Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdvözlök mindenkit,
Rapool Rohan repcéről írna valaki tapasztalatot?
A gyártó mindenféle jót ígér, de én az igazat szeretném tudni.
Még soha nem volt repcém.
Sortáv,(esetleg 75cm-re mehet e?) tőszám? Mettől meddig lehet elvetni?Meddig nem késő?...
Köszönöm előre is.
A hét vége felé aktuális lesz a regulátorozás. én is a jövő hét elején az első augusztus 25-26-i vetést megcsinálom. Mindenképpen max dózis. Részemről 1 liter folicur solo.
Jó hibrid nagyon. Meg kell adni neki a rendese tápanyagot és meghálálja keményen. Nem nő magasra és könnyebb a permetezése így. Ezt már szerintem érdemes nagyobb sortávra vetni. Nekem 12,5re volt vetve, meg voltam vele elégedve nagyon, jól áttelelt.
Válasz #8458. hozzászólásra
Szerintem az őszigyomírtás ( mivel legtöbbet kalászos után van vetve ezért) az egyszikű.
Mi a mélységgel nem szoktunk variálni.
Ja a kétszikűek általában ki fagynak.
Repcében ősszel kártevők ellen mi lenne a jobb, Mospilan vagy Actara? Hatástartamra melyik hosszabb? Ebből a kettőből van itthon elegendő a területre. Esetleg valami más?
Gyomírtásnak Command mennyire jó? Homokos a terület.
Ez lesz az első repcénk, nem is figyeltem annyira milyen gyomok jöhetnek elő ilyenkor, de mintha a netes képek alapján pipitér, kamillafajok. Ezeket fogja a Command? Ha nem akkor tavasszal mivel lehet ellenük menni? Vagy jobb lenne Butistan mellé még?
Homokon mélyebbre vagy sekélyebbre szoktátok vetni, állítani a vetőgépet? Volt már ebből is bajunk, hogy a napra túl mélyre került mert süppedt a vetőgép...
Sziasztok érdeklődni szeretnék, hogy kinek milyen ötlet pattan kit a fejéből a repce bolha ellen mivel ugye rovarölő szeres csávázás nincs? Nálam a vetésterületet nagyban fogja befolyásolni, hogy mit sikerül kitalálni mert ha nem lesz valami biztosnak látszó megoldás komolyan el kell gondolkodni, hogy az olajosok közül a napraforgó nem éri-e meg jobban.
Mi minden éveben vetünk vissza búzát.. semmivel sem rosszabb mint a fémzárolt, sőt... tavaly is, idén is a legjobbak saját magból voltak.. 8t.
tisztítjuk, csávázzuk, kicsivel többet vetünk belőle, és meg nem mondod, h saját, vagy fémzárolt...
ismerek embereket, akik magbúzát termelnek... akkor inkább a saját meghagyott magomat vetem el... semmivel se biztosabb a fémzárolt.. ezek fajták, nem szabad hogy baj legyen abból ha visszaveted.. persze ha jó minőségű volt amit betakarítottál, tisztítod, és rendesen csávázod.
Itt 5,5 mázsa péti a fejtrágya a helyi cégnél, két adagban kijuttatva, mégis 5- nagyon max 6 tonnát aratnak ( idén nincsenek gabonából rekord termések itt, inkább még a jobbak is 5 tonnához közelítenek. ) Jó évben szokott lenni talán a 6 tonna... Igaz nem sirtaki, olyat itt nem lehet nagy felületen vetni sajnos.
Jó kérdés... mindent megkapott amit általában szoktunk adni neki.... 1q péti maradt ki a tervezett adagból... de ennek sem szabadott volna ennyire szembetűnően meglátszania sztem. Alap 2,5q 8-24-24; fejtrágya 2q ; lombtrágya 2x+gombaölő 2x ... április elején szerettünk volna még adni neki 1q fejként még pétit... de akkor olyan volt az idő h féltünk hogy égetné... uh nem kapott.. aztán meg nem bejött az esős idő...
Sztem nem volt olyan gyenge a technológia hogy csak ennyit adjon... tavaly lombot egyáltalán nem adtunk neki és több lett! Na sebaj... a lényeg hogy lent van... haszot hozott... mindíg mindenből le kell vonni a tapasztalatokat és a konzekvenciát! :)
Válasz #8436. hozzászólásra
A mulan is majdnem olyan volt mint a sirtaki, Lehet hogy a mulan egy kicsit gyengébb földbe volt ezért lett kevesebb rajta pár mázsával. Viszont a sirtaki abszolút nem feküdt el.
