Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR414.08 FtUSD399.68 FtCHF436.3 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #5647. hozzászólásra
Nem nem drága 200l vízbe, fél kilókell
15-20 naponként.és 1kg 1370ft persze van kedvezmény is.
Akantóra még nincsen ár, de nem drágább mint a többi, és eléggé egyszintre vannak már hozva.Bár ha drágább lenne se zavarna,a hatása végett.
Válasz #5642. hozzászólásra
Tudom mire gondolsz. valóban volt egykis hirtelen tavasz csak sajnos utánna rozsdásra fagyott a tábla, ezért is írtam hogy a megfagyott.
nem bántásból írtam, csak bennem az van hogy az országban már mindenhol tavaszodott itt ÉNY-on meg még röpködtek a mínuszok..... aztán jött a márc 15 és ami utána következett
Válasz #5638. hozzászólásra
Holnap szeretném akegyszereket rátenni demég határ esetrámenni.a vizfolt végett .
Összetaposni, vagy is feleslegesen forgolódni benne meg sajnálom.Nagyobb mint aszomszéd árpája pedig az is szép kihozta már a kalászát.
1 bot csinálta volt agronómus ismerősöm mondta 1ccer (akkor is ilyen meleg száraz idő volt a 2. szórás idején)hogy a kipárolgó AN -ből a buza és repce a levél árnyékoló hatása miatt képes levélen is hatóanyagot felvenni, mármint a márolgó N hatóanyagot.... NA erre varjjatok gombot.... én nem tudom hogy igaza van-e én még erről nem hallottam. Várom a véleményeket és remélem csak megerősíteni tudjátok a csávót
280-at kapott pétit márc elején (még a 15-el kezdődő tél előtt) most meg hétfőn 100 kg AN-t keddre záporokat ígért 3-5 mm -t felénk, de várni sem nagyon lehetett már tovább mert lassan virágzik, lehet előbb kellett volna tenni rá????? ja kedden nem volt eső csak qrva nagy borultség kb 11-ig, nem is ment el a harmat csak délre na az ért annyit mint 1-2 mm eső talán.
amit írsz az tök igaz, de én az AN-re értettem, a búza a harmatokkal meolvadt AN-ből is talán valamicskét fel tud venni, mert magasan a gyökér, de a repce pont a 40-50 cm mély gyökere miatt mit vesz fel a felszínen beolvadt nitrogénből, hát sztem nem sokat
Jah nálunk is 3x kapott harmatot, 2ccer jól, még 11 kor is vizes volt az alja, ma meg csak kicsi harmat vót.....Búzának még csak-csak, de a repce mit tud ebből felvenni, annak mélyebben van a gyökere sztem....
Nálunk még a második nincs kiszórva mert az elsőt későn sikerült... De itt a cégnél már kiment a második repcére , búzára, azóta csak harmatot kapott.... Repce meg ma kapott lombtrágyát még.
Nálam 280 péti elsőre most meg 100 kg AN másodikra azt ezt ossza be repce, búza. Gyomírtóval kapott ill. kap még ami ezután lesz nyomva 3l/ha jello kalászost aztán ennyi az idénre a keret. Gomba lesz még igény szerint... kalászban biztosan. Repcére még kb 1 esetleg 2 rovar + pictor aztán csókálom azt is...jah meg ha tudok a nagyokkal közösülni akkor megragasztjuk
25201 hozzászólás
Válasz #5649. hozzászólásra
Szia Szabi
Szerintem már csak pénzkidobás, elkésett,én is kicsúsztam az időből,bár csak árpáról beszélek a másikat nem tudom.
Egyébként gratulálok, gyönyörűen néz ki.
Válasz #5649. hozzászólásra
Ekkora árpára van még értelme szórni Moddust vagy Cerone-t ???
Illetve a többi kalászosra az aszály miatt van értelme szórni ??
Válasz #5647. hozzászólásra
Nem nem drága 200l vízbe, fél kilókell
15-20 naponként.és 1kg 1370ft persze van kedvezmény is.
Akantóra még nincsen ár, de nem drágább mint a többi, és eléggé egyszintre vannak már hozva.Bár ha drágább lenne se zavarna,a hatása végett.
