Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hétvégén csináltam képeket a repcéről.
Egy két növényen találtam kisebb nagyobb repedéseket, de nem volt veszélyes.
Képeken is lehet látni , hogy hozza szépen az oldalhajtásokat.
Majd a hét vége felé tervezzük az utolsó vegyszerzést, 0,3 Folicur solo + 0,4 Pictor + 0,3 Biscaya + 40l Nikrol
Ma megnéztem még két táblánkat ami eddig kimaradt a szemléből.
Ezek alá lett lazítva tavaly nyáron és sokkal szebbek mint a többi! Pici híjján úgy néznek ki, olyan állapotban vannak mint itt az előző kolega szúrt be fotót!
A szárazságot a lazított talaj jobban tolerálta a növény felé, megnyitotta a talpas altalajt illetve a hóolvadáskori nedvesség jobban raktározódni tudott minden bizonnyal.
Viszont a gyomírtással igyekezni kell nem kicsit, igaz nem nagyon gyomos de lekell fújni akkoris.
Érdekes és sajnos, hogy amit beszúrtam ide kb ősszel is így nézett ki és azóta gyakorlatilag semmit nem fejlődött... és egyik többi sem. Ősszel meg kora tavasszal itt örűltem, hogy nekünk kikelt mindegyik szépen áttam itt a fotókat kinek hogy mit miért ahhoz képest jól álltunk. Mostmeg bevan állva mint a johndeere motor.
Hideg van, éjjel reggel mindig fagy odabax neki. Ettől visszamaradottabbak vannak csak a környéken máshol is.
Hozzáteszem a fotó vagy egy hete készült, és mi tőletek egyébként is 2héttel levagyunk mindig maradva, sőt már a Matyókhoz képest is kb ennyivel később tudunk mindennel megindulni.
Máskor április 16-án ittis néz ki úgy a búza mint a dalmandi, sőt volt amikor a tavaszi árpa volt ilyen kaliber, emlékszem kezdtük a kukoricát és közben féllábszárig ért ahogy járkáltam benne. Mostmeg örülök hogy szépen kikelt és megázott...
A hétre langyos idő kellene végre már, mert sosem fognak lebarnúlni a farosok a kocsin hehe
Válasz #3470. hozzászólásra
Én pl ezé hagytam ki repcében a tavaszi regulátort,mert pl aki lenyomta neki térdig ér még mindig nekem meg van mellig érő(190cm magas vagyok)az olyan 150cm...
De a cycocel segiti a gyökeresedést,még utolag is rásegit a boksosodásra,megdőlésvesély elmarad stb...mi lenyomtuk az összeset..1,5literrel.
Van kb másfél hektár olyan búzám, mint Neked, ahol tavaly a vízállás volt, s pihent, a többi része közepes,kíváncsi leszek a végeredményre, amire még várni kell, napraforgó után van, még kap egy levéltrágyát.
Ha a levélerek között klorotikus foltok jelennek meg az alsó idősebb leveleken márványosodás , a levélerek zöldek maradnak akkor magnézium hiány van.
Ha a legfiatalabb levelek sárgulnak, esetleg márványosodnak, de főleg kanalasodnak és felfelé csavarodnak, akkor az kénhiányt jelent.
Epso-Top vagy Epso-Microtop a megoldás.
Jello 4l/ha de qrva gyorsan, mert nem fogja felvenni a N-t, utána 1 3-4 nap múlva 10 kg/ha keserűsót neki, Igyekezz papa, mert bexarik a repcéd! Ha nem kapsz jelot, akkor Fitohorm ként S32 is mehet csak menjen már.....
Válasz #3444. hozzászólásra
Hát igen mi már elöször kitettünk rá 4liter jellot...
De másodszor keserűsot,mikramidet,bórt...meg az első fejtrágya NS volt 25-20as..2mázsa...
Sztem keserűsozd meg EPSO TOP 15kg/ha-ral!olcso és jó.
Amugy milyen növekedésbe van???
Nálunk hogyhogy már lassan fővirágzásban van??mi mikor aratunk ha aratunk mások akkor még pictoroznak majd??? :)
elég nagy az országban az eltérés!!!
Méheimnek repce táblát keresek.Ha valaki tud segiteni,hogy oda vándorolhassak méheimmel akkor kérem irjon.Köszönettel Pálfi Zoltán és méhei Nyirmártonfalvárol.
Azért irtam a Mustáng Fortét az elő helyre a másik kettőnél meg a tyúkhúrra gondoltam (mert az Ikarusznál is ez volt a téma),igaz viszont nem írtam oda...A Sekátornak vinnie kell a tyúkhúrt meg a veronikát,nem volt ilyen gond,bár mi nitrosollal eggyütt töményen szórtuk...
