Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR414.08 FtUSD399.68 FtCHF436.3 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
árpa
térdig ér
valami zabálja, csikosra kievett a levele és ott a peték , az milyen jószág ??
a szerencsétlen már tolja a kalászt
két részletben, de összesen rajta van 450 kg/ha pétisó
a héten kap acanto plust + feloldott műtrágyát
kár erőlködni
víz nélkül nincs élet
sokan mérgelődnek a belvíz miatt, azért ez sem jobb, az embert tönkreteszi az ideg a látvány miatt, hogy mindent megtett érte és ...
még lehet az ha védekezunk + esik egy kis eso ahova kell ,mert nekem nem hiányzik egyenlore nálunk a buzák szépek csak a repcék gyengék hiába betett neki a márciusi hideg az éven rekord nem lessz az tuti. ja egy esott én is elviselnék de csak a tavaszi árpára kellene mert még nem rég bujt ki. amugy meg sok helyen áll a víz permetezovel alig tudtam néhol elmeni.
Jó kérdés,azért is fényképzetem le,hátha valaki jobban ért hozzá,és mond rá valamit....
Egyszer volt ebben az évben permetezve eddig Cycocellel+wuxal réz top-pal+ epso top-pal. Haveromék megrendelték az Amistar Xtrát,szal remélem az enyém is azt kap.Kell neki ilyenkor a strobi hatóanyag...literje nettoba 11körül van de 0,8-al kell menni szal 10körül megáll.400kg péti rajt van.Többet nem is kap.
Attól van, hogy másfél hete még tocsogott a viztől mostmeg úgy felszikkadt hirtelen mint az állat. Egyébként egy igen kötött fekete nyirok főd, a megszikkadt cserepes darabokat kalapáccsal is alig birom szétverni, ezt értsd szó szerint.
Sajnos nagy gond ez mert stratégiailag fontos terület ez nekünk, 40hektáros tábla és a búzák 1/3-ad részét teszi ki.
Lesznek jobbak is természetesen de kirobbanóan jó a környéken sem...
Hét második felében meghozzák a nitrosolt egy jó kis eső meg ez hátha lendit még rajta
hirtelen sok esőtől megiszaposodott-tömörödött a föld, és szárad ki a melegtől ahogy ilik.Kéne neki pár mili áztató eső hogy jobb legyen a helyzet.Nekünk van olyan földünk aminek a teteje kiszáradt, a közepe pont jó, az aljában meg ablaktörlőn villogón kívül mindent be kell kapcsolni hogy átjuss egy 2 méteres folton.
Nálunk bajosak lesznek már biztos.
Van ami normális de nem több csak épen normális.
Viszont a hitványak azok kegyetlen xarok...
Van olyan tábla ahol 10cm mély repedések vannak a cserepes tenyérnyi kockák között és 2-3cm szélesek ezek, simán megtudom mérni mélységét is mérőszallaggal.
Ehekben pedig ott figyel a búza gyökere szabadon kifelé nap égeti, megszakadva és sorolhatnám...
Egy jó eső még alakitana rajta biztosan de ez igy bukós lesz az látszik...
Helló!
A mikramid gyártói javaslata max.1%-os töménység, én 1-1 m2-en kipróbáltam 2.5-5-10-15-20%-os töménységet is, és gond nélkül elviselte még a 20%-ost is.Úgyhogy nyugodtan tegyél 10l-be akár 2kg-ot .
Válasz #5650. hozzászólásra
Azért Nem csak a búza árnyékolja a földet azt látom, van ott más is kis tyúkhúr meg ragados galaj is!!
De azért szép nincs mit tagadni!!
Csak úgy kipróbálásképpen holnap kiszórnék egy háti permetezővel a tritikáléra mert eléggé kezdi megviselni ez a meleg Mikramid vagy karbamid van itthon biztosan kb mennyit rakjak bele 10 literbe?? Meg egyáltalán fog-e használni valamit??
