Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem azt mondták, hogy júniusi cserebogár
Mellesleg a még zöldellő búzámon rengeteg volt, kalászomként szinte 2 darab úgy, hogy készűltem rá és nap-mint nap kijártam nézni. Egyik napról a másikra megjelentek aztán még aznap, hogy beköszöntek estére már a hátukon fetrengtek a földön.......
Oroszországban, Ukrajnában majd 10%-al várnak kevesebb gabonatermést mint tavaly. Ez azért majdcsak segít a jobb árképzésben, főleg úgy hogy Nyugat-Európában is alacsonyabb mennyiségre számítanak.
Egy a baj, a spekuláns szőrös fejű agyafúrt egy jószág az bíztos.
Nehogy azt hidd, hogy itt pár ember beírja, hogy jól néz ki a búzája, sokat vár tőle, ettől lemegy az ár.... NEVETSÉGES
Azért ez összetettebb dolog, minthogy a kereskedő felugrik az agroinform fórumára, meglátja, hogy valakinek van ígéretes táblája, aztán lenyomja az árat.
A kereskedő mindig próbálja nyomni le az árat, akármi van. Kérdés, hogy sikerül-e neki, vagy nem, de nem ettől a topictól függ, az is biztos!
Aratás idelyén mikor nem mentek le az árak? mind egy hogy 3 vagy 8 tonna.Akinek kell a pénz úgyis odaadja annyiért, aki eltudja tárolni vagy nem sürgős az meg nem adja oda annyiért.Ez mindíg is erről szólt.
Csak rukkolj elő barátocskám egy 8-9 tonna/ha -ral és máris aki a kereskedők közül olvassa ezt az oldalt is ( mert olvassa ezt jobb ha tudod ) azonnal nyomja le az árat. De írd meg ha ez jól esik, nem a te hibád, hogy ez így van ebben az országban!!!!
Minden játszott eddig, ahhoz hogy igy nézzen ki, ősszel az alap trágya, tavasszal a nitrogén vegyszerezés hengerezés, májusban mikor jött a kalász kapott nagy mennyiségű csapadékot is meg még ebben a hónapban is kapott esőt,, reménykedünk, ! Csak azért kérdeztem, mert még sosem volt ilyen szép gabonánk, de majd ugy is meg irom mennyi lett rajt, bizakodom benn hogy nagy számokkal tudok elörukkolni
Szép napot, akkor minden okés lesz ha meg lesz az a mennyiség, remélem nem kell csalódnunk, és örömteli pillanatoknak nézünk elébe egyébként Marsall a fajta és ennek nagynak kell lennie a fajsúlyának,
Válasz #4329. hozzászólásra
hali
nem cserélted fel véletlenül a két képet?
Csak mert a Mulan-ról azt írja, hogy állománysűrűség Magas, a Quebonnál pedig Alacsony! A két képen pont fordítva van
Fajtatípus: Kiemelkedő termőképességű, rendkívül jó alkalmazkodó képességű, jó malmi minőséget adó búza, valamennyi termőhelyre, késői vetésre is.
Fejlődésének jellemzői:
- Télállóság kiváló
- Fiatalkori fejlődés kiváló
- Kalászolás/érés középkésői/középkésői
Termőképesség: (OMMI 2004-2005) 2004 2005 8,36 t/ha 8,43 t/ha> rel. 114,8% rel. 113,6%
Termésfelépítés:
- Állománysuruség magas
- Magszám kalászonként átlagos
- Ezermagtömeg magas
Minőség: (OMMI 2004-2005) 2004 2005
- Süttőipari besorolás B1 B1
- Fehérjetartalom 14,3% 14,5%
- Sikér mennyiség 33,6% 33,6%
- Sikér terülés 5,3 mm 3,8 mm
- Farinográfos minőségi értékszám 60,8 63,2
- Esésszám 359 sec. 300 sec.
Agronómiai tulajdonságok:
- Állóképesség kiváló (++)
- Szárcsökkentő általában nem szükséges,csak egyedi esetben
(Növényi fejlődést, termőhelyet és az időjárást figyelembe kell venni!)
Betegségekkel szembeni rezisztencia
- Lisztharmat jó (++)
- Levélrozsda kiváló (++++)
- Szárrozsda kiváló (++++)
- Sárga levélfoltosság átlagos ( 0 )
- Kalászfuzárium jó ( + )
Jelmagyarázat: ++++ nagyon magas (kedvező)
0 közepes értékelés
------ nagyon csekély (kedvezőtlen)
Quebon őszi búza
Fajtatípus: Nagy termőképességű, kiváló, az exportpiacon is elismert minőséget adó búza, főleg az intenzív termőhelyekre.
