Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD397.3 FtCHF442.87 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hogy ne csak szép búzák legyenek. Nem saját (szerencsére nincs búza idé). Ez 1 honappal ezelőtt a legszebb búza volt a környéken. Rengeteg ilyen meg ettől sültebb tábla van felénk, olyan is ahol csak a kalász zöldes, már ami ki birt jönni a szárból
Válasz krokodil007 #23060. hozzászólásáraIgy már nem is csoda ha igy néz ki. Köszi szépen. Van alatta input is rendesen, meg hát 3szorosa eső kapott mint felénk bármi, de inkább 4
Válasz ewtoto #23058. hozzászólásáraFelénk a martonvásáriak jobban bírják eddig. Most nemere van de igen jól birja a szomszédéhoz képest, valami kopasz fajta a szomszédé.
Válasz III.Gyula #23056. hozzászólásárahát ez nem bisztos, "sirtaki" enyémet a földszomszédom vetette, neki is búzája van, valami francia, eső itt sem volt, sztem enyémet már 2 hét mulva lehet aratni, ha lesz benne valami, siralmasan néz ki, a szomszédé meg kb olyan mint krokodilé :)
Válasz AGROKID #23047. hozzászólásáraAszály.
De nem kell megijedni, csodás (gyönyörű) évünk lesz, bő terméssel:
https://mezohir.hu/2022/05/27/agrar-gyonyoru-termesunk-lesz-mezogazdasag/
Válasz AGROKID #23047. hozzászólásáraNa én pontosan ilyen képet tettem volna be.
Nálunk is pont ilyenek. Ez aszálykár.
Tavasz elején kapott egy jó esőt és jó kalászt akart hozni csak időközben nem jött rá csapadék és lefelezte a kalászméretét.
Válasz uff #23045. hozzászólásáraAkkor a rovart kizárhatod ha egyiken sincs tünet csak a linbergen.
Nem tudom milyen kereskedők vannak arrafelé én a kiténél még mindig azt kaptam amit kértem.
Hallottam olyan variációt is hogy némelyik fajta így védekezik az aszály miatt......Hááát..
Válasz Nagy Péter 40 #23044. hozzászólásáraaz az érdekes, hogy egy táblán belül van celulle meg linberg és a celullen nincs ilyen tünet, de az is lehet hogy nem azt a magot kaptam amit vettem? ilyen volt már megy az átverés azaka, riza pack is kedvezőre jött ki 6ezer volt kb 1 liter rovarölöt is kapott.
Válasz uff #23042. hozzászólásáraA fuzárium azért kérdéses mert a te fajtád a leírása alapján pont nagyon ellenálló fuzi ellen.
Ráadásul idén azért párás meleg nem hiszem hogy sokszor volt feléd. Nyílván harmat is okozza de nem pont egy ellenálló fajtánál kellene.
A levele nincs megcsavarodva?Mert az még Réz hiányt mutat.
Lehet rovar is de akkor a környékeden lévő búzáknál is látszódna mert gondolom van ott is olyan aki nem tol rovarölőt.
Én staminát szórtam idén, jövőre meg zamírt fogok mert most le volt akciózva a kiténél ugyhogy bevásároltam.
Válasz Nagy Péter 40 #23031. hozzászólásáraelőször poloskára gondoltam vagy valam bogárra ami megszúrja és elhal, ha kalász alsóbb részén semmilyen tünetet nem látok, de kapott Rizát , Azaka fél- fél liter kombóba, hát nem tudom, hogy ez megállítja -e a fuzáriumot, de ilyen búzát nem vetek többet az biztos osztrák...a basilion semmi tünet, kösz a reakciókat
Válasz Makói 70-es #23040. hozzászólásáraigen, idén felénk is atom döntés volt hogy nem szórtunk szilárd műtrágyát. Aki szórt annak még rosszabbul néz ki mint a miénk. Valamint nagy része nem is hasznosult mert elvitte a szél, ilyen árak mellett meg kell fontolni a dolgokat.
Válasz K__K #23034. hozzászólásáraMinek szórtad ki ha tudtad, hogy nem jósolnak nagy esőt?
1-5 milis előrejelzésnek már nem hiszünk.
Én rá se szórtam.
Nincs annyi kidobni való pénzem.
Inkább lombtrágyáztam meg Amalgeroloztam.
De eső nélkül így se lesz 88 mázsás mint a tavalyi.
Válasz szanberg #23033. hozzászólásáraNem az enyém a cuccos. Csak fényképezgettem a határban, hogy ne csak a dunántúli 80mázsás búzák legyenek posztolva.
