Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Apáé #23572. hozzászólására2010-ben mikor állt a víz a határban..akkor mértük, 30cm-en volt a leg töményebb koncentráció. Ez az 50mm ahhoz képest harmat. Árprilis közepén mintázom a búza vetést, az és az aktuális időjárs fogja eldönteni,valamint a piaci viszonyok,az esetleges plusz műtrágya kiadását.
Kérdés,ha most esik 50mm+ csapadék akkor az tul mélyre lemosthatja e az ammóniumnitrátot a buza és árpa földön??
Elég sürü a vetés és gondolom a gyökérzete is ilyen lehet alól.
A nitrogén nem fog lemosódni mélyre,mintha üres földre szórtam volna!
Nyugtasatok meg,hogy nem hiába szórtam ki,jól gondolom. (Feb 24 szórás)
Válasz erik18 #23569. hozzászólásáraAkkor én arra szavazok, az elszáradást nézve, főleg hogy írtad, hogy homokos rész, hogy szenved szárad el, a lila az meg a hidegben nem tud foszfort felvenni.
Miénk is lila volt, már az már javult valamit, meg némi levélszáradás itt is volt, nem ilyen mérvű, nálad lehet hogy volt valami kis őszi gomba ferőzés is, de erre nem kezelném.
Csapadék meg egy kis meleg rendbe hozná(az északi országrészen ezek most 1 hétig úgy néz ki nem lesznek adottak).
Válasz erik18 #23567. hozzászólásáraLila szín az foszfor hiány(relatív), valószínűleg a hideget zokon vette és az is lehet, hogy száratság miatt sem tud felvenni, ha volna is neki mit felvenni.
A száraz levél szintén lehet szárazság tünete is.
Mennyi csapadék volt az utóbbi időkben és mennyire volt hideg?
Válasz mtz1221 #23553. hozzászólásáraEgy erősebb fertőzés -30% a potenciális termésátlagod maximumából. -5 fokig jól elvannak, már jártam úgy, hogy a csapdák szerint szórni kellett volna, nappal közel 10 fok, hajnalra -5. Úgy volt vele a környéken mindenki, hogy a fagy elviszi őket, de nem, petéztek.
Semennyire nem ritkítja az ekézés. Ha van benne, inkább vegyszerezd, többet jelent, mint az ekézés.
Válasz MrPoke #23552. hozzászólásáraÉs mekkora kárt lett volna ha a hidegek után fújod ??? Kis sem jutottam az enyémet megnézni, itt is mindenki permetezővel szaladgál. Ekézés mennyire ritkítja meg őket ??? Holnap estére/éjszaka ha lesz erőm, meg kapálom őket.
Válasz tomi91 #23548. hozzászólásáraPietroid, eddig fújt a szél most megállt, jól el lehetett kapni őket, most meg jön a hideg. Hátha megússzuk 1 sorral.
Igaz nem búza, hanem hibrid rozs.
Nagyon szarul néz ki minden kalászos.
Előveteménytől függetlenül,pihentetett, szántott,tárcsázott. Lövésem sincs hogy ez miért ilyen hitvány.
Lesz ebből valami még? Holnap kezdenénk a fejtrágyát, eső jó eséllyel nem lesz, nem is rakunk ki csak 100 kiló ammoszulfátot.
Válasz Ganajos #23540. hozzászólásáraNem egészen 3 mm, de több, mint a semmi. Talaj is nedves, a fagy felhúzza a nedvet, csak hasznosul...
Ilyen mütrágya áraknál, nem szeretném jónapotra kitenni
Válasz Sk Laci #23536. hozzászólásáraJa értem
Akkor pont jókor szórtad ha csöpörög
Én is esőt várok, jövő 7végére mutat valami pöszmörgést lehet előtte kidobjuk
1hete szórtam a búzát 250kg/ha Amosulfan 20-24-el! Ma voltam nézni és a keréknyomoknál meg egyes részeken sárga! Az miért van pedig a gép nem süllyedt meg!
Válasz Ganajos #23535. hozzászólására60 kg N a max limit, ami egyszerre mehet. VAn egy parcellám ahol az egyszeri kijuttatás max 40 kg N ami mehet.