Fejlődésének jellemzői:
- Télállóság jó
- Fiatalkori fejlődés közepes
- Növekedési magasság közepes-alacsony
- Kalászolás/érés középkésői/közép
Termésfelépítés:
- Állománysuruség alacsony
- Magszám kalászonként igen magas
- Ezermagtömeg közepes
Minőség: (OMMI 2005)
- Süttőipari besorolás A1
- Fehérjetartalom >13,0%
- Sikér mennyiség 35,4%
- Sikér terülés 1,6 mm
- Farinográfos min. értékszám 86,6
- Esésszám 363 sec.
- Szedimentációs érték (Zeleny) 35-45 ml
- Alveográfos lisztminőség, W >250
- Állóképesség kiváló (+++)
- Szárcsökkentő általában nem szükséges, csak egyedi esetben (Növényi fejlődést, termőhelyet és az időjárást figyelembe kell venni!)
A baloldali úgy néz ki mint nálam a MULAN.
Egyébként a QUEBON sokkal vastagabb kalászokat nevel.
Kár,hogy a jég megverte szerintem 8 tonna benne lett volna.
Igazad van,ezt nem is figyeltem csak a kalász habitusa teljesen olyan...de én nem nagyon szeretem,hiába hosszú a kalásza ...még talán ha fotón lévő két kalászból kipergetnénk a szemeket nem is lenne különbség
Nekem pont ez nem tetszik,hogy mindenhol pillanatok alatt szint e beérett a búza ...majdnem egyszerre az árpával és tuti egyszere a repcével...de csak majdnem mindenhol és ebben most én is hibáztam,de a vegyszerező kapacitásom kevés ezért tavasszal beugrik ide egy hídas jd az biztos...Ott ahol kinyomtak a kalászra folyékony nitrogén kb ugy mint Mf kollegánk,de ebben is van aki magyon profin csinálja,ott kérem szépen még most is zöld a búza...és itt az ide lényeg ,mert ezek elfognak húzni termésben az összes most már sárga ill barna búzátol...Csak gondoljatok bele a mostani folyamatos eőket a beérettek már nem tudják hasznosítan a zöldek viszont még sokáig...Kezdem egyre inkább azt hinni ,hogy még a piktornak is van létjogosultága a búzában...de ez már a legfelsőbb szint
25153 hozzászólás
Válasz #4352. hozzászólásra
Én is kérdeztem a múltkor az árról, de mindenki csak hallgat...
1l/ha ELASTIQ odanyomva rendesen. Repce arról tud valaki valamit???
nem soká aratás lesz! Szerintetek hány hét van hátra? (0,75-1 hónap)
Válasz #4312. hozzászólásra
Nekem azt mondták, hogy júniusi cserebogár
Mellesleg a még zöldellő búzámon rengeteg volt, kalászomként szinte 2 darab úgy, hogy készűltem rá és nap-mint nap kijártam nézni. Egyik napról a másikra megjelentek aztán még aznap, hogy beköszöntek estére már a hátukon fetrengtek a földön.......
Válasz #4290. hozzászólásra
A Mulanról néhány fotó.
Válasz #4347. hozzászólásra
5 kőkemény aranykorona
Természetesen leírom majd meg azt is hogy milyen fajta.
Válasz #4346. hozzászólásra
Hány AK-ás a homok?? felénk ilyen 7 körülek vannak azon egy hete néztem 14 magas a kalász. Majd írd már meg hány t/ha lett, kíváncsi vagyok
[kep1] Semmirevaló homokföldhöz képest elviselhető.
Tisztelt Kollegák,
Oroszországban, Ukrajnában majd 10%-al várnak kevesebb gabonatermést mint tavaly. Ez azért majdcsak segít a jobb árképzésben, főleg úgy hogy Nyugat-Európában is alacsonyabb mennyiségre számítanak.
Egy a baj, a spekuláns szőrös fejű agyafúrt egy jószág az bíztos.
Válasz #4339. hozzászólásra
Nehogy azt hidd, hogy itt pár ember beírja, hogy jól néz ki a búzája, sokat vár tőle, ettől lemegy az ár.... NEVETSÉGES
Azért ez összetettebb dolog, minthogy a kereskedő felugrik az agroinform fórumára, meglátja, hogy valakinek van ígéretes táblája, aztán lenyomja az árat.
A kereskedő mindig próbálja nyomni le az árat, akármi van. Kérdés, hogy sikerül-e neki, vagy nem, de nem ettől a topictól függ, az is biztos!
Válasz #4341. hozzászólásra
2011.
Válasz #4327. hozzászólásra
a képek mejik evböl valok.kösz.
