Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR407.33 FtUSD390.32 FtCHF431.59 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #7526. hozzászólásra
De 15év alatt 1x-próbára,De eddig nem volt baj soha(lehet azért hogy délebre vagyunk?)De most betekert,mivel kellene megnyomni hogy helyre hozza ?
Valamit mondjatok már mi fene lett a buzáimal?Soha sem kellet gombaölőzni most meg 10nap alatt mind megsárgult,de kb az óta esős hűvös idö van,de még 7nap ilyent mond.Mivel kellene lepermetezni?És a gomba ölő medig nem szabad hogy esőtt kapjon?
Válasz #7514. hozzászólásra
bruttó 13500, de áfás vagyok az csak???így 10600 majd látom megéri e de muszáj volt valamit kezdeni vele mert nehezen akart alakulni.
eddig megkapta a normális műtrágya adagját (mi itt jó szokott lenni), de ez Megafol, meg Plantafol... majd látjuk... A forgalmazó azt hozta az ígért időre, a Malagrow-os az csak ígérte hogy megnézi.. eladó itt minden... majd kíváncsi leszek.
Válasz #7510. hozzászólásra
Ez nem sárga, a fotó nem adja vissza a színt, csak gyenge, de kezd alakulni, most meg hogy megkapta az infúziót, vagy jó lesz vagy nem...de aratáskor pontosan mondom a g/ha eredményeket.
nekem is lesárgult most a gomásodástol ne mtudom mit rakjak neki hogy jo legyen elég csunyán néz ki amilyen szépen indult most olyan csunya lessz az essöt meg hiaba varom .....
Igen john deere vetőgépem van,és ne fotózd le mert a googleba
láttam a monosemét.A furat méret érdekelne meg az hogy milyen
tőszámmal vetitek a furat szám miatt.
Fénybogár virágzásban már nem csinál kárt, ormi és sz
szunyog ellen lehet menni, de a 14 napos Biscaya még nincs a piacon. Én erősen gondolkozom a hidason, de csak akkor engedem azt is ha visz magával gombaölőt is.
Sajáttal. vetettünk egy 75 os sortávút meg egy 37,5 úgy hogy meglett közölve minden sor az is elég szép! Meg lett vetve gabona vetőgéppel is egy kis adag dupla gabona sortávra!
sajnos én is követtem el hibát a búzával. novemberben le kellett volna gombaölőznöm. kicsit dombos, és a napos oldalt bizony jól megfogta a gomba. ....
Pétit már nem mertünk szórni a csapadék hiány miatt nehogy égesse a növényt. Ezért próbáltuk ki így a dolgokat. Lesz amilyen lesz... ez az év egyenlőre felénk így alakul.
Ártani nem ártasz, de ezektől a mennyiségektől csodákat ne várj. Azt nem írtad mekkora a búza. A lombtrágyák helyett 80-100 liter nitrosol vagy még 150 kg péti összehasonlíthatatlanul többet ért volna, föleg hogy most csapadékosabb időket jósolnak.
Üdv.!
150-170 cm-es repcébe merjek még belemenni traktorral, vontatott permetezővel, vagy nagyon nagy kárt fog a hasa alatt csinálni?
Jelenleg nincs rajta fénybogár, de a biscaya biztosítana egy 10-14 napos hatástartamot, ami a később megjelenő fénybogarak és a repcebecő gubacsszúnyog ellen igen jól jönne. De félek, hogy már 1 hét múlva olyan sokat fog nőni, hogy esélytelen a permetezés. Most még talán...
Szerintetek?
Erről már mesélte egy jó ismerősöm, hogy vágtak már ilyen sortávú repcét nem is egyszer. 6 8 tonnásat is! Ha rendben van kezelve, gondozva a terület és kedvező az ősz meg a tavasz nem lehetetlen!
