Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR408.33 FtUSD388.8 FtCHF429.37 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Na srácok-- Itt az új tavaszi anomlália a BÚZÁK-ban!! Kinek mi a véleménye-- a levelek végein sárgás elszinezödés és levél elhalás esetleg ösze csevarodás!! Ki mire tippel?? Vannak fajták szerencsére nem az enyémek amik jobban és vannak amejek kevésbé!! De szerintem a GK-s fajtákon sok van.. Még jó hogy az én öreg AXIS-om nem fogékony ere.. Szerintetek mi lehet ez?? Ja és a TRITI-sem csak egyes BÚZA fajták??!! Nem korai ez még GOMBÁS betegségnek??
de ha amugy a bimbon nincs fénybogár de a virágba benne elég sok van az káros?egy két bundásbogár volt..meg 1-2 becőormi?szted kell védekezni?április 3-a körül kapott karate zeont....az se ma volt....:)
Beletoltam tegnap este 0,075 l/ha furyt+ 0,4/ha pictort meg 1 kis maradék keserű sót, de csak azért mert 1/2 zsákkal nem szeretek tartogatni. Ez már a 2. fénybogarazás volt zöldbimbóban kapott 0,075 furyt, 3 l wuxal boront 5 kg keserűsót előtte szárormira még 4 l jellot is. Hát ezt ossza be bogarat kaphat még ha kell de ennyi, kifújt a keret......N hatóanyagom össz 120 kg körül van. Mellettem nagygazdának 40 heki jó lenne összespanolni és a ragaszást velük megoldani majd, ilyen áron minden szem számít ma meg meló melóhelyen úgy hogy van mit kipihenni, meg van idő napközben írogatni is. ez a szombati meló annyit és mint kan disznón a csecs, de legalább nincs megszakadás
Válasz #3548. hozzászólásra
Voltam repcét nézni..igen soka fénybogár de inkább a virágporba fürdenek és nem a bimbot eszik...nagy ritkán találtam benne becőormányost de nagyon nagyon keresni kelett+pár db bundásbogarat is.....szted kell majd bele rovarölö??
Amugy szépen fejlődik a repce az aszály ellenére.....hát nem tom lehet felmenne 150re...még az a 10ezer is számitana..lefele nem igen megy remélem....
nem kötöttem, még semmit május elején szoktuk keresni egymást a kereskedővel, igaz ez lassan aktuális lesz. 140 csábító, de tavaly ugyanez volt 110-körül voltak a kötések, és nem kötöttem mire eladtam 122 lett. Nehéz okosnak lenni. 140-150 fölé nemigen megy már sztem, aztán minden lehet??????
Most megy napraforgó vetés ezerrel de már le lehetett volna fujni a repcét de igy is 2üzemben megyünk egyik fele vet másik műtrágyáz vagy épp permetezni a napraföldet...remélem holnap odaérnek a repcékre...pictor+multoleo 1,5-2liter.
Használ valaki DAM 390 folyékony mutrágyát? Azt tudom hogy tisztán mehet 100l/ha és nem éget de vizel menyi fujhato ki hogy ne égesen ? 30% nitrogén tartalmu. Adorex te nem használtál ilyett vizel keverve ? Ja repcére fujnám olyan 40l/ha ,200l/ha adagolásal. Tehát 160l víz és 40l DAM.
jó, de mennyi suska, nem kérdezted meg őket?
mondjuk ezt a kereskedői magatartást kibottul rühellem. soha, semminek nincs nyilvános ára, jöjjön be a vevő, aztán majd személyesen megegyezünk, vagyis meglátjuk, mennyire lehet lehúzni. nyomorult banda. ilyenektől már csak azért se veszek semmit...
Válasz #3529. hozzászólásra
Hát igen!haveromék már aláirtak egy papirt a 140ről 1tonna/ha-ral....kb hétfőig átgondolom én 1,5t/ha-on gondolkodom...vagy 2tonna/ha elvileg annyi lesz!meg még most jön a Pictorozás ha ráérünk vetés közbe az + pár % termés:D
120ra kizárt 130 ra van garanciám akkár az egész ország termésére,és ez olyantól aki ki is tudja fizetni...külföldi...de ami tény az tény 140 körüli áron mindeki gondolkozon el egy kicsit "magában"
Most olvastamm..a YARA indit egy akciót talán 200-250 E értékben kell eben a szezonban vásárolni töllük és van lehetöség a mérésre..Talán sorsolnak is hozzá valamit.. De jó a kérdés engem is érdekelne..Igaz nálunk akkora a baj-Hogy szabad szemel is könnyedén meglátható!! Még mérni sem kell!!
