Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD389.56 FtCHF429.55 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #7434. hozzászólásra
Mi másfél hete csináltuk wirtuozzal a lisztharmatos búzát, most azt láttam, hogy a fehér lisztharmattelepek elkezdtek barnulni.
Ez lisztharmat.
Az azol tartalmú gömbaölők szépen viszik.
pl.:wirtuoz, falcon. Talán lisztharmat ellen jobb a wirtoz mert a benne lévő proquinazid hatóanyag kiemelkedő hatékonyságú ellene.
Minél előbb csinálni kéne!
Én ugyan így mentem kb 4 napja. Biscaya,10 kg keserűsó.30 liter nitró,bór.
Azt nem tudom mit tud ezekből még felvenni,de a bogarak eltűntek.Kárt
nem látok rajta,én is virágzásban csináltam.
Kértem szaktanácsot ( még látattalan..gondolom megnézi) Ő is a Megafol meg a Plantafol keverékét ajánlja. Forgatás nélküliben van napraforgó után, s a pulzár miatt stresszelhet. Majd jön az árajánlat s akkor döntök. Amúgy nem rossz a színe megkapta a műtrágyákat is, csak gyenge.Volt már erős búzám ilyenkor, aratásra meg gyenge, remélem most fordítva.
Válasz #7413. hozzászólásra
Kevés a takarmány az állatoknak ezért le silozák , általában utána vetik a silokukoricát így kétszer haszositanak egy terület
Kis határszemle.árpa-búza-repce. a Repcénél látszik a felső dűlön amit már egyszer beraktam, de lehet csak szimplán ott homokosabb a talaj és azért van ez a gyengeség, ott nem is haragos zöld az állomány...
Éedeklődnék búza gombásodására,levelek vége elszáraDT ILLETVE SÁRGÁK DE SZINTE AZ EGÉSZ LEVÉL,JÓ-E A DON-Q ILLETVA A TANGO STAR,ILLETVE EZEK KB MENNYIBE KERÜLNEK HEKINKÉNT VAGY 5 LITYIS KISZERELÉSBE,illetve vetésfehérítő ellen,jó -e a decis mega mennyit tegyek hekinként erős fertőzöttségnél?válaszokat előre is köszi!
Én elosztanám 2 menetbe eltolva.
Gyomirtás + gombaölés + esetleg a wuxalos.
Nitrosol meg a keserű só még egy menet. Addig meg hátha kell egy kis rovarolő is De ha 200 liter megy hekinként akkor csak 10 kg-ot tennék ha-onként.
sokallom, aranyszabály hogy 4-nél több szert nem keverünk össze, ha a rezet benyomod, sztem a keserűsót hagyd ki és akkor a garnihoz még nem adtál hatásfolozót
Köszönöm, bocik fogják enni az biztos valamit nagyon tudnak ezt nemsokára lesilózzák és megy bele a kukorica majd azt is silózzák, ez volt tavaly is, meg persze szerintem minden növény után szervestrágya mert ott van a teleptől 500 m-re
Én Ma végeztem a búzák permetezésével, 2. fejtrágyázással. Kapott Sekatort,Tangostart,Rapid-cs-t,és Wuxal rézt, A 2. fejtrágya 2q pétisó, Szerda, csütörtök talán lessz valami esőcske
25178 hozzászólás
Sziasztok!
Szerintetek milyen bogár ez és mit okoz a repcében?
Iszonyú sok van rajta:(
Válasz #7436. hozzászólásra
Sziasztok.
2014.03.15.-én vetettük ezt a zabot.
Milyennek mondható :?
Életem első zabja....
Válasz #7434. hozzászólásra
Mi másfél hete csináltuk wirtuozzal a lisztharmatos búzát, most azt láttam, hogy a fehér lisztharmattelepek elkezdtek barnulni.
Válasz #7432. hozzászólásra
Ez lisztharmat.
Az azol tartalmú gömbaölők szépen viszik.
pl.:wirtuoz, falcon. Talán lisztharmat ellen jobb a wirtoz mert a benne lévő proquinazid hatóanyag kiemelkedő hatékonyságú ellene.
Minél előbb csinálni kéne!
Válasz #7432. hozzászólásra
Talán egy kis napsütés + kis szél
Erre mi az orvosság?
Válasz #7429. hozzászólásra
Én ugyan így mentem kb 4 napja. Biscaya,10 kg keserűsó.30 liter nitró,bór.
Azt nem tudom mit tud ezekből még felvenni,de a bogarak eltűntek.Kárt
nem látok rajta,én is virágzásban csináltam.
Válasz #7419. hozzászólásra
Tökbe használtam,nem láttam különbséget,a kezeletlenhez képest.
Virágzó repcébe mennék Biscayaval, napokon belül. Ti raknátok most mellé bórt, AN-t, keserűsót? Félek h kárt csinálok.
Válasz #7421. hozzászólásra
Kértem szaktanácsot ( még látattalan..gondolom megnézi) Ő is a Megafol meg a Plantafol keverékét ajánlja. Forgatás nélküliben van napraforgó után, s a pulzár miatt stresszelhet. Majd jön az árajánlat s akkor döntök. Amúgy nem rossz a színe megkapta a műtrágyákat is, csak gyenge.Volt már erős búzám ilyenkor, aratásra meg gyenge, remélem most fordítva.
Igazad lehet
Válasz #7424. hozzászólásra
Akkor te még nem láttál csapadékhiányos tritikálét ha erre azt mondod hogy kevés esőt kapott
Válasz #7422. hozzászólásra
Ez van.......
Jól látom, hogy felétek sem vitte túlzásba a csapadék?