Én fitohorm turbóként adtam neki 3\ha litert illetve még adok majd neki még 3 litert.De mondjuk olyan gyors változást nem láttam rajta hogy egyből visszazöldülne az egész tábla csak úgy foltokban.
Pont a sekatorra mondták hogy azt hiába fújom a veronikára mert annak ilyen szőrök vannak a szárán levelén minden felé és nem fogja rendesen a szer vagy mi meg ugyanez a colombussal is.De most pár napja néztem a búzát és sárgul benne a veronika tehát valamennyire csak viszi a taltos.Ellenben a acatnak csak a levelét csavargatta a taltos ,de aztán a DMA 6-nak nem tudott ellenállni.
A terülteti képviselő a gyomírtó kombinácóra gondolt,konkrétan a Panterára...Ezzl szokták komninálni amit ősszel kihever,tavasszal meg a vegetációba kárt okozna ha visszavetné egy hétre a fejlődésből...De miért is?A Panterának egy nagy része nedvesítőszer ami.a.vékony fűszálak tökéletes befedéséhez kell ,másrészt meg az egysziküek levele igen érdes ...Az Ikaruszhoz adott Pantera ezáltal magyon agresszivé tenné az Ikarusz a repcével szemben is...Ez nem azt jelnti hogy nem öntheszt mellé rovarítót vagy akár levéltrágyát...de plusz nedvesitőt persze nem...
Az ikarusz miért ne vinné ki a tyúkhurt?Tegyek fel fotókat?Ezek nem okznak termés veszteséget mert a repce aljában maradnak...Ősszel elég a búzát kivenni,hogy be ne zavarjon....Tavasszal meg ha kell akkor csak is ikarusz,ennek egy hibája tényleg van ha március elején még.fagy akkor az csökkent a hatásán,de dolgozik...Ilyenkor nem kell sajnálni le kell tolni galerával újból és tökéletes lesz...Command(kedvenc szerem)nál vigyázni kell mert tökéletes magágy kell neki és ez ősszel nem mindenkinek sikerül...Búzába meg inkább a Mustáng forte,Sekator vagy a Colombus a gyógyszer a gonjaidra
25134 hozzászólás
Gyengék a búzák, sajnos semmi biztatót nem látok,.... szar lesz az év! :(
500ha ilyesmi tavaszi árpából már lehet esély egy Toyota Tundra tehergépkocsira:
Hétvégén csináltam képeket a repcéről.
Egy két növényen találtam kisebb nagyobb repedéseket, de nem volt veszélyes.
Képeken is lehet látni , hogy hozza szépen az oldalhajtásokat.
Majd a hét vége felé tervezzük az utolsó vegyszerzést, 0,3 Folicur solo + 0,4 Pictor + 0,3 Biscaya + 40l Nikrol
Ma megnéztem még két táblánkat ami eddig kimaradt a szemléből.
Ezek alá lett lazítva tavaly nyáron és sokkal szebbek mint a többi! Pici híjján úgy néznek ki, olyan állapotban vannak mint itt az előző kolega szúrt be fotót!
A szárazságot a lazított talaj jobban tolerálta a növény felé, megnyitotta a talpas altalajt illetve a hóolvadáskori nedvesség jobban raktározódni tudott minden bizonnyal.
Viszont a gyomírtással igyekezni kell nem kicsit, igaz nem nagyon gyomos de lekell fújni akkoris.
Válasz #3477. hozzászólásra
Nincs mit, ez nem csak magnéziumot hanem ként is ad neki.
Múlt hét kedden készült képek
Válasz #3476. hozzászólásra
Köszönöm
Remélem vissza tudom hozni a stresszből
Válasz #3475. hozzászólásra
Epso-Toppal.
Válasz #3455. hozzászólásra
Jellot kaptam, csak keserűsót nem mivel lehet helyettesíteni?
Válasz #3469. hozzászólásra
rozsnak nem rossz... hehe
Hááát ott amérika van ittmeg csak borsod.
Érdekes és sajnos, hogy amit beszúrtam ide kb ősszel is így nézett ki és azóta gyakorlatilag semmit nem fejlődött... és egyik többi sem. Ősszel meg kora tavasszal itt örűltem, hogy nekünk kikelt mindegyik szépen áttam itt a fotókat kinek hogy mit miért ahhoz képest jól álltunk. Mostmeg bevan állva mint a johndeere motor.