Nekem ami eddig legjobban bejött lombon az AZOSPED, a többivel igazán tudsz annyi hatóanyagot bevinni hogy jelentős termésnövelő hatása legyen, max még UREA oldat. Viszont nálunk az idén égen földön nincs 10l-es ben AZOSPED, csak 1000l-es volna ha lenne de környékünkön az is csak kaminyon tételben volt akinek volt. Én belenyomok 5l/ha jellot az 1. gombába azt ossza be, ennyi. Ma kezdtük volna de akkora kibaxott D-i szél van hogy utálat kimenni Nem akarok vitázni senkivel de a NITROSOL is csak akkor hat igazán gyökérről ha kap bemosó csapadékot. A hétfőn kiszórt AN a nagy harmatokkal valamit dúsított és kicsit zöldített is a lombon, de azért nem ugyanolyan mintha esőt kapott volna.
2nóduszba van,utána jön a zászlós nem??
Amugy nem tom mit kéne adni neki,esőt nem mond,szóval jobban lombon....Láttam Algafix-et,ha tényleg nem csak átverés akkor az is pár mázsát tenne rá,vagy gombaölövel 30-40liter nitrosol...vagy mikramid feloldva...sima csöppmix 10% nitrogén van benne..5liter teszel egy kezeléskor,nem valami nagy hatóanyag,de ebben meg vannak más mikroelemek is...legyen okos az ember..
Nitrogénben amugy mennyit bírna el a búza perzselés nélkül?
Itt egy gazda 100liter 30%-os adott neki +200liter víz,gombaölö,keserűsó..és kicsit megperzselte...
Üdv minden fórumozónak!
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vegyes a kép. :(
A beregi rész víznyomásos, azt mindenütt látni.
Próbálkozunk minden földi jóval, hogy valami kialakuljon. Van egy szer, amit nagyon szeret a föld és a növény ez pedig a BISTEP, hasonló az amalgerolhoz,de itt baci és gomba is van a huminanyagok mellett. Ha kell valakinek belőle hívjon! Tel: 06 20 5567703
25201 hozzászólás
Válasz #5699. hozzászólásra
Te innen hova lett az a rengeteg eső???????
Tritikálé alsó 2-3 levele teljesen le van száradva... ez a szárazság jele vagy csak az hogy össze van borulva és nem kap elég fényt??
Válasz #5700. hozzászólásra
Igen ez vetésfehérítő!
Ha a héten permetezed akkor tegyél bele vmilyen tartamhatású rovarölőt. pl: Eforiát
Válasz #5699. hozzászólásra
Szerintem ő az:
Vetésfehérító bogár
árpa
térdig ér
valami zabálja, csikosra kievett a levele és ott a peték , az milyen jószág ??
a szerencsétlen már tolja a kalászt
két részletben, de összesen rajta van 450 kg/ha pétisó
a héten kap acanto plust + feloldott műtrágyát
kár erőlködni
víz nélkül nincs élet
sokan mérgelődnek a belvíz miatt, azért ez sem jobb, az embert tönkreteszi az ideg a látvány miatt, hogy mindent megtett érte és ...
Válasz #5697. hozzászólásra
még lehet az ha védekezunk + esik egy kis eso ahova kell ,mert nekem nem hiányzik egyenlore nálunk a buzák szépek csak a repcék gyengék hiába betett neki a márciusi hideg az éven rekord nem lessz az tuti. ja egy esott én is elviselnék de csak a tavaszi árpára kellene mert még nem rég bujt ki. amugy meg sok helyen áll a víz permetezovel alig tudtam néhol elmeni.
Sokáig úgy nézett ki,hogy ez a búza éve lesz, de ahogy itt kinéznek nagyon nem az .
Válasz #5695. hozzászólásra
hát akkor mondom ez betegség kezdete.
Válasz #5694. hozzászólásra
Jó kérdés,azért is fényképzetem le,hátha valaki jobban ért hozzá,és mond rá valamit....
Egyszer volt ebben az évben permetezve eddig Cycocellel+wuxal réz top-pal+ epso top-pal. Haveromék megrendelték az Amistar Xtrát,szal remélem az enyém is azt kap.Kell neki ilyenkor a strobi hatóanyag...literje nettoba 11körül van de 0,8-al kell menni szal 10körül megáll.400kg péti rajt van.Többet nem is kap.
Válasz #5686. hozzászólásra
szép buza ,azok a foltok nem betegség kezdete? Volt már fujva?
