Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR408.16 FtUSD395.88 FtCHF434.22 FtGBP491.4 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ja igen..A más búzáján mindig kényelmesebb menni mint a föld úton!! Ez már csak ilyen manapság..De ez úgy néz ki mintha ki került volna valami álló jármüvet!! Esetleg nem a vádászok voltak?? És az sem kizárt hogy vlami régebbi vélt vagy valós sérelem miatt kaptad ezt a kis ajándékot.. Mert ezek a kemény fickók azok anyira bátrak hogy még ezt is meg merik csinálni.. Te meg törjed a fejed hogy kitöl is kaptad!! Tölünk nyugatabra ez nem divat.DE mi sajnos egyre inkább kelet felé sodródunk..
Ezek meg a kedves gazdatársak művei. Hogy háljon mindegyik az édes anyjával!
Azt főleg nem értem, hogy a teljesen sima földút helyett minek ment a búzán?
A szotyi árvakelés nem viccel! A kép bal oldalán vannak a búzával együtt kelt, lefagyott példányok, ezek meg valószínű decemberben keltek ki valamikor.
Mostmár nálunk is látszanak a tünetek!! Ami biztos hogy fajta függö is a probléma mert különbözö fajták eltéröen reagálnak van amin szinte megsem látszik és van ami igencsak besárgúlt!! és ez mind egymás mellé vetve Én továbra is a tápanyag hiányra tipelnék és az estleges hiánybetegség tüneteire!! Van olyan szomszédom akit nagyonjól tudok hogy jó vastagon el engedte a búzáját azon semmi tünet nem látszik!! És van még egy tippem Felénk már kezd kisebb nagyobb tócsákban megálni a viz is-- Azt meg köztudottan nem szereti a búza!!
De akinek kukorica volt...és szántott is ilyen,szal nem biztos,hogy vegyszerhatás...
Sokan csak annyit mondtak,hogy a búza sem tudja,hogy hol van +15fokban dec 24én...:S
Akkor valószinű a tavalyi Teridox...repcéről...
Idén lekezeltük már Logran-nal de az rávaló.
Amugy mindenkinek ilyen a búzája...több 100 ha-ron..
De remélem nem emiatt nem adja majd a tonnákat.
Az lenne a kérdésem,hogy több helyen is hallottam,hogy nincs rendes nitrogénfelvétel repcénél,és búzánál lehet más növényeknél is kén nélkül?
Első vegyszerezéskor érdemes akkor mondjuk búzára 10kg keserűsót+mondjuk wuxal réz top-ot rézpótlás miatt adni...+cycocellt is kap szerintem?
A felső kép az tavalyi vetés ( Marsall ) a helyzethez képest elég szépen ki is kellt nem nagyon volt rá eső csak decemberben a vetés után, igy is adta a 6 tonnát, az alsó kép is ugyan az a vissza vetés csak idei, már most jobban néz ki , csak csak annyi hogy ez alatt van, 8 21 21 komlex 1,5 mázsa és mustár előveteményt fog enni, szóval várjuk a legjobbakat
De most komolyan.. Te is tudod hogy minden évjáratnak van egy menö fajtája és abba vagy bele választ valaki vagy nem!! Hol a GK- hol az MV én ilyenekre gondoltam..
Most ősszel ment vissza harmadjára, szépen kikelt és elég fejlett is.
Hogy mennyit tud a gyakorlatban? Ez igazából sok mindentől függ, de felénk a max 6 tonna reális. Itt van róla egy úgymond hivatalos.
Na szóval a marsall az idén átlag 3 tonnát adott, (igen jó minőségben) ez nem sok de tekintve a körülményeket jónak számít.
A tavalyi ősz és az idei tavasz eléggé próbára tették, azon kívül a föld is gyenge adottságú kötött szikes többszörösen visszavetett vetőmaggal és tavasszal egy kevés nitrogénnel hozta a 3 tonnát.
Kép április 23.
Válasz #4978. hozzászólásra
Köszi! Van itt egy emberke neki lett ha jól emlékszem 36q/ha, de ott kuki is lett volna 100x mázsa.Én másod vetésként szoktam vetni minden évbe 2-3ha madarászok elviszik ,megvan a vevőkör.Most jött 10-en pár heki homok azért kérdem, és erre gondoltam vagy marad a szotyi.
