Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
és ebből az 58 szemből mire lehet következtetni? úgy értem miylen termésátlag?
Nekem 2 területen van búzám 2.2Ha 80Ak földön, ott 6-8 emeletes a kalász, van egy 8Ha-s terület 25ak igaz én fogtam művelés alá tavaly ott 8-12 emelet magasak. Mind 2 terület u annyi tápanyagot kapott és a vetőmag is azonos..MV vegyes,,
szerintem repcénél felejtős a repülő... még 3-400 liter vízzel sem igazán lehet átlocsolni az egész állományt, nemhogy 60-al, amit ráadásul szerteszét pocsol a rotor...
Mámma megnéztem az egyik dombon levő Exotic búzánkat. Ezek előrrébb járnak mint az osztrák, itt már a zöld puha dagadt belül tejes szemek megvannak. nem túl nagy a kalász kb 8emelet magas azthittem lesz benne van 30-35szem, de 58-at szedtem le róla és alul még vannak amolyan félkész hízó szemek amelyek szerintem még kihíznak szépen.
Ez nem túl rossz szerintem, legalábbis nekem most adott egy kis lelki megnyugvást, hogy nem lesz ez rossz talán.
Ki mivel szokta? Elastiq - 5600, Spodnam - 8125, Flexi - 6900, Nu-Film - 6900 Ft/ha nettó max. dózissal (agro-store árlista). Deszikkálással egymenetben akarnám szóratni, ezért lassabb hatású deszikkáló szert akarok alkalmazni (3 l glifozát). Ki milyen ragasztó szert ajánlana? Vagy egykutya mind? A hatóanyagok azért eltérőek. Esetleg tennék még hozzá Silwet-et.
További kérdés, hogy repülővel 60-80 l/ha-os lémennyiséggel mennyire jó a ragasztást csinálni? Ezzel könnyebb lenne nekem megoldani, mint hidas traktorral 300 liter vízzel.
Válasz #8028. hozzászólásra
Igazad van maradjunk az információknál aratáskor hol mennyi lesz az ár utánna meg eldőnti mindenki hová adja de legalább látjuk hol mennyi ugyan ugy mint vegyszer műtrágya info ez a része hasznos és senki johirét nem sérti.
Akkor ezt miért nekem írod?Pontosan én is ezt írtam tegnap Műanyagparasztnak hogy ne keltse más rossz hírét ,főleg meg alaptalanul!
Azt meg nehogy már ne lehessen kiírni egyes felvásárlók nevét, de igazad van azt sem kellett volna, részemről téma lezárva
itt sokan tudjuk a nevekből, hogy ki-kicsoda, de alapból ne fedjük fel senki kilétét, mert azért sokan nem érdeklődés meg tapasztalatszerzés miatt vannak itt, és könnyedén visszaélhetnek vele!
Válasz #8024. hozzászólásra
Szia . Nem akarom kiírni hogy ki vagy, de én is ott lakom ahol te! Sötétzöld kombájn, világoskék pótkocsik ,kapisgálod már?
Na, meg van hogy ki vagy, szerintem ne feszegesd ezt a témát itt a fórumon hogy kit baszott át , meg kit nem. Nincs itt a felvásárlók között nagy diferencia!
Jászberénybe Lantos eddig korrektek voltak le Írom nem titok volt hogy ugyan azon táblába arattunk a kocsik egyik részét ujszilvás másik részét lantoshoz vittűk 1000ft mázsánként buktunk .
Itt is kérdezem kalászba meglevő fuzárim gombát fekete spórák már benne vannak mivel lehet kezelni ,lehet -e még ?Kétszeri szórás után kb.10% fertőzöttség van most virágzás vége van ,tejes érésbe a szem.Köszönöm a segítséget!
Válasz #8005. hozzászólásra
Nálunk is zabálja a rohadt pocok! Azt hittük a csapadékhiány és a rozsdagomba miatt lesz kevesebb búzánk/tritikálénk, erre fel ezek a férgek aprítják felfele. Mi a fenét lehet ezekkel kezdeni, vigyek ki macskákat?
Nekem eddig lupusz volt nem tudom ezen mennyi lesz egy kalász védelmet kapott gombaőlőből de azt látom hogy 1mázsa pétit még rá kellett volna szorni mert ez nagyon kivánja és akkor lett volna JÓ.
Néztem a búzám ma(is) gk csillag, jól bokrosodott állomány,van kisebb kalász is, nagyobb is,egy átlagos kalászt letéptem 55 szem volt benne, a marsall-ba tavaly 35-40 szem volt,az 40 mázsás volt. Titkon azért bízok a csillagba, felénk az 50-60 mázsás búzák már csúcsnak számítanak!
