Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Elvileg az olajos EC készítményekkel vigyázni kellene ilyenkor de 10kg karbamidot észresem fogsz venni...
28%-os nikrolt fújtunk tavaly is gyomirtóval gombaölővel egymenetben. 200l/ha permetlé mennyiséggel 1/3-ad nikrol tehát kb 65liter és 2/3-ad víz tehát 140 liter arányban, kék 3-as fúvókákkal rendesen porlasztva.
Pedig a végét már 28fok felett fújtuk mégsem volt baj.
Ma megnéztem alaposan mindent,búzából 3tonnánál nem várok töbre,repcéből meg max másfél tonnát...ez a realítás...a legjóbb repcést aki több évtízede csinálja meg kérdeztem a szép táblájáról mit vár?..ő azt mondte max kettő tonna az ővé...itt aztánn
Nagyon magasan kell lennie az árnak hogy marafjon valami
Lazított földbe és szántottba is vetettünk..de eddig semmi különbség nem látszik köztük...szántás 20-25cm mélyen volt,lazítás nálunk 40-50cm között Jympa 5késes!
Hát igen nem ekkora lenne a repcénk ha lett volna tisztességes csapadék....amennyi tápanyagot kapott esős évbe lenne 4tonna feletti repce...így meg csak találgatunk előre...sztem olyan 2-2,5tonnára lehet számolni....
Jó ez...milyen fajata ill mennyivel volt vetve?...valaki még van aki biscayázik? igazán elvetemült aki a mostani repcét még megtapossa...te mikor fújtad bogár ellen?
Ez már régi igazság hogy szárazban GK- csapadékosban meg az MV-tud többet.. De ezt a vetés idöpontjában senki nem tudja el dönteni ezek csak tipek tapasztalatok és megérzések..Engem a szárazságban szivatot meg a csárdás..Én ki is irtam e miatt a noteszomból...
Most lehet látni extrém körülmények között melyik fajták birják az aszályt.Itt az mv csárdás,gk békés felejtös lesz,mert gyengék a többihez képest,ugyanolyan körülmények között.
Ennyire száraz időjárás melett egy jó búza vajon mennyit adhat? A 30 mázsa már jólenne. Felénk az alsó levelek már száradnak el. Legalább a gombaölöt megspóroljuk....
hú bammeghhh... nálunk volt áprilisban össz 43 mili, eddig tartotta a lelket ( persze márciusban semmi) de tegnap néztem kezd fogyni a tartás, dombos részeken már látni a jeleket
Nekünk sem tetszik rendes eső 20-30mm egybe idén még nem volt...ilyen 6mm-eknek is örülnünk kell!!remélem csüt lesz eső,igen mondja!!!
A búzák méregzöldek,de szenvednek!sok helyen benne van már a kalász,hét második felébe megkapja az első gombaölöt,falcont,fury-t,genezis kalászos lombtrágyát,+ha csapadékosabb lesz az idő lehet kap még 60kg körüli pétisót.
Én 10kg mikramidet szoktam beletenni...és semmi gond,szép a repcém állítólag!!
Annyira nem is bánom hogy nem kaptam azospeedet..mikramid+keserűsó is elég jó hatoanyag..mikramid 4,5kg nitro+mikroelemek,keserű:magnézium+kén...10kgba van 1,3kén 1,6mgo.árba meg ég és föld!
Ne agyalj már anyit.. Permetezö vizbe oldj be 20 kiló karmabid -ot és hali.. ezt kétszer ismételd meg 10 nap külömbségel!! Nem fogsz rá ismerni.. Ez hat elhieted!! A szems cuc-hoz viz kell 30mm hogy dolgozni tudjon..
Válasz #3636. hozzászólásra
Lehet benne valami, mert az elso adagra 3 nap alatt esett 15mm. Aztan 2 hetig semmi javulas. Ujabb eso volt, es akkor zoldult be. Kiveve azt az egy tablamat. Ott a bakszaros reszen tobb a halvany, mint a haragos zold. Ha nem lesz hamar eso, akkor a keddi adagot majd talan kalaszolaskor felveszi...ha...
