Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.33 FtUSD388.8 FtCHF429.37 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Van aki tudja, hogy mért ilyen a búza?
Egy hete, kalászhányás előtt lett gombaölőzve, meg bogarászva. Permetezés előtt nem volt ilyen, max csak a leveleken volt egy kevés sárga pötty...
Gombaölő: Prosaro
Rovarölő: Fendona 10EC
Másik tartályba:
Cherocee
Fendona10EC / Karate
Ez most akkor elpermetezés vagy megégetés?
Délután volt permetezve, kb. 27 fokba.
Ma megnéztem a búzámat(10ha) már van benne 5,10m nagyságú száraz foltok ,amik kiadós eső esetén sem tér magához.Remélem lesz holnap 10mm,amit a Köpönyeg jósol!
De erre itt minden üde zöld és a mellette lévő búzák is méregzöldek...ez amit láttam ma ez Baranyában van és ezért meglepő pontosan látszik a a vegyszerező nyoma ,ami elmaradt az tökéletes ...DE EZ KÉT NAP ALATT teljesen megsárgul,olyan mint a száraz szalma aratáskor...de nem csak a teteje ahen a tövéiiig...szerintem nitrosol vagy a Devyd által emlegetett szer...ill.van még egy gyanúm,de az t nem akarom hírbe hozni amig nem biztos...
Válasz #4030. hozzászólásra
Hála égnek akkor jött rá eső mikor pont nagyon kellett, és igy ki tudott fejlődni, még kellene egy eső ami ki szemesiti és akkor kombájnig el lesz,
Mi a bánatos f..x lenneElégett az aszályban, hol élsz te már ne haragudj, másik bolygón? felénk mind olyan sajnos, úgy hogy ez már ki van derítve, nem kellenek hozzá tudományos alapok.
Nekünk is van Marshall az is.ilyen...Itt volt az a kép.a megégetett búzárol???MA LÁTTAM TÖBB SZÁZ HEKTÁR AMI.PONT OLYAN! (azonnal ki kell deriteni mi is ez,mert ez félelmetes
Ma elég rossz tapasztalattal értem haza a repceterületemről...sajnos vmi lyuggaja a becőket elég sokat,és pár percig bámultam és vmi szunyogféle lehet..valaki tu többet rola???permetezni már nem akarunk!lyukas és szárazak a becők...magok nincsenek benne...
Jó elfogadom, betároltak, jgaz lehet, de mennyit????? 1 millió tonna kiesésről bszélünk MOST, és még ahogy valaki írta az előbb sokat kint alszik még. Annyit sztem nemigen tároltak be hogy érbemben jelentősen beleszólljon az idei mennyiségbe, sztem
Válasz #4012. hozzászólásra
Az a kibaxott nagy helyzet, h a száraz ősz láttán pár nagy hal betárolta , tudván , h lex ára.Most meg , h elég karcsú termés várható , olyan spekulánsok fognak kopogtatni , mint amilyennel nyílván Te is beszélgettél.
Ha adva van jóval kisebb termés , akkor honnan lenne annyi.Tiszta matek elvileg , de a pénz mindenre képes!
Teljesen igazad van mindkettő mennyiség semmi, sőt utána rögtön szél volt qrva nagy ami el is vitte még azt a keveset isÉs bammeg ma beszéltem 1 kereskedővel, azt mondja lesz az országban búzaHát mondom mi van?????? Jó értem hogy neki ezt kell mondania, de azért előbb utóbb rájönnek majd, mert nem lesz más választásuk.........Ja ez az év úgy lesz mit a vadászaton mikor csak a puskák szóllnak, ejtés pedig nemigen akad, utána azt mondják: "Ezzel a körrel nemigen dicsekszünk"
hidd el, semmi különbség a kettő között. 10 mm eső a csonttá száradt földnek éppen annyi, mint 5 mm.
hogy mi lesz?
sírásrívás.
én rágyúrtam a gyümölcsösökre, most is onnan jövök, fújtam ezerrel, legalább a pálinka kitartson jövő aratásig, hogy le tudjam magam szedálni rendesen.
hát ezt az évet nem írjuk arannyal a naptárba, de ezzel nem mondtam újat.
