Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.33 FtUSD391.39 FtCHF431.78 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát ezért a kis darabért nem jön el a hidas felénk , meg fater a főnök , tuti nem is engedné , de a keretet muszáj lesz emelnem még csak azt már nem olyan egyszerű, de nagy részén azért jó volt. Ezekszerint nem törpehibrid volt
Vagy csak azt hiszitek, menjetek bele. Vagy nem volt csapadék, köd, pára, stb nepokig rá, vagy nem bokrosodott el a télen Ma is belegyalogoltam az alsó 10 cm ugyanolyan vizes volt mint tegnap, és hozzá napon 22-23 fokkal párában dunsztban volt az egész, el nem hiszem hogy az nem nyomja a gombát
Elsőre gyomírtóval csak necatort kapott, de fogta szépen, alsó levélen volt meg száron elszórtan lisztharmat, a téli hozományok meg most indulgatnak felfele azoknak akik nem kezdték meg a védekezést. Nem mondom hogy 100% mentes de amiket látok ahol nem védekeztek ahhoz képest össze sem hasonlítható, csak már nem merem összeadni idén a költségeket, ha meg nem védjük akkor meg..... na ezt úgy is tudjátok
Ha minden jól megy holnap fújjuk hidassal, ormi+ gomba-ra majd csinálok képet. Búzák ma lefújva 1l/ha Tango Star+ 10 l/ha Azosped, remélem segít neki minden téren. Most telt el kb 4 óra a vége óta, ha megázna sem lenne már nagy gáz ugye?
Ok, amit írsz rendben van, nem is azt mondtam, hogy extrém alacsony csíraszámmal vessünk repcét, itt magáról az elvről van szó, tehát hogy növelt sortávhoz csökkenteni kell e a csíraszámot vagy sem? Mert ugyanannyi mag sokkal sűrűbben lesz ha 45 cm-re rakjuk, mint ha ugyanazt 30-ra.
2.2 kg lehet 500000 csíra is de lehet 220 000 is. Miért a kilókkal számolsz? Az csak a vetőgép beállításához szükséges. Mennyi csíra volt a 2.2 kiló? A lényeg az.
Ja és a képen az eleje ritkának látszik de csalóka mert ez a forgója ott azért le lett taposva már rendesen,bentebb nem nagyon lehet benne gyalogolni mert olyan mint az őserdő.
Nem gondolod jól. Valamennyit csökkenthetsz, de van tőszám, amit már nem tolerál a nagyobb térállás. 250000 csíra azért kell egy hektárba, 45cm nél is. Szerintem.
Ha repcében dupláról triplára emelem a sortávolságot (30-ról 45 cm-re), akkor jól gondolom hogy a hiányzó sorokra eső magmennyiséget is ki kell hagyni, nem pedig meghagyni ugyanazt a tőszámot? Ezen logika alapján pl. ha 3 kg-mal vetem 30 cm-re, akkor 45-re csak 2-vel kellene.
Válasz #7533. hozzászólásra
Majd lesz valahogy most már mindegy,de amint lehet lefujom.Az a szomorú hogy 10-12napja mikor elkezdtem a kukizást szép térdig érő erős zöld buza volt
Válasz #7532. hozzászólásra
Üdv.!
Nekünk is vannak idén szerb búzáink, és azt kell mondjam, hogy az átlagtól fogékonyabbak a gombás megbetegedésekre. Mi amikor láttuk, hogy jön a gomba lefújtuk wirtuozzal, az szépen megállította a fertőzést és azóta is tisztán tartja az állományt. Bár a mienk nem volt ennyire durva fertőzés.
Válasz #7531. hozzászólásra
Kösz mindenkinek,még annyit mondjatok hogy a gombaölőnek menyi idő kell hogy hason mert egész hétre ilyen vacak hideg párás esős időt mond.Otis ez egy szerb simonida nevezetű buza,és semmit nem kapott a műtrágyákon kivűl,eddig én csak a képjeitekről láttam hogy létezik gombás betegség,egyedűl a cukorrépát fujkáltuk de azon is csak 3-4évente jött ki mikor enyhébbek volta a nyarak.
Ezt már helyre nem hozza semmi, csak a tovább terjedést tudod megakadályozni. Ahogy írták valamilyen azollal lehetne csinálni legalább közép vagy felső dózissal pl: wirtuoz, falcon.
Válasz #7526. hozzászólásra
De 15év alatt 1x-próbára,De eddig nem volt baj soha(lehet azért hogy délebre vagyunk?)De most betekert,mivel kellene megnyomni hogy helyre hozza ?
Valamit mondjatok már mi fene lett a buzáimal?Soha sem kellet gombaölőzni most meg 10nap alatt mind megsárgult,de kb az óta esős hűvös idö van,de még 7nap ilyent mond.Mivel kellene lepermetezni?És a gomba ölő medig nem szabad hogy esőtt kapjon?
