Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR408.16 FtUSD395.88 FtCHF434.22 FtGBP491.4 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Érdekes dolog hogy a szántott területek a végén jobban produkálnak.Nálunk is örök dilemma hogy a szántást mellözük e a kalászos magágykészitésböl.A tárcsa termelékenyebb technika meg tárcsás vetögéppel nem gond a vetés,de szemnek mindig szebb a szántottterület és a sok szutyok eltünik a felszinröl.A jo minöségü szárzuzás és komoly tárcsázás ha kell több sorral az már kielégitö magágyat készit és jo termések lehetnek utána.Persze ne feledkezzünk meg a megfelelö tápanyag utánpotlásrol és növényvédelemröl sem.
2012 március 16.-i állapot búzavetés (marsall) Ramatyul nézett ki mégis jól adott. Felső kép tárcsázott, alsó szántott. Ugyan az a tábla mindkettő, a szántott mutatott rosszabbul mégis ott adta legjobban.
Mivel az oxigén fagyáspontja is -219 Celsius... Valószínű nem bírta felső indexbe tenni a kis karikát a C betűhöz.
Egyébként tavaly nagyon sokunknak néztek ki úgy búzák tavasszal, mint a lentebbi képen.
Március 20. állapot. Jobbra lazítózott, balra grúberezett. És a gruberezettben az Antonius igen csak adta az 5 tonnát.
Az ôszi búza fajták -fôként a jó télálló fajták-, hótakaró nélkül -200C körüli hideget, hótakaró alatt pedig -250C hideget is elviselnek. Ezért, ha hó takarja a vetéseket, nem kell a fagy kártételétôl tartani, de még a gyengébb télállóságú fajtáknál sincs számottevô fagykár, ha nincs hótakaró nélküli erôsebb hideg.
Itt Nagykanizsa környékén kb 10cm hó van..
Amugy sztem nem kell félni...idén februárban -15 fokok voltak hó nélkül...a repcém 36mázsa körül adott...a búza is bírja ennyire szerintem...A szántásoknak tökéletes ez az idő..tavaszra jól átfagyott morzsás lesz a föld..a simitó jó földet fog csinálni..
Én meg nem, mi is őstermelők vagyunk de ilyen faxságot még nem hallottam, mi az hogy betelt, a pohár az lassan betelik nálam az igaz, de hogy az őstermelői?????? Mi a lófax ez????
van de az is megtelt meg háőt ha itt van a pénz el lesz költve valami vasra azért meg akasztás jár csak akkor lehet vásárolni ha valami megy diktatúra van
A kedvezőtlen időjárás miatt
Argentína 25 százalékkal csökkenti búzaexportját
Argentínában az elmúlt évek leggyengébb búzatermését takarítják be a kedvezőtlen időjárás miatt, ennek következtében a világ egyik vezető búzaexportálója akár 25 százalékkal is csökkentheti a termény eladását a világpiacon.
2012.12.09 12:01MTI
Az argentin kormány legújabb előrejelzése szerint az idei búzatermés 11,1 millió tonna lesz az eddig várt 11,5 millió tonna helyett. Ez az adat azonban valószínűleg csak rosszabb lesz idővel, mert miután a búza több mint 26 százalékát már learatták, a hozam gyengébb lett a legfrissebb becslésnél is.
A tavalyi argentin búzatermés 13,2 millió tonna, egy évvel korábban 15,8 millió tonna volt.
Argentína tavaly 6 millió tonna búzát exportált, idén azonban 4,5 millió tonnánál nem tud többet értékesíteni külföldön a hazai kereslet biztonságos kielégítése mellett - értesült kormányzati forrásokból a La Nacion című argentin lap.
A bejelentés akkor érte a nemzetközi gabonapiacokat, amikor általános várakozások szerint elhúzódó ellátási feszültségre kell felkészülni, ami egyebek között az árak emelkedését okozza.
Válasz #4913. hozzászólásra
Mit mondjak??!! Nekem soha többé nem lesz.. mivel nem ide való De ahoz képest amilyen SZ-ul ki nézett megteremte a részét.. Vagyis a környékbeli átlagot
25214 hozzászólás
Válasz #4962. hozzászólásra
Pontosat most nem tudok, de holnap megkérdem öcsémet.
Ő a gazda,én csak segéd paraszt vagyok.
