Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Póton fent van az 1100 literes tartály abból a hordóba a vizet, bele a lombtrágyát, búvárral pedig bele a permetezőbe 450 literes a permetező, 2 hektárra tankolunk, kis gazdaságot bőven ellátja ekkora gép is. Mindenfépe lombtrágyát így oldottunk eddig soha nem volt gond
Csak akkor ha hideg vizben oldotad-- Én forró vizel szoktam egyenesen a bojlerból!! És a 20KG/ 200lit sem okozott semmit sem igaz jó nagy fúvókákkal.. Nem mondom hogy jó sok meló után nem dugúlt 1-2 fúvóka--De na és!! Én elértem a célom és ez a lényeg semmi más!!!
Ahol szántottam vagy grúberoztam ott szép a búza de a tanyasi ott nem tudok búzát termeszteni majd jövőre a kukit megpróbálom!
A szomszédok most azt tettek, nagyon sajnálom hogy az éven nem lehet kukoricám! szeretek azzal bajlódni!
fagy nem csinál ilyet, meg azt a búza kiheveri, illetve így szerintem nem érinti. a kalász kezdemény már jóval korábban kialakult, illetve akkor miért csak annyi fagyott volna ki belőle?
szerintem ez rovar, bár nem értek hozzá.
vagy a poloskák, meg a többiek. vagy az aszály, mert majd most fog kiderülni, hogy a 10-12 emeletes kalászból, és a 44 magból 16-ot vagy 20-at rak be alulról fölfelé haladva, a fölötte lévők felélésével...
Itt olyanra dobtŕk, ami mŕr rendesen ki volt kalŕszolva, arra čn mŕr nem dobtam volna. Meg hŕt idčn lehet, hogy mčg az utolsó adagot sem vette fel rendesen
Ha még nem kalászolt ki és lesz elég bemosó csapadék ami talajoldatba viszi, akkor van értelme a szemcsésnek egyébként veszteség, a folyékonnyal más a helyzet.
De jól tudod,keléskor érdemes kiszórni én is ezt szoktam figyelni.
"Petéik hengeresek, szimmetrikusak, a végén lekerekítettek, 0,3 mm szélesek, frissen fényes sárgák, majd barnássárgává sötétednek. Leginkább a levelek színén, a főér mellett, 2-8 sávval fűzérszerűen helyezkednek el.
Lárváik testszíne eredetileg sárgás színű, azonban ez általában nem látható, mert a hátukon összegyűlt sötétszürke ürülékük ezt elfedi. Ez a különlegességük a hátukon levő, előrefelé nyíló végbélnyílásuk következménye. A nyálkás csigára emlékeztető küllemük ettől a sajátosságtól származik, ezért nevezik őket árpacsigának is .
A jelenlétét gyakran a gazda világos színű ruházatának alig kimosható szennyeződése jelzi a táblák bejárása után. A bábok citromsárga szabadbábok (ez azt jelenti, hogy a végtagok, csápok láthatók ebben az állapotban is), a kék bogarak esetében a növényen, gyakran a kalászban, a vörösnyakúaknál a talajban vannak.
Kártételük korábban is esetenként jelentős volt, nem egy esetben termesztési körzetekre kiterjedő, teljes növénypusztulást is okoztak, szinte évenként szükséges, gyakran többszöri védekezés azonban csak az utóbbi időszakban (10-20 év) lett általános.
A gabonaféléket a kifejlett bogarak és a lárvák egyaránt károsítják. A bogarak hátrafelé haladva 4-8 mm-es hosszúkás csíkokat rágnak a levélbe, teljesen átrágva azt. A bogarak a táblán elszórva, nem „foltokban” találhatók. A lárvák ugyancsak a levél színén táplálkoznak, de nem rágják át teljesen azt, hanem meghámozzák. A hámozás alatt a csíkok fehér színűre kiszáradnak, sokszor összefolynak. A kártétel általában fehér foltok formájában jelentkezik a táblákon, a vetésfehérítő név is ebből a kárképből származik.