Hideg van, éjjel reggel mindig fagy odabax neki. Ettől visszamaradottabbak vannak csak a környéken máshol is.
Hozzáteszem a fotó vagy egy hete készült, és mi tőletek egyébként is 2héttel levagyunk mindig maradva, sőt már a Matyókhoz képest is kb ennyivel később tudunk mindennel megindulni.
Máskor április 16-án ittis néz ki úgy a búza mint a dalmandi, sőt volt amikor a tavaszi árpa volt ilyen kaliber, emlékszem kezdtük a kukoricát és közben féllábszárig ért ahogy járkáltam benne. Mostmeg örülök hogy szépen kikelt és megázott...
A hétre langyos idő kellene végre már, mert sosem fognak lebarnúlni a farosok a kocsin hehe
Válasz #3470. hozzászólásra
Én pl ezé hagytam ki repcében a tavaszi regulátort,mert pl aki lenyomta neki térdig ér még mindig nekem meg van mellig érő(190cm magas vagyok)az olyan 150cm...
De a cycocel segiti a gyökeresedést,még utolag is rásegit a boksosodásra,megdőlésvesély elmarad stb...mi lenyomtuk az összeset..1,5literrel.
mekkora ez, vazzzeg?
Válasz #3418. hozzászólásra
Én nem tudom hogyan vagy vele Devyd,de én a cykoclt idén kihagy(om)nám
Válasz #3467. hozzászólásra
Ehez mit szólsz???Ezt még én is csípném ha az enyém lenne ,nem csak a fagy ,de nem az enyém..."nagy úrunké",Dalmand
Válasz #3415. hozzászólásra
A lényeg a részletekben rejlik...
Csak az tudja , aki figyel.
Lefotóztam egyik búzánkat valamelyik nap.
A kuuuuva fagy megcsípte, igaz itt a képen nemnagyon látszik, talán annyi hogy cseppet stresszel a tsávó.
Válasz #3465. hozzászólásra
Hajdúban sincs előrébb!!!!!!
Válasz #3452. hozzászólásra
Nálunk még csak most indul szárba a repce. Mindenkinek itt Szabolcsba a környéken
Nálatok meg már virágzik
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Most fújtam rá Amalgerolt, mert csak az volt itthon Csak muszály voltam most, mert hétköznap suli van.
A keserűsó mellé érdemes még tenni valamit? Valami más lombtrágyát még?
Válasz #3462. hozzászólásra
Szántóföldön 300 l/ha a norma általában, mi is ennyit használunk.Aztán ebbe bele minden amit ki akarsz fújni.
Válasz #3461. hozzászólásra
Mennyi vízzel, milyen töménységben?
Kösz!
Válasz #3460. hozzászólásra
Gyomírtással egyszerre 5kg mikramid,6,25 keserűsó 3 napja. Bokrosodás végén volt a búzánk akkor.
Válasz #3362. hozzászólásra
Ákos!
Mikramid+keserűsót mikor, milyen dózisban nyomod búzára lombtrágyának?
Válasz #3458. hozzászólásra
ja hát amint mondtam nekem is csak ez ilyen marha szép, a másik két tábla ennek 2/3- a mint mondtam sztem az sem rosz az idei évhez képest
Válasz #3456. hozzászólásra
Van kb másfél hektár olyan búzám, mint Neked, ahol tavaly a vízállás volt, s pihent, a többi része közepes,kíváncsi leszek a végeredményre, amire még várni kell, napraforgó után van, még kap egy levéltrágyát.
Válasz #3437. hozzászólásra
Ha a levélerek között klorotikus foltok jelennek meg az alsó idősebb leveleken márványosodás , a levélerek zöldek maradnak akkor magnézium hiány van.
Ha a legfiatalabb levelek sárgulnak, esetleg márványosodnak, de főleg kanalasodnak és felfelé csavarodnak, akkor az kénhiányt jelent.
Epso-Top vagy Epso-Microtop a megoldás.
3-4 nap múlva bocs!!!
Jello 4l/ha de qrva gyorsan, mert nem fogja felvenni a N-t, utána 1 3-4 nap múlva 10 kg/ha keserűsót neki, Igyekezz papa, mert bexarik a repcéd! Ha nem kapsz jelot, akkor Fitohorm ként S32 is mehet csak menjen már.....
Válasz #3453. hozzászólásra
Abban is ott van az aurora!
Válasz #3448. hozzászólásra
Veronikára jó még a harmony full is.
Hát igen mi már elöször kitettünk rá 4liter jellot...
De másodszor keserűsot,mikramidet,bórt...meg az első fejtrágya NS volt 25-20as..2mázsa...