Válasz #4961. hozzászólásra
Van olyan helyzet amikor meg képtelenség szántást csinálni,ritkább az mikor nem lehet tárcsázni
Válasz #4960. hozzászólásra
Mennyit adott végűlis, ebben az évben én is Marsallal próbálkozok.
Érdekes dolog hogy a szántott területek a végén jobban produkálnak.Nálunk is örök dilemma hogy a szántást mellözük e a kalászos magágykészitésböl.A tárcsa termelékenyebb technika meg tárcsás vetögéppel nem gond a vetés,de szemnek mindig szebb a szántottterület és a sok szutyok eltünik a felszinröl.A jo minöségü szárzuzás és komoly tárcsázás ha kell több sorral az már kielégitö magágyat készit és jo termések lehetnek utána.Persze ne feledkezzünk meg a megfelelö tápanyag utánpotlásrol és növényvédelemröl sem.
Válasz #4954. hozzászólásra
2012 március 16.-i állapot búzavetés (marsall) Ramatyul nézett ki mégis jól adott. Felső kép tárcsázott, alsó szántott. Ugyan az a tábla mindkettő, a szántott mutatott rosszabbul mégis ott adta legjobban.
Válasz #4958. hozzászólásra
Nem hőösszegről beszél??? Bár 1 télre összegezve ez meg kevés lenne
és hol próbálták ki a -250 fokos búzát?
Nyilván -20 és -25 fokról van szó
Válasz #4956. hozzászólásra
Az a szomszédé, és úgy van ahogy mondod, nem zárt időben, egész nyáron ott éktelenkedtek a rögek rajta.
Válasz #4954. hozzászólásra
A lazítózottban miért rosszab, kiszárítottad neeem?
Válasz #4953. hozzászólásra
-276 fokon meg már az anyag rčszecskéinek mozgása is leáll... ugyhogy én se hiszem hogy -250-ig bírná
Válasz #4953. hozzászólásra
Mivel az oxigén fagyáspontja is -219 Celsius... Valószínű nem bírta felső indexbe tenni a kis karikát a C betűhöz.
Egyébként tavaly nagyon sokunknak néztek ki úgy búzák tavasszal, mint a lentebbi képen.
Március 20. állapot. Jobbra lazítózott, balra grúberezett. És a gruberezettben az Antonius igen csak adta az 5 tonnát.
Válasz #4947. hozzászólásra
Bizonyár ez elirás lehet mert szerintem képtelenség is lenne a földön minusz- 250 fokot elö álitani nem hogy azt a búza röhögve ki is bírja..
Válasz #4951. hozzászólásra
http://kutdiak.kee.hu/diak/nzs/nbuza.htm
Elég jó praktikák le vannak írva nem csak búza...
Az ôszi búza fajták -fôként a jó télálló fajták-, hótakaró nélkül -200C körüli hideget, hótakaró alatt pedig -250C hideget is elviselnek. Ezért, ha hó takarja a vetéseket, nem kell a fagy kártételétôl tartani, de még a gyengébb télállóságú fajtáknál sincs számottevô fagykár, ha nincs hótakaró nélküli erôsebb hideg.
Válasz #4947. hozzászólásra
-250 fokot kibír?
Hát én még ilyet nem hallottam...
Válasz #4945. hozzászólásra
Persze hogy nem gond, de nem hagyhattam ki bocs....
Ilyen volt a tavaly ősszel vetett búza márciusba!!!
És ilyen lett:
És az idei búza novemberben:
Olyan volt a tavaly vetett búza márciusba mint az ide vetés után 3-4 héttel.És mégis jó lett
Köszönöm Neketek s tájékoztatás!
+ egy próba a sok 2 esre:!!!
éppen olvasom hogy hó nélkül öszi búzák -200 hofedéssel -250C ig bírják, csak nem irja, hogy növény melyik fázisában bírja azt....
Isten beszéljen belőled, jó lenne kikelne..
Válasz #4941. hozzászólásra
Tavaly meg hát az idén kelt ki és mégis teremtek.
Szerintem nem gond!Tavaly nekünk így a hó alatt kelt ki a búza és a végén jó minőségű lett 4,5 tonnás átlaggal
Kikel a hó alatt!
Akkor jövő évet is beszoptam:(((
Óriási
Hali, kicsit késöbb lett vetve a búza és nem kelt ki mielött havat megkapta, ez mekkora gond? :(
Válasz #4939. hozzászólásra Helyesen: Itt is. Pápa környékén sincs hó!
