Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #23553. hozzászólásáraEgy erősebb fertőzés -30% a potenciális termésátlagod maximumából. -5 fokig jól elvannak, már jártam úgy, hogy a csapdák szerint szórni kellett volna, nappal közel 10 fok, hajnalra -5. Úgy volt vele a környéken mindenki, hogy a fagy elviszi őket, de nem, petéztek.
Semennyire nem ritkítja az ekézés. Ha van benne, inkább vegyszerezd, többet jelent, mint az ekézés.
Válasz MrPoke #23552. hozzászólásáraÉs mekkora kárt lett volna ha a hidegek után fújod ??? Kis sem jutottam az enyémet megnézni, itt is mindenki permetezővel szaladgál. Ekézés mennyire ritkítja meg őket ??? Holnap estére/éjszaka ha lesz erőm, meg kapálom őket.
Válasz tomi91 #23548. hozzászólásáraPietroid, eddig fújt a szél most megállt, jól el lehetett kapni őket, most meg jön a hideg. Hátha megússzuk 1 sorral.
Igaz nem búza, hanem hibrid rozs.
Nagyon szarul néz ki minden kalászos.
Előveteménytől függetlenül,pihentetett, szántott,tárcsázott. Lövésem sincs hogy ez miért ilyen hitvány.
Lesz ebből valami még? Holnap kezdenénk a fejtrágyát, eső jó eséllyel nem lesz, nem is rakunk ki csak 100 kiló ammoszulfátot.
Válasz Ganajos #23540. hozzászólásáraNem egészen 3 mm, de több, mint a semmi. Talaj is nedves, a fagy felhúzza a nedvet, csak hasznosul...
Ilyen mütrágya áraknál, nem szeretném jónapotra kitenni
Válasz Sk Laci #23536. hozzászólásáraJa értem
Akkor pont jókor szórtad ha csöpörög
Én is esőt várok, jövő 7végére mutat valami pöszmörgést lehet előtte kidobjuk
1hete szórtam a búzát 250kg/ha Amosulfan 20-24-el! Ma voltam nézni és a keréknyomoknál meg egyes részeken sárga! Az miért van pedig a gép nem süllyedt meg!
Válasz Ganajos #23535. hozzászólására60 kg N a max limit, ami egyszerre mehet. VAn egy parcellám ahol az egyszeri kijuttatás max 40 kg N ami mehet.
Kicsit többet szórtam ki, mint akartam 51 kg N /2q Unico 25,5% N/ 45% SO3/ lett volna a terv, a nem biztos csapadék miatt, de több ment ki. Nem baj. Nagyon örülök, hogy csöpörög az eső.
Már csak az árpát megszórni. Muszáj kivárnom a fagyot, mert a traktor a domboldalakon nem marad meg. Több lenne a kár, mint a haszon...
Válasz Sk Laci #23534. hozzászólásáraRepcére és búzára egyaránt?
Én először olyan 70 et terveztem, 2.ra meg 50 körül, 3.at nem szoktam hanem valami lombtrágya vagy amalgerol lesz lehet idén
Válasz Ganajos #23533. hozzászólására58 kg N ment ki mostan, a következőnél is annyi, és ha jók a körülmények, akkor 3x is annyi lessz
Kb 180 kg N van tervben időjárás fügvényében.
Válasz szanberg #23528. hozzászólásáraIdén nincs túl tolva a kalászos. Kap 150 kiló hatóanyagot,ha ismét száraz tavasz lesz,akkor lesz ami lesz vele, fókuszálunk a tavaszi vetésekre. Ha viszont csapadékos és a piac is kedvezőt mutat..esetleg még kap valamit. De ez nagyon kérdőjeles. Jelenleg nem áll jól a zászló a búza piacnak. Az ország amerre megyek, zöldül a kalászostól valamint tele a tárolók.
Válasz Sk Laci #23520. hozzászólásáraNyugi Laci!
Nem is értem hová sietnek az emberek!
Felül száraz, alul fagyott a talaj. Csapadékot nem mond egy ideig, miért akarod a napon süttetni a nitródat?
Válasz Bobo77 #23514. hozzászólásáraKb. 2q karbamid, 80 ezer forint, egy adagban, amilyen korán csak lehet, de nem fagyon, mert semmilyen csapadékra nincs kilátás egyelőre. Ha mutat majd valami esőt, akkor előtte 1-2 nappal elindulunk.
Válasz TYLLA #23524. hozzászólásáraMeglehet idén ősszel én is átállok a sistivás csávázásra.
Remélem a vetőmagosok ráteszik az előírt csávázómennyiséget, hogy ne csak ára legyen a vetőmagnak, hanem védelme is.
