Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Még semennyit, de egy 2,5 tonnának igencsak örülnék, felénk annyit lehet csinálni ezeken a földeken átlagba. Sokszor könnyebb csinálni 3 tonna repcét mint 5 tonna búzát.
Ez pedig egy sovány terület, de azért a műtrágyát megkapta, bár az első fejtrágya nem igazán hasznosult jól, Majd a mázsa eldönti, de ez gyári magot meg direktvetőgépet nem látott ez a föld.
Már írtam harmadjára vetek repcét,de még aratásra egyszer sem került sor.
Most már majdnem biztos,hogy az idén kell aratni is,egy kicsit tartok is tőle.
Meg mindig mákod is mert mindened mindig jól sikerűl. HálIsennek!
de egy kis irigység van bennem mert akárhogy próbáljuk 5évben talán egyszer akad ilyen repce fullful mindent elkövetve is vele.
Nem korai még az ilyen előrehaladott fenológiai állapot???
Nálunk ilyenkor még csak tőlevélrózsában vannak a repcék, de most meg nincs is mert ősszel egyszerűen nemlehetett talajt csinálni, ökölnyi röges földbe meg nemnagyon szeretünk vetni. IGaz most bejött volna, mert láttam olyan vetést, hogy rövidtárcsával nem mentem volna rá idézőjelben most meg jó repce...
Mint 1 falat kenyér az éhezőknek..... úgy kellene, vagy még jobban. Febr.35 mm Márc 2x5 mm abból 1x viharos szél jött utána. Ebből élünk. Előtte Nov. 100 mili körül, Dec, Jan semmi. Elbaxott helyzet van.
Válasz #7352. hozzászólásra
a mienk is ilyen sok helyen,
a múltkori eső előtt is voltak hasonló tünetek de az eső "helyrehozta", most megint kellene az eső nagyon !!
Kár ezen vitatkozni, Magyarországon klórpirifoszt ilyenkor már nem lehet használni, engedélyokirat szerint legkésőbb rejtett bimbós állapotban, azon már túl vagyunk!
Válasz #7341. hozzászólásra
Most kezdi a fénybogár a betelepedést. Nálam eddig nincsen egy kinyílt repcevirág se. És ha nem kinyílt repcét permetezek nem csinál a méheknek semmit se. Eggyetlen egy méhet se látni, még átrepülni se a repce felett. Az állomány gyommentes, úgyhogy virágzó gyomok se találhatók amire a méhek mennének. Mellékesen a repceparcellám pont egy méhésztől van bérelve, a méhkaptárak 200 m-re vannak a parcellától. Eddig 4 x volt ott repcém, mióta bérlem a területet, de eggyetlen egyszer se volt velem gondja hogy potyogtak volna a méhjei.
Má meg ne haragudjatok de a Nurellt ilyenkor még ki meritek tenni????? Nagy merészség, tavaly nálunk ezért helyszíni akasztást eszközöltek, azon kívül kibaxottul etikátlan dolog, kb. olyan mitha a méhész 1 reggelre lenyomná a repcetáblát modjuk Medalonnal
Lenyomtam másfél hete a búzát Falcon Pro,Sekator, Wuxal réz toppal és ilyen lett. Van egy kontroll rész, ott semmi baja nincs. Szerintetek melyik szer okozhatta?
Érdekes jelenség, talán a szermaradvány sárgíthatta meg az első dülőn a repcét? De az se lehet mert tavaly ezt fújtam vele utoljára, a repcét gyomírtóval, és , és nem is teljes keret szélességben van ez a sárga csík, illetve ahol jobb a talaj minősége ott semmi baja, érdekes.
Felénk is ilyen. Egyrészt örülök hogy ilyen intenzíven nő, valószínűleg jól érzi magát (a napraforgó is szokott ilyet csinálni), másrészt picit könnyebb dolguk van gombabetegségeknek. Valamit valamiért!