A kártétel a növények fotószintetizáló felületének csökkenéséből, tápanyag- és vízveszteségből adódik, szélsőséges esetekben a növényállomány teljes pusztulása is bekövetkezhet. Azzal is fokozódik, hogy a fény hasznosításában legfontosabb felső, ún. zászlós levelek károsodnak."
Válasz #3937. hozzászólásra Először én is azt gondoltam adok még neki műtrágyát,de aztán rájöttem ez olyan lenne,mint a haldoklónak az utolsó kenet! Szarból nem lehet várat építeni! Amit kiszórtam nitrogént azt is csak részben vette fel a búzám !
Válasz #3930. hozzászólásra 1971-es évjárat,de az osztrák paraszt szín alatt tartotta.A perkins motoron nem látsz olaj folyást,a víz sem megy 85 C fölé!
Válasz #3925. hozzászólásra Az én búzám is silány--szart se ér.Ha 20-25q aratok,akkor örömömben ...kereket hányok 61 évesen!A kombájnom nem fog megszakadni ,pedig csak 52 le van benne!Ilyen:
25125 hozzászólás
Válasz #3965. hozzászólásra
Teljesen kizárt , hogy ez ugyanaz a fajta búza...
Válasz #3973. hozzászólásra
Póton fent van az 1100 literes tartály abból a hordóba a vizet, bele a lombtrágyát, búvárral pedig bele a permetezőbe 450 literes a permetező, 2 hektárra tankolunk, kis gazdaságot bőven ellátja ekkora gép is. Mindenfépe lombtrágyát így oldottunk eddig soha nem volt gond
Válasz #3972. hozzászólásra
Csak akkor ha hideg vizben oldotad-- Én forró vizel szoktam egyenesen a bojlerból!! És a 20KG/ 200lit sem okozott semmit sem igaz jó nagy fúvókákkal.. Nem mondom hogy jó sok meló után nem dugúlt 1-2 fúvóka--De na és!! Én elértem a célom és ez a lényeg semmi más!!!
Válasz #3971. hozzászólásra
50 l vízben előoldva 8 kg majd belenyomattuk a búvárral a permetezőbe 2 hekire, össz 450 liter vízbe, és a 2. tartálynál bebexott
Válasz #3970. hozzászólásra
Ne félj a karbamid-tol.. Pláne ilyen menyiségben!! De én a föloldására nagy gondot forditok!!
Válasz #3969. hozzászólásra
fezan, fury és végül a karbamid oldat, ez volt a sorrend, remélem meg nem perzselte, mert ez az egyetlen valamit érő búzánk
Válasz #3967. hozzászólásra
Szerintem a szer betöltésének a sorrendje.Kollégám szórt Wuxal boront + valami mérget,felcserélte a szereket és az is így járt.
Válasz #3967. hozzászólásra
senki?
1 l Fezan+ 0,1 l Fury+ 5 kg karbamid/ha 1. tartály gond nélkül kiment a 2. befonalasodott de kibaxottul, elég volt kimosni, mi lehet az oka?????
Válasz #3965. hozzászólásra
Antonius mind a két búza, baloldali máodszor visszavetett mag,a jobboldali első fok.Létezhet ekkora különbség?
Sziasztok!
Pioneer Maximus D06:
Válasz #3962. hozzászólásra
Igen annyit mondtam a repcére...de nyugi a tiédet elpasszoljuk valahogy....hogy ha gond lesz,de ettől nem félek
Válasz #3961. hozzászólásra
130-at igértél a multkor
Válasz #3960. hozzászólásra
118000...
Válasz #3959. hozzászólásra
naprára mit mondtak?
Válasz #3958. hozzászólásra
Kite mai 135000...
Repce és búzaárakat nem hallatok véletlen??
Válasz #3956. hozzászólásra
2 q/ ha t kapott igaz ősszel egy dekát se!!!
Ahol szántottam vagy grúberoztam ott szép a búza de a tanyasi ott nem tudok búzát termeszteni majd jövőre a kukit megpróbálom!
A szomszédok most azt tettek, nagyon sajnálom hogy az éven nem lehet kukoricám! szeretek azzal bajlódni!