Szerződő partnert nem tudok most hirtelen, de valami 9000 Ft/q kínáltak érte a cimborának, és nem vetőmagra termelt. A terméseredmények nálunk is 15-20 q/ha körül szoktak alakulni. Nem tudom, ezt lehetne-e feljebb vinni, mert itt elég extenzíven termesztik, szinte 0 műtrágyával, max egy gyomirtást kap és egy desszikálást, aztán annyi.
Van valakinek Győr környéki paritással eladó kukoricája és B1 környéki étkezési malmi búzája? Napi 100-100 tonna kellene. Január 14.-étől . Szerződök ,megállapodok 5-5 ezer tonnára.
Épp ezért szoktuk mi desszikálni, mert a magok mire beérnek a bugában, a szára még zöld.
Idén nálunk aki termesztett, nem panaszkodott. Gyenge homokon is gyönyörű egybefüggő dús állomány volt. Ugyanakkor a piac valóban kiszámíthatatlan. Csak szerződésre érdemes.
ja és a kölest általában a szoti előtt vagy azzal 1 időben kell aratni és mindíg szárítani kell de az akkor a napraf. miatt senki nem vállalja, úgyhogy saját szárító sem árt vagy jó kapcsolat. mert gyorsan begyullad mivel apró szemű,
A Köleshez szölnék hozzá nekem nem volt de kollégának igen, egy 40 hektárt idén, vadkáros helyre semmi kép sem aratva nem let mert nem ért annyit le let kaszálva takarmányak
Helló mi termesztettük a kölest. nekünk nem jött be mert gyengék a földjeink, szereti a jó földet május elejei vetést, 25kg/ha-al ha jól kapod el az esőket akkor még gyomirtani sem kell. Az értékesítésre meg szerződj le mert különben eladhatatlan. ja és vöröskölest azt érdemes nyomni.
Kicsit más téma, van-e olyan bátor ember itt aki már próbálkozott köles termesztéssel?
Megoszthatná a tapasztalatait, jövő évben egy nagyobb darabot vetnék belőle fővetésként.
Melyik fajtát veszik/keresik, termésben mit produkálnak, vadkárra kell-e készülni?
25212 hozzászólás
Válasz #5010. hozzászólásra
Ja igen..A más búzáján mindig kényelmesebb menni mint a föld úton!! Ez már csak ilyen manapság..De ez úgy néz ki mintha ki került volna valami álló jármüvet!! Esetleg nem a vádászok voltak?? És az sem kizárt hogy vlami régebbi vélt vagy valós sérelem miatt kaptad ezt a kis ajándékot.. Mert ezek a kemény fickók azok anyira bátrak hogy még ezt is meg merik csinálni.. Te meg törjed a fejed hogy kitöl is kaptad!! Tölünk nyugatabra ez nem divat.DE mi sajnos egyre inkább kelet felé sodródunk..
Válasz #5010. hozzászólásra
Mert "szeret" téged!!!
Ezek meg a kedves gazdatársak művei. Hogy háljon mindegyik az édes anyjával!
Azt főleg nem értem, hogy a teljesen sima földút helyett minek ment a búzán?
A szotyi árvakelés nem viccel! A kép bal oldalán vannak a búzával együtt kelt, lefagyott példányok, ezek meg valószínű decemberben keltek ki valamikor.
Válasz #5007. hozzászólásra
Mostmár nálunk is látszanak a tünetek!! Ami biztos hogy fajta függö is a probléma mert különbözö fajták eltéröen reagálnak van amin szinte megsem látszik és van ami igencsak besárgúlt!! és ez mind egymás mellé vetve Én továbra is a tápanyag hiányra tipelnék és az estleges hiánybetegség tüneteire!! Van olyan szomszédom akit nagyonjól tudok hogy jó vastagon el engedte a búzáját azon semmi tünet nem látszik!! És van még egy tippem Felénk már kezd kisebb nagyobb tócsákban megálni a viz is-- Azt meg köztudottan nem szereti a búza!!
De akinek kukorica volt...és szántott is ilyen,szal nem biztos,hogy vegyszerhatás...
Sokan csak annyit mondtak,hogy a búza sem tudja,hogy hol van +15fokban dec 24én...:S
Válasz #5005. hozzászólásra
Akkor valószinű a tavalyi Teridox...repcéről...
Idén lekezeltük már Logran-nal de az rávaló.