Kicsit többet szórtam ki, mint akartam 51 kg N /2q Unico 25,5% N/ 45% SO3/ lett volna a terv, a nem biztos csapadék miatt, de több ment ki. Nem baj. Nagyon örülök, hogy csöpörög az eső.
Már csak az árpát megszórni. Muszáj kivárnom a fagyot, mert a traktor a domboldalakon nem marad meg. Több lenne a kár, mint a haszon...
Válasz Sk Laci #23534. hozzászólásáraRepcére és búzára egyaránt?
Én először olyan 70 et terveztem, 2.ra meg 50 körül, 3.at nem szoktam hanem valami lombtrágya vagy amalgerol lesz lehet idén
Válasz Ganajos #23533. hozzászólására58 kg N ment ki mostan, a következőnél is annyi, és ha jók a körülmények, akkor 3x is annyi lessz
Kb 180 kg N van tervben időjárás fügvényében.
Válasz szanberg #23528. hozzászólásáraIdén nincs túl tolva a kalászos. Kap 150 kiló hatóanyagot,ha ismét száraz tavasz lesz,akkor lesz ami lesz vele, fókuszálunk a tavaszi vetésekre. Ha viszont csapadékos és a piac is kedvezőt mutat..esetleg még kap valamit. De ez nagyon kérdőjeles. Jelenleg nem áll jól a zászló a búza piacnak. Az ország amerre megyek, zöldül a kalászostól valamint tele a tárolók.
Válasz Sk Laci #23520. hozzászólásáraNyugi Laci!
Nem is értem hová sietnek az emberek!
Felül száraz, alul fagyott a talaj. Csapadékot nem mond egy ideig, miért akarod a napon süttetni a nitródat?
Válasz Bobo77 #23514. hozzászólásáraKb. 2q karbamid, 80 ezer forint, egy adagban, amilyen korán csak lehet, de nem fagyon, mert semmilyen csapadékra nincs kilátás egyelőre. Ha mutat majd valami esőt, akkor előtte 1-2 nappal elindulunk.
Válasz TYLLA #23524. hozzászólásáraMeglehet idén ősszel én is átállok a sistivás csávázásra.
Remélem a vetőmagosok ráteszik az előírt csávázómennyiséget, hogy ne csak ára legyen a vetőmagnak, hanem védelme is.
25123 hozzászólás
Válasz Apáé #23572. hozzászólására2010-ben mikor állt a víz a határban..akkor mértük, 30cm-en volt a leg töményebb koncentráció. Ez az 50mm ahhoz képest harmat. Árprilis közepén mintázom a búza vetést, az és az aktuális időjárs fogja eldönteni,valamint a piaci viszonyok,az esetleges plusz műtrágya kiadását.
Kérdés,ha most esik 50mm+ csapadék akkor az tul mélyre lemosthatja e az ammóniumnitrátot a buza és árpa földön??
Elég sürü a vetés és gondolom a gyökérzete is ilyen lehet alól.
A nitrogén nem fog lemosódni mélyre,mintha üres földre szórtam volna!
Nyugtasatok meg,hogy nem hiába szórtam ki,jól gondolom. (Feb 24 szórás)
Válasz A.I. #23570. hozzászólásáraHát nem sajnos. Remélem még helyrejön.
Válasz erik18 #23569. hozzászólásáraAkkor én arra szavazok, az elszáradást nézve, főleg hogy írtad, hogy homokos rész, hogy szenved szárad el, a lila az meg a hidegben nem tud foszfort felvenni.
Miénk is lila volt, már az már javult valamit, meg némi levélszáradás itt is volt, nem ilyen mérvű, nálad lehet hogy volt valami kis őszi gomba ferőzés is, de erre nem kezelném.
Csapadék meg egy kis meleg rendbe hozná(az északi országrészen ezek most 1 hétig úgy néz ki nem lesznek adottak).
Válasz A.I. #23568. hozzászólásáraCsapadék közel egy hónapja nincs számottevő. 1-2 mm. -5 és -10 hidegek voltak.