Ezek a reggeli -7-9 fokos fagyok elintézik a kifagyó gyomokat ??? Háromtáblában van a repcém, mindben egyforma minden előkészület, mégis kettőben 40 centis, egyben meg 20 centis. Búza elővetemény volt mind háromban, vegyszert a búzák nem kaptak. Eső is kb egyforma volt mindenhol. ami kisebb azt 3 soron elmunkáltam, a többiből kivert az eső, Lehet ez az oka, hogy jobban összetömörödött az ???
25115 hozzászólás
Válasz mocsencsi1 #23562. hozzászólásáraMost milyen szerrel fújjátok a repcét?
Látatlanba fújhatod, mindenhol rengeteg van.
Válasz MrPoke #23560. hozzászólására
Válasz mtz1221 #23559. hozzászólásáraNövény állomány lombfelület fölé. Lap alja egy szinten a növények tetejével. És lehetőleg délnek nézzen.
Válasz MrPoke #23545. hozzászólásáraEzt a sárgalapot milyen magasra, szélirányt vagy égtájat kell figyelni merre nézzen ???
Válasz t.romsics #23557. hozzászólására
Válasz mtz1221 #23556. hozzászólásáraÉlettani. Az őszi levelek mennek a levesbe…
Kösz mindenkinek, akkor holnap határszemle. Alsó levelek a fagytól száradtak le ???
Válasz mtz1221 #23553. hozzászólásáraA dunántúlon van repce amiben már a hernyó a szárban van. Tavaly az alföldön több 1000ha-t kellet tárcsázni.
Sokan a nitrosolt fújják permetezővel mert jön az eső :D De én ebben nem hiszek jelenleg. Felétek talán lesz eső.
Válasz mtz1221 #23553. hozzászólásáraEgy erősebb fertőzés -30% a potenciális termésátlagod maximumából. -5 fokig jól elvannak, már jártam úgy, hogy a csapdák szerint szórni kellett volna, nappal közel 10 fok, hajnalra -5. Úgy volt vele a környéken mindenki, hogy a fagy elviszi őket, de nem, petéztek.
Semennyire nem ritkítja az ekézés. Ha van benne, inkább vegyszerezd, többet jelent, mint az ekézés.
Válasz MrPoke #23552. hozzászólásáraÉs mekkora kárt lett volna ha a hidegek után fújod ??? Kis sem jutottam az enyémet megnézni, itt is mindenki permetezővel szaladgál. Ekézés mennyire ritkítja meg őket ??? Holnap estére/éjszaka ha lesz erőm, meg kapálom őket.
Válasz tomi91 #23548. hozzászólásáraPietroid, eddig fújt a szél most megállt, jól el lehetett kapni őket, most meg jön a hideg. Hátha megússzuk 1 sorral.
10-14 nap múlva Még egyet, aztán jöhet a hengerezés.
Holnap kapja a műtrágyát.
Ma legyűrűshengereztem a búzát. Tegnap kellett volna.
Válasz MrPoke #23546. hozzászólásáraMilyen szert adtál nekik?
Hátha jön az eső, amiről beszélnek.
Nem bírta,.....
Válasz Borz #23543. hozzászólásáraMi eddig megúsztuk... Hátha kibírja a lehülésig.
Igaz nem búza, hanem hibrid rozs.
Nagyon szarul néz ki minden kalászos.
Előveteménytől függetlenül,pihentetett, szántott,tárcsázott. Lövésem sincs hogy ez miért ilyen hitvány.
Lesz ebből valami még? Holnap kezdenénk a fejtrágyát, eső jó eséllyel nem lesz, nem is rakunk ki csak 100 kiló ammoszulfátot.
100 ormányost fogtam a tálban tegnap dél óta. Már töltöm a permetezőt. Figyeljétek ti is!
Jelenleg ilyen a búza, november eleji vetés.
Válasz Ganajos #23540. hozzászólásáraNem egészen 3 mm, de több, mint a semmi. Talaj is nedves, a fagy felhúzza a nedvet, csak hasznosul...
Ilyen mütrágya áraknál, nem szeretném jónapotra kitenni
Válasz Sk Laci #23536. hozzászólásáraJa értem
Akkor pont jókor szórtad ha csöpörög
Én is esőt várok, jövő 7végére mutat valami pöszmörgést lehet előtte kidobjuk
Válasz Mtz 550E #23538. hozzászólásáraGondolom fagyon szórtad, azèrt sárga mert a fagyott növènyt megtaposta a kerèk. Itt is ilyen...
1hete szórtam a búzát 250kg/ha Amosulfan 20-24-el! Ma voltam nézni és a keréknyomoknál meg egyes részeken sárga! Az miért van pedig a gép nem süllyedt meg!
Válasz Sk Laci #23536. hozzászólására3. szórás nitroszol menne permetezővel.
Extra esős időjárás esetén lenne szilárd mütrágya.