Válasz #7946. hozzászólásra
Köszi a multkori infot pulsár ügyben végül mikorra mentem a cirill betűs elfogyott igy eredeti németet kaptam 10600ért na a kűlőmbőzetből megtartjuk az aratási bankettot .
25125 hozzászólás
Válasz #8034. hozzászólásra
Ha az egér meg nem eszi aratásig.Szerintem itt már harmadát megették.
Válasz #8034. hozzászólásra
és ebből az 58 szemből mire lehet következtetni? úgy értem miylen termésátlag?
Nekem 2 területen van búzám 2.2Ha 80Ak földön, ott 6-8 emeletes a kalász, van egy 8Ha-s terület 25ak igaz én fogtam művelés alá tavaly ott 8-12 emelet magasak. Mind 2 terület u annyi tápanyagot kapott és a vetőmag is azonos..MV vegyes,,
Válasz #8032. hozzászólásra
szerintem repcénél felejtős a repülő... még 3-400 liter vízzel sem igazán lehet átlocsolni az egész állományt, nemhogy 60-al, amit ráadásul szerteszét pocsol a rotor...
Mámma megnéztem az egyik dombon levő Exotic búzánkat. Ezek előrrébb járnak mint az osztrák, itt már a zöld puha dagadt belül tejes szemek megvannak. nem túl nagy a kalász kb 8emelet magas azthittem lesz benne van 30-35szem, de 58-at szedtem le róla és alul még vannak amolyan félkész hízó szemek amelyek szerintem még kihíznak szépen.
Ez nem túl rossz szerintem, legalábbis nekem most adott egy kis lelki megnyugvást, hogy nem lesz ez rossz talán.
Válasz #8032. hozzászólásra
Nomeg hidassal is sajnálnák belemenni, , nemhogy még trakival mostmár, pedig az erdőszéleken lehet le kéne majd nekünk is fújni
Repce ragasztás + deszikkálás:
Ki mivel szokta? Elastiq - 5600, Spodnam - 8125, Flexi - 6900, Nu-Film - 6900 Ft/ha nettó max. dózissal (agro-store árlista). Deszikkálással egymenetben akarnám szóratni, ezért lassabb hatású deszikkáló szert akarok alkalmazni (3 l glifozát). Ki milyen ragasztó szert ajánlana? Vagy egykutya mind? A hatóanyagok azért eltérőek. Esetleg tennék még hozzá Silwet-et.
További kérdés, hogy repülővel 60-80 l/ha-os lémennyiséggel mennyire jó a ragasztást csinálni? Ezzel könnyebb lenne nekem megoldani, mint hidas traktorral 300 liter vízzel.
Mai búza állapot!
Moderátorok! Kérem valaki törölje a 8013 hsz-t. Minél hamarabb ha lehet. Köszönöm.
Válasz #8028. hozzászólásra
Igazad van maradjunk az információknál aratáskor hol mennyi lesz az ár utánna meg eldőnti mindenki hová adja de legalább látjuk hol mennyi ugyan ugy mint vegyszer műtrágya info ez a része hasznos és senki johirét nem sérti.
Válasz #8027. hozzászólásra
Akkor ezt miért nekem írod?Pontosan én is ezt írtam tegnap Műanyagparasztnak hogy ne keltse más rossz hírét ,főleg meg alaptalanul!
Azt meg nehogy már ne lehessen kiírni egyes felvásárlók nevét, de igazad van azt sem kellett volna, részemről téma lezárva
Válasz #8026. hozzászólásra
itt sokan tudjuk a nevekből, hogy ki-kicsoda, de alapból ne fedjük fel senki kilétét, mert azért sokan nem érdeklődés meg tapasztalatszerzés miatt vannak itt, és könnyedén visszaélhetnek vele!
A személyeskedést légy szíves kerüld!
Válasz #8024. hozzászólásra
Szia . Nem akarom kiírni hogy ki vagy, de én is ott lakom ahol te! Sötétzöld kombájn, világoskék pótkocsik ,kapisgálod már?
Szép napot! A Sólyom gombaölő szernek mennyi felszívódási idő szükséges? Permetezés után rá egy órával záporesőt kapot.. Spur hatásfokozó ment mellé..
Válasz #8023. hozzászólásra
Mért ki vagyok?Te merre laksz?
