Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD397.3 FtCHF442.87 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz gazda001 #23109. hozzászólására Képzeld,volt gyomirtás.Ki is vitte ami akkor kikelt,viszont kelt meg utána is.Örülök,hogy ezek szerint neked még nem volt ilyen problémád.Csak így tovább.
Üdvözlök mindenkit.Búzában árva kelésű napraforgóval van valakinek tapasztalata?Rengeteg van sajnos. Félek,hogy a kombájn ráveri a vízet. Lefújjam glifóval vagy hagyjam?Köszi a válaszokat.
Válasz fexco #23086. hozzászólásáraén is vetettem már búza után búzát, viszont nyár végén kapta a glifozátot, tavasszal pedig egy korai, áprilisi gombakezelést és hibátlan volt
Válasz blsjela #23095. hozzászólásáraHa már a régi óregek:én ezt ugyhallottam tőlük,hogy a második évbe a legjobb a buza.
Multkor is volt itt valami régi öregek-es aranyköpés:ekézni kell a kukoricát 5x,mert az 5eső....asszem Radòc mester hallotta valamelyik régi öregtől
Most derült ki, hogy a második körös gomba és rovarölős permetléből 5 hektáron kimaradt a rovarölő. Szerintetek mindenképp vissza kellene menni ráfújni vagy már nincs jelentősége?
Válasz Selvin #23084. hozzászólásáraLehet vetni de az őregek is azt mondják hogy az már nem lesz olyan mint előtte évben én os vetettem és 2t volt rosszabb az átlag kb ugyan olyan időjárásnál .
Na, akkor egy ide, egy oda, ez még nem dőlt el. Igazából egy jó vetésforgón gondolkodok, de csak búza kukorica napraforgó lesz benne. Tudom, hogy jó lenne bele szója, repce, stb, de épp elég lenne ezekkel boldogulni. Napra-búza-búza-kuki-kuki működik a valóságban? Emiatt merült fel az eredeti kérdés.
Válasz Agrokópé #23088. hozzászólásáraÉn még ilyent soha nem tapasztaltam, pedig minden évbe van egy pár tábla ahová nem merünk kukoricát vetni és saját maga után megy vissza, igaz hogy szántásba, de azok a legjobb búzák általában.
Válasz Selvin #23084. hozzászólásáraBúza után ne tegyél buzàt, soha!
Árpát tegyél, ha gabonát akarsz.
Saját bőrünkön tapasztaltuk, fele termés lett mint amúgy mondjuk napra után a búza.
Megtámadta a betegség
és katasztrófa lett
3x lett gombázva.
Gyönyörű volt, egyszer csak beűtött a szarság.
Válasz Josku #23083. hozzászólásáraPár éve volt babona egyik ismerősnek, véletlenül nagyobb vetőmag normaval vetette,abban az évben nagy termést adott,de azóta nem csak azt veti,valami nem tetszett neki.
Tavaly 9-10 T termett búzából árpából felénk,de 7-8 T könyen lehetett aratni,jók voltak a körülmények.
Üdv a búzás-árpás kollégáknak! Érdekődnék hogy kinek mi a tapasztalata a BABONA búzával, és az ARÉNA árpával kapcsolatban? Érdemes a Babonát versenybe küldeni, 10-10 ha.-on a Csillaggal? Jó volna ha Szanberg is véleményezné.
Válasz uff #23073. hozzászólására Néhány éve használjuk. Eddig a sok hókusz-pókusz szerből ez leginkább hatásos és leggazdaságosabb. Sokkal jobban bírják a növények ezt az iszonyatos aszályt és a gombákkal sem volt baj. Csak az a baj, hogy orosz cucc és nem valószínű a további beszerzési lehetőség az orosz szankciók miatt.
Válasz 5465 #23068. hozzászólására Ha 30 q meglenne akkor már nagyon elégedett lennék. 100-110 e Ft/tonna árnál is már profitos, mivel a talajmunkán és vetőmagon kívül szinte semmit nem kapott (csak Novosilt és Kondisolt 1 x) + 3 x volt gyomfésűzve.