Válasz #4339. hozzászólásra
Aratás idelyén mikor nem mentek le az árak? mind egy hogy 3 vagy 8 tonna.Akinek kell a pénz úgyis odaadja annyiért, aki eltudja tárolni vagy nem sürgős az meg nem adja oda annyiért.Ez mindíg is erről szólt.
Csak rukkolj elő barátocskám egy 8-9 tonna/ha -ral és máris aki a kereskedők közül olvassa ezt az oldalt is ( mert olvassa ezt jobb ha tudod ) azonnal nyomja le az árat. De írd meg ha ez jól esik, nem a te hibád, hogy ez így van ebben az országban!!!!
Válasz #4337. hozzászólásra
Kíváncsi vagyok én is az eredményre.
Válasz #4336. hozzászólásra
Minden játszott eddig, ahhoz hogy igy nézzen ki, ősszel az alap trágya, tavasszal a nitrogén vegyszerezés hengerezés, májusban mikor jött a kalász kapott nagy mennyiségű csapadékot is meg még ebben a hónapban is kapott esőt,, reménykedünk, ! Csak azért kérdeztem, mert még sosem volt ilyen szép gabonánk, de majd ugy is meg irom mennyi lett rajt, bizakodom benn hogy nagy számokkal tudok elörukkolni
Válasz #4335. hozzászólásra
Úgy legyen.Ha megkapott mindent és a szemkitelítődéskor volt elég talajoldat, akkor lehet bizakodni.
Válasz #4334. hozzászólásra
Szép napot, akkor minden okés lesz ha meg lesz az a mennyiség, remélem nem kell csalódnunk, és örömteli pillanatoknak nézünk elébe egyébként Marsall a fajta és ennek nagynak kell lennie a fajsúlyának,
Válasz #4333. hozzászólásra
Üdv, kinézhet, de ez nem minden,majd a mérleg megmondja.:)
Akkor most kérdezném hogy kinézhet ez 5t/ha
Kinézhet ez 5t/h -nak ?
Válasz #4330. hozzászólásra
Pillanat megnézem.
Nem cseréltem fel,nem tévedés.
Na még egy kép a Lupusról.
Válasz #4329. hozzászólásra
hali
nem cserélted fel véletlenül a két képet?
Csak mert a Mulan-ról azt írja, hogy állománysűrűség Magas, a Quebonnál pedig Alacsony! A két képen pont fordítva van
Válasz #4328. hozzászólásra
A Mulannak különösen a szárazságtűrését emelik ki.
Fajta tulajdosnos SAATEN-UNION, a QUEBON-nak is ez a fajtatulajdonosa.
Válasz #4327. hozzászólásra
Fajtatulajdonos?
Válasz #4326. hozzászólásra
Íme itt egy pár említett fajta:
Mulan,
Fajtatípus: Kiemelkedő termőképességű, rendkívül jó alkalmazkodó képességű, jó malmi minőséget adó búza, valamennyi termőhelyre, késői vetésre is.
Fejlődésének jellemzői:
- Télállóság kiváló
- Fiatalkori fejlődés kiváló
- Kalászolás/érés középkésői/középkésői
Termőképesség: (OMMI 2004-2005) 2004 2005 8,36 t/ha 8,43 t/ha> rel. 114,8% rel. 113,6%
Termésfelépítés:
- Állománysuruség magas
- Magszám kalászonként átlagos
- Ezermagtömeg magas
Minőség: (OMMI 2004-2005) 2004 2005
- Süttőipari besorolás B1 B1
- Fehérjetartalom 14,3% 14,5%
- Sikér mennyiség 33,6% 33,6%
- Sikér terülés 5,3 mm 3,8 mm
- Farinográfos minőségi értékszám 60,8 63,2
- Esésszám 359 sec. 300 sec.
- Állóképesség kiváló (++)
- Szárcsökkentő általában nem szükséges,csak egyedi esetben
(Növényi fejlődést, termőhelyet és az időjárást figyelembe kell venni!)
Termesztéstechnológia:
- Optimális vetésidő szept. vége-okt. 20.
- Vetőmagszükséglet 350-400 csíra/m2
- N-mutrágyázás tavasszal 140-170 kg/ha, virágzáskori fejtrágyázása javasolt
Betegségekkel szembeni rezisztencia
- Lisztharmat jó (++)
- Kalászfuzárium jó ( + )
0 közepes értékelés
Quebon őszi búza
Fajtatípus: Nagy termőképességű, kiváló, az exportpiacon is elismert minőséget adó búza, főleg az intenzív termőhelyekre.
