meg fogja ütni az Ikarus már, főleg ha máshol nagyobb. Érdemes mérlegelni milyen gyomok vannak benne esetleg csak annak a terület résznek adni vegyszert. A Pantera meg lehet megfogja csak adni kell neki felső dózist amit engedélyokiratban írnak.
Mondjuk ha másnap fújom a másikat ez már oké?
Szia,Köszönöm a gyors választ.
Az a gond, hogy Ikarust tudtam szerezni.
1.3Ha az egész.Ez maradt egy ismerősnek, nem tudok rá megvenni 3-5-hektáros csomagokat. A végén 20%-a trágyázva lett ősszel, inkább ott gyomos, de ott nagyobb is. A képen is ez van. a többi kissebb, de tisztább is ott csak triti árvakelés inkább a jellmző
És a lényeget kihagytam. Ne keverd össze mostmár semmiképp! Külön fújjad mind a 2-t. Ősszel lehet kevergetni az Ikarust, de én akkor is külön fújnám a 2 gyomírtót.
Érdemes még ezt gyomirtózni? Ahogy látom már az egyszikű gyökérváltáson túlvan.
Ikarus helyett meg lehet Galera kellene, mert már annak nagy a repce.
Üdvözlök Mindenkit.
Először van repcém, Tudnátok segíteni?
Ikarus és Pantera keverhető-e.
Már néhány tő virágzik, de még most érek oda, hogy gyomírtsam.
Köszönöm előre is.
Válasz #9237. hozzászólásra
Az Acanto Plus az egyik legjobb strobi a piacon. Helmintosporium ellen (levélfoltosságok, DTR stb) kiemelkedő a hatékonysága. Árpában ezért is használják nagy területen. Búzában is lombvédelemre nagyon jó. Kalászvédelemre (fuzarium) nem való.
Ne a kwizda honlapján keress más cég anyagáról tájékoztatót mert nem naprakész és nem érdeke, hogy teljes tájékoztatást adjon.
Keress rá az engedélyokiratára.
Válasz #9234. hozzászólásra
Ebbe a mixbe aztán volt minden! Lehet egy kicsit sok minden is. Sajnos a sokféle lombtrágya stb. nem lehet tudni milyen irányba módosítja a növényvédő szer hatását. Én ennyi mindent nem tennék bele egyszerre!
Sokszor a kevesebb, több!
Ha már meg volt a fertőzés és még nem látszottak ennyire a tünetek akkor előfordul, hogy a gombaölő "kihozza a tüneteket", de tovább már nem terjed.
Válasz #9236. hozzászólásra
A Falcon után se mutatna jobb képet. Az is tud száritani sajnos.
A fungicíd elsütötte a gombabetegséggel megtámadott levélfelületet. Ez még jó kép, nálam volt levél búzában, amit teljes egésszében leszáritott. De az új hajtások, és levélfelületek gyönyörü zöldek. 3 hét mulva nálad is más képet fog mutatni a növényzet.
nézd meg
Az Acanto plus elsősőrban napraforgó és repce gombabetegségei ellen való, gabonát is írja, de oda vannak sokkal jobbak, Falcon pro, Tango star, Wirtuóz....... ezek kifejezetten a kalászosok védelmére vennek kifejlesztve....
hopp, itt a képek is
ez mi ez ? rex árpa
egy hete már megkapta az 1 liter Acanto plust, 2 liter mikromax, 7 kg keserűsó, 2 kg karbamid
szórás előtt nem így nézett ki
Kèpes rá , nekem egy pár éve egy májusi fagy rendesen kinyirta a termést az összes virág megfeheredet es lehulot igaz akkor -3 volt reggelre de nem tesz neki jót a -1se az biztos.
Válasz #9231. hozzászólásra
A sima granstar és granstar super mehet!
A starane-os kombinációkkal kicsit várni kell (granstar super star)
Itt -2 fom volt granstart lehetne ma fujni mert azt irja hogy a fagyok elmúltával ??
Kinek mi a tapasztalata, mennyire károsítja a virágzó repcét a fagy?
Reggelre -1C fok hideg lett!