Ezt "pár hét" mulva lehet aratni:DD
Mai fénykép! Triticale. Ez lehet?
Válasz #7419. hozzászólásra
Megafolt használja egyik ismerősöm,pár nap alatt haragoszöldé
teszi a táblát.ő esküszik rá.
Nehezen indult....D
Ez lett belőle..
Azért kivánja a nitrogént!
hál istennek a gyomok amiktől féltem, eddig földalatt maradtak...!
Valaki használta már búzára ezen cég termékeit........ tapasztalat, .....ár???? ?????
http://www.malagrow.hu/
Válasz #7413. hozzászólásra
Kevés a takarmány az állatoknak ezért le silozák , általában utána vetik a silokukoricát így kétszer haszositanak egy terület
Mai határszemle.......ki tolta a kalászt az árpa. A búzának sem kell sok. Húsvét után megkezdődik a kombi javítási szezon...Már csörög a mobil.
Válasz #7414. hozzászólásra
Válasz #7412. hozzászólásra
Nem biztos, hogy gomba, lehet tápanyaghiány is. Milyen fajta búza, és mivel gyomirtottad?
Kis határszemle.árpa-búza-repce. a Repcénél látszik a felső dűlön amit már egyszer beraktam, de lehet csak szimplán ott homokosabb a talaj és azért van ez a gyengeség, ott nem is haragos zöld az állomány...
Sziasztok!
Ma láttam olyan búza táblát amit lekaszáltak hozzáteszem nagyon előrehaladott állapotban volt mi lehetett az oka hogy levágták?
Hy!
Éedeklődnék búza gombásodására,levelek vége elszáraDT ILLETVE SÁRGÁK DE SZINTE AZ EGÉSZ LEVÉL,JÓ-E A DON-Q ILLETVA A TANGO STAR,ILLETVE EZEK KB MENNYIBE KERÜLNEK HEKINKÉNT VAGY 5 LITYIS KISZERELÉSBE,illetve vetésfehérítő ellen,jó -e a decis mega mennyit tegyek hekinként erős fertőzöttségnél?válaszokat előre is köszi!
Válasz #7403. hozzászólásra
Én elosztanám 2 menetbe eltolva.
Gyomirtás + gombaölés + esetleg a wuxalos.
Nitrosol meg a keserű só még egy menet. Addig meg hátha kell egy kis rovarolő is De ha 200 liter megy hekinként akkor csak 10 kg-ot tennék ha-onként.
Válasz #7406. hozzászólásra
Keserűsó mindenképp kell, mert Mg hiány tünetek vannak!
Inkább kihagyom a nitrosolt!
A lombtrágyába úgyis van egy pici. Mondjuk az sokat nem ér..
De elméletileg nem kéne hogy bajt csináljon ez a mix nem??
Repcébe mennyi keserüsót érdemes ilyenkor rakni? 5kg? 10kg? vagy több vagy kevesebb?
Válasz #7405. hozzászólásra
Pont ezért kérdeztem,akkor simán bele fér 2 szer bejárni,minthogy baj
legyen.Tedd ki a keserű só 10 kg 30 liter nitrosolt. Utána meg a többit.
sokallom, aranyszabály hogy 4-nél több szert nem keverünk össze, ha a rezet benyomod, sztem a keserűsót hagyd ki és akkor a garnihoz még nem adtál hatásfolozót
Válasz #7404. hozzászólásra
Függ tőle hogy mehet-e egybe ? :D
Amúgy nem sok, 17 ha.
Mennyi búzád van?
Gyomírtó (pl, Nuance Star, Granstar) + Gombaölő (pl. Tango Star, Amistar) + Nitrosol (15 l/ha) + Keserűsó (15 kg/ha) + Lombtrágya (wuxal réz top vagy csöpp mix 1) + 200 l víz MEHET EGYBE BÚZÁRA???
Válasz #7401. hozzászólásra
Ment, remélem ezúttal odaér.
Válasz #7400. hozzászólásra
ami a nevem alatt van,az jó
Válasz #7398. hozzászólásra
Mail-t hova írhatok, ahol meg is kapod??
Válasz #7398. hozzászólásra
Tegnap hoztam Nádudvarról nitroszolt,semmi baj nincs a teleppel igényes
nem rozsda boglya.Én holnap tervezek bórt meg 30 liter nitrót.
Válasz #7397. hozzászólásra
én tervezem.........de csak 50 liter körül
Válasz #7396. hozzászólásra
.Szabi.mit szólsz hozzá?
Virágzásban bór és nirosol mehet még vagy már felesleges?
Karbamidot vagy Mikramidot repcébe használtatok már? Hány kg/ha?
Válasz #7385. hozzászólásra
Még nem virágzott ki, zöld bimbó van és úgy van növényenként 1-2db. Azt tudom hogy megfúrja de milyen mértékben, mennyire veszélyes?
Válasz #7390. hozzászólásra
Köszönöm, bocik fogják enni az biztos valamit nagyon tudnak ezt nemsokára lesilózzák és megy bele a kukorica majd azt is silózzák, ez volt tavaly is, meg persze szerintem minden növény után szervestrágya mert ott van a teleptől 500 m-re
Válasz #7391. hozzászólásra
Én Ma végeztem a búzák permetezésével, 2. fejtrágyázással. Kapott Sekatort,Tangostart,Rapid-cs-t,és Wuxal rézt, A 2. fejtrágya 2q pétisó, Szerda, csütörtök talán lessz valami esőcske
Ma gombaölőztünk. A búzák szépen sülögetnek felfelé. Ha nem jön eső ez nagyon keserves lesz. Még a második adag fejtrágyát sem tudtuk kitenni.
Válasz #7382. hozzászólásra
olasz perje, szerintem...