Válasz erik18 #23567. hozzászólásáraLila szín az foszfor hiány(relatív), valószínűleg a hideget zokon vette és az is lehet, hogy száratság miatt sem tud felvenni, ha volna is neki mit felvenni.
A száraz levél szintén lehet szárazság tünete is.
Mennyi csapadék volt az utóbbi időkben és mennyire volt hideg?
Üdv. Mi lehet a baja ennek a búzának? Nagyobb foltban jelentkezett dombélen ahol kicsit homokosabb a talaj.
Válasz TYLLA #23565. hozzászólásáraNagyon szép
Milyen fajta? Mit kapott eddig?
Válasz mocsencsi1 #23562. hozzászólásáraMost milyen szerrel fújjátok a repcét?
Látatlanba fújhatod, mindenhol rengeteg van.
Válasz MrPoke #23560. hozzászólására
Válasz mtz1221 #23559. hozzászólásáraNövény állomány lombfelület fölé. Lap alja egy szinten a növények tetejével. És lehetőleg délnek nézzen.
Válasz MrPoke #23545. hozzászólásáraEzt a sárgalapot milyen magasra, szélirányt vagy égtájat kell figyelni merre nézzen ???
Válasz t.romsics #23557. hozzászólására
Válasz mtz1221 #23556. hozzászólásáraÉlettani. Az őszi levelek mennek a levesbe…
Kösz mindenkinek, akkor holnap határszemle. Alsó levelek a fagytól száradtak le ???
Válasz mtz1221 #23553. hozzászólásáraA dunántúlon van repce amiben már a hernyó a szárban van. Tavaly az alföldön több 1000ha-t kellet tárcsázni.
Sokan a nitrosolt fújják permetezővel mert jön az eső :D De én ebben nem hiszek jelenleg. Felétek talán lesz eső.
Válasz mtz1221 #23553. hozzászólásáraEgy erősebb fertőzés -30% a potenciális termésátlagod maximumából. -5 fokig jól elvannak, már jártam úgy, hogy a csapdák szerint szórni kellett volna, nappal közel 10 fok, hajnalra -5. Úgy volt vele a környéken mindenki, hogy a fagy elviszi őket, de nem, petéztek.
Semennyire nem ritkítja az ekézés. Ha van benne, inkább vegyszerezd, többet jelent, mint az ekézés.
Válasz MrPoke #23552. hozzászólásáraÉs mekkora kárt lett volna ha a hidegek után fújod ??? Kis sem jutottam az enyémet megnézni, itt is mindenki permetezővel szaladgál. Ekézés mennyire ritkítja meg őket ??? Holnap estére/éjszaka ha lesz erőm, meg kapálom őket.
Válasz tomi91 #23548. hozzászólásáraPietroid, eddig fújt a szél most megállt, jól el lehetett kapni őket, most meg jön a hideg. Hátha megússzuk 1 sorral.
10-14 nap múlva Még egyet, aztán jöhet a hengerezés.
Holnap kapja a műtrágyát.
Ma legyűrűshengereztem a búzát. Tegnap kellett volna.
Válasz MrPoke #23546. hozzászólásáraMilyen szert adtál nekik?
Hátha jön az eső, amiről beszélnek.
Nem bírta,.....
Válasz Borz #23543. hozzászólásáraMi eddig megúsztuk... Hátha kibírja a lehülésig.
Igaz nem búza, hanem hibrid rozs.
Nagyon szarul néz ki minden kalászos.
Előveteménytől függetlenül,pihentetett, szántott,tárcsázott. Lövésem sincs hogy ez miért ilyen hitvány.
Lesz ebből valami még? Holnap kezdenénk a fejtrágyát, eső jó eséllyel nem lesz, nem is rakunk ki csak 100 kiló ammoszulfátot.
100 ormányost fogtam a tálban tegnap dél óta. Már töltöm a permetezőt. Figyeljétek ti is!
Jelenleg ilyen a búza, november eleji vetés.
Válasz Ganajos #23540. hozzászólásáraNem egészen 3 mm, de több, mint a semmi. Talaj is nedves, a fagy felhúzza a nedvet, csak hasznosul...