Lehet, hogy gombabetegség is van, de itt eső nélkül kinyomott 6q pétisó elevenen elégette a búzát.
Ráadásul nem kevés ilyen tábla van...
Válasz Nagy Péter 40 #23021. hozzászólásáraÉn a multiról csak annyit tudok, hogy a tulajdonosok, részvényesek meghatároznak egy évi x % vagy x Mrd nyereséget és ezt kiviszik, kiveszik ha balták potyognak az égből is……
Válasz TYLLA #23020. hozzászólásáraJavaslom majd szeptember körül nézd majd meg a magyar lakosságot is mikor már elfogy a választási pénz, a fizu nem nő akkor még és a kenyér meg minden csúcs áron lesz.
Nem tudom elég lesz e ha azt látjuk hogy máshol is gebasz van plusz csak egy saját semmitérő bábellenzékre tud majd mutogatni hogy ha ők lennének akkor még rosszabb lenne ami sajnos igaz is.
Csabika épp most mondja hogy nem fogják áthárítani a rezsicsökkentéses különadót a multik.Reméljük ezt megoldják nem úgy mint az előző csomagnál mikor mindent rá dobtak a lakosságra.
Szép dolog az olcsó gáz csak ha emiatt ugyanannyival nő a megélhetés ára mert a különadót tovább hárítják a multik a lakosságra sajnos nem sokkal vagyunk beljebb,.
De őszintén remélem ezt tényleg megoldják és nem 100 milliárdos propagandával fogják eltorzítani a dolgokat.
Válasz Nagy Péter 40 #23015. hozzászólásáraAzért - ha eddig nem tetted volna - kezdd el figyelni a körülöttünk lévő országok áraiban történt változásokat. És figyeld majd ezek társadalomra gyakorolt hatásait, hogy milyen elégedetlenségben, később erőszakos cselekményekben fog megnyilvánulni. A francia sárga mellényesek akciói kutya füle lesz ahhoz, ami majd következni fog... De valószínű, hogy itthon sem lenne következmények nélküli pl. a háromszorosára emelkedő gáz ár, mint ahogy az Romániában történt. És lehetne még sorolni...
25115 hozzászólás
Válasz flowersada #23064. hozzászólásáraMilyen fajta? Gombabetegségekkel szemben mennyire ellenálló?
Válasz krokodil007 #23060. hozzászólásáraJól el voltatok látva esővel.
Műtrágya és vegyszer nélküli búza. (Bio) 1 l/ha Novosil + 1 l/ha Kondisol, minimális csapadék, Lucerna elővetemény, Szentes
Hogy ne csak szép búzák legyenek. Nem saját (szerencsére nincs búza idé). Ez 1 honappal ezelőtt a legszebb búza volt a környéken. Rengeteg ilyen meg ettől sültebb tábla van felénk, olyan is ahol csak a kalász zöldes, már ami ki birt jönni a szárból
Válasz krokodil007 #23060. hozzászólásáraIgy már nem is csoda ha igy néz ki. Köszi szépen. Van alatta input is rendesen, meg hát 3szorosa eső kapott mint felénk bármi, de inkább 4
Válasz Gatti #23059. hozzászólásáraIgen eléggé hasonlít erre, de enyémmel ellentétben övé, kapoott nitrosol-t + lombtrágyát...
Válasz GREVEN #23055. hozzászólásáraFajta CHEVIGNON
230 240kg/ha okt 23
60%kali 200kg
Dap vagy map 200kg
Elovetemeny kukorica
Kukorica elovetemenye burgonya ami. Kapott szervestrágyat
2x rovar gombaolo
2x lombtrágya március elejeközepe körül
Másik lombtragyázas 1 hete
Csapadék 2022
Januar pár mm
Február
15. 8.5mm búza nitrogén 250kg
19. 5mm
21. 7mm
Március
31. 20mm búza nitrogén 200kg
Április
1. 10mm
2.3mm
9. 9mm
22. 22mm
27. 6mm
Május
6. 5mm
9. 5mm
21. 5-6mm
25. 11mm
28. 50mm zivatar 33 csendes eső 17mm
29.6reggel+7delutan+4este.17mm
Válasz ewtoto #23058. hozzászólásáraFelénk a martonvásáriak jobban bírják eddig. Most nemere van de igen jól birja a szomszédéhoz képest, valami kopasz fajta a szomszédé.