Válasz #3952. hozzászólásra
Éhesek ezek koma!
Kevés műtrágyát kapott hallode.
Nitrosolt meg fújjál a jókra is hagy szóljon legalább azok a táblák legyenek egyben valamelyest
Ez a tábla a legyengébb! ritka is kicsi is sárga is na erre egy fillért nem költök!!!!
ha lesz 15 q akkor már boldog leszek! :(
A bokorsor mögötti búza az az amelyik az előző hozzászólásban volt közelebről! Látszik milyen csíkos, mennyire változó!
Válasz #3934. hozzászólásra
Én rapidot használok
Válasz #3951. hozzászólásra
na ja de 20 centit beletoltad a földbe
ez a tábla is napra volt hát ez is meglehetősen stresszel! ide is kellene a nitrogén!
A kép közepétől balra le van egy folt ami jóval erősebb a többinél, na az lenne az etalon ahoz szeretném doppingolni a tábla többi részét!
ritkább is a kelleténél! de a vegyszerezés sikerült!!! :) úgyahogy!
A mélyebb részeken 60 cm körüli de a felső szárazabb sárgább részeken 30-40 cm csak!
hát hektikus a búza a jótól a szarig minden van!
Ez 65 cm magas ha mind ilyen lenne akkor jó lenne!
ez már naprás föld ide szeretném a nitrosolt!
ugyanaz a tábla közelebbről látványosan kisebb mint a többi!
Most néztük n-teszterrel a búzákat.Nincs nitró hiány,elvileg a minöséggel nem lesz baj,csak nagyon ritka mert ugye nem volt összel esö.
Válasz #3945. hozzászólásra
Nekünk a kalás fölsö része kezd elhalni.. igaz csak triti-ben!! De igy is szét B az ideg!! Kicsit sem hiányzott ez a hideg idö!!
Válasz #3947. hozzászólásra
fagy nem csinál ilyet, meg azt a búza kiheveri, illetve így szerintem nem érinti. a kalász kezdemény már jóval korábban kialakult, illetve akkor miért csak annyi fagyott volna ki belőle?
szerintem ez rovar, bár nem értek hozzá.
Válasz #3946. hozzászólásra
Ez nem poloska, egyszerűen vagy szünet van az emeleteknél vagy csak fél emelet van.
Válasz #3945. hozzászólásra
vagy a poloskák, meg a többiek. vagy az aszály, mert majd most fog kiderülni, hogy a 10-12 emeletes kalászból, és a 44 magból 16-ot vagy 20-at rak be alulról fölfelé haladva, a fölötte lévők felélésével...
Azt láttátok már, hogy nagy kalász ide vagy oda de roppant hiányos/ablakos/ligetes ???
Lehet a húsvéti fagy megkapta !?
Válasz #3942. hozzászólásra
Itt olyanra dobtŕk, ami mŕr rendesen ki volt kalŕszolva, arra čn mŕr nem dobtam volna. Meg hŕt idčn lehet, hogy mčg az utolsó adagot sem vette fel rendesen
Válasz #3940. hozzászólásra
Hŕt igen, ha jň lenne a búza, virŕgzŕsban meggondolnŕm én is, de így...azért egy lombtrŕgyŕt kap mčg
Válasz #3937. hozzászólásra
Ha még nem kalászolt ki és lesz elég bemosó csapadék ami talajoldatba viszi, akkor van értelme a szemcsésnek egyébként veszteség, a folyékonnyal más a helyzet.
Válasz #3939. hozzászólásra
De jól tudod,keléskor érdemes kiszórni én is ezt szoktam figyelni.
"Petéik hengeresek, szimmetrikusak, a végén lekerekítettek, 0,3 mm szélesek, frissen fényes sárgák, majd barnássárgává sötétednek. Leginkább a levelek színén, a főér mellett, 2-8 sávval fűzérszerűen helyezkednek el.
Lárváik testszíne eredetileg sárgás színű, azonban ez általában nem látható, mert a hátukon összegyűlt sötétszürke ürülékük ezt elfedi. Ez a különlegességük a hátukon levő, előrefelé nyíló végbélnyílásuk következménye. A nyálkás csigára emlékeztető küllemük ettől a sajátosságtól származik, ezért nevezik őket árpacsigának is .
