Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR414.08 FtUSD399.68 FtCHF436.3 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
szerb búzákat próbált már valaki. az NS területi képviselője elég jó árat mondott a vetőmagra. ősszel azt szeretném kipróbálni. gosz vszt 2010 -ben első vagy második lett az NS 40 S. próbálta már valaki ezt a fajtát?
Csupán ennyi lenne a- titok-?? A szárazságot azt értem és a masziv belvizet is,.. De a többit?? Most pl van olyan területem ami meg -úszni- látszik a belvizet jó tö állományú igéretes búza mutatkozik benne Tényleg kiváncsi lennék mi lenne ha erre a területre el kezdeném hülye gyerek módjára szórni a mütrágyát mert most viz az van hozzá már csak a kaja hiányozhat de ha mind ketö adott lehet együtt akkor miért nem fog nekem a büdös életbe még a 10 tonna se megteremni???
Szia!
Ránéztem!
Szerintem szép,és a sortáv miatt még kiváncsibb vagyok majd az eredményre.
Haveroméék tegnap elött viszonylag homokosabb részeken a repcéjüket lekezelték.40ha-os csomit vettek a kwizdátol...dursban delta+jello+toprexet adtak neki.
Pictor is megrendelték asszem előre,nehogy ne legyen később.
17fok van szóval nyugodtan nyomjad!!
Szivesen beszélgetnék én erről a 11-12 tonnás gabonárol!! De most komolyan mi mit csinálunk enyire roszúl hogy esetenként örülnünk kell ha a fele is össze jön
mondhatod itt bárkinek. Már régi hagyomány, hogy ha elmondod, hogy máshol (legyen az nálad, vagy akárkinél) jobb, vagy többet terem, mindig van rá magyarázat, hogy de ott több esik, meg ott jó a talaj, meg ....k sincsenek, meg amúgy is, ha számolatlanul műtrágyáz, meg jó géppel dolgozik, akkor könnyű neki! Mindig mindenki tökéletesen csinál mindent, és ha bármi nem úgy jön össze, akkor az időjárás volt a hibás, ha meg valakinek jobb lett, akkor csak a szerencsén múlott! vagy a ....kon vagy bárkin, csak egyedül rajta nem!
Én nem igazán szeretem a búzát azt mindig csak muszályból
vetünk.Sose sikerül nagy a tápanyag igénye csak nem tudom kiváltani semmivel,az őszi árpát sokkal többe nézem.
"a vetőmagot mindig béraratás közben szoktuk beszerezni.
Amelyik szebb vagy fémzárolt mag volt mindig abból veszünk"
De könnyen lehet hogy nem az lesz a szebb amelyik a jobb fajta, hanem amelyiknek gondosabb a gazdája! Én most is azt mondom, hogy a gosz-vszt kísérletek top 10-éből kell választani, akkor biztos nem nyúltál nagyon mellé. Mondjuk itt csak a termésről beszélünk, ha minőség kell akkor már másik táblázatot kell nézni!
dolgoztam angliaban farmon, ott augusztus vegen szeptember elejen elkezdtek vetni a buzat 70-80-kg-val es juliusban kezdodott az aratas. atlag 11-12tonna per hektar. telefonrol irok ezert nincs ekezet.
Szépek nagyon a búzáink árpáink csak az itt felrakott
képeken látszik milyen szép bokrosak a mienk jó sűrű
de szálban van.Az idén kevesebbel vetek be egy pár darabot.Azt hogy milyen fajtát vetek az nem rajtam múlik
a vetőmagot mindig béraratás közben szoktuk beszerezni.
Amelyik szebb vagy fémzárolt mag volt mindig abból veszünk.
Válasz #5462. hozzászólásra Én már négy szezont vettetem vaderstad vetőgéppel hagyományos búzából 250-280kg/ha lett vetve.Illetve van nálunk francia fajta is amiből elég a 160-180kg/ha vetőmag.A vetéseket jó termés átlagokkal arattuk.
