Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
annak nézz utána, hogy a veronika meg a tyúkhúr mikor kel :)
és ebből kifolyólag miért szaporodott fel nálad a gabonában.
de nem kell aggódni, gondolom jobbára csak forgókon van, és ahhoz nagyon sok kell, hogy termésveszteséget okozzon.
másrészt a veronika félék nyomjelzők is, vagyis még örülhetsz is neki, hogy van.
de viccet félretéve, könnyen irthatóak gabonából, olcsón és nagy sikerrel ősszel...
Tavasz gyomírtás annyit ér mint a kandisznón a csecs, március elején el kell(ene nyomni) mert később már nem férsz a gyomhoz a repcétől, akkor meg még kibaxhat veled a reggeli hideg-fagy. Ebből az uccából már megjöttem, azóta ősszel nyomom, eddig még mindig össze jött, pedig tavalyi őszön csk 3 hetére kapott esőt, 95%-os lett a siker
Sziasztok az IKaruszhoz hozzá szolva én is azt aktam hazsnálni de felhivtam a területiképviselöt lebeszélt rola ha nics benne pipasc akkor használjam aGalerát ugyan az tudja és olcsobb a másik az Ikarusz hoz semit nemszabd keverni csak önmagába mehet tavasszal ezt modta nemekm uyg hogy én Galerával csináltam.
Hát "csodaszerek" ide vagy oda ha itt délen ismét nem kapunk esőt akkor a búza is,inkább zöldtrágyának való mint kenyérnek. Cefetül néz ki,pláne ki most a fagy előtt hengerezte-törte meg a szárát. A repce pedig megfagyott,ami nem az is max 50-60 cm tolja a virágot na abból sem lesz normális anyag.
Szerintetek repcében Ikaruszt ha szorók hozzá lehetne tenni a keserűsót
vagy muszáj lesz külön szórni.ha külön szórnám elég ha eltelik mondjuk 1-2 óra a két kezelés között???
Akkor miért nem akris-clio első körben aztán rá a cambio. Szerintem a 2,4 d felesleges ott. A clionak korai posztban is fogni kell a magról kelő egyszikűeket, az évelőkkel meg amúgy sem csinál semmit, a később jövő kétszikűeket meg a cambio a clio nélkül is fogja.
Szerintem amiket felsoroltál nem is egy kategória az adengoval vagy a lumaxxal, mindegyik kiegészítésre szorul. Pl az akris-clio, amit én egy jó variációnak tartok 13 egy hektárra.. Bár ha mindenképp akarsz még egy kört postba, akkor akár jók is lehetnek!
Melyik korai post olcsóbb? Amúgy mostanában abba az irányba mennek, hogy olyan post kombinációkat raknak össze, amelyeknek talajon keresztüli hatása is van (Nem dicamba féle!) Pl Clio-motivell, Spirit, Nic-it-shado, Principal plus gold stb, talán ezekből lehetne csemegézni.
Tudom, hogy úgy írja. A 0,4 pedig reflex-szerűen a merlin dózisából vezethető le, azt mindenki annyival használta. Az izoxaflutol azért jó anyag, mert ha 2 héten túl kapja meg a csapadékot, még akkor is utánanyúl a gyomoknak, ha ezt a hatást várja az ember, akkor inkább max dózissal kellene dolgozni.
Semmire, még a bayeresek is azt mondják, hogy max dózissal kell kirakni. Min-max dózis között 3000 ft a különbség egy hektárra vetítve, érdemes rizikózni?
Hogyhogy vicc kategória????
Mondjuk mi még a summi agro szereit nem használtuk talán ez lenne az első....vagy még se lesz az első???
Én elöször megörültem neki hogy 3féle cucc megy ki 1 helyett....erre mégse jó?:)
Nah kiv vagyok,csak öszintén!!!
A Don Q csomagban van egy lombtrágya is gondolom az se ártana a repcének.Mind a kettő szerből a minimális dózis menne...mehetne??
Árban még igyis a Pictor ára alatt lennénk folicur+donq csomaggal.
Vélemények?
Sziasztok!ma néztem a repcét virágzik szépen,jövö héten aktuálos lehet a Gombaölözés,fénybogarat csak a kinyilt virágon találtam,az meg már nem baj.
Az a kérdésem,hogy használt-e már valaki ilyenkor Folicur Solo-t?+ Don Q-?tebukonazol+50 % tiofanát-metil
25134 hozzászólás
Válasz #3432. hozzászólásra
Most búzában "kapott is a pofájra" Taltossal
Válasz #3431. hozzászólásra
command + devrinol
Válasz #3428. hozzászólásra
annak nézz utána, hogy a veronika meg a tyúkhúr mikor kel :)
és ebből kifolyólag miért szaporodott fel nálad a gabonában.
de nem kell aggódni, gondolom jobbára csak forgókon van, és ahhoz nagyon sok kell, hogy termésveszteséget okozzon.
másrészt a veronika félék nyomjelzők is, vagyis még örülhetsz is neki, hogy van.
de viccet félretéve, könnyen irthatóak gabonából, olcsón és nagy sikerrel ősszel...