Válasz #7514. hozzászólásra
bruttó 13500, de áfás vagyok az csak???így 10600 majd látom megéri e de muszáj volt valamit kezdeni vele mert nehezen akart alakulni.
25153 hozzászólás
Válasz #7558. hozzászólásra
Nem sajnáltál belemenni ilyen szép nagy repcébe?
Helló
Azt szeretném kérdezni hogy mi ellen kell permetezitek ilyenkor a repcét?
Válasz #7562. hozzászólásra
Az érdekelne érdemes-e vele foglalkozni.Búzára lenne kalászvédelemre. Egyszer már leszórtam Bumperrel bokrosodás végén.
Válasz #7559. hozzászólásra
Cégnél használunk Don Q-t, repcére.
Ahhoz képest hogy ide nem mondtak estére esőt, csak holnap hajnaltól... szépen esik... 2 órája végeztem a permetezéssel
Válasz #7556. hozzászólásra
Hát ezért a kis darabért nem jön el a hidas felénk , meg fater a főnök , tuti nem is engedné , de a keretet muszáj lesz emelnem még csak azt már nem olyan egyszerű, de nagy részén azért jó volt. Ezekszerint nem törpehibrid volt
Don-q,Soleil gombaölőt használt már valaki??
én is úgy állok kb :-D ja és ez 75 ös sortávú
Válasz #7555. hozzászólásra
jah és ez a szórókeret így mindent csinál csak nem fed
Válasz #7555. hozzászólásra
szabad ezt így????????
No itt a kombájntiszta magos rekordkísérlet A szórókeret alatt átférek simán (180 cm vagyok) de még ez se elég.
Válasz #7551. hozzászólásra
Vagy csak azt hiszitek, menjetek bele. Vagy nem volt csapadék, köd, pára, stb nepokig rá, vagy nem bokrosodott el a télen Ma is belegyalogoltam az alsó 10 cm ugyanolyan vizes volt mint tegnap, és hozzá napon 22-23 fokkal párában dunsztban volt az egész, el nem hiszem hogy az nem nyomja a gombát
Válasz #7552. hozzászólásra
az sok, ha lefelezi a termést?
Vörös rozsda nagy kárt tud csinállni buzában?
Válasz #7550. hozzászólásra
Felénk még senki se védekezett egyszer se és hibátlan
Válasz #7547. hozzászólásra
Elsőre gyomírtóval csak necatort kapott, de fogta szépen, alsó levélen volt meg száron elszórtan lisztharmat, a téli hozományok meg most indulgatnak felfele azoknak akik nem kezdték meg a védekezést. Nem mondom hogy 100% mentes de amiket látok ahol nem védekeztek ahhoz képest össze sem hasonlítható, csak már nem merem összeadni idén a költségeket, ha meg nem védjük akkor meg..... na ezt úgy is tudjátok
Válasz #7545. hozzászólásra
4 órával már nyugodt lehetsz
ápr 19-én fújtam én is a búzát 2.szor gombára. viszont a márc. közepi első gombaölőzés későn volt. 2013. nov.-ben kellet volna....
Válasz #7545. hozzászólásra
Második gombászás már? Felénk aki nem védekezett 2-4 héttel ezelőtt azoknak elég brutálisan támadja a gomba a búzáját.
Válasz #7541. hozzászólásra
Ha a múltkorira gondolsz akkor igen, küldtem is választ.
Válasz #7543. hozzászólásra
Ha minden jól megy holnap fújjuk hidassal, ormi+ gomba-ra majd csinálok képet. Búzák ma lefújva 1l/ha Tango Star+ 10 l/ha Azosped, remélem segít neki minden téren. Most telt el kb 4 óra a vége óta, ha megázna sem lenne már nagy gáz ugye?
Válasz #7539. hozzászólásra
Kb 300-320 ezer
Felétek hány centisek most a repcék? Oldalelágazások hogy alakulnak?
Válasz #7540. hozzászólásra
Az elv helyes. Csökkenteni kell a tőszámot.
Válasz #7524. hozzászólásra
Blink megkaptad a mailt?
Válasz #7536. hozzászólásra
Ok, amit írsz rendben van, nem is azt mondtam, hogy extrém alacsony csíraszámmal vessünk repcét, itt magáról az elvről van szó, tehát hogy növelt sortávhoz csökkenteni kell e a csíraszámot vagy sem? Mert ugyanannyi mag sokkal sűrűbben lesz ha 45 cm-re rakjuk, mint ha ugyanazt 30-ra.