Válasz III.Gyula #23056. hozzászólásárahát ez nem bisztos, "sirtaki" enyémet a földszomszédom vetette, neki is búzája van, valami francia, eső itt sem volt, sztem enyémet már 2 hét mulva lehet aratni, ha lesz benne valami, siralmasan néz ki, a szomszédé meg kb olyan mint krokodilé :)
Válasz krokodil007 #23053. hozzászólásáraEgészségesebbnek tünik mint én!
Válasz GREVEN #23055. hozzászólásáraSzerintem mindegy milyen fajta,csak sok esőt kapjon!
Válasz krokodil007 #23053. hozzászólásáraNagyon mutatós búza. Engem is érdekelne milyen fajta. Továbbá mennyivel lett vetve, elővetemény és hogy miket kapott?
Válasz krokodil007 #23053. hozzászólásáraMilyen fajta?
Búza
Homok
Dny
kapott 60+mm esőt a pár napja
Ma kapott 8mm esőt .
Válasz AGROKID #23047. hozzászólásáraesetleg gabonaszipoly?
Válasz AGROKID #23047. hozzászólásáraAszály.
De nem kell megijedni, csodás (gyönyörű) évünk lesz, bő terméssel:
https://mezohir.hu/2022/05/27/agrar-gyonyoru-termesunk-lesz-mezogazdasag/
Válasz AGROKID #23047. hozzászólásáraUgyan ez van nalunk is….
Szinte minden buzaban vannak ilyen foltok
Válasz AGROKID #23047. hozzászólásáraNa én pontosan ilyen képet tettem volna be.
Nálunk is pont ilyenek. Ez aszálykár.
Tavasz elején kapott egy jó esőt és jó kalászt akart hozni csak időközben nem jött rá csapadék és lefelezte a kalászméretét.
Valakinek tippje, hogy mitől van ez?
Aszáj miatt?
Szívja valami?
Gomba?
Válasz uff #23045. hozzászólásáraAkkor a rovart kizárhatod ha egyiken sincs tünet csak a linbergen.
Nem tudom milyen kereskedők vannak arrafelé én a kiténél még mindig azt kaptam amit kértem.
Hallottam olyan variációt is hogy némelyik fajta így védekezik az aszály miatt......Hááát..
Válasz Nagy Péter 40 #23044. hozzászólásáraaz az érdekes, hogy egy táblán belül van celulle meg linberg és a celullen nincs ilyen tünet, de az is lehet hogy nem azt a magot kaptam amit vettem? ilyen volt már megy az átverés azaka, riza pack is kedvezőre jött ki 6ezer volt kb 1 liter rovarölöt is kapott.
Válasz uff #23042. hozzászólásáraA fuzárium azért kérdéses mert a te fajtád a leírása alapján pont nagyon ellenálló fuzi ellen.
Ráadásul idén azért párás meleg nem hiszem hogy sokszor volt feléd. Nyílván harmat is okozza de nem pont egy ellenálló fajtánál kellene.
A levele nincs megcsavarodva?Mert az még Réz hiányt mutat.
Lehet rovar is de akkor a környékeden lévő búzáknál is látszódna mert gondolom van ott is olyan aki nem tol rovarölőt.
Én staminát szórtam idén, jövőre meg zamírt fogok mert most le volt akciózva a kiténél ugyhogy bevásároltam.
Válasz K__K #23038. hozzászólásáraigen ám de ott több marad a kasszában.
nekem őszivel együtt 450kg műtrágyát kapott, meg 2x lombot.
Válasz Nagy Péter 40 #23031. hozzászólásáraelőször poloskára gondoltam vagy valam bogárra ami megszúrja és elhal, ha kalász alsóbb részén semmilyen tünetet nem látok, de kapott Rizát , Azaka fél- fél liter kombóba, hát nem tudom, hogy ez megállítja -e a fuzáriumot, de ilyen búzát nem vetek többet az biztos osztrák...a basilion semmi tünet, kösz a reakciókat
Válasz Makói 70-es #23040. hozzászólásáraigen, idén felénk is atom döntés volt hogy nem szórtunk szilárd műtrágyát. Aki szórt annak még rosszabbul néz ki mint a miénk. Valamint nagy része nem is hasznosult mert elvitte a szél, ilyen árak mellett meg kell fontolni a dolgokat.
Válasz K__K #23034. hozzászólásáraMinek szórtad ki ha tudtad, hogy nem jósolnak nagy esőt?
1-5 milis előrejelzésnek már nem hiszünk.
Én rá se szórtam.
Nincs annyi kidobni való pénzem.
Inkább lombtrágyáztam meg Amalgeroloztam.
De eső nélkül így se lesz 88 mázsás mint a tavalyi.