Felénk a bolha bántja a búzát. A héten rovarölö+amalgerol.Mert helyenként kicsi,s ott nyüzsög rajta a bolha.
Válasz #5688. hozzászólásra
Attól van, hogy másfél hete még tocsogott a viztől mostmeg úgy felszikkadt hirtelen mint az állat. Egyébként egy igen kötött fekete nyirok főd, a megszikkadt cserepes darabokat kalapáccsal is alig birom szétverni, ezt értsd szó szerint.
Sajnos nagy gond ez mert stratégiailag fontos terület ez nekünk, 40hektáros tábla és a búzák 1/3-ad részét teszi ki.
Lesznek jobbak is természetesen de kirobbanóan jó a környéken sem...
Hét második felében meghozzák a nitrosolt egy jó kis eső meg ez hátha lendit még rajta
Válasz #5690. hozzászólásra
HA nem kap vizet, akkor nem sok értelme van, és már azok is szárban vannak, nem bokrosodna jobban már
Válasz #5689. hozzászólásra
Értem.
Hengerezni sem érdemes már??
Búzát ilyesmit ott?
Felénk már semmiképp,lassan gombaölözünk..
Válasz #5688. hozzászólásra
hirtelen sok esőtől megiszaposodott-tömörödött a föld, és szárad ki a melegtől ahogy ilik.Kéne neki pár mili áztató eső hogy jobb legyen a helyzet.Nekünk van olyan földünk aminek a teteje kiszáradt, a közepe pont jó, az aljában meg ablaktörlőn villogón kívül mindent be kell kapcsolni hogy átjuss egy 2 méteres folton.
Válasz #5687. hozzászólásra
És ez mi miatt van??
Hú ezek szép búzák!
Nálunk bajosak lesznek már biztos.
Van ami normális de nem több csak épen normális.
Viszont a hitványak azok kegyetlen xarok...
Van olyan tábla ahol 10cm mély repedések vannak a cserepes tenyérnyi kockák között és 2-3cm szélesek ezek, simán megtudom mérni mélységét is mérőszallaggal.
Ehekben pedig ott figyel a búza gyökere szabadon kifelé nap égeti, megszakadva és sorolhatnám...
Egy jó eső még alakitana rajta biztosan de ez igy bukós lesz az látszik...
Ma fotozott búza!
MV Kolo.
Április 23.
Vélemények?
Töltök pár képet!!
Repce április 17-én, ma már full sárga a tábla!!
Válasz #5682. hozzászólásra
Köszi szépen
Válasz #5674. hozzászólásra
Helló!
A mikramid gyártói javaslata max.1%-os töménység, én 1-1 m2-en kipróbáltam 2.5-5-10-15-20%-os töménységet is, és gond nélkül elviselte még a 20%-ost is.Úgyhogy nyugodtan tegyél 10l-be akár 2kg-ot .
Válasz #5663. hozzászólásra
Üdv, azt simán kiheveri.
Válasz #5677. hozzászólásra
Bocsika..........árpa.........
Az idén elég sok helyre nem ment gyomirtó.
Már betegség ellen fujtátok a buzákat? Milyen folyékony mutrágyát lehet még ráteni most és milyet kalászoláskor viritáskor ? Mit használtok?
Válasz #5675. hozzászólásra
Ezt mivel szórták hogy ennyire csíkos?????????
Válasz #5650. hozzászólásra
Azért Nem csak a búza árnyékolja a földet azt látom, van ott más is kis tyúkhúr meg ragados galaj is!!
De azért szép nincs mit tagadni!!
Egy kis műtrágyaszórási hiba. Kicsit csíkos lett a kolléga búzája.
Csak úgy kipróbálásképpen holnap kiszórnék egy háti permetezővel a tritikáléra mert eléggé kezdi megviselni ez a meleg Mikramid vagy karbamid van itthon biztosan kb mennyit rakjak bele 10 literbe?? Meg egyáltalán fog-e használni valamit??
Válasz #5672. hozzászólásra
mennyibe került?
Válasz #5669. hozzászólásra
Lehet, itt az agromokus azt mondta van 200literesbe is....
a jello jo cucc de ha kén miatt nyomod akkor sokkal olcsobb az epso top.
