Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jó elfogadom, betároltak, jgaz lehet, de mennyit????? 1 millió tonna kiesésről bszélünk MOST, és még ahogy valaki írta az előbb sokat kint alszik még. Annyit sztem nemigen tároltak be hogy érbemben jelentősen beleszólljon az idei mennyiségbe, sztem
Válasz #4012. hozzászólásra
Az a kibaxott nagy helyzet, h a száraz ősz láttán pár nagy hal betárolta , tudván , h lex ára.Most meg , h elég karcsú termés várható , olyan spekulánsok fognak kopogtatni , mint amilyennel nyílván Te is beszélgettél.
Ha adva van jóval kisebb termés , akkor honnan lenne annyi.Tiszta matek elvileg , de a pénz mindenre képes!
Teljesen igazad van mindkettő mennyiség semmi, sőt utána rögtön szél volt qrva nagy ami el is vitte még azt a keveset isÉs bammeg ma beszéltem 1 kereskedővel, azt mondja lesz az országban búzaHát mondom mi van?????? Jó értem hogy neki ezt kell mondania, de azért előbb utóbb rájönnek majd, mert nem lesz más választásuk.........Ja ez az év úgy lesz mit a vadászaton mikor csak a puskák szóllnak, ejtés pedig nemigen akad, utána azt mondják: "Ezzel a körrel nemigen dicsekszünk"
hidd el, semmi különbség a kettő között. 10 mm eső a csonttá száradt földnek éppen annyi, mint 5 mm.
hogy mi lesz?
sírásrívás.
én rágyúrtam a gyümölcsösökre, most is onnan jövök, fújtam ezerrel, legalább a pálinka kitartson jövő aratásig, hogy le tudjam magam szedálni rendesen.
hát ezt az évet nem írjuk arannyal a naptárba, de ezzel nem mondtam újat.
Üdvözlöm Uraim!
Elég rossz kilátások miatt, alig lesz repce.
Akinek lesz le nem szerződött repcéje kérem írja meg mennyit kér érte és kb. mekkora termés várható.
tök egyszerű, tégy egy számítást.
számold ki, hány magot látsz egy négyzetméteren (kalászban magok száma × kalászok száma folyóméteren × sorok száma 1 méteren), szorozd be 10.000-rel, oszd el 42-vel (ezerszetömeg), és oszd el 1000-rel, és kilóba ott, hogy mennyi átlagtermésed lehet. akkor, ha holnaptól búzanevelő idő van.
(egyébként szerintem 20-25 mázsa. és nem bántásból mondom, hanem mert az enyém is ilyen. az a föld, ahol 70 mázsa búzát, 10 tonna kukoricát, 35 mázsa repcét minden különösebb cécó nélkül leszedtem előző években. most 20-25 mázsa.)
Kíváncsi leszek mennyi lesz rajta. 30-40 cm közötti a szárhossz és átlag 6 emeletes a kalász (ami elég sz.rul néz ki). Van egy másik tábla ahol van ahol 70 cm a szár, de a kalász ott sem nagyobb.
GK Csillag.
hát a tutyi súlya, -meg ugyan nem mértem- de talán 10 deka max kb. Ahhoz képest a 3 tartályba belement 5 liter Fezan,+ 0,5 liter Fury + 25 kg Urea. Így akkor ez nem sok, igazából mondatni azt hogy =0???
Uccsónak nyomtam az oldott karbamidot, de most már tök mindegy elnyomtuk nehezen, az érdekelne hogy vajon a hatóanyagból mennyi mehetett el, a fehérítő döglött rendesen az első körben néztem mire végeztünk, tehát az kiment, mondjuk nem sokat talán 1-2 deci trutymót vakartunk ki a szűrőkből, (ahhoz elég volt hogy eldugítsa) de hogy az mennyi hatóanyagot tárolhatott el, erről van valami vélemény?
25125 hozzászólás
Válasz #4024. hozzászólásra
mi ez, tönkölybúza, vagy tarackbúza? :)
Válasz #4022. hozzászólásra
Nem marad...majd hoznak be valami ócska c minőségű xart, aztán azt etetik a magyarral
Válasz #4021. hozzászólásra
Ami nekünk kell az meg is lesz, csak az a baj hogy kintre nem marad, vagy ha kiviszik a felét akkor itthonra nem marad!!