Válasz #7483. hozzászólásra
Engem is érdekelne pár dolog a repcéről, főleg a 76cm-s sortávval kapcsolatban. Ezt gondolom akkor pneumatikus vetőgéppel vetitek ha 76cm-re van, őszintén szólva nem hittem, hogy van repce tárcsa is a vetőgépbe. A 76 cm-s srtávra rakott meg tudja közelíteni a standard sortáv termését? Vagy milyen lényeges különbség van a két vetés között?
GK Békés őszi búzát tettünk kisérleti jelleggel. Mivel a tél és a tavasz sem bővelkedett felénk csapadékban, ezért kételyeim vannak az idei termésmennyiség és átlaggal kapcsoolatban. Az elővetemény füszerpaprika volt. Ősszel alaptrágyát kapott a terület. 250 kg/ha , március 6 - 7 körül kapott 200kg/ha Pétisót. Valamint körülbelül egy hete még 20-20-20 (3,5 kg/ha) Palantafol lomtrágyával is kezeltük a területet. Szerintetek ha adok neki még 5 liter/ha Genezis Gabona levéltrágyát kalászoláskor (gombakezeléssel egymenetben) Ártani nem árthetok vele igaz?
Ha az a terület nem kapott csapadékot teljesen mindegy mi volt elővetemény vagy mennyi műtrágyát kapott..XXI század ide vagy oda, a lényeg jó terméshez most is a csapadék mennyisége!
Itt is már sült felfele alsó levelek sárgultak már... DE most kaptunk 14 mm-t Maradt még egy kis nitrosol lehet kiszórom rá gyomírtóval együtt mert most talán már lesz az aratásból valami.... eddig az volt a felállás hogy tárcsával aratunk... De ez a 14mm egyszerre elég de még azért kellene bőven hogy valami alakuljon
25165 hozzászólás
Válasz #7526. hozzászólásra
De 15év alatt 1x-próbára,De eddig nem volt baj soha(lehet azért hogy délebre vagyunk?)De most betekert,mivel kellene megnyomni hogy helyre hozza ?
Válasz #7525. hozzászólásra
Soha nem gombaoloztel??? Mi száraz évben kétszer, ilyenkor háromszor locsoljuk. Lassan a második következik mar...
Valamit mondjatok már mi fene lett a buzáimal?Soha sem kellet gombaölőzni most meg 10nap alatt mind megsárgult,de kb az óta esős hűvös idö van,de még 7nap ilyent mond.Mivel kellene lepermetezni?És a gomba ölő medig nem szabad hogy esőtt kapjon?
Válasz #7518. hozzászólásra
ez se kutya!
Válasz #7515. hozzászólásra
még mindig
Válasz #7506. hozzászólásra
Él persze a címem csak még nem írtam vissza de most megteszem!
A repce tárcsánk 120 furatos és 1,2mm a furat nagysága és a miénk sem John Deere
Válasz #7502. hozzászólásra
A miénken (nem john deere) 96 furatos tárcsa van, 1.5 mm-es furattal.
Válasz #7513. hozzászólásra
Ebbe a megafolba nem írják le sehol hogy miből mennyi van benne (hatóanyag), csak hogy kb. Mindenre jó, és minden van benne! :)
A plantafolnál legalább tisztán ott van miből hány %.
Kontrollt hagytál? Majd aratáskor kiderül.... :)
DK Exstorm: 180 centi magas vagyok és sok helyen nem látszom ki belőle
[kep1][kep2] 75 centis sortáv ;-)
Válasz #7514. hozzászólásra
bruttó 13500, de áfás vagyok az csak???így 10600 majd látom megéri e de muszáj volt valamit kezdeni vele mert nehezen akart alakulni.
75 centis sortáv ;-)
Válasz #7513. hozzászólásra
Mennyibe lett hektárja?
Válasz #7512. hozzászólásra
eddig megkapta a normális műtrágya adagját (mi itt jó szokott lenni), de ez Megafol, meg Plantafol... majd látjuk... A forgalmazó azt hozta az ígért időre, a Malagrow-os az csak ígérte hogy megnézi.. eladó itt minden... majd kíváncsi leszek.