25115 hozzászólás
Válasz #7368. hozzászólásra
Gyönyörű 4-4.5 t lesz a repcéd ha a továbbiakban is ilyen marad :-))))
Válasz #7372. hozzászólásra
Még semennyit, de egy 2,5 tonnának igencsak örülnék, felénk annyit lehet csinálni ezeken a földeken átlagba. Sokszor könnyebb csinálni 3 tonna repcét mint 5 tonna búzát.
Válasz #7373. hozzászólásra
A lenti kérdésemre valakinek véleménye???
Decsi!
Ez egy 4 tonnás repce!
Válasz #7371. hozzászólásra
Menyit adott ez az állomány?
Ez pedig egy sovány terület, de azért a műtrágyát megkapta, bár az első fejtrágya nem igazán hasznosult jól, Majd a mázsa eldönti, de ez gyári magot meg direktvetőgépet nem látott ez a föld.
Válasz #7369. hozzászólásra
Már írtam harmadjára vetek repcét,de még aratásra egyszer sem került sor.
Most már majdnem biztos,hogy az idén kell aratni is,egy kicsit tartok is tőle.
Gyönyörű repcéd van!
Meg mindig mákod is mert mindened mindig jól sikerűl. HálIsennek!
de egy kis irigység van bennem mert akárhogy próbáljuk 5évben talán egyszer akad ilyen repce fullful mindent elkövetve is vele.
Válasz #7364. hozzászólásra
Nem értek hozzá most van először repcém,de az utóbbi pár napban
rengeteget nőtt
Válasz #7366. hozzászólásra
Vagy elviszi az aszály........
Válasz #7365. hozzászólásra
Annyi, hogy remélhetőleg nemfog fagykárt szenvedni és akkor jó repce lesz belőle meg hamarabb is lehetlesz kombájnolni szerintem majd.
Válasz #7364. hozzászólásra
Korai, nagyon korai, de mi a faxot lelet tenni vele, elbaxott tél volt, most meg majd az aszály baxik ki vele............
Válasz #7362. hozzászólásra
Nem korai még az ilyen előrehaladott fenológiai állapot???
Nálunk ilyenkor még csak tőlevélrózsában vannak a repcék, de most meg nincs is mert ősszel egyszerűen nemlehetett talajt csinálni, ökölnyi röges földbe meg nemnagyon szeretünk vetni. IGaz most bejött volna, mert láttam olyan vetést, hogy rövidtárcsával nem mentem volna rá idézőjelben most meg jó repce...
Üdv.
A repcét lehet virgázás előtt közvetlenül, vagy virágzásban műtrágyázni pétisóval, vagy megégetné a virágokat a műtrágya?
Na van már bogár...
Válasz #7358. hozzászólásra
Na akkor Ti pont dupla annyi csapadékot kaptatok mint a keleten élők.
Szerinted mi mennyire örülnénk már az esőnek?
Itt már tényleg nagy veszély van!
Válasz #7359. hozzászólásra
Septoria-tritici
Szerintem inkább ez szeptória, (septoria tritici).
Válasz #7357. hozzászólásra
Mint 1 falat kenyér az éhezőknek..... úgy kellene, vagy még jobban. Febr.35 mm Márc 2x5 mm abból 1x viharos szél jött utána. Ebből élünk. Előtte Nov. 100 mili körül, Dec, Jan semmi. Elbaxott helyzet van.
a mienk is ilyen sok helyen,
a múltkori eső előtt is voltak hasonló tünetek de az eső "helyrehozta", most megint kellene az eső nagyon !!
Ez valami élettani vagy tápanyag probléma. Kellene neki az eső.
Válasz #7353. hozzászólásra
De ezek nincs barna folt, kicsit másabb!
Pyrenophora teres
Válasz #7353. hozzászólásra
és ez mennyire veszélyes?
pyrenoflóra
Ez miez? Mg hiány? Gomba?
Válasz #7350. hozzászólásra
Válasz #7349. hozzászólásra
Válasz #7347. hozzászólásra
És szilárd műtrágya tavasszal?