Válasz #3430. hozzászólásra
Milyen szerrel fújtad?
Válasz #3427. hozzászólásra
Tavasz gyomírtás annyit ér mint a kandisznón a csecs, március elején el kell(ene nyomni) mert később már nem férsz a gyomhoz a repcétől, akkor meg még kibaxhat veled a reggeli hideg-fagy. Ebből az uccából már megjöttem, azóta ősszel nyomom, eddig még mindig össze jött, pedig tavalyi őszön csk 3 hetére kapott esőt, 95%-os lett a siker
Válasz #3428. hozzászólásra
ha lefújod pree-ben akkor elő sem jön semmi, annál biztosabb nincs
Válasz #3426. hozzászólásra
De ha ősszel nem jött elő kétszikű csak az árva kelésű búza Már második éve szívunk a veronikával meg a tyúkhúrral
Válasz #3426. hozzászólásra
De tavasszal biztosabb mi is ugy csináljuk...
repcét ősszel kell gyomírtózni
Válasz #3424. hozzászólásra
Akkor nem csak nálam fordult elő ez a sárgulásos dolod galera kiszórás után
Hali
Tapasztalt valaki sárgulást a repcén Galerázás után?
Sziasztok az IKaruszhoz hozzá szolva én is azt aktam hazsnálni de felhivtam a területiképviselöt lebeszélt rola ha nics benne pipasc akkor használjam aGalerát ugyan az tudja és olcsobb a másik az Ikarusz hoz semit nemszabd keverni csak önmagába mehet tavasszal ezt modta nemekm uyg hogy én Galerával csináltam.
Válasz #3421. hozzászólásra
igen kicsi mert az őzek legyalulták a télen ezért két hét a lemaradás alapból
köszi a választ
Válasz #3419. hozzászólásra
Ikaruszt most már?? Eddig hol voltál? Olyan kicsi még a repce?különben mehet egyben az egész...
Hát "csodaszerek" ide vagy oda ha itt délen ismét nem kapunk esőt akkor a búza is,inkább zöldtrágyának való mint kenyérnek. Cefetül néz ki,pláne ki most a fagy előtt hengerezte-törte meg a szárát. A repce pedig megfagyott,ami nem az is max 50-60 cm tolja a virágot na abból sem lesz normális anyag.
Szerintetek repcében Ikaruszt ha szorók hozzá lehetne tenni a keserűsót
vagy muszáj lesz külön szórni.ha külön szórnám elég ha eltelik mondjuk 1-2 óra a két kezelés között???
Válasz #3416. hozzászólásra
mi tegnap tegnap elött kezeltük a buzát lombtrágya,rovar,cycocel.....de nem volt rajt bogár max pár tetű...de...beleraktuk mindig!
egyébként első gombaölőnek búzára ki mit használ?
még ezek is...
másfelé is?
Válasz #3413. hozzászólásra
Mert tele van muharral és utókelésre számit ,ezért rakja el későbbre a cliot
Válasz #3413. hozzászólásra
az akris mire jó?
Válasz #3412. hozzászólásra
Akkor miért nem akris-clio első körben aztán rá a cambio. Szerintem a 2,4 d felesleges ott. A clionak korai posztban is fogni kell a magról kelő egyszikűeket, az évelőkkel meg amúgy sem csinál semmit, a később jövő kétszikűeket meg a cambio a clio nélkül is fogja.
Válasz #3409. hozzászólásra
Ez a kettő variáns tetszik :
Akkris + 2.4 D majd Clio + Cambio(1,8): kb 21ezerft
vagy
Adengo + 2.4D majd Armada csomag vagy Pirincipal PG
kb 23-25ezer ft
Válasz #3409. hozzászólásra
Tudom hogy nem .
De mivel Post kezelés mindenképp kell , talajhatás is kéne , 3 levélnél valamennyire jó volna blokkolni a gyomokat , így csak ez a jó terv...
Egy olcsó talajhatású korán , majd egy post később , a költségeket valamennyire visszafogva...
Válasz #3408. hozzászólásra
Mert nincs egyszik ellen talajhatása .
Válasz #3407. hozzászólásra
Szerintem amiket felsoroltál nem is egy kategória az adengoval vagy a lumaxxal, mindegyik kiegészítésre szorul. Pl az akris-clio, amit én egy jó variációnak tartok 13 egy hektárra.. Bár ha mindenképp akarsz még egy kört postba, akkor akár jók is lehetnek!
Válasz #3407. hozzászólásra
És a Zeagran xpert miért nem tetszik?
Válasz #3406. hozzászólásra
Hát az Acetoklórosak például...
Vagy az Akkris , Click , Succesor , vagy akár a Wing...
Ezek úgy 7-12 között vannak nettóban .
Adengo,Ordax,Lumax, stb meg inkább 12 fölött...
Mondjuk az utóbbiak is a legjobbak.