25115 hozzászólás
Válasz Praetor #23110. hozzászólására Igen,ez volt probléma nálam is.
Válasz gazda001 #23109. hozzászólására Képzeld,volt gyomirtás.Ki is vitte ami akkor kikelt,viszont kelt meg utána is.Örülök,hogy ezek szerint neked még nem volt ilyen problémád.Csak így tovább.
Válasz PinZo #23111 hozzászólásár. Szia.Köszönöm,a segítséget.
Válasz PinZo #23111. hozzászólására
Válasz esox #23107. hozzászólásáraSzia
Mcpa hatóanyaggal bármikor rámehetsz búzában, pl U-46 M 0,5-0,7 l/ha, tökéletesen megoldja a problémád.
Válasz gazda001 #23109. hozzászólásáraFelénk sok napraforgó árvakelés májusban jött ki...
Válasz esox #23107. hozzászólásáraA tavaszi gyomirtás időszakában hol voltál???? Szabadságon?
Úgy értve,hogy a búzára veri rá a napraforgóban lévő vízet.
Üdvözlök mindenkit.Búzában árva kelésű napraforgóval van valakinek tapasztalata?Rengeteg van sajnos. Félek,hogy a kombájn ráveri a vízet. Lefújjam glifóval vagy hagyjam?Köszi a válaszokat.
Sziasztok,
Valaki vetett KWS Granost repcét?
Sziasztok.LG ARHITECT repce van valakinek?Velemenyt rola mondanatok.
Lassan a repce is érik .
Válasz fexco #23086. hozzászólásáraén is vetettem már búza után búzát, viszont nyár végén kapta a glifozátot, tavasszal pedig egy korai, áprilisi gombakezelést és hibátlan volt
Válasz fexco #23101. hozzászólásáraKukorica egy max 2 eke de pl mi egy megyunk bele kap 200kg pétit rá van tőltve hogy ne párologjon azt jó napot .
Válasz fexco #23101. hozzászólásáraHétfőn ekéztem kukit nem sajátot, beton volt. Ma néztem, szemlátomást jót tett neki, de 5x ekézzen a f.om
Válasz blsjela #23095. hozzászólásáraHa már a régi óregek:én ezt ugyhallottam tőlük,hogy a második évbe a legjobb a buza.
Multkor is volt itt valami régi öregek-es aranyköpés:ekézni kell a kukoricát 5x,mert az 5eső....asszem Radòc mester hallotta valamelyik régi öregtől
Válasz Selvin #23098. hozzászólásáraVannak bennne dögök,ha igen,igen,ha nem akkor nem.
Válasz Selvin #23098. hozzászólásáraLegalább lesz kontroll
Most derült ki, hogy a második körös gomba és rovarölős permetléből 5 hektáron kimaradt a rovarölő. Szerintetek mindenképp vissza kellene menni ráfújni vagy már nincs jelentősége?
Válasz Selvin #23084. hozzászólásáraNe próbáld
Esély nagy rá hogy gatya lesz
Válasz flowersada #23075. hozzászólásáramelyik növekedési fázisban és mennyit kell adni a novosilből, kontorllod is van?
Válasz Selvin #23084. hozzászólásáraLehet vetni de az őregek is azt mondják hogy az már nem lesz olyan mint előtte évben én os vetettem és 2t volt rosszabb az átlag kb ugyan olyan időjárásnál .
Na, akkor egy ide, egy oda, ez még nem dőlt el. Igazából egy jó vetésforgón gondolkodok, de csak búza kukorica napraforgó lesz benne. Tudom, hogy jó lenne bele szója, repce, stb, de épp elég lenne ezekkel boldogulni. Napra-búza-búza-kuki-kuki működik a valóságban? Emiatt merült fel az eredeti kérdés.
Válasz Apáé #23092. hozzászólásáraNálunk meg ami nem sült föl
Válasz csferri #23090. hozzászólásáraNálunk a kukorica földbe vetett gabona a legjobb idén!
Válasz Agrokópé #23088. hozzászólásáraMirőbeszész? Mondom mivan....