Kíváncsi leszek, hogy az aratás mikorra fog kitolódni,mert ugye a búza ilyenkor már nem ilyen fenológiai állapotban szokott lenni.Nagyon hiányzik a kellemes meleg napsütéses idő.Növöget minden lassan,de nem az igazi.
Én inkább valami jó -kis NÉMET-vagy-FRANCIA fajtával próbálkoznék kb 180kg tájékán- Az idei tavaszon lenne meglepetés Minálunk könyedén rá szoktak az emberek mivel kevesebb vetömagot kell megveniük és ezt ök már tiszta haszonnak érzik
én nem vagyok buzatermesztő de ezt a dolgot láttam nállunk (romániában) a falutévében, eggyik gazda vet 800 csirát négyzetméterenként hogy ne bokrosodjon a buza a másik meg hatvazezer hektáron 400 csirát hogy legyen jó bokros, és ezen szoktak vitázni kinek van igaza, amugy aki 400 at vet az öntözi igy nincs az hogy szárazságban nem bokrosodik és ritka marad
Mi mindig szórva vetettünk kombájn tiszta búzát
320-350 kg.2 éve vetünk egy vadersatd vetőgépet
azóta tisztított magot vetünk.De fatert nem bírom
meggyőzni hogy bőven 300 kg alatt kéne vetni.Ő szerinte
ha elmegy egy szép sűrű búza mellett meg van róla győződve hogy minimum 350 kg lett vetve.Ezt csak azért
írtam mert látom szépen meg van bokrosodva a búzád!
A miénk meg általában szálába marad.
Itt permetezik ezerrel a repcét..rovar mindenféle lombtrágya..srác azt mondta 5féle szerrel mennek...arra lettem figyelmes üvöltenek az mtz-k,kiderült megsüllyedt 2másik mtz húzta ki...jo fél métert lessüllyedt.. :)
25201 hozzászólás
Válasz #5499. hozzászólásra
Saturnus és Bitop
Válasz #5498. hozzászólásra
Tud lenni elhiheted, kár röhögnöd!!!
Válasz #5497. hozzászólásra
a 10t feletti búza milyen fajta volt?
szerb búzákat próbált már valaki. az NS területi képviselője elég jó árat mondott a vetőmagra. ősszel azt szeretném kipróbálni. gosz vszt 2010 -ben első vagy második lett az NS 40 S. próbálta már valaki ezt a fajtát?
Válasz #5497. hozzászólásra
na ja 3 hekinde tényleg mi is többször arattunk 10 tonna fölött,és magyar fajtát,30-40 aks jó földön,80-90t szerestrágya után(csak sajnos bérbe)
Válasz #5495. hozzászólásra
nekünk volt már 10 tonna feletti búzánk, és nem csak löszháton...
Ha kaja meg víz van, a fajtába benne van, és a betegségeket megelőzöd, és nem csak kezeled igenis meglehet.
de az idén nem, már a második gombát kéne fújni, és harmadjára vagy negyedjére trágyázni mostanra... az idei nem a búza éve...
Üdv itt nálunk délbékésben szinte egész délellőt esett az eső.Úgyhogy egy darabig még dolgozni nem bírunk.
Válasz #5494. hozzászólásra
Csupán ennyi lenne a- titok-?? A szárazságot azt értem és a masziv belvizet is,.. De a többit?? Most pl van olyan területem ami meg -úszni- látszik a belvizet jó tö állományú igéretes búza mutatkozik benne Tényleg kiváncsi lennék mi lenne ha erre a területre el kezdeném hülye gyerek módjára szórni a mütrágyát mert most viz az van hozzá már csak a kaja hiányozhat de ha mind ketö adott lehet együtt akkor miért nem fog nekem a büdös életbe még a 10 tonna se megteremni???
Válasz #5490. hozzászólásra
Szélsőséges időjárás amit nem tudsz befolyásolni.Kevés a csapadék,ha van,nem akkor,és nem úgy,ahogy kellene.