Válasz #3405. hozzászólásra
Melyik korai post olcsóbb? Amúgy mostanában abba az irányba mennek, hogy olyan post kombinációkat raknak össze, amelyeknek talajon keresztüli hatása is van (Nem dicamba féle!) Pl Clio-motivell, Spirit, Nic-it-shado, Principal plus gold stb, talán ezekből lehetne csemegézni.
Válasz #3402. hozzászólásra
Természetesen....
Csak ugye az a gáz , hogy elvileg ez Post szernek gyenge , pree vagy korai post-nak meg drága.
Ezért van ez a variálás a dózissal...
Megcsinál az ember egy ilyen kezelést aztán még egy post-ot és hektáronként hopp , minimum 25000.
Válasz #3358. hozzászólásra
Köszönöm a felvilágosítást,és a segítséget mindenkinek!Most már én is derűsebnek látom a világot.
Válasz #3401. hozzászólásra
Na persze...
Az az Acat-nak lesz ajándékba...
Válasz #3396. hozzászólásra
Tudom, hogy úgy írja. A 0,4 pedig reflex-szerűen a merlin dózisából vezethető le, azt mindenki annyival használta. Az izoxaflutol azért jó anyag, mert ha 2 héten túl kapja meg a csapadékot, még akkor is utánanyúl a gyomoknak, ha ezt a hatást várja az ember, akkor inkább max dózissal kellene dolgozni.
Válasz #3392. hozzászólásra
Ugye nem te is a 2.4D egyszikü hatásában bízol
Válasz #3397. hozzászólásra
Akkor mi a qrva anyjuknak is írnak ki dózis szinteket ?
Ki írná mint a Clio-nál hogy 0,15 és kész...
"aktőr"
korai postba 0.4 el nyomtuk 0.6 l. 2.4 d vel
igy vitt mindent
Válasz #3395. hozzászólásra
Köszi a választ!meglátjuk!
Semmire...
Válasz #3394. hozzászólásra
Na de így írja hogy 0,33-0,44 és ennek ellenére legtöbben csak 0,4 el nyomják megelégedéssel...
Ez csak alap kezelés lenne , kapna még később post-ba is valamit.
Válasz #3391. hozzászólásra
Alighanem a legolcsóbb gombaölő a piacon ...
Akkor szerinted milyen lehet ? Érhet annyit mint a Pictor ?
Csodák nincsenek , nem véletlen annyi az ára valaminek amennyi.
Attól hogy egy alja és egy közép kategóriát összekeversz , még nem lesz felsőkategóriás eredmény ...
Ráadásul azt látom , hogy azt hiszed ha 100 dolgot össze keversz , akkor az lesz a tuti.
Nem hinném hogy a növények is csípik az ilyen koktélokat , szemben a kevesebb , de jobb hatóanyagokkal.
Semmire, még a bayeresek is azt mondják, hogy max dózissal kell kirakni. Min-max dózis között 3000 ft a különbség egy hektárra vetítve, érdemes rizikózni?
Nálunk úgy szintén..Valami hasonló gabonákat látni ere fele is..Válasz #3377. hozzászólásra
Válasz #3390. hozzászólásra
Ez milyen fajta ?
Más: Adengoval korai post-ba 2.4D rásegítéssel érdemes foglalkozni a minimum dózissal ha sok egyszikűre lehet számítani , vagy kell neki a 0,4 ?
Vagyis mire elég 0,33 Adengo korai post-ba ?
Válasz #3389. hozzászólásra
Hogyhogy vicc kategória????
Mondjuk mi még a summi agro szereit nem használtuk talán ez lenne az első....vagy még se lesz az első???
Én elöször megörültem neki hogy 3féle cucc megy ki 1 helyett....erre mégse jó?:)
Nah kiv vagyok,csak öszintén!!!
Válasz #3386. hozzászólásra
én se akartam elhinni de igen
van olyan fajta amit jobban van olyan amit kevésbé
Válasz #3388. hozzászólásra
A Pictor-t nem pótolja semmi , akármilyen olcsó is legyen az a csomag...
Folicur-t már használtuk Repcében , búzában , jó szer .
A DonQ szerintem vicc kategória.
A Don Q csomagban van egy lombtrágya is gondolom az se ártana a repcének.Mind a kettő szerből a minimális dózis menne...mehetne??
Árban még igyis a Pictor ára alatt lennénk folicur+donq csomaggal.
Vélemények?
Sziasztok!ma néztem a repcét virágzik szépen,jövö héten aktuálos lehet a Gombaölözés,fénybogarat csak a kinyilt virágon találtam,az meg már nem baj.
Az a kérdésem,hogy használt-e már valaki ilyenkor Folicur Solo-t?+ Don Q-?tebukonazol+50 % tiofanát-metil
Don-Q csomag
Folicur Solo
Válasz #3381. hozzászólásra
Ez nem értem...
Egy reggeli kis fagytól ez van ?
Télen meg mikor van 10-15 fok hideg mondjuk hótakaró nélkül mint idén , akkor meg semmi baja ?
Gyanús...
Válasz #3384. hozzászólásra
hát ott ahol kell. te nem szereted az esőt