Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gumóka #22943. hozzászólásáraNekem tavaly 6 tonna lett, mert június elején megsült, pedig addig gyönyörű volt.
Előtte átlag 8 tonna 2x2 mázsa pétisóval, 1 gyomirtással + 1 permetezéssel (gomba, rovar meg egy kis olcsó lombtrágya)
Válasz GREVEN #22947. hozzászólásáraÉn az idei évben vetettem utoljára búzát. Igaz nekem kevés földem van, de kalászosban csak árpa lesz. Kisebb a rizikó. Unokatesóm évek óta kukorica-árpa vetésforgót csinál csak, eddig bejött neki.
Árpa előbb kész van, némileg igénytelenebb is.
Igaz kukoricára helyben van piac, nyártól meg elvileg az árpára is lesz ugyanitt.
Válasz Dög #22941. hozzászólásáraAvenue.
Szlovákiában forgalmazott búzák közül a legkorábbik. A középérésü ősziárpákkal egy időben érik ez a búzafajta.
Válasz Sk Laci #22939. hozzászólásáraNem gondolom hogy gomba betegség lenne. Azok a világos pöttyök sok fajtában előfordul szerintem valami élettani dolog.
Ahol beljebb van a kalász, ott alig látni sárgulást, de ahol a kalász 2/3 és több kint van sárgul a zászlóslevél.
Fénnyel szemben ha megnézem világoszöld-sárgásászöld foltok-pöttyök vannak.
Helmintosporióza kezdete lenne?
Vagy élettani hatás a fogyó vízre és a nagy melegre így reagál a búza?
Szerintem a sárgarozsdát kizárnám, mert nem maradt semmi se az újaimon, hiába húzgáltam a levelet az újaim között.
Mit tanácsolnál?
Fújjam le mostan fungicíddel?
Prosaro és Zamír van raktáron.
Vagy elhúzható jó 5-6 napot, hogy legalább a virágzás kezdetére időzíteném a Prozárot?
Válasz ede62 #22923. hozzászólásáraAzért, amit kukaccsősz írt!
Bizonyára jó beltartalmú, minőségű búza, de ha 2% fölött van az idegen, akkor sajnos nem malmi minőség.
Válasz ede62 #22923. hozzászólásáraMert legfeljebb kézzel lehet kiszedni belőle az árpát.
Talán a triőr vagy fajsúly szeparátor kiszed belőle valamennyit.
Ilyenkor takarmánynak szokták felhasználni mert malmi búzában nem megengedett ekkora keverékesség. ( max 2%)
Válasz Apáé #22911. hozzászólásáraSokkal jobban, olyan tételt is láttam ami konkrétan szabad kénsavat tartalmazott,. valami kokszolási vasgyártási?melléktermék volt állítólag. Úgy 4 kg/ha adag olyan jó hatásfokozó, hogy ihaj, szerintem nagyon többet/ max, 6-7 kg/ nem bírnak el a növények perzselés nélkül.
Válasz GREVEN #22915. hozzászólásáraNekem is van egy sárga "talajos" táblám, ahol rosszul bokrosodott, és halvány is a búza. Az kapott hengert, az út túloldalán lévő táblám nem kapott, az most szebb (minden más kb. egyforma volt a művelésben eddig). Idén a henger visszaütött a csapadékhiány miatt, még jobban sanyargatta azt a növényt az aszály, amelyiket a henger megtört. Több vízzel más lett volna a helyzet. Ezt nem lehetett előre tudni, de most véletlen volt egy hasznos kísérletem.
Másik falu határában a hengerezett és a nem hengerezett is szép most, több volt ott az eső.
25003 hozzászólás
Válasz Gumóka #22943. hozzászólásáraNekem tavaly 6 tonna lett, mert június elején megsült, pedig addig gyönyörű volt.
Előtte átlag 8 tonna 2x2 mázsa pétisóval, 1 gyomirtással + 1 permetezéssel (gomba, rovar meg egy kis olcsó lombtrágya)
Válasz GREVEN #22947. hozzászólásáraÉn az idei évben vetettem utoljára búzát. Igaz nekem kevés földem van, de kalászosban csak árpa lesz. Kisebb a rizikó. Unokatesóm évek óta kukorica-árpa vetésforgót csinál csak, eddig bejött neki.