Válasz #8019. hozzászólásra
Na, meg van hogy ki vagy, szerintem ne feszegesd ezt a témát itt a fórumon hogy kit baszott át , meg kit nem. Nincs itt a felvásárlók között nagy diferencia!
Válasz #8018. hozzászólásra
Oké
Hát,, észen kell lenni, de nagy gond nem volt még. Te hová valósi vagy?
Ti nem egy faluban laktok? Ezek szerint van aki megvan elégedve van aki nincs.
Válasz #8016. hozzászólásra
Kis Pali korrekt? Mert nálunk a faluban mindenkit át baxot jót még nem hallottam róla.
Válasz #8016. hozzászólásra
De azért aratás kőrnyékén tájékoztassál már az árakrol és feltételekről.
Jászberénybe Lantos eddig korrektek voltak le Írom nem titok volt hogy ugyan azon táblába arattunk a kocsik egyik részét ujszilvás másik részét lantoshoz vittűk 1000ft mázsánként buktunk .
Válasz #8015. hozzászólásra
Ha úgy vesszük igen, bár papírt nem írtunk, de rég ismerjük egymást elég ha szóban megegyezünk. Te hová szoktad vinni a cuccot?
Válasz #8013. hozzászólásra
Esetleg le is szerződtél velűk erre az évre
Válasz #8012. hozzászólásra
Majd télen megmondom, most meg kerdeses.:)
Válasz #8004. hozzászólásra
Moderálta: Mf-es (3146) 2014-05-30 14:07:50
Válasz #8011. hozzászólásra
Mi pénz van benne?
Hibrid:
Itt is kérdezem kalászba meglevő fuzárim gombát fekete spórák már benne vannak mivel lehet kezelni ,lehet -e még ?Kétszeri szórás után kb.10% fertőzöttség van most virágzás vége van ,tejes érésbe a szem.Köszönöm a segítséget!
Válasz #8000. hozzászólásra
Sumi alfa 0,1 % 1 ha 1dl.
Nálunk is zabálja a rohadt pocok! Azt hittük a csapadékhiány és a rozsdagomba miatt lesz kevesebb búzánk/tritikálénk, erre fel ezek a férgek aprítják felfele. Mi a fenét lehet ezekkel kezdeni, vigyek ki macskákat?
Nagyon ritkítják? Én abban bízom, hogy a 150 mm ami az elmúlt 30 napban volt itt fogyasztotta őket. De persze így is rágják a kis dögök azért...
Dezső bátyám én ezt szoktam.http://www.kwizda.hu/15532
Nem volna rossz,ha az egerek nem ennék.Exotic.
Válasz #8003. hozzászólásra
Csak érdeklődnék mert közel vagy terményt merre szoktátok értékesiteni ?
Válasz #8001. hozzászólásra
Látom, nincs mit, akkor még jól is jártál.
A fehérítőnek nem kell drága szer egy olcsó is viszi
Válasz #7999. hozzászólásra
7988 neked irtam.
Nekem még eddig nem volt szerencsém a vetésfehérítő bogárhoz, de idén megjelent.
Ki mit ajánl ellene? Milyen dózisban?
Köszönöm ha segítetek!
Válasz #7993. hozzászólásra
Szép!! Az idén úgy néz ki én is ki fogom próbálni, lesz vetőmag ha minden igaz.
Nekem eddig lupusz volt nem tudom ezen mennyi lesz egy kalász védelmet kapott gombaőlőből de azt látom hogy 1mázsa pétit még rá kellett volna szorni mert ez nagyon kivánja és akkor lett volna JÓ.
Néztem a búzám ma(is) gk csillag, jól bokrosodott állomány,van kisebb kalász is, nagyobb is,egy átlagos kalászt letéptem 55 szem volt benne, a marsall-ba tavaly 35-40 szem volt,az 40 mázsás volt. Titkon azért bízok a csillagba, felénk az 50-60 mázsás búzák már csúcsnak számítanak!
Válasz #7990. hozzászólásra
Képről elég nehéz megsaccolni de nem néz ki rosszul te mennyire gondolsz?
Szép a Genius idén eléggé toleráns volt a rozsdara!
Válasz #7993. hozzászólásra
Szerintem szebben mutat mint egy "jó közepes"...szép!
Géniusz búza mai képek.
Géniusz búza mai képek jó közepes kilátásokkal.
Sziasztok,erre a repcere mit jósoltok?
Válasz #7946. hozzászólásra
Köszi a multkori infot pulsár ügyben végül mikorra mentem a cirill betűs elfogyott igy eredeti németet kaptam 10600ért na a kűlőmbőzetből megtartjuk az aratási bankettot .