Válasz #5645. hozzászólásra
És ez a Jelis- dolog amino..600 nem drága dolog?
acantot mennyiért dobálják?
Itt a nagy cégek is acanto plus vagy amistar extrába gondolkodnak....
Válasz #5642. hozzászólásra
Tudom mire gondolsz. valóban volt egykis hirtelen tavasz csak sajnos utánna rozsdásra fagyott a tábla, ezért is írtam hogy a megfagyott.
Válasz #5643. hozzászólásra
Ja és a legfontosabbat az Akantó plust kihagytam.
Válasz #5643. hozzászólásra
Szia!
Igazából az ammóniumon kívül még semmit se szortam rá.
Pointer star
Kalcitek
Aminoleaf 600
Később Cipermetrin.
Válasz #5640. hozzászólásra
Szia!
Nagyon szép!
Milyen szereket??
Válasz #5641. hozzászólásra
nem bántásból írtam, csak bennem az van hogy az országban már mindenhol tavaszodott itt ÉNY-on meg még röpködtek a mínuszok..... aztán jött a márc 15 és ami utána következett
Válasz #5639. hozzászólásra
Én valami ilyenre emlékszem.
Válasz #5638. hozzászólásra
Holnap szeretném akegyszereket rátenni demég határ esetrámenni.a vizfolt végett .
Összetaposni, vagy is feleslegesen forgolódni benne meg sajnálom.Nagyobb mint aszomszéd árpája pedig az is szép kihozta már a kalászát.
Válasz #5637. hozzászólásra
jah, hát ahol már febr. végén már tavasz volt, nálunk a legjobbak is csak fele nagyságúak mint ez, de ez télleg szép
Válasz #5637. hozzászólásra
Nagyon komoly
kétszer ment az első de ez akart lenni.
Itt a megfagyott búza a mai napiszemlén Vulkanus.
Úgy nézem kiheverte.Világossabb színnél vízállás volt
Válasz #5634. hozzászólásra
szép apró cseppekben juttasd ki, hogy jól fedjen a gombaölő és egyenletesen perzseljen a nitrosol
Válasz #5633. hozzászólásra
Gondolkozok rajta , de azt nem lehet a gombaölővel, vagy igen?
Válasz #5632. hozzászólásra
Nitrosolt neki.
Válasz #5621. hozzászólásra
Majd a gombaölővel valami lombtrágyát, én is a malmira hajtok, igaz tavaly több helyen mértük, beszállításkor meg nem mind lett az.
Ilyen száraz időjárásban kell alkalmazni a folyékony N-trágyákat, erre vannak kitalálva!
Válasz #5629. hozzászólásra
erre senki?
1 bot csinálta volt agronómus ismerősöm mondta 1ccer (akkor is ilyen meleg száraz idő volt a 2. szórás idején)hogy a kipárolgó AN -ből a buza és repce a levél árnyékoló hatása miatt képes levélen is hatóanyagot felvenni, mármint a márolgó N hatóanyagot.... NA erre varjjatok gombot.... én nem tudom hogy igaza van-e én még erről nem hallottam. Várom a véleményeket és remélem csak megerősíteni tudjátok a csávót
Moderátor által módosítva: 2017-03-07 15:03:54
Válasz #5627. hozzászólásra
280-at kapott pétit márc elején (még a 15-el kezdődő tél előtt) most meg hétfőn 100 kg AN-t keddre záporokat ígért 3-5 mm -t felénk, de várni sem nagyon lehetett már tovább mert lassan virágzik, lehet előbb kellett volna tenni rá????? ja kedden nem volt eső csak qrva nagy borultség kb 11-ig, nem is ment el a harmat csak délre na az ért annyit mint 1-2 mm eső talán.
Válasz #5625. hozzászólásra
Hát nem!
Mi múlt kedden 300kg pétit adtunk a repcének..hát konvergál a 0-hoz amit felvett belőle.
Válasz #5623. hozzászólásra
Habár több tanulmány is írja,hogy ha jó a talaj,akkor 30-50cm mélyre is lemegy a búza gyökere is.