Sracok! Tanacsot kernek...Kedden kiszortam 2q petisot a buzamra, de meg mindig halvanyzold nehol(6mm esot kapott azonnal. Valamilyen lombtragyaval lehet/erdemes rajta segiteni? Vagy ujabb mutragya? Igaz, inkabb a bakszaros reszeken halvany(gondolom, humuszhiany is van)... A zaszloslevel meg nincs kint. Talan most kezd majd szarba indulni... Otletek?
Repce.
Felénk nagyjábol mindenki végzett a Gombaölös kezeléssel.
Nálam pictor+multoleo+mikramid+keserüso+karate zeon ment ki tegnap este.A virágzás kb még 1hétig fog szerintem tartani,de ha lenne eső,amugy ugy néz ki nem lesz még tarthatna tovább is.Reméljük lesz valami jó termés,szerintem elégszer megfigyeltem,költöttünk is rá!
A kukoricák szó szerint szinte kirobbanak,ilyen melegben.
Holnap ha lesz időm akkor a határba megnézem a naprakelést,kukoricákat.
Néhol nekiálltak buzát gomabölözni,de csütkig nem mondanak esőt ,,van értelme???
25128 hozzászólás
Én csak 5kg-os kiszerelésekbe vettem....5kg volt 1900ft szal drága volt!!
10kg/ha mehet nyugodtan!
Válasz #3676. hozzászólásra
Olvastam régebben, hogy te raktál mikramid-ot repcére.
Mennyit raktál?
Nekem búzára menne.
Mennyi volt kg-ja?
Köszi
Az enyém ontario 90%-ban elvirágzott az árnyékosabb helyeken virágzik még!
Válasz #3673. hozzászólásra
Hát a gombásodás miatt lenne értelme...én is féltem a taposási kár miatt,de ha elkapja a szklero akkor fele termés...Amugy szép ez a repce is!
Válasz #3670. hozzászólásra
Okés, köszi
Nálunk ilyen lett a repce.Pictort nem tudtam kifújni, mert elromlott a permetező... Van értelme még belemenni?
Üdv.
Lenne egy kérdésem: ki hogyan oldja föl a karbamidot?
Válasz #3670. hozzászólásra
Elvileg az olajos EC készítményekkel vigyázni kellene ilyenkor de 10kg karbamidot észresem fogsz venni...
28%-os nikrolt fújtunk tavaly is gyomirtóval gombaölővel egymenetben. 200l/ha permetlé mennyiséggel 1/3-ad nikrol tehát kb 65liter és 2/3-ad víz tehát 140 liter arányban, kék 3-as fúvókákkal rendesen porlasztva.
Pedig a végét már 28fok felett fújtuk mégsem volt baj.
Válasz #3663. hozzászólásra
Itteni egybehangzó vélemények alapján 8-10 kg /hektár 300 liter vízzel nem csinál bajt , ha nem forróságban csinálja az ember .
Ára :
-karbamid kb 130ft/kg
-mikramid valamivel több (ez a karbamid mikroelemes változata)
Viszont a gombaölővel nem tudom hogy mehet e egy menetben.
Azt tanácsolom hogy hívd fel a gombaölőd gyártóját és kérdezd meg hogy nem e perzselne együtt.
Válasz #3665. hozzászólásra
búzatarló 50-55 cm mélyen lazított, 3 késes Agrikon lazítóval,2X nehéztárcsa,kombinátor, gyűrűshenger, vetés ,gyűrűshenger
Válasz #3666. hozzászólásra
Én sem látok különmbséget peddig van olyan ami egymás mellett van
Ma megnéztem alaposan mindent,búzából 3tonnánál nem várok töbre,repcéből meg max másfél tonnát...ez a realítás...a legjóbb repcést aki több évtízede csinálja meg kérdeztem a szép táblájáról mit vár?..ő azt mondte max kettő tonna az ővé...itt aztánn
Nagyon magasan kell lennie az árnak hogy marafjon valami
Válasz #3662. hozzászólásra
Lazított földbe és szántottba is vetettünk..de eddig semmi különbség nem látszik köztük...szántás 20-25cm mélyen volt,lazítás nálunk 40-50cm között Jympa 5késes!