Gazelle 20 sp vitte a fénybogarat mint baka f a.x.a a gyöpöt
Válasz #7346. hozzászólásra
Ősszel semmi.1 adag 170 liter 2 adag 100 liter.
Válasz #7344. hozzászólásra
Te összesen menyi nitrosolt fújtál ki a búzáidra hogy ilyen üdék és zöldek lettek??
Válasz #7343. hozzászólásra
Kár ezen vitatkozni, Magyarországon klórpirifoszt ilyenkor már nem lehet használni, engedélyokirat szerint legkésőbb rejtett bimbós állapotban, azon már túl vagyunk!
Mikor a nitrosol nem ér össze
Válasz #7341. hozzászólásra
Most kezdi a fénybogár a betelepedést. Nálam eddig nincsen egy kinyílt repcevirág se. És ha nem kinyílt repcét permetezek nem csinál a méheknek semmit se. Eggyetlen egy méhet se látni, még átrepülni se a repce felett. Az állomány gyommentes, úgyhogy virágzó gyomok se találhatók amire a méhek mennének. Mellékesen a repceparcellám pont egy méhésztől van bérelve, a méhkaptárak 200 m-re vannak a parcellától. Eddig 4 x volt ott repcém, mióta bérlem a területet, de eggyetlen egyszer se volt velem gondja hogy potyogtak volna a méhjei.
Válasz #7338. hozzászólásra
Milyen bórt és ként raktál hogy ilyen sok kell belőle egy hektárra?
Má meg ne haragudjatok de a Nurellt ilyenkor még ki meritek tenni????? Nagy merészség, tavaly nálunk ezért helyszíni akasztást eszközöltek, azon kívül kibaxottul etikátlan dolog, kb. olyan mitha a méhész 1 reggelre lenyomná a repcetáblát modjuk Medalonnal
Én is hasonló kombinációval megyek majd ki jövő héten.
0,5 L tebukonazol nem leszz kevés?
Nurelle
5liter bór 5 liter kén 15 kiló keserűsó 0.6lites NURELLE 0.5 LITER TEBUKANAZOL- ha
Gazelle játszott ma
Válasz #7334. hozzászólásra
Amúgy meg ahogy a képen látszik az állomány, felesleges volt olyan korán csinálni!
Válasz #7334. hozzászólásra
A három együtt okozta! Ha bármelyiket kihagytad volna vszínű nem lenne perzselés. Majd kinövi.
Lenyomtam másfél hete a búzát Falcon Pro,Sekator, Wuxal réz toppal és ilyen lett. Van egy kontroll rész, ott semmi baja nincs. Szerintetek melyik szer okozhatta?
Érdekes jelenség, talán a szermaradvány sárgíthatta meg az első dülőn a repcét? De az se lehet mert tavaly ezt fújtam vele utoljára, a repcét gyomírtóval, és , és nem is teljes keret szélességben van ez a sárga csík, illetve ahol jobb a talaj minősége ott semmi baja, érdekes.
Válasz #7331. hozzászólásra
Még eső előtti. Ez a 14mm életmentő volt az biztos!
Válasz #7329. hozzászólásra
Ez eső utáni fotó?Nálunk 13mm volt de még ragad a föld ahol árnyékot tart a repce.
Válasz #7329. hozzászólásra
Mármint az alsó kép.
Miért van az, hogy a képet nem oda teszi, ahova beillesztést nyomok? Az előbb is a szövegnek a 2 kép között kellett volna lennie.
Ez jobban aggaszt!
Válasz #7322. hozzászólásra
Felénk is ilyen. Egyrészt örülök hogy ilyen intenzíven nő, valószínűleg jól érzi magát (a napraforgó is szokott ilyet csinálni), másrészt picit könnyebb dolguk van gombabetegségeknek. Valamit valamiért!
Válasz #7324. hozzászólásra
Akkor úgy 25 km a távolság!