Válasz mollykapaci #23037. hozzászólásáraTalán valami légy lárva lehet.
Válasz tarkamacska #23035. hozzászólásáraAmúgy a zèró műtrágyások is hasonlóan néznek ki...
Üdv. Segítség kellene! Ez milyen kártevő lehet? Őszi búzán volt( zászlóslevél) előre is köszönöm!
Válasz uff #23029. hozzászólásáraValószínűleg fuzárium, a gombafertőzés hajlamos köralakú foltokban terjedni.
Válasz K__K #23034. hozzászólásáraaztán a természet a hibás mert a marhája 6q pétisót szór ki... no comment.
Válasz szanberg #23033. hozzászólásáraNem az enyém a cuccos. Csak fényképezgettem a határban, hogy ne csak a dunántúli 80mázsás búzák legyenek posztolva.
Lehet, hogy gombabetegség is van, de itt eső nélkül kinyomott 6q pétisó elevenen elégette a búzát.
Ráadásul nem kevés ilyen tábla van...
Válasz K__K #23030. hozzászólásáraAlul a talajszint felett közvetlenül nincsenek barna foltok a száron?
Tors gomba is lehet akár, főleg ha ilyet tapasztalsz rajta.
Válasz K__K #23030. hozzászólására1.5-2.0t, de lehet megéri az árak miatt learatni..
Válasz uff #23029. hozzászólásáraLátatlanban fuzárium ,de lehet hogy réz hiányos,most az aszály miatt kijöhetett rajta.
Egy kis csemege-búza. Sok van belőle felénk. Ki mire tippel mennyiségben?
Lindberg búza fajtánál kalász vége fehéredik, elhal ez foltokban jelentkezik a táblában. Bogár lehet?
Hello!
Blade-t valaki használt már vetésfehérítők ellen, mik a tapasztalatok?
1 hetes kép. A kukorica az mai.
Válasz TYLLA #23024. hozzászólására
Válasz sulla #23022. hozzászólásáraInazuma! az se bírt 1 hetet nem hogy sima piretroid...
Válasz Nagy Péter 40 #23021. hozzászólásáraÉn a multiról csak annyit tudok, hogy a tulajdonosok, részvényesek meghatároznak egy évi x % vagy x Mrd nyereséget és ezt kiviszik, kiveszik ha balták potyognak az égből is……
Más is járt úgy, hogy piretroid jelen esetben eszfenvalerát meghagyta a vetésfehérítőket búzában?
Ha lefújnám még egyszer jó lehet?
Válasz TYLLA #23020. hozzászólásáraJavaslom majd szeptember körül nézd majd meg a magyar lakosságot is mikor már elfogy a választási pénz, a fizu nem nő akkor még és a kenyér meg minden csúcs áron lesz.
Nem tudom elég lesz e ha azt látjuk hogy máshol is gebasz van plusz csak egy saját semmitérő bábellenzékre tud majd mutogatni hogy ha ők lennének akkor még rosszabb lenne ami sajnos igaz is.
Csabika épp most mondja hogy nem fogják áthárítani a rezsicsökkentéses különadót a multik.Reméljük ezt megoldják nem úgy mint az előző csomagnál mikor mindent rá dobtak a lakosságra.
Szép dolog az olcsó gáz csak ha emiatt ugyanannyival nő a megélhetés ára mert a különadót tovább hárítják a multik a lakosságra sajnos nem sokkal vagyunk beljebb,.
De őszintén remélem ezt tényleg megoldják és nem 100 milliárdos propagandával fogják eltorzítani a dolgokat.
Válasz Nagy Péter 40 #23015. hozzászólásáraAzért - ha eddig nem tetted volna - kezdd el figyelni a körülöttünk lévő országok áraiban történt változásokat. És figyeld majd ezek társadalomra gyakorolt hatásait, hogy milyen elégedetlenségben, később erőszakos cselekményekben fog megnyilvánulni. A francia sárga mellényesek akciói kutya füle lesz ahhoz, ami majd következni fog... De valószínű, hogy itthon sem lenne következmények nélküli pl. a háromszorosára emelkedő gáz ár, mint ahogy az Romániában történt. És lehetne még sorolni...
azoxistrobin
ciprokonazol
Hatóanyagok őszi búza kalászvédelemre jók?
Válasz kajszi_71823 #23013. hozzászólásáraHívhatál volna nyugodtan.
Holnap 9-17 között iskolázáson leszek.
Utána nyugodtan hívhatsz.
Válasz Gazdász93 #23014. hozzászólásáraAzt már engedd el sztem…