Válasz #3662. hozzászólásra
Mivel lazított ill milyen mélyen?
Hát igen nem ekkora lenne a repcénk ha lett volna tisztességes csapadék....amennyi tápanyagot kapott esős évbe lenne 4tonna feletti repce...így meg csak találgatunk előre...sztem olyan 2-2,5tonnára lehet számolni....
Búzára ilyenkor mennyi karbamidot szokás adni? Gombaölővel menne majd 2 hét múlva kb.
Kilóját menyiért pazarolják?
Köcce
Válasz #3661. hozzászólásra
Pioneer D01 08.22-én vetve lazított földbe 3 kg/ha
04.23-24-én ment rá a Biscaya,04.23-án kapott 5 mm esőtés akkor 24 óra alatt 10cm-t nőtt
Jó ez...milyen fajata ill mennyivel volt vetve?...valaki még van aki biscayázik? igazán elvetemült aki a mostani repcét még megtapossa...te mikor fújtad bogár ellen?
Válasz #3659. hozzászólásra
160kg vegyes NPK ősszel,
150kg dasa kora tavasszal
140 kg MAS április elején
2X bór,2x rovarölő,7 kg keserűsó
nem rossz!mi jókat kapott??
Mai repceszemle képei.Szerintem jó az anyag.Igéretes!
Válasz #3655. hozzászólásra
Ez már régi igazság hogy szárazban GK- csapadékosban meg az MV-tud többet.. De ezt a vetés idöpontjában senki nem tudja el dönteni ezek csak tipek tapasztalatok és megérzések..Engem a szárazságban szivatot meg a csárdás..Én ki is irtam e miatt a noteszomból...
Most lehet látni extrém körülmények között melyik fajták birják az aszályt.Itt az mv csárdás,gk békés felejtös lesz,mert gyengék a többihez képest,ugyanolyan körülmények között.
Valaki tud nekem ajánlani jó fúvókatípust repce rovaröléshez? IDKT-t használok, de nem valami tökéletes.
Válasz #3651. hozzászólásra
Üdv. tegnap olyan búzát láttam, olyan satnya volt,nem zártak a sorok össze, meglehetett volna kapálni, nem sok jó lesz ebben az évben.
Ennyire száraz időjárás melett egy jó búza vajon mennyit adhat? A 30 mázsa már jólenne. Felénk az alsó levelek már száradnak el. Legalább a gombaölöt megspóroljuk....
Válasz #3649. hozzászólásra
ne szólj semmit Sanyi bácsi, idén ez igenis jóó
Reggeli fotók.
Válasz #3647. hozzászólásra
hú bammeghhh... nálunk volt áprilisban össz 43 mili, eddig tartotta a lelket ( persze márciusban semmi) de tegnap néztem kezd fogyni a tartás, dombos részeken már látni a jeleket
Aszályos búza, március 6-ota 15 mm csapadék!!
A 30fokos idő miatt a hétvégére a repceterület fele sztem el is virágozik!!!SAJNOS!!!
Válasz #3644. hozzászólásra
Nekünk sem tetszik rendes eső 20-30mm egybe idén még nem volt...ilyen 6mm-eknek is örülnünk kell!!remélem csüt lesz eső,igen mondja!!!
A búzák méregzöldek,de szenvednek!sok helyen benne van már a kalász,hét második felébe megkapja az első gombaölöt,falcont,fury-t,genezis kalászos lombtrágyát,+ha csapadékosabb lesz az idő lehet kap még 60kg körüli pétisót.
Válasz #3639. hozzászólásra
közepes Sanyi bácsi?
akkor nálatok nem marad el az arató ünnep?
mehetek oda havat lapátolni?