Árpa előbb kész van, némileg igénytelenebb is.
Igaz kukoricára helyben van piac, nyártól meg elvileg az árpára is lesz ugyanitt.
Válasz t.romsics #22951. hozzászólásáraLuna
Válasz ..,-:) #22944. hozzászólásáraMilyen fajta?
Válasz GREVEN #22947. hozzászólásáraAzta, szerintem ennek már mindegy.
Nálam a homokon ilyen, szerencsére csak egy sarok.
Eső annyi n lesz, h érjen is valamit (legalábbis nálunk Mordorban).
Válasz GREVEN #22947. hozzászólásáraÉn is így járok, gyönyörű állományom volt, nem lehetett belelátni most meg sül föl az első osztályú talajon is.
Perjét valamivel ki lehet még szedni a búza közül?
Egyik legszebb búza volt a határba még egy hónapja. Már a kötött földeken is ilyen szinte mindenkinek.
Kibékülnék 30%-os termés kieséssel de itt nullázás lesz ha a héten nem jön eső.
Válasz Dög #22941. hozzászólásáraAvenue.
Szlovákiában forgalmazott búzák közül a legkorábbik. A középérésü ősziárpákkal egy időben érik ez a búzafajta.
Válasz kukaccsosz #22940. hozzászólásáraKöszönöm
Én durummal(fémzárolt volt)szívok egész évben. Ősszel gyomirtás, Lombtrágya, keserűsó. Pétisó, majd nitrosol 5x60 liter. Wirtouze, accanto, rhizomagic, DellAgro, genezis bs kalászos lombtrágyák, bogár, keserűsó és ilyen:
Válasz 5465 #22942. hozzászólásáraDettó. Én is be voltam gazolva ez miatt a geniusnál, de hozta az elvártat.
Válasz Dög #22941. hozzászólásáraGenius nálam is mindig ilyen.
Évek óta egy gomba kezelést kap.
Soha semmi baja nem volt.
Ha Genius, ne lepődj meg.
Válasz Sk Laci #22939. hozzászólásáraNem gondolom hogy gomba betegség lenne. Azok a világos pöttyök sok fajtában előfordul szerintem valami élettani dolog.
Válasz Sk Laci #22938. hozzászólásáraTalán 3 hete fújtam Zamírral, alul egészséges. De azért kezd lassacskán felsülni a kavicsosabb részeken.
Válasz kukaccsosz #22924. hozzászólásáraSzia!
Tudnál segíteni mi ez a búza zászlóslevelein?
Ahol beljebb van a kalász, ott alig látni sárgulást, de ahol a kalász 2/3 és több kint van sárgul a zászlóslevél.
Fénnyel szemben ha megnézem világoszöld-sárgásászöld foltok-pöttyök vannak.
Helmintosporióza kezdete lenne?
Vagy élettani hatás a fogyó vízre és a nagy melegre így reagál a búza?
Szerintem a sárgarozsdát kizárnám, mert nem maradt semmi se az újaimon, hiába húzgáltam a levelet az újaim között.
Mit tanácsolnál?
Fújjam le mostan fungicíddel?
Prosaro és Zamír van raktáron.
Vagy elhúzható jó 5-6 napot, hogy legalább a virágzás kezdetére időzíteném a Prozárot?
Válasz RARGAkèny #22929. hozzászólásáraOkt 12-18 kőzőtt ha jól rémlik. De fel van irva .
Válasz mocsencsi1 #22934. hozzászólásáraDehogy
220kg lett vetve
CHEVIGNON fajta
Válasz RARGAkèny #22933. hozzászólásáraHát még nincs de hamarosan lesz
Nappal össze húzza fülét farkát
Március elején volt 3x 7 8 mm
Március
31. 20mm
Április
1. 10mm
2.3mm
9. 9mm
22. 22mm
27. 6mm
Május
6. 5mm
9. 5mm
Válasz krokodil007 #22932. hozzászólásáraMilyen fajta? Nem túl sűrű ez homokon?
Válasz krokodil007 #22932. hozzászólásáraVízből nincs hiány látszik....
Buza
Homok talaj
Dombja lett fotózva
Zászlóslevél kiterülés most történik
Első lombtrágyát kapja
Köszönöm mindenkinek.