A jelenlétét gyakran a gazda világos színű ruházatának alig kimosható szennyeződése jelzi a táblák bejárása után. A bábok citromsárga szabadbábok (ez azt jelenti, hogy a végtagok, csápok láthatók ebben az állapotban is), a kék bogarak esetében a növényen, gyakran a kalászban, a vörösnyakúaknál a talajban vannak.
Kártételük korábban is esetenként jelentős volt, nem egy esetben termesztési körzetekre kiterjedő, teljes növénypusztulást is okoztak, szinte évenként szükséges, gyakran többszöri védekezés azonban csak az utóbbi időszakban (10-20 év) lett általános.
A gabonaféléket a kifejlett bogarak és a lárvák egyaránt károsítják. A bogarak hátrafelé haladva 4-8 mm-es hosszúkás csíkokat rágnak a levélbe, teljesen átrágva azt. A bogarak a táblán elszórva, nem „foltokban” találhatók. A lárvák ugyancsak a levél színén táplálkoznak, de nem rágják át teljesen azt, hanem meghámozzák. A hámozás alatt a csíkok fehér színűre kiszáradnak, sokszor összefolynak. A kártétel általában fehér foltok formájában jelentkezik a táblákon, a vetésfehérítő név is ebből a kárképből származik.
A kártétel a növények fotószintetizáló felületének csökkenéséből, tápanyag- és vízveszteségből adódik, szélsőséges esetekben a növényállomány teljes pusztulása is bekövetkezhet. Azzal is fokozódik, hogy a fény hasznosításában legfontosabb felső, ún. zászlós levelek károsodnak."
Válasz #3937. hozzászólásra Először én is azt gondoltam adok még neki műtrágyát,de aztán rájöttem ez olyan lenne,mint a haldoklónak az utolsó kenet! Szarból nem lehet várat építeni! Amit kiszórtam nitrogént azt is csak részben vette fel a búzám !
Válasz #3936. hozzászólásra
De az nem viszi a petéket, csak a lŕrvŕt meg a bogarat. Vagy nem jól tudom?
6-8 emeletes a buzám!
15mázsa megfogja majd szerintem!
Válasz #3935. hozzászólásra
Persze. Én is nyomok még neki mikramidot majd. Itt még műtrŕgyŕt is szorjŕk rŕ javŕból
Válasz #3934. hozzászólásra
Én Fury 10 EC-t szoktam használni, nagyon kevés kell belőle.
Sziasztok!
Kalászoló búzába nyomhatok még 10kg karbamidot, gombaölővel együtt? Nem fogja bántani, ill. ér még valamit?
Vetésfehérítő petéit milyen szer viszi még az Eforia-an kívül?
Vagy csak ez?
köszi
Válasz #3932. hozzászólásra Nem cél,hogy sokáig tartson,mert akkor mit csinálna a kis kinai?
Válasz #3931. hozzászólásra
Hát akkor 41 éves, na a mai ipar már nem csinál ilyet!!
Válasz #3930. hozzászólásra 1971-es évjárat,de az osztrák paraszt szín alatt tartotta.A perkins motoron nem látsz olaj folyást,a víz sem megy 85 C fölé!
Válasz #3927. hozzászólásra
Ez mikori paripa!!
Válasz #3928. hozzászólásra
ja hogy a gépetazt hittem a csodabúzát, bocs, enyém ott az avataron, sok nehéz melója nemigen lesz esetleg még a repcében
Válasz #3926. hozzászólásra
a foto lemaradt, de én már le sem merem fényképezni, sőt ki sem kívánok menni
Válasz #3926. hozzászólásra Class Corsar
Válasz #3925. hozzászólásra Az én búzám is silány--szart se ér.Ha 20-25q aratok,akkor örömömben ...kereket hányok 61 évesen!A kombájnom nem fog megszakadni ,pedig csak 52 le van benne!Ilyen:
Moderálta: (3932) 2013-11-13 14:07:57