Amugy mindenkinek ilyen a búzája...több 100 ha-ron..
De remélem nem emiatt nem adja majd a tonnákat.
Válasz #5004. hozzászólásra
a tied is kicsi koraba kapta fel, csak keves volt a szermaradvany es kinőtte.
Válasz #5001. hozzászólásra
és az enyémnek a hegye ??
Válasz #5002. hozzászólásra
Vegyszer maradek.
Valaki tudja miért barna???
tegnap
REX árpa
Mv Kolo-m
Kicsit megbarnult az összes búza vége..nem tom miért,de mindenkinek!!
Hát tudom, hogy másokéhoz képest ez még kicsi, de legalább kikelt, aztán hogy mi lesz belőle azt nem tudom, de reméljük a legjobbakat.
Vetés: november 12.
Fajta: Rustic
Válasz #4997. hozzászólásra
köszi
Válasz #4996. hozzászólásra
ja, ja de akár jello-t is nyomhasz keserűsó helyett, attól függ mekkora a kénhiányod, réz később virágzás előtt inkább
Az lenne a kérdésem,hogy több helyen is hallottam,hogy nincs rendes nitrogénfelvétel repcénél,és búzánál lehet más növényeknél is kén nélkül?
Első vegyszerezéskor érdemes akkor mondjuk búzára 10kg keserűsót+mondjuk wuxal réz top-ot rézpótlás miatt adni...+cycocellt is kap szerintem?
Válasz #4960. hozzászólásra
A felső kép az tavalyi vetés ( Marsall ) a helyzethez képest elég szépen ki is kellt nem nagyon volt rá eső csak decemberben a vetés után, igy is adta a 6 tonnát, az alsó kép is ugyan az a vissza vetés csak idei, már most jobban néz ki , csak csak annyi hogy ez alatt van, 8 21 21 komlex 1,5 mázsa és mustár előveteményt fog enni, szóval várjuk a legjobbakat
Válasz #4993. hozzászólásra
komolyan kérdeteztem
Válasz #4990. hozzászólásra
De most komolyan.. Te is tudod hogy minden évjáratnak van egy menö fajtája és abba vagy bele választ valaki vagy nem!! Hol a GK- hol az MV én ilyenekre gondoltam..
Válasz #4983. hozzászólásra
Kösz az infót.
Válasz #4984. hozzászólásra
Állítólag a Subától 20% -al tud többet, ha van csapadék.
Válasz #4989. hozzászólásra
ki lesz?
te?
a szomszédod?
a falu?
Tényleg kiváncsi lesz hogy meik nagynevű fajta viszi a szezonban a pálmát sok ismerös vetet eddig ismeretlen fajtákat!!
Válasz #4987. hozzászólásra
értelek.igen tudom bőtermő takarmány anyagot tud.
Válasz #4984. hozzászólásra
Most ősszel ment vissza harmadjára, szépen kikelt és elég fejlett is.
Hogy mennyit tud a gyakorlatban? Ez igazából sok mindentől függ, de felénk a max 6 tonna reális. Itt van róla egy úgymond hivatalos.
Válasz #4985. hozzászólásra
Reggel felhívom a mókust hogy van e ideje eszmecserére.
Válasz #4982. hozzászólásra
Holnap 2ó körül de még nem 100%, majd csörgök.
Válasz #4983. hozzászólásra
hanyadik Marsal-ok az idei?mennyit tud teremni max. a gyakorlatban??
Válasz #4962. hozzászólásra
Szia Márk_!
Na szóval a marsall az idén átlag 3 tonnát adott, (igen jó minőségben) ez nem sok de tekintve a körülményeket jónak számít.
A tavalyi ősz és az idei tavasz eléggé próbára tették, azon kívül a föld is gyenge adottságú kötött szikes többszörösen visszavetett vetőmaggal és tavasszal egy kevés nitrogénnel hozta a 3 tonnát.
Kép április 23.
Válasz #4981. hozzászólásra
Előtte,csörgess rám.
Válasz #4980. hozzászólásra
Sza..kodik a netem hol van hol nincs!
Ok!Lehet elnézek arra valamelyik nap, ha ráérsz.
Válasz #4979. hozzászólásra
Keressél köles ügyben.
Van itt egy főldszomszédom évek óta veti a kölest szépen termett idén is az aszályban homokon neki.Össze hozlak vele
átvétel,fizetés, tárolás, szárítás minden egy helyen és korrekt.