Válasz #5492. hozzászólásra
jah.... FOLICUR SOLO lesz a regulátor+ Nurell
Válasz #5491. hozzászólásra
1/2 1-ig melózok, aztán indulás és nyomjuk, 25 cm-re van vetve
Válasz #5466. hozzászólásra
Szia!
Ránéztem!
Szerintem szép,és a sortáv miatt még kiváncsibb vagyok majd az eredményre.
Haveroméék tegnap elött viszonylag homokosabb részeken a repcéjüket lekezelték.40ha-os csomit vettek a kwizdátol...dursban delta+jello+toprexet adtak neki.
Pictor is megrendelték asszem előre,nehogy ne legyen később.
17fok van szóval nyugodtan nyomjad!!
Válasz #5472. hozzászólásra
Szivesen beszélgetnék én erről a 11-12 tonnás gabonárol!! De most komolyan mi mit csinálunk enyire roszúl hogy esetenként örülnünk kell ha a fele is össze jön
hibrid búzára én is kíváncsi lennék valaki esetleg tapasztalat különbségek?
Válasz #5487. hozzászólásra
Ez gáz
Válasz #5486. hozzászólásra
Nem fecó, Feri bátyót a valtrást!!
Válasz #5484. hozzászólásra
Feco miért jó a hibrid búza? Többet terem?
Vagy magasabb a felvásárlási ára?Igényesebb mint a hagyományos?
Válasz #5483. hozzászólásra
Kérdezd Ferit majd elmeséli mi a lényeg benne!!
Válasz #5474. hozzászólásra
mondhatod itt bárkinek. Már régi hagyomány, hogy ha elmondod, hogy máshol (legyen az nálad, vagy akárkinél) jobb, vagy többet terem, mindig van rá magyarázat, hogy de ott több esik, meg ott jó a talaj, meg ....k sincsenek, meg amúgy is, ha számolatlanul műtrágyáz, meg jó géppel dolgozik, akkor könnyű neki! Mindig mindenki tökéletesen csinál mindent, és ha bármi nem úgy jön össze, akkor az időjárás volt a hibás, ha meg valakinek jobb lett, akkor csak a szerencsén múlott! vagy a ....kon vagy bárkin, csak egyedül rajta nem!
szokásos hazai hozzáállás...
Moderálta: (3932) 2013-11-12 09:14:48
Válasz #5482. hozzászólásra
És mire jó?
Válasz #5480. hozzászólásra
Saten hibridbúzája, Feri is sokat vet ilyet!!!
Válasz #5479. hozzászólásra
Én nem igazán szeretem a búzát azt mindig csak muszályból
vetünk.Sose sikerül nagy a tápanyag igénye csak nem tudom kiváltani semmivel,az őszi árpát sokkal többe nézem.
Válasz #5478. hozzászólásra
Az egyik ismerősöm vetett 20 ha nem tudom milyen
fajta búzát 90kg kellet vetni.
Válasz #5471. hozzászólásra
"a vetőmagot mindig béraratás közben szoktuk beszerezni.
Amelyik szebb vagy fémzárolt mag volt mindig abból veszünk"
De könnyen lehet hogy nem az lesz a szebb amelyik a jobb fajta, hanem amelyiknek gondosabb a gazdája! Én most is azt mondom, hogy a gosz-vszt kísérletek top 10-éből kell választani, akkor biztos nem nyúltál nagyon mellé. Mondjuk itt csak a termésről beszélünk, ha minőség kell akkor már másik táblázatot kell nézni!
Válasz #5468. hozzászólásra
Ezt én is alátámasztom, de gondoltam a 350kg-ról még a 220-at is elég megcélozni.
Válasz #5476. hozzászólásra
de legalább faxa hajó vízreengedő helyünk van
azt hiszem az idei aratás megoldódott
Magyarországon nem nagyon kell félni a 12t búzától
ahol en voltam ott az eves csapadek kb 600mm.
Válasz #5472. hozzászólásra
Hát annyi esővel itt is lenne annyi elhiheted, náluk veri minden évben a víz az 1000 milit!
dolgoztam angliaban farmon, ott augusztus vegen szeptember elejen elkezdtek vetni a buzat 70-80-kg-val es juliusban kezdodott az aratas. atlag 11-12tonna per hektar. telefonrol irok ezert nincs ekezet.