Na megnéztük,és az n teszter azt mutatta,hogy még kellene kb.:40 kg hatóanyag.De ez annak tudható be,hogy nagy a szárazság és nem birja felvenni a naftát.Idáig ráment 4 q.Most hozzák a Yarát az megy majd levélre,és utánna 2 héttel megint mérés.Kiváncsi leszek dob e rajta valamit.
Tudok olyan nagytermelőt somogyban akine megvan még a tavalyi ötszáz hektár repce termése és addig nem adja el amig 150 nem lesz az ára...fantasztikus megérzései vannak,de ugy látom ez is bejön neki
Ebbe igazad van, de én arra gondoltam, hogy napra után sokkal jobb magágyat lehet csinálni, mint kukorica után. Különben alaptrágyától kezdve, fajtáig sok minden befolyásolhatja a különbségeket, ezekkel tisztában van mindenki! Szomszédról meg annyit, hogy folyamatosan szerves trágyáznak, úgyhogy kell, hogy legyen tápanyag a földben.
Hát nálunk auguszt 3mázsa map-káli keverve,előtte vagy szántunk majd henger vagy lazítás utána tárcsa,idén volt mind a kettő féléből...
Vetés elött ásoborona,vagy van hogy csak henger közé vetünk attol függ milyen a talaj.
Utána Teridox,de idéntől lehet áttérünk a Butisan-ra...
Összel nem volt semmilyen rovar így egy menetbe kapott 0,4toprexet+valamennyit route-t asszem 0,8at.polybort 2litert
ennnyi a 2011,
tavasz:200kg NS 25-20,
permet jello + eforia
fejtrágya 270kg péti
permet mikramid keserűso karate zeon polybór 140
és eddig itt tartunk..
elvileg a héten lenyomjuk őket pictorral 0,4 vagy 0,5tel a lényeg hogy már otthon van!!!fénybogarat nem láttam ugy néz ki idén tavasszal megusztuk 2rovarkezeléssel!!:)ma elvileg menek ki nézegelödni,sztem viszek fotogépet :)
Eddig 150ezer körül van asszem vagy kicsit többe..aratás végével sztem olyan 200körül lesz.
25153 hozzászólás
Na srácok-- Itt az új tavaszi anomlália a BÚZÁK-ban!! Kinek mi a véleménye-- a levelek végein sárgás elszinezödés és levél elhalás esetleg ösze csevarodás!! Ki mire tippel?? Vannak fajták szerencsére nem az enyémek amik jobban és vannak amejek kevésbé!! De szerintem a GK-s fajtákon sok van.. Még jó hogy az én öreg AXIS-om nem fogékony ere.. Szerintetek mi lehet ez?? Ja és a TRITI-sem csak egyes BÚZA fajták??!! Nem korai ez még GOMBÁS betegségnek??
Válasz #3551. hozzászólásra
de ha amugy a bimbon nincs fénybogár de a virágba benne elég sok van az káros?egy két bundásbogár volt..meg 1-2 becőormi?szted kell védekezni?április 3-a körül kapott karate zeont....az se ma volt....:)
Válasz #3550. hozzászólásra
Beletoltam tegnap este 0,075 l/ha furyt+ 0,4/ha pictort meg 1 kis maradék keserű sót, de csak azért mert 1/2 zsákkal nem szeretek tartogatni. Ez már a 2. fénybogarazás volt zöldbimbóban kapott 0,075 furyt, 3 l wuxal boront 5 kg keserűsót előtte szárormira még 4 l jellot is. Hát ezt ossza be bogarat kaphat még ha kell de ennyi, kifújt a keret......N hatóanyagom össz 120 kg körül van. Mellettem nagygazdának 40 heki jó lenne összespanolni és a ragaszást velük megoldani majd, ilyen áron minden szem számít ma meg meló melóhelyen úgy hogy van mit kipihenni, meg van idő napközben írogatni is. ez a szombati meló annyit és mint kan disznón a csecs, de legalább nincs megszakadás
Válasz #3548. hozzászólásra
Voltam repcét nézni..igen soka fénybogár de inkább a virágporba fürdenek és nem a bimbot eszik...nagy ritkán találtam benne becőormányost de nagyon nagyon keresni kelett+pár db bundásbogarat is.....szted kell majd bele rovarölö??
Amugy szépen fejlődik a repce az aszály ellenére.....hát nem tom lehet felmenne 150re...még az a 10ezer is számitana..lefele nem igen megy remélem....
Válasz #3541. hozzászólásra
Ez hörcsög koma, vizet vagy gázpatront nekik!!