Válasz #7537. hozzászólásra
2.2 kg lehet 500000 csíra is de lehet 220 000 is. Miért a kilókkal számolsz? Az csak a vetőgép beállításához szükséges. Mennyi csíra volt a 2.2 kiló? A lényeg az.
Válasz #7535. hozzászólásra
Ja és a képen az eleje ritkának látszik de csalóka mert ez a forgója ott azért le lett taposva már rendesen,bentebb nem nagyon lehet benne gyalogolni mert olyan mint az őserdő.
Lentebb raktam képet a repcéről 45 cm-es kb 2.2 kg-mal lett vetve,én nem találom ezt kevésnek de majd aratáskor kiderül.
Nem gondolod jól. Valamennyit csökkenthetsz, de van tőszám, amit már nem tolerál a nagyobb térállás. 250000 csíra azért kell egy hektárba, 45cm nél is. Szerintem.
Ha repcében dupláról triplára emelem a sortávolságot (30-ról 45 cm-re), akkor jól gondolom hogy a hiányzó sorokra eső magmennyiséget is ki kell hagyni, nem pedig meghagyni ugyanazt a tőszámot? Ezen logika alapján pl. ha 3 kg-mal vetem 30 cm-re, akkor 45-re csak 2-vel kellene.
Válasz #7533. hozzászólásra
Majd lesz valahogy most már mindegy,de amint lehet lefujom.Az a szomorú hogy 10-12napja mikor elkezdtem a kukizást szép térdig érő erős zöld buza volt
Válasz #7532. hozzászólásra
Üdv.!
Nekünk is vannak idén szerb búzáink, és azt kell mondjam, hogy az átlagtól fogékonyabbak a gombás megbetegedésekre. Mi amikor láttuk, hogy jön a gomba lefújtuk wirtuozzal, az szépen megállította a fertőzést és azóta is tisztán tartja az állományt. Bár a mienk nem volt ennyire durva fertőzés.
Válasz #7531. hozzászólásra
Kösz mindenkinek,még annyit mondjatok hogy a gombaölőnek menyi idő kell hogy hason mert egész hétre ilyen vacak hideg párás esős időt mond.Otis ez egy szerb simonida nevezetű buza,és semmit nem kapott a műtrágyákon kivűl,eddig én csak a képjeitekről láttam hogy létezik gombás betegség,egyedűl a cukorrépát fujkáltuk de azon is csak 3-4évente jött ki mikor enyhébbek volta a nyarak.
Válasz #7525. hozzászólásra
Milyen fajta búza, és eddig milyen kezeléseket kapott?
Válasz #7527. hozzászólásra
Ezt már helyre nem hozza semmi, csak a tovább terjedést tudod megakadályozni. Ahogy írták valamilyen azollal lehetne csinálni legalább közép vagy felső dózissal pl: wirtuoz, falcon.
Ha már volt 75-ös repce akkor itt egy 45 cm-es
Válasz #7527. hozzászólásra
valamilyen azollal....
Válasz #7526. hozzászólásra
De 15év alatt 1x-próbára,De eddig nem volt baj soha(lehet azért hogy délebre vagyunk?)De most betekert,mivel kellene megnyomni hogy helyre hozza ?
Válasz #7525. hozzászólásra
Soha nem gombaoloztel??? Mi száraz évben kétszer, ilyenkor háromszor locsoljuk. Lassan a második következik mar...
Valamit mondjatok már mi fene lett a buzáimal?Soha sem kellet gombaölőzni most meg 10nap alatt mind megsárgult,de kb az óta esős hűvös idö van,de még 7nap ilyent mond.Mivel kellene lepermetezni?És a gomba ölő medig nem szabad hogy esőtt kapjon?
Válasz #7518. hozzászólásra
ez se kutya!
Válasz #7515. hozzászólásra
még mindig
Válasz #7506. hozzászólásra
Él persze a címem csak még nem írtam vissza de most megteszem!
A repce tárcsánk 120 furatos és 1,2mm a furat nagysága és a miénk sem John Deere
Válasz #7502. hozzászólásra
A miénken (nem john deere) 96 furatos tárcsa van, 1.5 mm-es furattal.
Válasz #7513. hozzászólásra
Ebbe a megafolba nem írják le sehol hogy miből mennyi van benne (hatóanyag), csak hogy kb. Mindenre jó, és minden van benne! :)
A plantafolnál legalább tisztán ott van miből hány %.
Kontrollt hagytál? Majd aratáskor kiderül.... :)
DK Exstorm: 180 centi magas vagyok és sok helyen nem látszom ki belőle
[kep1][kep2] 75 centis sortáv ;-)
Válasz #7514. hozzászólásra
bruttó 13500, de áfás vagyok az csak???így 10600 majd látom megéri e de muszáj volt valamit kezdeni vele mert nehezen akart alakulni.