Válasz #4978. hozzászólásra
Köszi! Van itt egy emberke neki lett ha jól emlékszem 36q/ha, de ott kuki is lett volna 100x mázsa.Én másod vetésként szoktam vetni minden évbe 2-3ha madarászok elviszik ,megvan a vevőkör.Most jött 10-en pár heki homok azért kérdem, és erre gondoltam vagy marad a szotyi.
Válasz #4975. hozzászólásra
Szerződő partnert nem tudok most hirtelen, de valami 9000 Ft/q kínáltak érte a cimborának, és nem vetőmagra termelt. A terméseredmények nálunk is 15-20 q/ha körül szoktak alakulni. Nem tudom, ezt lehetne-e feljebb vinni, mert itt elég extenzíven termesztik, szinte 0 műtrágyával, max egy gyomirtást kap és egy desszikálást, aztán annyi.
a vetőmagot a karcagi kutatóból vettük , lovászpatonai vörös kölest, volt 1-2.5 t/ha évjárattol függően ez volt a legjobb fajta akkoriban
Van valakinek Győr környéki paritással eladó kukoricája és B1 környéki étkezési malmi búzája? Napi 100-100 tonna kellene. Január 14.-étől . Szerződök ,megállapodok 5-5 ezer tonnára.
Válasz #4973. hozzászólásra
Kinél lehet szerződni? Idén mi volt az ára?
árat nem tudok mivel 4 éve nem volt kölesünk, mi 10 évig termesztettük kisebb nagyobb sikerrel.
Válasz #4970. hozzászólásra
Épp ezért szoktuk mi desszikálni, mert a magok mire beérnek a bugában, a szára még zöld.
Idén nálunk aki termesztett, nem panaszkodott. Gyenge homokon is gyönyörű egybefüggő dús állomány volt. Ugyanakkor a piac valóban kiszámíthatatlan. Csak szerződésre érdemes.
Válasz #4970. hozzászólásra
Termés eredmények, árak hogyan alakultak felétek?
Válasz #4968. hozzászólásra
17Ak-s kötött talajba menne, 2q 3x15- ös műtrágya megy majd magágykészítéskor alá remélem elég lesz neki.
Betakarításáról esetleg még egy kis információ?
ja és a kölest általában a szoti előtt vagy azzal 1 időben kell aratni és mindíg szárítani kell de az akkor a napraf. miatt senki nem vállalja, úgyhogy saját szárító sem árt vagy jó kapcsolat. mert gyorsan begyullad mivel apró szemű,
A Köleshez szölnék hozzá nekem nem volt de kollégának igen, egy 40 hektárt idén, vadkáros helyre semmi kép sem aratva nem let mert nem ért annyit le let kaszálva takarmányak
Helló mi termesztettük a kölest. nekünk nem jött be mert gyengék a földjeink, szereti a jó földet május elejei vetést, 25kg/ha-al ha jól kapod el az esőket akkor még gyomirtani sem kell. Az értékesítésre meg szerződj le mert különben eladhatatlan. ja és vöröskölest azt érdemes nyomni.
Válasz #4958. hozzászólásra
Na jó szerintem is biztos elírás volt, de azért jó volt csámcsogni rajta.
De ezt hogy hogy nem HecciMájszterbácsi vett észre?
Válasz #4964. hozzászólásra
Ok!
Kicsit más téma, van-e olyan bátor ember itt aki már próbálkozott köles termesztéssel?
Megoszthatná a tapasztalatait, jövő évben egy nagyobb darabot vetnék belőle fővetésként.
Melyik fajtát veszik/keresik, termésben mit produkálnak, vadkárra kell-e készülni?
Válasz #4963. hozzászólásra
Ez is olyan kényszer szülte helyzet volt, szántani akartuk az összeset, csak nem ment bele az eke.
Kínunkba rohangásztunk rajta a kis román tárcsával amíg nem lett a tetején egy kis por amibe már bele tudta tenni a magot úgy ahogy a Lajta.
Válasz #4962. hozzászólásra
Pontosat most nem tudok, de holnap megkérdem öcsémet.
Ő a gazda,én csak segéd paraszt vagyok.
Válasz #4961. hozzászólásra
Van olyan helyzet amikor meg képtelenség szántást csinálni,ritkább az mikor nem lehet tárcsázni