Válasz #3546. hozzászólásra
nem kötöttem, még semmit május elején szoktuk keresni egymást a kereskedővel, igaz ez lassan aktuális lesz. 140 csábító, de tavaly ugyanez volt 110-körül voltak a kötések, és nem kötöttem mire eladtam 122 lett. Nehéz okosnak lenni. 140-150 fölé nemigen megy már sztem, aztán minden lehet??????
Most megy napraforgó vetés ezerrel de már le lehetett volna fujni a repcét de igy is 2üzemben megyünk egyik fele vet másik műtrágyáz vagy épp permetezni a napraföldet...remélem holnap odaérnek a repcékre...pictor+multoleo 1,5-2liter.
Válasz #3545. hozzászólásra
Te 140re kötnél repcét?vagy kötöttél le valamit is eddig?
Válasz #3541. hozzászólásra
pocok, kénlapot neki had füstölődjőn
Használ valaki DAM 390 folyékony mutrágyát? Azt tudom hogy tisztán mehet 100l/ha és nem éget de vizel menyi fujhato ki hogy ne égesen ? 30% nitrogén tartalmu. Adorex te nem használtál ilyett vizel keverve ? Ja repcére fujnám olyan 40l/ha ,200l/ha adagolásal. Tehát 160l víz és 40l DAM.
Válasz #3542. hozzászólásra
Én Hörcsög "elvtársra" gyanakszom!
UiVálasz #3540. hozzászólásra
Itt "valaki" biztos talajmintát vett
Válasz #3540. hozzászólásra
meg ilyen is...
Válasz #3539. hozzászólásra
Majd így
Tisztelt Kollegák,
Ez az amire gondolok? (jócskán vannek ilyen lyukak a földemen.)
fénybogaqrak, ormik kivégezve
Én ma néztem a tritikálét 25 centi ugy kb meg haragos zöld a széle meg világos látszik hogy hol kapott kevesebbet
Ma gyomirtoztuk a buzát.Pointer star+Wuxal réz ment rá,elég gyengécske gk csillag.
még egy pár hétig nem lesz eső, akkor lehet bekacsint a 140
Válasz #3533. hozzászólásra
Üdv, nem kérdeztem, de egyetlenegy oldalon sem közlik az árát.
Válasz #3532. hozzászólásra
jó, de mennyi suska, nem kérdezted meg őket?
mondjuk ezt a kereskedői magatartást kibottul rühellem. soha, semminek nincs nyilvános ára, jöjjön be a vevő, aztán majd személyesen megegyezünk, vagyis meglátjuk, mennyire lehet lehúzni. nyomorult banda. ilyenektől már csak azért se veszek semmit...
Válasz #3527. hozzászólásra
N-teszter
Szia mint ahogy 2266 is irta a Yara-tól van ismerös vette még 3 éve sajna nem tudom mennyiért.
Hát igen!haveromék már aláirtak egy papirt a 140ről 1tonna/ha-ral....kb hétfőig átgondolom én 1,5t/ha-on gondolkodom...vagy 2tonna/ha elvileg annyi lesz!meg még most jön a Pictorozás ha ráérünk vetés közbe az + pár % termés:D
Válasz #3526. hozzászólásra
120ra kizárt 130 ra van garanciám akkár az egész ország termésére,és ez olyantól aki ki is tudja fizetni...külföldi...de ami tény az tény 140 körüli áron mindeki gondolkozon el egy kicsit "magában"
Most olvastamm..a YARA indit egy akciót talán 200-250 E értékben kell eben a szezonban vásárolni töllük és van lehetöség a mérésre..Talán sorsolnak is hozzá valamit.. De jó a kérdés engem is érdekelne..Igaz nálunk akkora a baj-Hogy szabad szemel is könnyedén meglátható!! Még mérni sem kell!!
Válasz #3521. hozzászólásra
Szia Tomi ilyen N-Tesztert hol lehet venni, mennyibe kerül?
Válasz #3519. hozzászólásra
Akkor azt mondjátok hogy ez a 140es ár nem fog gyorsan lemenni 120-ra mert én attol is félnék....a 150jobban hangzik az biztos..szép kerek:)
Válasz #3521. hozzászólásra
hello
hol lehet n teszterrel beméretni?
annyi a fénybogár mint a rosseb....... adtam nekik, meg holnap is fogok még 1 táblán
Válasz #3506. hozzászólásra
És a többi az eső lép saját a többi a szomszédé(nem lazított)
Itt vannak!
Válasz #3504. hozzászólásra
Na megnéztük,és az n teszter azt mutatta,hogy még kellene kb.:40 kg hatóanyag.De ez annak tudható be,hogy nagy a szárazság és nem birja felvenni a naftát.Idáig ráment 4 q.Most hozzák a Yarát az megy majd levélre,és utánna 2 héttel megint mérés.Kiváncsi leszek dob e rajta valamit.