Fejlődésének jellemzői:
- Télállóság jó
- Fiatalkori fejlődés közepes
- Növekedési magasság közepes-alacsony
- Kalászolás/érés középkésői/közép
Termőképesség:
- OMMI, 2005: 7,69 t/ha, rel. 102,1%
Termésfelépítés:
- Állománysuruség alacsony
- Magszám kalászonként igen magas
- Ezermagtömeg közepes
Minőség: (OMMI 2005)
- Süttőipari besorolás A1
- Fehérjetartalom >13,0%
- Sikér mennyiség 35,4%
- Sikér terülés 1,6 mm
- Farinográfos min. értékszám 86,6
- Esésszám 363 sec.
- Szedimentációs érték (Zeleny) 35-45 ml
- Alveográfos lisztminőség, W >250
- Állóképesség kiváló (+++)
- Szárcsökkentő általában nem szükséges, csak egyedi esetben (Növényi fejlődést, termőhelyet és az időjárást figyelembe kell venni!)
Termesztéstechnológia:
- Optimális vetésidő szept. vége-okt. közepe, késői vetése nem javasolt
- Vetőmagszükséglet 350-450 csíra/m2
- N-mutrágyázás tavasszal 140-170 kg/ha, virágzáskori fejtrágyázása javasolt
Betegségekkel szembeni rezisztencia:
- Lisztharmat jó (++)
- Kalászfuzárium csekély ( - )
0 közepes értékelés
Moderálta: (575) 2012-06-16 11:15:10
A baloldali úgy néz ki mint nálam a MULAN.
Egyébként a QUEBON sokkal vastagabb kalászokat nevel.
Kár,hogy a jég megverte szerintem 8 tonna benne lett volna.
Válasz #4320. hozzászólásra
ez mi ez ?
Válasz #4323. hozzászólásra
Igazad van,ezt nem is figyeltem csak a kalász habitusa teljesen olyan...de én nem nagyon szeretem,hiába hosszú a kalásza ...még talán ha fotón lévő két kalászból kipergetnénk a szemeket nem is lenne különbség
Válasz #4322. hozzászólásra
Hogy lenne antonius mikor az szálkás nem tar búza
A baloldali Antonius lehet...ez most kapot nitrogén vagy levéltrágyát?
Válasz #4320. hozzászólásra
ezeknek mi a neve?
Válasz #4317. hozzászólásra
Nekem pont ez nem tetszik,hogy mindenhol pillanatok alatt szint e beérett a búza ...majdnem egyszerre az árpával és tuti egyszere a repcével...de csak majdnem mindenhol és ebben most én is hibáztam,de a vegyszerező kapacitásom kevés ezért tavasszal beugrik ide egy hídas jd az biztos...Ott ahol kinyomtak a kalászra folyékony nitrogén kb ugy mint Mf kollegánk,de ebben is van aki magyon profin csinálja,ott kérem szépen még most is zöld a búza...és itt az ide lényeg ,mert ezek elfognak húzni termésben az összes most már sárga ill barna búzátol...Csak gondoljatok bele a mostani folyamatos eőket a beérettek már nem tudják hasznosítan a zöldek viszont még sokáig...Kezdem egyre inkább azt hinni ,hogy még a piktornak is van létjogosultága a búzában...de ez már a legfelsőbb szint
Válasz #4316. hozzászólásra
árpa-4700/q tak,búza-4700/q kukorica_4400/q trigo-fix.
Válasz #4316. hozzászólásra
lassan????
gyorsan!!
békés, és egy öntözési kísérlet, egymástól 1 m-re lévő kalászok...
Sziasztok!
Lassan itt az aratás ideje!
Ki milyen árakat hallott pl. repcére, árpára???
Válasz #4314. hozzászólásra
Nincs mit. Sajnos felénk is sok van, néhol "fürtökben" lógnak a kalászokon.
Válasz #4313. hozzászólásra
köszöntem.Martonvásári kép egyébként tegnap készült, és párzott ott pár rendesen.
Válasz #4312. hozzászólásra
Gabona szipoly.
Azt kérdezném meg hogy ez milyen féle fajta bogár?
Algafixet használt valaki??repce buza..naprában??látni különbséget?
Válasz #4309. hozzászólásra
Nekünk ugyanattól a cégtől van a Rustic.
Majd kiderül mit ad!
Irídium az milyen?Van vetve,de nemtudni mit hoz.Érdekes.
MV SUBA
Válasz #4306. hozzászólásra
Alsóképet nézve ezek nem nagyon fertőzik meg egymást.Kapálják is?
Felénk igen sok ilyesmi búza van:
Aztán van egy pár darab ilyesmi tavaszi árpa:
Hogy dzsippileg mi lesz a téma, azt nem tudom. De szerintem fel kell kötni a gatyát.
No, hát itten van a december 16-án vetett búzánk:
Válasz #4297. hozzászólásra
Igen persze, fémzárolt mag volt.