Válasz #5624. hozzászólásra
amit írsz az tök igaz, de én az AN-re értettem, a búza a harmatokkal meolvadt AN-ből is talán valamicskét fel tud venni, mert magasan a gyökér, de a repce pont a 40-50 cm mély gyökere miatt mit vesz fel a felszínen beolvadt nitrogénből, hát sztem nem sokat
Válasz #5623. hozzászólásra
repce az ellesz eső nélkül,még egy jó darabig,de a búzának nem biztos ,hogy van 40cm-es gyökere.
Válasz #5616. hozzászólásra
Jah nálunk is 3x kapott harmatot, 2ccer jól, még 11 kor is vizes volt az alja, ma meg csak kicsi harmat vót.....Búzának még csak-csak, de a repce mit tud ebből felvenni, annak mélyebben van a gyökere sztem....
Válasz #5618. hozzászólásra
A magyar fajták, MV és GK jövő hétem meg fogják kapni az 1. adagot, Fabula is van de szetem az csak kalászban fog kapni eccer majd
Válasz #5620. hozzászólásra
Értem.
Mi malmira hajtunk,szóval mindenképp 2kezelés lesz.egyik nemsokára másik virágzás elején.
Mit használtatok?lombtrágyát is?ha igen, milyet?
Válasz #5619. hozzászólásra
Az árpát nyomtuk biztonság kedvéért, s ami kimaradt azt a búzára.
Válasz #5618. hozzászólásra
Tettünk egy két táblára, az enyémre még nem, de fogok bár nem szükséges még az állapot figyelve.Vagy virágzáskor vagy előtte az időjárás figyelem.
Valaki gombaölözött már búzát??eléggé érik az első gombaölő nem??habár jelenleg "aszály" van!!!
Nekünk is csúszott az első szórás nem régen szórtuk ki
Válasz #5615. hozzászólásra
Nálunk még a második nincs kiszórva mert az elsőt későn sikerült... De itt a cégnél már kiment a második repcére , búzára, azóta csak harmatot kapott.... Repce meg ma kapott lombtrágyát még.
Válasz #5613. hozzászólásra
Nálam 280 péti elsőre most meg 100 kg AN másodikra azt ezt ossza be repce, búza. Gyomírtóval kapott ill. kap még ami ezután lesz nyomva 3l/ha jello kalászost aztán ennyi az idénre a keret. Gomba lesz még igény szerint... kalászban biztosan. Repcére még kb 1 esetleg 2 rovar + pictor aztán csókálom azt is...jah meg ha tudok a nagyokkal közösülni akkor megragasztjuk
Válasz #5607. hozzászólásra
Nagyon kövér látszik rajta!! Ha kevés lesz az eső innét akkor talán nem.
Válasz #5611. hozzászólásra
csak harmat...
harmadikat sztem nem kap.
jön az aszály...
Na mivan senki nem nyomja még a másodikat?????
Válasz #5597. hozzászólásra
eső vót rá???????? vagy csak harmatocska????? mi újság felétek?
Kinyomtuk a 2. műanyagot (N) de csak harmat volt rá ma reggelre, az viszont qrva nagy, kb. 10-ig tiszta víz volt az egész búza. Ér így valamit?????
Ez a kis csík föld tizenéve parlagon van.Motorháztetőid
ért a gaz benne mikor ősszel kerültem benne egyet a vaderstad vetőgéppel.
Ez meg hétszentség, hogy dőlni fog. Balra november 10-i vetés, jobbra október 15-i
Válasz #5604. hozzászólásra
Hát "csodás képek", ez felénk is ismerős!!!
Környék legszebb búzája. Egyik ismerősömé, ma reggel fotóztam, antóniusz 130kg-al vetve.
Válasz #5600. hozzászólásra
Bár nem témához illő, úgyhogy bocs az offér, de itt még vannk meglepik első 3 kép hétfői, 2 utolsó ma délelőtti.
Válasz #5602. hozzászólásra
Mi is, ma szórtuk, de esőcske is jön rá???????
A repcéket másodszor is megszórtuk SOS ! Aki kihagyta az nézheti !!