Válasz #5467. hozzászólásra
Szépek nagyon a búzáink árpáink csak az itt felrakott
képeken látszik milyen szép bokrosak a mienk jó sűrű
de szálban van.Az idén kevesebbel vetek be egy pár darabot.Azt hogy milyen fajtát vetek az nem rajtam múlik
a vetőmagot mindig béraratás közben szoktuk beszerezni.
Amelyik szebb vagy fémzárolt mag volt mindig abból veszünk.
Válasz #5462. hozzászólásra Én már négy szezont vettetem vaderstad vetőgéppel hagyományos búzából 250-280kg/ha lett vetve.Illetve van nálunk francia fajta is amiből elég a 160-180kg/ha vetőmag.A vetéseket jó termés átlagokkal arattuk.
Kíváncsi leszek, hogy az aratás mikorra fog kitolódni,mert ugye a búza ilyenkor már nem ilyen fenológiai állapotban szokott lenni.Nagyon hiányzik a kellemes meleg napsütéses idő.Növöget minden lassan,de nem az igazi.
Válasz #5467. hozzászólásra
Én inkább valami jó -kis NÉMET-vagy-FRANCIA fajtával próbálkoznék kb 180kg tájékán- Az idei tavaszon lenne meglepetés Minálunk könyedén rá szoktak az emberek mivel kevesebb vetömagot kell megveniük és ezt ök már tiszta haszonnak érzik
Válasz #5462. hozzászólásra
Csinálj a faternak kísérleti táblát 220kg-mal magyar fajtát, hátha meg tudod győzni!
Jah a kép meg mandnem lemaradt
NK Bold, márc 4-én kapott 280 kg pétit meg azóta 83 mm csapadékot, most ilyen, hamarosan Jello+ rovar
én nem vagyok buzatermesztő de ezt a dolgot láttam nállunk (romániában) a falutévében, eggyik gazda vet 800 csirát négyzetméterenként hogy ne bokrosodjon a buza a másik meg hatvazezer hektáron 400 csirát hogy legyen jó bokros, és ezen szoktak vitázni kinek van igaza, amugy aki 400 at vet az öntözi igy nincs az hogy szárazságban nem bokrosodik és ritka marad
Van egy darab,1,8ha,amin a vetőgép lett beállítva,kb.3-4 mázsa között vetett/ha,de nagyon gyengét mutat.
Válasz #5460. hozzászólásra
Mi mindig szórva vetettünk kombájn tiszta búzát
320-350 kg.2 éve vetünk egy vadersatd vetőgépet
azóta tisztított magot vetünk.De fatert nem bírom
meggyőzni hogy bőven 300 kg alatt kéne vetni.Ő szerinte
ha elmegy egy szép sűrű búza mellett meg van róla győződve hogy minimum 350 kg lett vetve.Ezt csak azért
írtam mert látom szépen meg van bokrosodva a búzád!
A miénk meg általában szálába marad.
Tegnap készítettem ezeket a képeket
Válasz #5459. hozzászólásra
Kb.220kg.
Válasz #5457. hozzászólásra
Hány kilóval vetetted?
Válasz #5457. hozzászólásra
Mai kép,Farinelli búza,190 liter nikrol 28 után.
Itt permetezik ezerrel a repcét..rovar mindenféle lombtrágya..srác azt mondta 5féle szerrel mennek...arra lettem figyelmes üvöltenek az mtz-k,kiderült megsüllyedt 2másik mtz húzta ki...jo fél métert lessüllyedt.. :)
Felétek is száradnak a földek? Ki akar műtrágyát szórni?
Válasz #5453. hozzászólásra
jó kis film!
Na nekem mindegy csak jó legyen!!!
Jó éjt!ű
ez az ATU-t hozza ki győztesnek:
Válasz #5450. hozzászólásra
És a kite semmi kb árat sem mondott???