Kaptak 80kg p és k- meg 140 kg n hatóanyagot.
Továbbá 3 gombaölőt abból 2 strobi volt, meg 3 lombtrágyát és egy cycocelt.
Napraforgó után voltak vetve,a talajelőkészítés nehéztárcsa volt.
Válasz #8433. hozzászólásra
A visszavetett mag hogyan lehetett ennyivel gyengébb?
Nem lehet hogy a rozsda támadta meg vagy valamilyen agrotechnikai hiba volt?
Az idén nálunk 9 tonna lett a sirtakin, egy kicsit jobb lett mint a mulan.
Én tervezek belőle visszavetni.
Ugye anno írtam e-mailben, hogy először vetettük vissza a tavalyi Sirtaki fajtát lecsávázva... Az eredmény azt mutatja hogy a fémzárolt joobban teljesít... Tavalyi aszályos évben 7t/ha sikán lejött a Sirtakiból! Jövőre csak fémzárolt Sirtaki lesz és GK Békés kb 20 ha területen.
Sziasztok!Valaki közületek vetett hibrid búzát?Mik a tapasztalatok?Nekünk Hybery hibrid volt 20 ha-on nettó 9t/ha jött le...Sajna a minősége pont nem hozta a malmit amit állítólag tud...De azért nem panaszkodunk!Ellenben egy másik gazdának 10t/ha lett egy másik fajta búzából...Szemre sem a minékre sem a másik gazdáéra nem mondtam volna többet 6-7 t/ha nál. Az átlagok felénk 5-6t/ha (lupus,antonius,szaturnus,astardo)és nem hozzák a javító minőséget...
Termesztéstechnológiát megosztanád? Érdekelne minden elérhető és megosztható infó, a kettő közül egyet vetnék idén, plusz az Isterra Farmer fajtáját.
Érdekelne a búzák minőségi paraméterei is, fehérje, sikér, esésszám?
Mekkora területen és milyen földben lettek ezek az eredmények?
Válasz #8428. hozzászólásra
A nehéz grubber lehet hogy jobb ellenük mint a szántás.
Gyorsabban megy mint az eke és a sok kapa előbb eltalálja a pockot. A nehéz henger meg visszanyomja a földet és amelyik élve marad az is nehezebben tudja magát kiásni.
Én 2x megtárcsáznám egy nehéztárcsa+ hengerrel utána meg 2 grubber.
Ha feketén van tartva a tarló akkor nem marad meg benne az egér mert nem jut folyadékhoz.
25115 hozzászólás
Sziasztok valaki tudna nekem a florián búzáról termesztés technológiát küldeni? előre is köszi
Üdvözlök mindenkit,
Rapool Rohan repcéről írna valaki tapasztalatot?
A gyártó mindenféle jót ígér, de én az igazat szeretném tudni.
Még soha nem volt repcém.
Sortáv,(esetleg 75cm-re mehet e?) tőszám? Mettől meddig lehet elvetni?Meddig nem késő?...
Köszönöm előre is.
Válasz #8471. hozzászólásra
dupla gabona sortáv? milyen gépel lett vetve? Mennyi maggal hektáronként?
Basmati búzája volt valakinek?
Nem túl sűrű?
A hét vége felé aktuális lesz a regulátorozás. én is a jövő hét elején az első augusztus 25-26-i vetést megcsinálom. Mindenképpen max dózis. Részemről 1 liter folicur solo.
mikor ajánlott regulátorozni ?
ilyen korán magasabb dózis ajánlott?
Válasz #8469. hozzászólásra
Milyen fajtát vetettél?
Válasz #8468. hozzászólásra
köszi már kel.
Válasz #8467. hozzászólásra
5-6 nap
ijen időben hány napra kel a repce?
Válasz #8465. hozzászólásra
Jó választás
Válasz #8463. hozzászólásra
Mi évekig vetettük 45cm-re de utána be jöttek az újabbak (D04-D06) és azóta azt vetjük az idén csak D06 lesz
Válasz #8463. hozzászólásra
Jó hibrid nagyon. Meg kell adni neki a rendese tápanyagot és meghálálja keményen. Nem nő magasra és könnyebb a permetezése így. Ezt már szerintem érdemes nagyobb sortávra vetni. Nekem 12,5re volt vetve, meg voltam vele elégedve nagyon, jól áttelelt.