Válasz #3519. hozzászólásra
így ahogy mondod, vagy adnak érte 150-et a kereskedők, vagy nézhetnek új állás után, mert idén őket fingatják...
de ugyan ez lesz a búzánál is.
Válasz #3516. hozzászólásra
Tudok olyan nagytermelőt somogyban akine megvan még a tavalyi ötszáz hektár repce termése és addig nem adja el amig 150 nem lesz az ára...fantasztikus megérzései vannak,de ugy látom ez is bejön neki
Válasz #3508. hozzászólásra
Ebbe igazad van, de én arra gondoltam, hogy napra után sokkal jobb magágyat lehet csinálni, mint kukorica után. Különben alaptrágyától kezdve, fajtáig sok minden befolyásolhatja a különbségeket, ezekkel tisztában van mindenki! Szomszédról meg annyit, hogy folyamatosan szerves trágyáznak, úgyhogy kell, hogy legyen tápanyag a földben.
Hát mi is gondolkodunk azon , hogy kössünk vagy nem. Ha akkor is csak egyharmadát. De én is kiváncsi vagyok mások hozzászolásához.
Repcét valaki már kötött le???itt most 140ért lehet.kérdés hogy kösssünk vagy ne kössünk??az aratás még több mint 2honap :D
Várom a válaszokat!!
Válasz #3514. hozzászólásra
sztem nagyon jó, tavaly fújtuk vele búzát, tavaszi árpát, zabot, mindegyiket kipucolta finomul, pedig rögtön utána megázott és mégis jó lett
Szépnapot mindenkinek.
Mi a vélemenyetek a Trimmer Trio nevű vegyszerről? A válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #3510. hozzászólásra
ritka szép
Válasz #3479. hozzászólásra
Ez a föld kétszer volt tárcsázva vetés elött és egyszer kombinátorozva, szántva nem. Kapott 2q pétisót
Válasz #3510. hozzászólásra
Ilyen lesz majd a tiétek is ....mai kép
Válasz #3508. hozzászólásra
Ne aggódj, felénk meg nem virágzik a repce. (szerencsére) viszont ebben a hűvös időben szépen tud bokrosodni.
Felénk jók lesznek a repcék, ez az idő szerintem jó hatással van rajuk, a kukorica és a napra azonban megszenvedi..
Válasz #3501. hozzászólásra
"Halkan megjegyezném ő napra után vetette 1 héttel hamarabb,mi kukorica után."
Összehasonlítani úgy ér valamit, ha évekre visszamenőleg minden ugyanaz volt előtte.
Van borsóm vetve, más elővetemény után. Több területbe lett elég a mag.
Az egyik már kikelt, a másik még váratott magára.
Holnap megnézem és megpróbálom, gyomirtózás helyett berenálni. (Mint a BIO termesztők teszik).
Az idei repcétek virágzik? Az enyém még ??????
az egyik darabot az aszály, viszály és a tél elvitte.
Hogyan kell jelenteni a területalapúnál? Leadtam agrárkárnak.
Nem csináltam, de ha járok arra készítek 1-2 fotót.Ez eső előtt volt tegnap esett rá 7-8 mm kíváncsi vagyok milyet alakúlnak tőle.
Válasz #3501. hozzászólásra
hunter
erről nincs fényképed
dobhatnál róla
Hát nálunk auguszt 3mázsa map-káli keverve,előtte vagy szántunk majd henger vagy lazítás utána tárcsa,idén volt mind a kettő féléből...
Vetés elött ásoborona,vagy van hogy csak henger közé vetünk attol függ milyen a talaj.
Utána Teridox,de idéntől lehet áttérünk a Butisan-ra...
Összel nem volt semmilyen rovar így egy menetbe kapott 0,4toprexet+valamennyit route-t asszem 0,8at.polybort 2litert
ennnyi a 2011,
tavasz:200kg NS 25-20,
permet jello + eforia
fejtrágya 270kg péti
permet mikramid keserűso karate zeon polybór 140
és eddig itt tartunk..
elvileg a héten lenyomjuk őket pictorral 0,4 vagy 0,5tel a lényeg hogy már otthon van!!!fénybogarat nem láttam ugy néz ki idén tavasszal megusztuk 2rovarkezeléssel!!:)ma elvileg menek ki nézegelödni,sztem viszek fotogépet :)
Eddig 150ezer körül van asszem vagy kicsit többe..aratás végével sztem olyan 200körül lesz.
Válasz #3502. hozzászólásra
Na az a miénknél is érdekes eredményeket hozna.. Hol lehet hozá jutni egy ilyen készülékhez??