25153 hozzászólás
Válasz #4052. hozzászólásra
Ez érdekes, mi még ilyet nem tapasztaltunk.
Mindha gyomirtóval megperzseltük volna úgy néz ki...
Válasz #4051. hozzászólásra
Gombaölő!Kevés olyat láttam,hogy ne lenne ilyen gombaölőzés után.
Van aki tudja, hogy mért ilyen a búza?
Egy hete, kalászhányás előtt lett gombaölőzve, meg bogarászva. Permetezés előtt nem volt ilyen, max csak a leveleken volt egy kevés sárga pötty...
Gombaölő: Prosaro
Rovarölő: Fendona 10EC
Másik tartályba:
Cherocee
Fendona10EC / Karate
Ez most akkor elpermetezés vagy megégetés?
Délután volt permetezve, kb. 27 fokba.
Válasz #4040. hozzászólásra
És miért gondolnánk, hogy Te tudod a helyes megfejtést?
Válasz #4037. hozzászólásra
Ez a kép nem Szentlőrinc környéként készült?
fake
fotosopppppp
Szalmabála csak!!!
nagy dozis zödgané
Esetleg tulzott mértékü TREND-hatása?? Meleg idöben??
a tütüs traktoros a kukorica föld helyett ezt szórta le
Érik a búza!
Valami maradt a tartály alján? Esetleg totál? Vagy bogár.
Vetésfehéritö bogár???????
....Jöhetnek még a megfejtések
Reglone
Itt akkor mi is történt??Válasz #4037. hozzászólásra
Akkor most itt lesz egy ...ilyen ni
Nitrosolosban van a kép .
Ma megnéztem a búzámat(10ha) már van benne 5,10m nagyságú száraz foltok ,amik kiadós eső esetén sem tér magához.Remélem lesz holnap 10mm,amit a Köpönyeg jósol!
Válasz #4031. hozzászólásra
De erre itt minden üde zöld és a mellette lévő búzák is méregzöldek...ez amit láttam ma ez Baranyában van és ezért meglepő pontosan látszik a a vegyszerező nyoma ,ami elmaradt az tökéletes ...DE EZ KÉT NAP ALATT teljesen megsárgul,olyan mint a száraz szalma aratáskor...de nem csak a teteje ahen a tövéiiig...szerintem nitrosol vagy a Devyd által emlegetett szer...ill.van még egy gyanúm,de az t nem akarom hírbe hozni amig nem biztos...
Hála égnek akkor jött rá eső mikor pont nagyon kellett, és igy ki tudott fejlődni, még kellene egy eső ami ki szemesiti és akkor kombájnig el lesz,
Válasz #4028. hozzászólásra
Szerintem itt megtalálod a károsítót.
http://www.eforia.hu/Repce_rovarkartevoi_repcebeco-gubacsszunyog.php
Mi a bánatos f..x lenneElégett az aszályban, hol élsz te már ne haragudj, másik bolygón? felénk mind olyan sajnos, úgy hogy ez már ki van derítve, nem kellenek hozzá tudományos alapok.
Nekünk is van Marshall az is.ilyen...Itt volt az a kép.a megégetett búzárol???MA LÁTTAM TÖBB SZÁZ HEKTÁR AMI.PONT OLYAN! (azonnal ki kell deriteni mi is ez,mert ez félelmetes
Mv Marsall ,kár hogy csak 2 hektár
Repcebecő szúnyog
fényképek alapján nem biztos hogy ő az én bogaram...más féle nincs?
Ma elég rossz tapasztalattal értem haza a repceterületemről...sajnos vmi lyuggaja a becőket elég sokat,és pár percig bámultam és vmi szunyogféle lehet..valaki tu többet rola???permetezni már nem akarunk!lyukas és szárazak a becők...magok nincsenek benne...
Válasz #4025. hozzászólásra
Mulán, kopaszbúza, nem dobta még ki a kalászt, csak kitéptem a szárából...