Sziasztok!
Pio D03 repcéje volt valakinek? Idére ilyet vettem de nem nagyon ismerem
Válasz #8461. hozzászólásra
butisanból melyiket fújtad?
Butisan a legjobb. Volt olyan hogy csak 5 mm eső volt rá de hatás teljes volt de a repce nem kelt ki.
Én Mospilan-t használnék. A Command meg viszi a kamilla fajokat és pipitért.
Szerintem az őszigyomírtás ( mivel legtöbbet kalászos után van vetve ezért) az egyszikű.
Mi a mélységgel nem szoktunk variálni.
Ja a kétszikűek általában ki fagynak.
Repcében ősszel kártevők ellen mi lenne a jobb, Mospilan vagy Actara? Hatástartamra melyik hosszabb? Ebből a kettőből van itthon elegendő a területre. Esetleg valami más?
Gyomírtásnak Command mennyire jó? Homokos a terület.
Ez lesz az első repcénk, nem is figyeltem annyira milyen gyomok jöhetnek elő ilyenkor, de mintha a netes képek alapján pipitér, kamillafajok. Ezeket fogja a Command? Ha nem akkor tavasszal mivel lehet ellenük menni? Vagy jobb lenne Butistan mellé még?
Homokon mélyebbre vagy sekélyebbre szoktátok vetni, állítani a vetőgépet? Volt már ebből is bajunk, hogy a napra túl mélyre került mert süppedt a vetőgép...
Válasz #8456. hozzászólásra
rovarölöt tudsz belefújni ősszel
Sziasztok érdeklődni szeretnék, hogy kinek milyen ötlet pattan kit a fejéből a repce bolha ellen mivel ugye rovarölő szeres csávázás nincs? Nálam a vetésterületet nagyban fogja befolyásolni, hogy mit sikerül kitalálni mert ha nem lesz valami biztosnak látszó megoldás komolyan el kell gondolkodni, hogy az olajosok közül a napraforgó nem éri-e meg jobban.
Válasz #8454. hozzászólásra
Szerintem semmi extrára nem kell gondolni sima csávázó szereket használunk
Válasz #8453. hozzászólásra
Milyen szerrel kezelitek a magot csávázáskor??
Válasz #8445. hozzászólásra
Mi minden éveben vetünk vissza búzát.. semmivel sem rosszabb mint a fémzárolt, sőt... tavaly is, idén is a legjobbak saját magból voltak.. 8t.
tisztítjuk, csávázzuk, kicsivel többet vetünk belőle, és meg nem mondod, h saját, vagy fémzárolt...
ismerek embereket, akik magbúzát termelnek... akkor inkább a saját meghagyott magomat vetem el... semmivel se biztosabb a fémzárolt.. ezek fajták, nem szabad hogy baj legyen abból ha visszaveted.. persze ha jó minőségű volt amit betakarítottál, tisztítod, és rendesen csávázod.
Válasz #8448. hozzászólásra
Itt 5,5 mázsa péti a fejtrágya a helyi cégnél, két adagban kijuttatva, mégis 5- nagyon max 6 tonnát aratnak ( idén nincsenek gabonából rekord termések itt, inkább még a jobbak is 5 tonnához közelítenek. ) Jó évben szokott lenni talán a 6 tonna... Igaz nem sirtaki, olyat itt nem lehet nagy felületen vetni sajnos.
Válasz #8447. hozzászólásra
jó az akkor rendes gabona sortávra vetetted
Válasz #8449. hozzászólásra
Igen, Péti-t értettem.
Válasz #8448. hozzászólásra
A fejtrágya 2g alatt pétit értesz? De tök mindegy ha AN is ennyi N hatóanyagtól nem rossz az 5-t.
Válasz #8435. hozzászólásra
Jó kérdés... mindent megkapott amit általában szoktunk adni neki.... 1q péti maradt ki a tervezett adagból... de ennek sem szabadott volna ennyire szembetűnően meglátszania sztem. Alap 2,5q 8-24-24; fejtrágya 2q ; lombtrágya 2x+gombaölő 2x ... április elején szerettünk volna még adni neki 1q fejként még pétit... de akkor olyan volt az idő h féltünk hogy égetné... uh nem kapott.. aztán meg nem bejött az esős idő...