(ez a 30 fok nekem igen nem tetszik...)
Én 10kg mikramidet szoktam beletenni...és semmi gond,szép a repcém állítólag!!
Annyira nem is bánom hogy nem kaptam azospeedet..mikramid+keserűsó is elég jó hatoanyag..mikramid 4,5kg nitro+mikroelemek,keserű:magnézium+kén...10kgba van 1,3kén 1,6mgo.árba meg ég és föld!
Válasz #3641. hozzászólásra
Mennyi vízbe nyomjátok??
Válasz #3640. hozzászólásra
Ki van próbálva nyugi..AN bol meg 15 kiló simán..
Válasz #3638. hozzászólásra
20kg karbamid 1 hektarra nem sok? Nalunk az egyik gazda szerint AN bol max 6kg-ot bir el a gabona...
Válasz #3634. hozzászólásra
A körülményekhez képest, közepes.
Válasz #3637. hozzászólásra
Ne agyalj már anyit.. Permetezö vizbe oldj be 20 kiló karmabid -ot és hali.. ezt kétszer ismételd meg 10 nap külömbségel!! Nem fogsz rá ismerni.. Ez hat elhieted!! A szems cuc-hoz viz kell 30mm hogy dolgozni tudjon..
Válasz #3636. hozzászólásra
Lehet benne valami, mert az elso adagra 3 nap alatt esett 15mm. Aztan 2 hetig semmi javulas. Ujabb eso volt, es akkor zoldult be. Kiveve azt az egy tablamat. Ott a bakszaros reszen tobb a halvany, mint a haragos zold. Ha nem lesz hamar eso, akkor a keddi adagot majd talan kalaszolaskor felveszi...ha...
Válasz #3634. hozzászólásra
Alakulnak , már legalább van színük végre .
Egyik másik fajta gyengébben bokrosodott .
Szárba indultak , 20-35 centi magasak .
Rendkívül sok a gyom , főleg a napraforgó árva kelés.
Tippelni nem nagyon akarok , de ha innentől megfelelő esők lesznek még adhatnak komoly termést .
Amúgy még mindig szárazak a talajok és szinte csak az elmúlt 2 hétben vették fel az első adag Nitrogént mert annyira nem volt csapadék .
Nálunk biz mán kint v a zászlós!
Ráadásul elig lettek 35cm-esek!
fiatalok, a dunán onnan ti mit láttok búza ügybe?
rendbejöttek, mindenki bizakodó, vagy mi a helyzet?
Sracok! Tanacsot kernek...Kedden kiszortam 2q petisot a buzamra, de meg mindig halvanyzold nehol(6mm esot kapott azonnal. Valamilyen lombtragyaval lehet/erdemes rajta segiteni? Vagy ujabb mutragya? Igaz, inkabb a bakszaros reszeken halvany(gondolom, humuszhiany is van)... A zaszloslevel meg nincs kint. Talan most kezd majd szarba indulni... Otletek?
Van már megoldás a problémára !
Nem lesz gond később a petékkel se...KATT .......
Repce.
Felénk nagyjábol mindenki végzett a Gombaölös kezeléssel.
Nálam pictor+multoleo+mikramid+keserüso+karate zeon ment ki tegnap este.A virágzás kb még 1hétig fog szerintem tartani,de ha lenne eső,amugy ugy néz ki nem lesz még tarthatna tovább is.Reméljük lesz valami jó termés,szerintem elégszer megfigyeltem,költöttünk is rá!
A kukoricák szó szerint szinte kirobbanak,ilyen melegben.
Holnap ha lesz időm akkor a határba megnézem a naprakelést,kukoricákat.
Néhol nekiálltak buzát gomabölözni,de csütkig nem mondanak esőt ,,van értelme???
Úgy gondolom hogy várni kell még a piretroiddal akkor hogy kelljenek ki a nagy többsége hogy aztán ki legyen irtva a jó része!
http://www.kielegyenafold.hu