Válasz #4020. hozzászólásra
értem hogyne érteném, lesz hát, lehet logy félreérthető voltam, de ő úgy fogalmazott hogy nem lesz probléma, meglesz a termés az országban.
Válasz #4019. hozzászólásra
Nem érted mit írtam,"persze hogy lesz" csak kevés így már érted!!!
Válasz #4017. hozzászólásra
nem fog, ezt a helyzetet még a vak is látja
Válasz #4016. hozzászólásra
Jó elfogadom, betároltak, jgaz lehet, de mennyit????? 1 millió tonna kiesésről bszélünk MOST, és még ahogy valaki írta az előbb sokat kint alszik még. Annyit sztem nemigen tároltak be hogy érbemben jelentősen beleszólljon az idei mennyiségbe, sztem
Persze hogy lesz, csak az nem mondta hogy mennyi, dörzsölt a faszi!!! Már most palira akart venni!!
Az a kibaxott nagy helyzet, h a száraz ősz láttán pár nagy hal betárolta , tudván , h lex ára.Most meg , h elég karcsú termés várható , olyan spekulánsok fognak kopogtatni , mint amilyennel nyílván Te is beszélgettél.
Ha adva van jóval kisebb termés , akkor honnan lenne annyi.Tiszta matek elvileg , de a pénz mindenre képes!
Válasz #4013. hozzászólásra
De a vöröskagyma az annál is olcsóbb, sorinn árulták az 5-ös mellett 20ft/kg!!!
Nem tudom merre járt, hogy sok búzát jósol.Én sokfelé járok nézelődök,de én nem láttam, olyan nagyon jót sehol.
Válasz #4009. hozzászólásra
Fözzél krumpliból vodkát, az most még olcsó !
Válasz #4009. hozzászólásra
Teljesen igazad van mindkettő mennyiség semmi, sőt utána rögtön szél volt qrva nagy ami el is vitte még azt a keveset isÉs bammeg ma beszéltem 1 kereskedővel, azt mondja lesz az országban búzaHát mondom mi van?????? Jó értem hogy neki ezt kell mondania, de azért előbb utóbb rájönnek majd, mert nem lesz más választásuk.........Ja ez az év úgy lesz mit a vadászaton mikor csak a puskák szóllnak, ejtés pedig nemigen akad, utána azt mondják: "Ezzel a körrel nemigen dicsekszünk"
ma lett rovarölözve meg gombázva!
A Köpönyeg délelőtt még 10mm-t írt keddre most meg már csak 2mm-t ír.
Válasz #4007. hozzászólásra
hidd el, semmi különbség a kettő között. 10 mm eső a csonttá száradt földnek éppen annyi, mint 5 mm.
hogy mi lesz?
sírásrívás.
én rágyúrtam a gyümölcsösökre, most is onnan jövök, fújtam ezerrel, legalább a pálinka kitartson jövő aratásig, hogy le tudjam magam szedálni rendesen.
hát ezt az évet nem írjuk arannyal a naptárba, de ezzel nem mondtam újat.
Válasz #4006. hozzászólásra
több
Válasz #4006. hozzászólásra
Húúúúú de nagy számokat írsz kedves kolléga, nálunk 2 mm+ 5 mm azaz 7 mm eddig az össz májusi arany, ja meg 2x 1 hét 30 foknem tom mi lesz itt????
Válasz #4005. hozzászólásra
mennyi eső esett legutóbb felétek?
nálunk májusba 2×10 mm.
kibdurva a helyzet...
Válasz #4004. hozzászólásra
még sokat kint alszik,majd a mérleg megmutatja,3hete már félig felvolt sülve
Válasz #4003. hozzászólásra
Felétek most teli találat lesz idén !!!!!
ezt délután fujtam,talán ez a legjobb táblám igaz még 3 visszavan,az utóbbi 3 hétben nagyot javult
Fájl-t kiválaszt(beírja a kép nevét)
Feltölt(megjelenik a kép)
Beilleszt(Zölden írja)
Mehet
Válasz #3999. hozzászólásra
Na még egyszer!
Tallóz-feltölt-beilleszt.
Bocs itt a kép.