Sztem nem volt olyan gyenge a technológia hogy csak ennyit adjon... tavaly lombot egyáltalán nem adtunk neki és több lett! Na sebaj... a lényeg hogy lent van... haszot hozott... mindíg mindenből le kell vonni a tapasztalatokat és a konzekvenciát! :)
Válasz #8446. hozzászólásra
12 cm , csúcstechnikával
Válasz #8443. hozzászólásra
milyen sortávolságra vetetted?
Te vetették már vissza Sirtakit?
Én is hagytam most elsőnek de félek hogy sokkal gyengébb lesz mint a fémzárolt...
Válasz #8436. hozzászólásra
A mulan is majdnem olyan volt mint a sirtaki, Lehet hogy a mulan egy kicsit gyengébb földbe volt ezért lett kevesebb rajta pár mázsával. Viszont a sirtaki abszolút nem feküdt el.
Kaptak 80kg p és k- meg 140 kg n hatóanyagot.
Továbbá 3 gombaölőt abból 2 strobi volt, meg 3 lombtrágyát és egy cycocelt.
Napraforgó után voltak vetve,a talajelőkészítés nehéztárcsa volt.
Válasz #8441. hozzászólásra
igen.
kollégák hogy haladtok a földmunkákkal a repcének?
Válasz #8411. hozzászólásra
Az a repce amit visszavetettél az hibrid volt?
Válasz #8411. hozzászólásra
Sziasztok! Basmati v. Farinelli volt valakinek gyengébb területen?
Válasz #8437. hozzászólásra
Sirtaki fajta
Egyébként ez a KWS Sirtaki most hibrid vagy fajta búza?
Mulan mennyi lett, és miket kapott???
Válasz #8433. hozzászólásra
A visszavetett mag hogyan lehetett ennyivel gyengébb?
Nem lehet hogy a rozsda támadta meg vagy valamilyen agrotechnikai hiba volt?
Az idén nálunk 9 tonna lett a sirtakin, egy kicsit jobb lett mint a mulan.
Én tervezek belőle visszavetni.
Válasz #8432. hozzászólásra
És mit kapott a hibrid??
Válasz #8419. hozzászólásra
Ugye anno írtam e-mailben, hogy először vetettük vissza a tavalyi Sirtaki fajtát lecsávázva... Az eredmény azt mutatja hogy a fémzárolt joobban teljesít... Tavalyi aszályos évben 7t/ha sikán lejött a Sirtakiból! Jövőre csak fémzárolt Sirtaki lesz és GK Békés kb 20 ha területen.
Sziasztok!Valaki közületek vetett hibrid búzát?Mik a tapasztalatok?Nekünk Hybery hibrid volt 20 ha-on nettó 9t/ha jött le...Sajna a minősége pont nem hozta a malmit amit állítólag tud...De azért nem panaszkodunk!Ellenben egy másik gazdának 10t/ha lett egy másik fajta búzából...Szemre sem a minékre sem a másik gazdáéra nem mondtam volna többet 6-7 t/ha nál. Az átlagok felénk 5-6t/ha (lupus,antonius,szaturnus,astardo)és nem hozzák a javító minőséget...
Válasz #8422. hozzászólásra
kb 91000 minden nap esik minden
Válasz #8427. hozzászólásra
Gratulálok, nagyon szép eredmény!
Termesztéstechnológiát megosztanád? Érdekelne minden elérhető és megosztható infó, a kettő közül egyet vetnék idén, plusz az Isterra Farmer fajtáját.
Érdekelne a búzák minőségi paraméterei is, fehérje, sikér, esésszám?
Mekkora területen és milyen földben lettek ezek az eredmények?
Előre is kösz a válaszokat!
Válasz #8428. hozzászólásra
A nehéz grubber lehet hogy jobb ellenük mint a szántás.
Gyorsabban megy mint az eke és a sok kapa előbb eltalálja a pockot. A nehéz henger meg visszanyomja a földet és amelyik élve marad az is nehezebben tudja magát kiásni.
Én 2x megtárcsáznám egy nehéztárcsa+ hengerrel utána meg 2 grubber.
Ha feketén van tartva a tarló akkor nem marad meg benne az egér mert nem jut folyadékhoz.
Válasz #8423. hozzászólásra
szántani szántani buza alá is minden alá mert a vetésben még több gondot fognak okozni ha ne mcsinál nekik valami t az ember