Ilyen mütrágya áraknál, nem szeretném jónapotra kitenni
Válasz Sk Laci #23536. hozzászólásáraJa értem
Akkor pont jókor szórtad ha csöpörög
Én is esőt várok, jövő 7végére mutat valami pöszmörgést lehet előtte kidobjuk
Válasz Mtz 550E #23538. hozzászólásáraGondolom fagyon szórtad, azèrt sárga mert a fagyott növènyt megtaposta a kerèk. Itt is ilyen...
1hete szórtam a búzát 250kg/ha Amosulfan 20-24-el! Ma voltam nézni és a keréknyomoknál meg egyes részeken sárga! Az miért van pedig a gép nem süllyedt meg!
Válasz Sk Laci #23536. hozzászólására3. szórás nitroszol menne permetezővel.
Extra esős időjárás esetén lenne szilárd mütrágya.
Válasz Ganajos #23535. hozzászólására60 kg N a max limit, ami egyszerre mehet. VAn egy parcellám ahol az egyszeri kijuttatás max 40 kg N ami mehet.
Kicsit többet szórtam ki, mint akartam 51 kg N /2q Unico 25,5% N/ 45% SO3/ lett volna a terv, a nem biztos csapadék miatt, de több ment ki. Nem baj. Nagyon örülök, hogy csöpörög az eső.
Már csak az árpát megszórni. Muszáj kivárnom a fagyot, mert a traktor a domboldalakon nem marad meg. Több lenne a kár, mint a haszon...
Válasz Sk Laci #23534. hozzászólásáraRepcére és búzára egyaránt?
Én először olyan 70 et terveztem, 2.ra meg 50 körül, 3.at nem szoktam hanem valami lombtrágya vagy amalgerol lesz lehet idén
Válasz Ganajos #23533. hozzászólására58 kg N ment ki mostan, a következőnél is annyi, és ha jók a körülmények, akkor 3x is annyi lessz
Kb 180 kg N van tervben időjárás fügvényében.
Ki mennyi N hatóanyagot tervez szórni első, illetve második fejtrágyának búzára, illetve repcére?
Köszi
Válasz Sk Laci #23531. hozzászólásáraSzerintem a mostani árakra gondolt
Válasz szanberg #23530. hozzászólásáraNapraforgóra, árpára sok.
Búzát, repcét, kukoricát lehet szórni többel is.
Válasz Csavarkulcs #23529. hozzászólására150 kg hatóanyag az rengeteg műtrágya!
Bruttóban meg nagyon kevés.
Válasz szanberg #23528. hozzászólásáraIdén nincs túl tolva a kalászos. Kap 150 kiló hatóanyagot,ha ismét száraz tavasz lesz,akkor lesz ami lesz vele, fókuszálunk a tavaszi vetésekre. Ha viszont csapadékos és a piac is kedvezőt mutat..esetleg még kap valamit. De ez nagyon kérdőjeles. Jelenleg nem áll jól a zászló a búza piacnak. Az ország amerre megyek, zöldül a kalászostól valamint tele a tárolók.
Válasz Bobo77 #23514. hozzászólásáraVagy kap 3q pétisót, vagy 250 kg-t + 100 liter nitrosolt.
Utóbbit viszont akkor még venni kell majd.
Válasz Sk Laci #23520. hozzászólásáraNyugi Laci!
Nem is értem hová sietnek az emberek!
Felül száraz, alul fagyott a talaj. Csapadékot nem mond egy ideig, miért akarod a napon süttetni a nitródat?
Válasz Bobo77 #23514. hozzászólásáraKb. 2q karbamid, 80 ezer forint, egy adagban, amilyen korán csak lehet, de nem fagyon, mert semmilyen csapadékra nincs kilátás egyelőre. Ha mutat majd valami esőt, akkor előtte 1-2 nappal elindulunk.
Válasz TYLLA #23524. hozzászólásáraMeglehet idén ősszel én is átállok a sistivás csávázásra.
Remélem a vetőmagosok ráteszik az előírt csávázómennyiséget, hogy ne csak ára legyen a vetőmagnak, hanem védelme is.
Válasz Sk Laci #23523. hozzászólásáraNem kapott, sistivával csávázott a vetőmag.