Válasz Agrokópé #23088. hozzászólásáraÉn még ilyent soha nem tapasztaltam, pedig minden évbe van egy pár tábla ahová nem merünk kukoricát vetni és saját maga után megy vissza, igaz hogy szántásba, de azok a legjobb búzák általában.
Válasz Agrokópé #23088. hozzászólásáraLe kell vinni a szalmát vagy felgyujtani,tudom ez nagy bün,de aztán nem lesz ilyen gondod.
Válasz Selvin #23084. hozzászólásáraBúza után ne tegyél buzàt, soha!
Árpát tegyél, ha gabonát akarsz.
Saját bőrünkön tapasztaltuk, fele termés lett mint amúgy mondjuk napra után a búza.
Megtámadta a betegség
és katasztrófa lett
3x lett gombázva.
Gyönyörű volt, egyszer csak beűtött a szarság.
Lassan jönnek is majd ide a 10-15 tonnás buzák
Válasz Selvin #23084. hozzászólásáraIdén másodszor lesz megint nador.eddig aztmutatja,jobb lesz mint tavaly.
Válasz Josku #23083. hozzászólásáraPár éve volt babona egyik ismerősnek, véletlenül nagyobb vetőmag normaval vetette,abban az évben nagy termést adott,de azóta nem csak azt veti,valami nem tetszett neki.
Tavaly 9-10 T termett búzából árpából felénk,de 7-8 T könyen lehetett aratni,jók voltak a körülmények.
Ha búza után megint búza menne, akkor érdemes lenne másik fajtát vetni vagy teljesen mindegy? Most nádor van.
Üdv a búzás-árpás kollégáknak! Érdekődnék hogy kinek mi a tapasztalata a BABONA búzával, és az ARÉNA árpával kapcsolatban? Érdemes a Babonát versenybe küldeni, 10-10 ha.-on a Csillaggal? Jó volna ha Szanberg is véleményezné.
Válasz sirhanzoltan #23081. hozzászólásáraKöszi
Válasz 5465 #23080. hozzászólásáraHa igaz még AKG-ban is
Sziasztok,
Idén van a glifozátnak engedélye állományszárításban?
Válasz barazdabetyar. #23076. hozzászólásáraNagy tesztelő vagy, ezekről/ezektől hallottál/próbáltál már valamit !?:
https://www.impavidus-trade.com/termeszetes-megoldasok-a-novenytermesztesben/
Vetésfehérítő meddig okoz jelentős kárt?
Tegnap néztem van bent pár egyed, indokolt ilyenkor még a védekezés?
Válasz flowersada #23075. hozzászólásáraSzórtam novosilt van kontrol hagyva,szemre semmi nem látszik.
Válasz uff #23073. hozzászólására Néhány éve használjuk. Eddig a sok hókusz-pókusz szerből ez leginkább hatásos és leggazdaságosabb. Sokkal jobban bírják a növények ezt az iszonyatos aszályt és a gombákkal sem volt baj. Csak az a baj, hogy orosz cucc és nem valószínű a további beszerzési lehetőség az orosz szankciók miatt.
Válasz trikolor5 #23071. hozzászólására Igen, szokványosként értékesítem, mert "átállás alatti" a terület besorolása.
Válasz flowersada #23069. hozzászólásáraa novosil az miféle csodaszer? bevált?
Válasz Bzsr #23070. hozzászólásáraNincs
Válasz flowersada #23069. hozzászólásáraSzokványosként értékesíted? Igaz az öko támogatáson most sokat növeltek.
Virágzás után van értelme még azospeedet fújni búzára?
Válasz 5465 #23068. hozzászólására Ha 30 q meglenne akkor már nagyon elégedett lennék. 100-110 e Ft/tonna árnál is már profitos, mivel a talajmunkán és vetőmagon kívül szinte semmit nem kapott (csak Novosilt és Kondisolt 1 x) + 3 x volt gyomfésűzve.
Válasz flowersada #23064. hozzászólásáraSzép.
Mit vársz mennyiségben és árban?
Válasz trikolor5 #23066. hozzászólására PG 102 a fajtája. Betegséggel (gomba) nem volt baj tavaly sem, pedig sokkal több csapadék volt.