Válasz #4936. hozzászólásra Itt.Pápa környéke!
Sziasztok!
Én idén RUSTIC búzát vetettem, valakinek van tapasztalata a fajtával kapcsolatban.
Válasz #4936. hozzászólásra
Itt Nagykanizsa környékén kb 10cm hó van..
Amugy sztem nem kell félni...idén februárban -15 fokok voltak hó nélkül...a repcém 36mázsa körül adott...a búza is bírja ennyire szerintem...A szántásoknak tökéletes ez az idő..tavaszra jól átfagyott morzsás lesz a föld..a simitó jó földet fog csinálni..
Csak "-11 "fok ,de itt takarás nélkül van minden sajnos.
Ma reggel nálunk -13 fok.
Szerencse,hogy van hótakaró,meg vastag kabát :)
Válasz #4932. hozzászólásra
Az őstermelői bevétel nem haladhatja meg a 4 millió forintot (támogatás nélküli bevétel), 8 millióig pedig kistermelő az illető más adózással.
Válasz #4932. hozzászólásra
nincs amúgy könyvelőd
de anélkül is tudnod kellene !amúgy ha te nem lépted túl az adóhatárt az se gond.
csak akkor kevesebb zséd van mint Safnak.
Válasz #4931. hozzászólásra
Én meg nem, mi is őstermelők vagyunk de ilyen faxságot még nem hallottam, mi az hogy betelt, a pohár az lassan betelik nálam az igaz, de hogy az őstermelői?????? Mi a lófax ez????
Válasz #4924. hozzászólásra
igy már értem!
Válasz #4929. hozzászólásra
van de az is megtelt meg háőt ha itt van a pénz el lesz költve valami vasra azért meg akasztás jár csak akkor lehet vásárolni ha valami megy diktatúra van
Válasz #4928. hozzászólásra
Vállalkozás
Nincs mellette valami vállalkozózás?Ha lenne összelehetne vonni, pl kft amin belül lehet egy vegyesbolt + a mezőg.
Válasz #4915. hozzászólásra
Te milyen fajtát vetettél? Illetve a környéken miket preferálnak jobban a gazdák?
Válasz #4925. hozzászólásra
ezen mi nem érthető
Hogymicsinált az őstermemlői????
Válasz #4923. hozzászólásra
meg hát nem lehetett eladni idénre betelt az östermelői
Válasz #4922. hozzászólásra
bátor vagy!!
Válasz #4921. hozzászólásra
reméljük kollega növekszik még ha már egyszer be lett tárolva
A kedvezőtlen időjárás miatt
Argentína 25 százalékkal csökkenti búzaexportját
Argentínában az elmúlt évek leggyengébb búzatermését takarítják be a kedvezőtlen időjárás miatt, ennek következtében a világ egyik vezető búzaexportálója akár 25 százalékkal is csökkentheti a termény eladását a világpiacon.
2012.12.09 12:01MTI
Az argentin kormány legújabb előrejelzése szerint az idei búzatermés 11,1 millió tonna lesz az eddig várt 11,5 millió tonna helyett. Ez az adat azonban valószínűleg csak rosszabb lesz idővel, mert miután a búza több mint 26 százalékát már learatták, a hozam gyengébb lett a legfrissebb becslésnél is.
A tavalyi argentin búzatermés 13,2 millió tonna, egy évvel korábban 15,8 millió tonna volt.
Argentína tavaly 6 millió tonna búzát exportált, idén azonban 4,5 millió tonnánál nem tud többet értékesíteni külföldön a hazai kereslet biztonságos kielégítése mellett - értesült kormányzati forrásokból a La Nacion című argentin lap.
A bejelentés akkor érte a nemzetközi gabonapiacokat, amikor általános várakozások szerint elhúzódó ellátási feszültségre kell felkészülni, ami egyebek között az árak emelkedését okozza.
Válasz #4919. hozzászólásra
Szép állomány!
Kétszer tárcsázott kukoricatarlóba Horsch prontó
Válasz #4917. hozzászólásra
milyen vetőgép vetette?
Vetés okt.1 mulan 180kg/ha
erősek a búzáink kedvezett az idő rájuk!
Válasz #4913. hozzászólásra
Mit mondjak??!! Nekem soha többé nem lesz.. mivel nem ide való De ahoz képest amilyen SZ-ul ki nézett megteremte a részét.. Vagyis a környékbeli átlagot