Válasz #5669. hozzászólásra
5l yelownak mennyi a bekerülési költsége?
Válasz #5667. hozzászólásra
Nekem ami eddig legjobban bejött lombon az AZOSPED, a többivel igazán tudsz annyi hatóanyagot bevinni hogy jelentős termésnövelő hatása legyen, max még UREA oldat. Viszont nálunk az idén égen földön nincs 10l-es ben AZOSPED, csak 1000l-es volna ha lenne de környékünkön az is csak kaminyon tételben volt akinek volt. Én belenyomok 5l/ha jellot az 1. gombába azt ossza be, ennyi. Ma kezdtük volna de akkora kibaxott D-i szél van hogy utálat kimenni Nem akarok vitázni senkivel de a NITROSOL is csak akkor hat igazán gyökérről ha kap bemosó csapadékot. A hétfőn kiszórt AN a nagy harmatokkal valamit dúsított és kicsit zöldített is a lombon, de azért nem ugyanolyan mintha esőt kapott volna.
Válasz #5664. hozzászólásra
Mint a reglone
Válasz #5666. hozzászólásra
2nóduszba van,utána jön a zászlós nem??
Amugy nem tom mit kéne adni neki,esőt nem mond,szóval jobban lombon....Láttam Algafix-et,ha tényleg nem csak átverés akkor az is pár mázsát tenne rá,vagy gombaölövel 30-40liter nitrosol...vagy mikramid feloldva...sima csöppmix 10% nitrogén van benne..5liter teszel egy kezeléskor,nem valami nagy hatóanyag,de ebben meg vannak más mikroelemek is...legyen okos az ember..
Válasz #5665. hozzászólásra
Zászlósban?????? Felénk 1 hete kezdtek szárolni, de vannak gyengébbek is amik még csak most kezdik a szárolást
Válasz #5664. hozzászólásra
Az lehet odavág neki!!Attól is függ milyen fejlett...itt lassan zászlós levélben lesznek a búzák...
http://agrobio.hu/?base=news&type=item&newstype=1&id=370
Algafix????
Válasz #5663. hozzászólásra
Én ma teszteltem egy csík őszi árpán 300 litert tisztán
Nitrogénben amugy mennyit bírna el a búza perzselés nélkül?
Itt egy gazda 100liter 30%-os adott neki +200liter víz,gombaölö,keserűsó..és kicsit megperzselte...
Üdv minden fórumozónak!
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vegyes a kép. :(
A beregi rész víznyomásos, azt mindenütt látni.
Próbálkozunk minden földi jóval, hogy valami kialakuljon. Van egy szer, amit nagyon szeret a föld és a növény ez pedig a BISTEP, hasonló az amalgerolhoz,de itt baci és gomba is van a huminanyagok mellett. Ha kell valakinek belőle hívjon! Tel: 06 20 5567703
Válasz #5660. hozzászólásra
itt sincs csak forróság a tél után.
Amugy itt zalába nincs eső.
A gombaöléssel mennyire kell erölködni?
Repcék virágoznak sok helyen már 30cm-sen is.
Válasz #5635. hozzászólásra
Nem lesz baj, Te csináltad már így?
Mellesleg útközben láttam 2 tábla őszi árpát ami már elkezdte kitolni a szálkákat. Pár nap is full ki lesz kalászolva. Nem gyenge!
Most voltunk a drágámmal ultrahangon! Íme az első kép a bébiről:
Válasz #5655. hozzászólásra
Egy ilyen minőségű földön jót várna az ember,mi a baj ?
Nem elég fejlett ?
Válasz #5653. hozzászólásra
Kiugrok majd, hozok egy képet a 36-38 AK-s földről, hogy milyen benne az "árú" alap !!
Válasz #5653. hozzászólásra
Ez igen de a többi egy nagy rakás xar !
Válasz #5652. hozzászólásra
Nem mondod, nem bokrosodott be ? A képek jót mutatnak,szerintem.
Válasz #5651. hozzászólásra
A vetett területem 1/20-a a képeken.........a többit még meg lehetne a garfordal kultizni is akár............ha lenne............