Válasz #7507. hozzászólásra
Mit kapott?
Válasz #7510. hozzászólásra
Ez nem sárga, a fotó nem adja vissza a színt, csak gyenge, de kezd alakulni, most meg hogy megkapta az infúziót, vagy jó lesz vagy nem...de aratáskor pontosan mondom a g/ha eredményeket.
Válasz #7509. hozzászólásra
nekem is lesárgult most a gomásodástol ne mtudom mit rakjak neki hogy jo legyen elég csunyán néz ki amilyen szépen indult most olyan csunya lessz az essöt meg hiaba varom .....
Válasz #7508. hozzászólásra
.még az első is...a forgó meg a széle ne csapjon be...
Válasz #7507. hozzászólásra
2. - 3. kép egy tábla??
Válasz #7504. hozzászólásra
Ment mail reggel, megkaptad? Él a fórumos címed?
Válasz #7504. hozzászólásra
Igen john deere vetőgépem van,és ne fotózd le mert a googleba
láttam a monosemét.A furat méret érdekelne meg az hogy milyen
tőszámmal vetitek a furat szám miatt.
Válasz #7503. hozzászólásra
De neki John Deere vetőgépe van tudtommal
Lefényképezem de majd csak este rakom fel mert napközbe vetés van ezerrel!
decsi, monosemhez lehet kapni. googleba írd hogy repce vetőtárcsa és az első második találat.
Válasz #7499. hozzászólásra
Egy vető tárcsát lefotóznál?Hányas furat van rajta?
Idén 76 cm tervezem a repce vetését én is.
Válasz #7490. hozzászólásra
Fénybogár virágzásban már nem csinál kárt, ormi és sz
szunyog ellen lehet menni, de a 14 napos Biscaya még nincs a piacon. Én erősen gondolkozom a hidason, de csak akkor engedem azt is ha visz magával gombaölőt is.
Válasz #7490. hozzászólásra
Ha a biscaya hatástartamában bízol, akkor ne menj bele, mert azt a biscaya-t még nem találták fel ami két hetet bírna.
Válasz #7497. hozzászólásra
Sajáttal. vetettünk egy 75 os sortávút meg egy 37,5 úgy hogy meglett közölve minden sor az is elég szép! Meg lett vetve gabona vetőgéppel is egy kis adag dupla gabona sortávra!
sajnos én is követtem el hibát a búzával. novemberben le kellett volna gombaölőznöm. kicsit dombos, és a napos oldalt bizony jól megfogta a gomba. ....
Válasz #7495. hozzászólásra
Saját monosemmel vagy bérbe?
Válasz #7479. hozzászólásra
Az biztos, csak azért kérdeztem mert nálam volt csapadék még is hasonló gyenge, de talán meg van mitől........ vagyis remélem....
Válasz #7467. hozzászólásra
Monosemmel vetettük.
Válasz #7493. hozzászólásra
Felénk eső nem volt! Még nagyon porverő sem... :(
Pétit már nem mertünk szórni a csapadék hiány miatt nehogy égesse a növényt. Ezért próbáltuk ki így a dolgokat. Lesz amilyen lesz... ez az év egyenlőre felénk így alakul.
Válasz #7487. hozzászólásra
Ártani nem ártasz, de ezektől a mennyiségektől csodákat ne várj. Azt nem írtad mekkora a búza. A lombtrágyák helyett 80-100 liter nitrosol vagy még 150 kg péti összehasonlíthatatlanul többet ért volna, föleg hogy most csapadékosabb időket jósolnak.
Válasz #7491. hozzászólásra
Nekem is soknak tűnt a 8 tonna...ha Ő hazudott én is... egyébként nem vagyok repce párti, nem is nagyon izgat a dolog
Válasz #7489. hozzászólásra
Ha nagyon rájön az idő és etetve van mindennel a 6 t még talán hihető lenne de a 8 már a mese kategória, az biztos.