Válasz #4024. hozzászólásra
mi ez, tönkölybúza, vagy tarackbúza? :)
Válasz #4022. hozzászólásra
Nem marad...majd hoznak be valami ócska c minőségű xart, aztán azt etetik a magyarral
Válasz #4021. hozzászólásra
Ami nekünk kell az meg is lesz, csak az a baj hogy kintre nem marad, vagy ha kiviszik a felét akkor itthonra nem marad!!
Válasz #4020. hozzászólásra
értem hogyne érteném, lesz hát, lehet logy félreérthető voltam, de ő úgy fogalmazott hogy nem lesz probléma, meglesz a termés az országban.
Válasz #4019. hozzászólásra
Nem érted mit írtam,"persze hogy lesz" csak kevés így már érted!!!
Válasz #4017. hozzászólásra
nem fog, ezt a helyzetet még a vak is látja
Válasz #4016. hozzászólásra
Jó elfogadom, betároltak, jgaz lehet, de mennyit????? 1 millió tonna kiesésről bszélünk MOST, és még ahogy valaki írta az előbb sokat kint alszik még. Annyit sztem nemigen tároltak be hogy érbemben jelentősen beleszólljon az idei mennyiségbe, sztem
Persze hogy lesz, csak az nem mondta hogy mennyi, dörzsölt a faszi!!! Már most palira akart venni!!
Az a kibaxott nagy helyzet, h a száraz ősz láttán pár nagy hal betárolta , tudván , h lex ára.Most meg , h elég karcsú termés várható , olyan spekulánsok fognak kopogtatni , mint amilyennel nyílván Te is beszélgettél.
Ha adva van jóval kisebb termés , akkor honnan lenne annyi.Tiszta matek elvileg , de a pénz mindenre képes!
Válasz #4013. hozzászólásra
De a vöröskagyma az annál is olcsóbb, sorinn árulták az 5-ös mellett 20ft/kg!!!
Nem tudom merre járt, hogy sok búzát jósol.Én sokfelé járok nézelődök,de én nem láttam, olyan nagyon jót sehol.
Válasz #4009. hozzászólásra
Fözzél krumpliból vodkát, az most még olcsó !
Válasz #4009. hozzászólásra
Teljesen igazad van mindkettő mennyiség semmi, sőt utána rögtön szél volt qrva nagy ami el is vitte még azt a keveset isÉs bammeg ma beszéltem 1 kereskedővel, azt mondja lesz az országban búzaHát mondom mi van?????? Jó értem hogy neki ezt kell mondania, de azért előbb utóbb rájönnek majd, mert nem lesz más választásuk.........Ja ez az év úgy lesz mit a vadászaton mikor csak a puskák szóllnak, ejtés pedig nemigen akad, utána azt mondják: "Ezzel a körrel nemigen dicsekszünk"
ma lett rovarölözve meg gombázva!
A Köpönyeg délelőtt még 10mm-t írt keddre most meg már csak 2mm-t ír.
Válasz #4007. hozzászólásra
hidd el, semmi különbség a kettő között. 10 mm eső a csonttá száradt földnek éppen annyi, mint 5 mm.
hogy mi lesz?
sírásrívás.
én rágyúrtam a gyümölcsösökre, most is onnan jövök, fújtam ezerrel, legalább a pálinka kitartson jövő aratásig, hogy le tudjam magam szedálni rendesen.
hát ezt az évet nem írjuk arannyal a naptárba, de ezzel nem mondtam újat.
Válasz #4006. hozzászólásra
több
Válasz #4006. hozzászólásra
Húúúúú de nagy számokat írsz kedves kolléga, nálunk 2 mm+ 5 mm azaz 7 mm eddig az össz májusi arany, ja meg 2x 1 hét 30 foknem tom mi lesz itt????
Válasz #4005. hozzászólásra
mennyi eső esett legutóbb felétek?
nálunk májusba 2×10 mm.
kibdurva a helyzet...
Válasz #4004. hozzászólásra
még sokat kint alszik,majd a mérleg megmutatja,3hete már félig felvolt sülve
Válasz #4003. hozzászólásra
Felétek most teli találat lesz idén !!!!!