Kalászt még nem dobta ki, csak kitéptem a szárából...
Ilyen a mi Mulán-unk :)
Nem cigi reklámMai búzapermetezés.
Válasz #3991. hozzászólásra
bocsánat már látom,
Válasz #3991. hozzászólásra
írjon 1 email címet!
Válasz #3986. hozzászólásra
szlovák 46% Urea
Válasz #3989. hozzászólásra
Ez a föld kukoricából nem tud 100 q-át sajna. Ha lesz 25 q búzám örülni fogok mint majom a farkának.
Válasz #3989. hozzászólásra
nem osztani, hanem szorozni kell 42-vel
Üdvözlöm Uraim!
Elég rossz kilátások miatt, alig lesz repce.
Akinek lesz le nem szerződött repcéje kérem írja meg mennyit kér érte és kb. mekkora termés várható.
Nem fogunk alkudni!
mezogazdasaginfo@gmail.com
Köszönöm!!!
jah, és azt láttátok, hogy virágzik a búza?
...
május 19.
halott ügy.
Válasz #3988. hozzászólásra
tök egyszerű, tégy egy számítást.
számold ki, hány magot látsz egy négyzetméteren (kalászban magok száma × kalászok száma folyóméteren × sorok száma 1 méteren), szorozd be 10.000-rel, oszd el 42-vel (ezerszetömeg), és oszd el 1000-rel, és kilóba ott, hogy mennyi átlagtermésed lehet. akkor, ha holnaptól búzanevelő idő van.
(egyébként szerintem 20-25 mázsa. és nem bántásból mondom, hanem mert az enyém is ilyen. az a föld, ahol 70 mázsa búzát, 10 tonna kukoricát, 35 mázsa repcét minden különösebb cécó nélkül leszedtem előző években. most 20-25 mázsa.)
Az enyém ilyen:
Kíváncsi leszek mennyi lesz rajta. 30-40 cm közötti a szárhossz és átlag 6 emeletes a kalász (ami elég sz.rul néz ki). Van egy másik tábla ahol van ahol 70 cm a szár, de a kalász ott sem nagyobb.
GK Csillag.
A buzák:
Válasz #3970. hozzászólásra
Ez a genezis-es karbamid, vagy milyen?
Válasz #3984. hozzászólásra
Nem vagyok jós , nem tudom , majd kiderül...
Vasárnap mész a misére és nyomsz a templom perselybe egy 5000-est a biztonság kedvéért...
Válasz #3983. hozzászólásra
de a szűrőkön faxán vékonyan takony szerűen széttertült, elég volt levakarni perzselés ebben a dózisban szted, mert még éppen az hiányozna?
Válasz #3982. hozzászólásra
Akkor valóban nem sok...
Válasz #3980. hozzászólásra
hát a tutyi súlya, -meg ugyan nem mértem- de talán 10 deka max kb. Ahhoz képest a 3 tartályba belement 5 liter Fezan,+ 0,5 liter Fury + 25 kg Urea. Így akkor ez nem sok, igazából mondatni azt hogy =0???
Válasz #3979. hozzászólásra
ITT KATT...
Válasz #3978. hozzászólásra
Annyi szer ment el ami annak az összeállt trutyinak a súlya ...
Vagyis a betöltött szer súlyának arányában gondolom...
Mi a helyes keverési sorrend?
Válasz #3977. hozzászólásra
Uccsónak nyomtam az oldott karbamidot, de most már tök mindegy elnyomtuk nehezen, az érdekelne hogy vajon a hatóanyagból mennyi mehetett el, a fehérítő döglött rendesen az első körben néztem mire végeztünk, tehát az kiment, mondjuk nem sokat talán 1-2 deci trutymót vakartunk ki a szűrőkből, (ahhoz elég volt hogy eldugítsa) de hogy az mennyi hatóanyagot tárolhatott el, erről van valami vélemény?
Válasz #3976. hozzászólásra
Hibás keverési sorrend ...
Nem mindegy hogy milyen sorrendbe kevered be a cuccokat .
Amikor sikerült akkor nem volt gond , aztán amikor valamit más sorrendbe raktál összekapta...
Válasz #3975. hozzászólásra
neked mi a véleményed a 3967-es hzsz.-ban írtakról????kösz!