Sztem keserűsozd meg EPSO TOP 15kg/ha-ral!olcso és jó.
Amugy milyen növekedésbe van???
Nálunk hogyhogy már lassan fővirágzásban van??mi mikor aratunk ha aratunk mások akkor még pictoroznak majd??? :)
elég nagy az országban az eltérés!!!
Válasz #3450. hozzászólásra
Az enyémre jöhetsz ,itt van Szigetvár mellett
Méheimnek repce táblát keresek.Ha valaki tud segiteni,hogy oda vándorolhassak méheimmel akkor kérem irjon.Köszönettel Pálfi Zoltán és méhei Nyirmártonfalvárol.
Válasz #3443. hozzászólásra
ő az..de nem innen szoktam idézni hanem a gyakorlatból...majd fotózok
Válasz #3447. hozzászólásra
Veronikára 2 megoldás van, solar vagy aurora, a többi szenteltvíz neki. A Dow a mustang fortenal még csak fel sem sorolja a veronikát:
Válasz #3443. hozzászólásra
Azért irtam a Mustáng Fortét az elő helyre a másik kettőnél meg a tyúkhúrra gondoltam (mert az Ikarusznál is ez volt a téma),igaz viszont nem írtam oda...A Sekátornak vinnie kell a tyúkhúrt meg a veronikát,nem volt ilyen gond,bár mi nitrosollal eggyütt töményen szórtuk...
A fórumozók a Jellot szeretik ilyenkor ill sokkal korábban
Én fitohorm turbóként adtam neki 3\ha litert illetve még adok majd neki még 3 litert.De mondjuk olyan gyors változást nem láttam rajta hogy egyből visszazöldülne az egész tábla csak úgy foltokban.
Válasz #3439. hozzászólásra
Mit érdemes ennek adni?
Itt meg van aki azt hiszi gomba.
De ha az egész levél ilyen színű lesz? Van akinek itt az egész olyan lett
Válasz #3440. hozzászólásra
Pont a sekatorra mondták hogy azt hiába fújom a veronikára mert annak ilyen szőrök vannak a szárán levelén minden felé és nem fogja rendesen a szer vagy mi meg ugyanez a colombussal is.De most pár napja néztem a búzát és sárgul benne a veronika tehát valamennyire csak viszi a taltos.Ellenben a acatnak csak a levelét csavargatta a taltos ,de aztán a DMA 6-nak nem tudott ellenállni.
KiVálasz #3436. hozzászólásra
Tudom hol lehett kapni,ha véletlenül nincs,de elöbb bepakolom majd az enyémét hétfőn a kocsimba
Válasz #3423. hozzászólásra
A terülteti képviselő a gyomírtó kombinácóra gondolt,konkrétan a Panterára...Ezzl szokták komninálni amit ősszel kihever,tavasszal meg a vegetációba kárt okozna ha visszavetné egy hétre a fejlődésből...De miért is?A Panterának egy nagy része nedvesítőszer ami.a.vékony fűszálak tökéletes befedéséhez kell ,másrészt meg az egysziküek levele igen érdes ...Az Ikaruszhoz adott Pantera ezáltal magyon agresszivé tenné az Ikarusz a repcével szemben is...Ez nem azt jelnti hogy nem öntheszt mellé rovarítót vagy akár levéltrágyát...de plusz nedvesitőt persze nem...
Válasz #3428. hozzászólásra
Az ikarusz miért ne vinné ki a tyúkhurt?Tegyek fel fotókat?Ezek nem okznak termés veszteséget mert a repce aljában maradnak...Ősszel elég a búzát kivenni,hogy be ne zavarjon....Tavasszal meg ha kell akkor csak is ikarusz,ennek egy hibája tényleg van ha március elején még.fagy akkor az csökkent a hatásán,de dolgozik...Ilyenkor nem kell sajnálni le kell tolni galerával újból és tökéletes lesz...Command(kedvenc szerem)nál vigyázni kell mert tökéletes magágy kell neki és ez ősszel nem mindenkinek sikerül...Búzába meg inkább a Mustáng forte,Sekator vagy a Colombus a gyógyszer a gonjaidra
Ez kén hiány lesz!
Válasz #3434. hozzászólásra
Rossz választás volt, a veronikát nem viszi!
Sziasztok!
Ennek mi lehet a baja? most csütörtöktől lett ilyen mostanáig. Teljesen tanácstalan vagyok
Nálunk a hét elején itt lesz a fővirágzás időszaka,már most is tiszta sárgák a táblák,és remélhetőleg Pictort fog kapni!
Válasz #3432. hozzászólásra
ősszel