Általában így is úgy is takarmány, az nem probléma. Mert ez a fajta nem nagyon tud mást, cserében bőtermő.
Takarmányban, hány százalék lehet benne idegen mag? Attól féltem nehogy átvételkor probléma legyen belőle.
Válasz ede62 #22923. hozzászólásáraAzért, amit kukaccsősz írt!
Bizonyára jó beltartalmú, minőségű búza, de ha 2% fölött van az idegen, akkor sajnos nem malmi minőség.
Válasz blsjela #22928. hozzászólásáraMár a búza is kalászol?? Mikori vetés???
falado
Válasz Zsolesz100 #22917. hozzászólásáraNem lehet kiszedni. Pont ezért nem vetünk árpa után búzát. Fordítva persze mehet.
Válasz ede62 #22925. hozzászólásáraElvesztetted a fonalat. Nem a te hozzászólásodra reagált korábban.
Válasz kukaccsosz #22924. hozzászólásáraHát ha te ezt árpának nézed akkor lehet hogy árpa de ez búza fémzárólt csillag
Válasz ede62 #22923. hozzászólásáraMert legfeljebb kézzel lehet kiszedni belőle az árpát.
Talán a triőr vagy fajsúly szeparátor kiszed belőle valamennyit.
Ilyenkor takarmánynak szokták felhasználni mert malmi búzában nem megengedett ekkora keverékesség. ( max 2%)
Válasz A.I. #22920. hozzászólásáraMiért lenne takarmánybúza
Válasz mocsencsi1 #22919. hozzászólásáraAkkor csak az urea marad.
Egy kis szórakozás
Válasz Zsolesz100 #22917. hozzászólásáraTakarmány búza.
Válasz Apáé #22911. hozzászólásáraSokkal jobban, olyan tételt is láttam ami konkrétan szabad kénsavat tartalmazott,. valami kokszolási vasgyártási?melléktermék volt állítólag. Úgy 4 kg/ha adag olyan jó hatásfokozó, hogy ihaj, szerintem nagyon többet/ max, 6-7 kg/ nem bírnak el a növények perzselés nélkül.
Válasz GREVEN #22915. hozzászólásáraNekem is van egy sárga "talajos" táblám, ahol rosszul bokrosodott, és halvány is a búza. Az kapott hengert, az út túloldalán lévő táblám nem kapott, az most szebb (minden más kb. egyforma volt a művelésben eddig). Idén a henger visszaütött a csapadékhiány miatt, még jobban sanyargatta azt a növényt az aszály, amelyiket a henger megtört. Több vízzel más lett volna a helyzet. Ezt nem lehetett előre tudni, de most véletlen volt egy hasznos kísérletem.
Másik falu határában a hengerezett és a nem hengerezett is szép most, több volt ott az eső.
Őszi árpa után lett vetve, őszi búza.
Az árpa árvakelés kijött közte.
Ki lehet valamivel szedni? Vagy ilyenkor mi szokott lenni?
Válasz GREVEN #22915. hozzászólásáraSzerintem is a kora tavaszi aszály egyértelműen.(nyilván az őszi inditó alap ganyé megadva neki)
Ha egy búza nem bokrosodik és még ilyenkor is látszanak a sorok az minek tudható be?
Aszály vagy mi lehet?
Güttlerezve is volt pedig.
Nekem ilyen a búzám
Válasz blsjela #22912. hozzászólásáraAz igen …jóval előbbre vagy te már….
Felénk még mindenkinek virágban van
Válasz Ganajos #22905. hozzászólásáraÉn már igy állok .
Az Ammónium-szulfát ugyan ugy pörkölt,mint az ammónium nitrát?
Buzára,árpára szeretném permetezni,még nem használtam!
Válasz B.Bali #22909. hozzászólásáraminden permetezésnél annyit teszel?
Válasz Gandhy #22899. hozzászólására10 hektárra 25 kg? 5%- t ír max az 100l/ 5 kg Én 3.5 hektárra tettem 25 kg
Ősziek
Válasz mtzfanful1 #22906. hozzászólására
Egy kis Tavaszi Búza, ősziek is nagyon szépek.
Repce megkapta remélhetőleg az utolsó adag koktélt monospel+pictor