Válasz Ganajos #23535. hozzászólására60 kg N a max limit, ami egyszerre mehet. VAn egy parcellám ahol az egyszeri kijuttatás max 40 kg N ami mehet.
Kicsit többet szórtam ki, mint akartam 51 kg N /2q Unico 25,5% N/ 45% SO3/ lett volna a terv, a nem biztos csapadék miatt, de több ment ki. Nem baj. Nagyon örülök, hogy csöpörög az eső.
Már csak az árpát megszórni. Muszáj kivárnom a fagyot, mert a traktor a domboldalakon nem marad meg. Több lenne a kár, mint a haszon...
Válasz Sk Laci #23534. hozzászólásáraRepcére és búzára egyaránt?
Én először olyan 70 et terveztem, 2.ra meg 50 körül, 3.at nem szoktam hanem valami lombtrágya vagy amalgerol lesz lehet idén
Válasz Ganajos #23533. hozzászólására58 kg N ment ki mostan, a következőnél is annyi, és ha jók a körülmények, akkor 3x is annyi lessz
Kb 180 kg N van tervben időjárás fügvényében.
Ki mennyi N hatóanyagot tervez szórni első, illetve második fejtrágyának búzára, illetve repcére?
Köszi
Válasz Sk Laci #23531. hozzászólásáraSzerintem a mostani árakra gondolt
Válasz szanberg #23530. hozzászólásáraNapraforgóra, árpára sok.
Búzát, repcét, kukoricát lehet szórni többel is.
Válasz Csavarkulcs #23529. hozzászólására150 kg hatóanyag az rengeteg műtrágya!
Bruttóban meg nagyon kevés.
Válasz szanberg #23528. hozzászólásáraIdén nincs túl tolva a kalászos. Kap 150 kiló hatóanyagot,ha ismét száraz tavasz lesz,akkor lesz ami lesz vele, fókuszálunk a tavaszi vetésekre. Ha viszont csapadékos és a piac is kedvezőt mutat..esetleg még kap valamit. De ez nagyon kérdőjeles. Jelenleg nem áll jól a zászló a búza piacnak. Az ország amerre megyek, zöldül a kalászostól valamint tele a tárolók.
Válasz Bobo77 #23514. hozzászólásáraVagy kap 3q pétisót, vagy 250 kg-t + 100 liter nitrosolt.
Utóbbit viszont akkor még venni kell majd.
Válasz Sk Laci #23520. hozzászólásáraNyugi Laci!
Nem is értem hová sietnek az emberek!
Felül száraz, alul fagyott a talaj. Csapadékot nem mond egy ideig, miért akarod a napon süttetni a nitródat?
Válasz Bobo77 #23514. hozzászólásáraKb. 2q karbamid, 80 ezer forint, egy adagban, amilyen korán csak lehet, de nem fagyon, mert semmilyen csapadékra nincs kilátás egyelőre. Ha mutat majd valami esőt, akkor előtte 1-2 nappal elindulunk.
Válasz TYLLA #23524. hozzászólásáraMeglehet idén ősszel én is átállok a sistivás csávázásra.
Remélem a vetőmagosok ráteszik az előírt csávázómennyiséget, hogy ne csak ára legyen a vetőmagnak, hanem védelme is.
Válasz Sk Laci #23523. hozzászólásáraNem kapott, sistivával csávázott a vetőmag.
Válasz TYLLA #23522. hozzászólásáraSzia!
Nagyon szép egészséges az állomány.
Mivel volt csávázva?
Kapott összel gombaölőt?
Válasz Sk Laci #23520. hozzászólásáraKöszi. Hamar itt lesz.
Válasz Büresz #23510. hozzászólásáraJó munkát
Én is már mennék szórni, de Sk-ban csak február 15. után lehet kezdeni
Válasz ..,-:) #23515. hozzászólásáraHasonló picit többel (100-120 de az a max) gondolkodok én is de ezt nagyon időjárás függővé teszem.
Válasz barazdabetyar. #23517. hozzászólásáraÉn nem merek 0 val nekimenni bár szerintem hagyok pici kontrolt és meglátjuk
Válasz Bobo77 #23514. hozzászólására0 hatóanyag.Ha kell az új támogatási rendszerbe valami nitrogénkötő,akkor titaN-t kap gyomirtással.
Ezek a reggeli -7-9 fokos fagyok elintézik a kifagyó gyomokat ??? Háromtáblában van a repcém, mindben egyforma minden előkészület, mégis kettőben 40 centis, egyben meg 20 centis. Búza elővetemény volt mind háromban, vegyszert a búzák nem kaptak. Eső is kb egyforma volt mindenhol. ami kisebb azt 3 soron elmunkáltam, a többiből kivert az eső, Lehet ez az oka, hogy jobban összetömörödött az ???