Üdv.!
150-170 cm-es repcébe merjek még belemenni traktorral, vontatott permetezővel, vagy nagyon nagy kárt fog a hasa alatt csinálni?
Jelenleg nincs rajta fénybogár, de a biscaya biztosítana egy 10-14 napos hatástartamot, ami a később megjelenő fénybogarak és a repcebecő gubacsszúnyog ellen igen jól jönne. De félek, hogy már 1 hét múlva olyan sokat fog nőni, hogy esélytelen a permetezés. Most még talán...
Szerintetek?
Válasz #7488. hozzászólásra
kicsit sokallom én azt a 8 tonna repcét
Válasz #7486. hozzászólásra
Erről már mesélte egy jó ismerősöm, hogy vágtak már ilyen sortávú repcét nem is egyszer. 6 8 tonnásat is! Ha rendben van kezelve, gondozva a terület és kedvező az ősz meg a tavasz nem lehetetlen!
Válasz #7482. hozzászólásra
Vélemény? Árpában is hasonló a helyzet. Annyival kiegészítve hogy az már kalászol!
Help??
nagyjából én is tudom hogy mi a különbség a két sortáv között de valaki leírhatná hogy mégis mi az előnye?
Hát ez a hűvös szeles idő nem tesz valami jót semminek sem a búzának sem. lassan jönnek majd a betegségek is miatta szerintem...
Válasz #7483. hozzászólásra
Engem is érdekelne pár dolog a repcéről, főleg a 76cm-s sortávval kapcsolatban. Ezt gondolom akkor pneumatikus vetőgéppel vetitek ha 76cm-re van, őszintén szólva nem hittem, hogy van repce tárcsa is a vetőgépbe. A 76 cm-s srtávra rakott meg tudja közelíteni a standard sortáv termését? Vagy milyen lényeges különbség van a két vetés között?
75 cm-es repcések, milyenek az állományok? Tehetnétek fel képeket!
Sziasztok!
GK Békés őszi búzát tettünk kisérleti jelleggel. Mivel a tél és a tavasz sem bővelkedett felénk csapadékban, ezért kételyeim vannak az idei termésmennyiség és átlaggal kapcsoolatban. Az elővetemény füszerpaprika volt. Ősszel alaptrágyát kapott a terület. 250 kg/ha , március 6 - 7 körül kapott 200kg/ha Pétisót. Valamint körülbelül egy hete még 20-20-20 (3,5 kg/ha) Palantafol lomtrágyával is kezeltük a területet. Szerintetek ha adok neki még 5 liter/ha Genezis Gabona levéltrágyát kalászoláskor (gombakezeléssel egymenetben) Ártani nem árthetok vele igaz?
Kezdő vagyok! Köszi a hozzászólásokat!
Válasz #7443. hozzászólásra
Ezzel már semmit Decsi.ami hiányzik az a bogarak műve...nem rossz ez még ,de ami még meg van maradjon is meg betakarításra!
Válasz #7479. hozzászólásra
Válasz #7478. hozzászólásra
Ha az a terület nem kapott csapadékot teljesen mindegy mi volt elővetemény vagy mennyi műtrágyát kapott..XXI század ide vagy oda, a lényeg jó terméshez most is a csapadék mennyisége!
Válasz #7471. hozzászólásra
Mi volt az elővetemény? Milyen fajta, s mennyi adag műtrágyát kapott?
Válasz #7476. hozzászólásra
Itt is már sült felfele alsó levelek sárgultak már... DE most kaptunk 14 mm-t Maradt még egy kis nitrosol lehet kiszórom rá gyomírtóval együtt mert most talán már lesz az aratásból valami.... eddig az volt a felállás hogy tárcsával aratunk... De ez a 14mm egyszerre elég de még azért kellene bőven hogy valami alakuljon
Ti meg ezőlőtt kaptatok pár miliket nem??