Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD401.93 FtCHF439.37 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sokat tanakodtam ezen de hiddel ezvolt a jó megoldás most!!!
Ugyanis kiszórtuk beolvadt rögtön és már ottvan a fődben nemvolt napon nem illant el! Talajból már el nem vész!
Viszont ha megvárjuk amíg kiereszt teljesen akkor fődre nemlehet menni. Ha megvárom amíg megszikkad hogy ne dagonyázzam össze akkor pedig már száraz a főd és azért nemjó szórni mert eső híjján ottfog égni a napon a pénz.
Persze tudom a nitrosol, dehát eddig és és ezután is voltunk vagyunk leszünk szilárd műtrágyákkal és lesz tőle rekordtermés is. Idén nincsen keret nagy millás tartályt venni meg gépsort alakítani hozzá, majd jövőre vagy később amikor kiadja a della.
Szóval az anyag talajban van, innen nemtud elfolyni lefolyni hiba nincs.
Akkor Feri bácsi szerint mikor kellene elindulni a műganéjjal? Felénk akinek látszik a földjein hogy ért hozzá és próbálom őt követendő példának venni már január elején kirakott 2q MAS-t. Érvei szerint nem tudni milyen tavasz lesz és ha bejön egy saras idő hogy április közepéig nem lehet rámenni a szóróval a földekre akkor helyrehozhatatlan károk keletkeznek.
Nem értem mért kapkodtok a műgané szórással! Vegetáció az nulla,levélzet,gyökér mélyen alszik! Kiszórtok ha-ként vagy 30rminc ropit! Úgy kezditek az évet, hogy a legnagyob költségtenyezőt véletlenre kiszórjátok!Ma beszéltem 1 szaktekintélyel,ő úgy fogalmazott,hogy most a parasztok szórják a zsét feleslegesen,1 horribilis összeg megy veszendőbe! Igaza van!
A kelés az hiánytalan és egyöntetű szép állomány volt ősszel. Igaz messziről nem látszik de a sorközök is alig látszanak, tehát nemcsak 15centis levél kelt ki és ment a télbe hanem elbokrosodott már és alakúlt szépen.
Most rákerűlt 3mázsa 27-es pétisó ősszel 2mázsa 3x16-os komplex vetés előtt bedolgozva. Most ezen még kis havacskára ment ami aznap el is olvadt és délután már a fődbe volt mosva. Ha bejön a jóidő szerintem meglöki majd magát bízom benne.
jó lesz ez koma!!!! az idei évben sokan örülnének iylen búzának, őszintén megmondva 1 kis táblánk 1 picikét talán zöldebb, de a két "nagyobb" darab kb. ilyen, vagy talán 1 árnyalatnyit még barnább is, de legalább hiánytalan a kelése, én is bízok azért vannak ennél sokkal roszabbak is az idén, jó lehet ez
Srácok ma látam olyan búza vetést kb 15-20% tö álomány van ki kelve.. Szerencsére egyik szomszédé!! Kinek mi a véleménye..Pusztán kíváncsiságból?? Mi várható még tőle??
hát ződnek éppen nem ződ, de ha a közepe él akkor semmi gond, maga az állomány erősnek néz ki, lehet ebből valami, miénk még várat sajna szerdán reggel már nem lehetett menni, kedden meg búzával kezdtük a szórást, azóta meg mára szikkadt 1 kicsit, de megint esik, egészen szerdáig mondja, hát remélem a hét vége felé összejön a repce meg az elmaradt búza is
Ha véletlenül sör lesz belőle, akkor a DMA-t nem használhatod, mert hormontartalmú...
Ha takarmánynak szánod akkor jobban megkínálhatod nitrogénnel, csak necces, hogy összedől. Tavaszi árpában a szárerősítő szerintem nem sokat ér.
Én rám most nagyon rám akarják tukmálni..Mondtam is nekik ember szét néztetek ti már a határban?? Itt 40 cm hó van mkorrai megy ez még el..Nem hogy még vessünk is..Január elején primán el lehetett volna..De most tutira nem..
Oké. De ha a talaj nem fagyott és úgy jön rá a hó, akk a hó alatt nem fagy meg a talaj. Viszont, ha fagyott talajra esik a nagy hó, akk nem tud a talaj kiengedni alatta? Én úgy képzelem h a hó szigetel a nagy hideg ellen, viszont a fagyott réteg alatt lévő talaj csak vezeti a hőt szép lassan. De ezirányú tapasztalatom nincs.
25135 hozzászólás
Válasz #2578. hozzászólásra
én ugy gonodolom ezt a kérdést hogy ha ősszel bedolgoztak az emberek 2-3 mázsa komplexet!!! akkor azt miért szorták???
háá most akkor nem azt kéne neki enni ?? már ha éledne egyáltalán a buza???
a földben illene mindig annyi anyagnak lenni föleg igy tavasszal hogy elbirja a buza bokorosodását!
vagy rosszul gondolom?
Válasz #2581. hozzászólásra
hagyd sztem.............
Válasz #2581. hozzászólásra
"Szóval az anyag talajban van, innen nemtud elfolyni lefolyni hiba nincs."
BIZTOS?!!!!
Válasz #2579. hozzászólásra
Te mikor fogsz szórni nitrogént búzára Feri????
Válasz #2579. hozzászólásra
Feribácsi!
Sokat tanakodtam ezen de hiddel ezvolt a jó megoldás most!!!
Ugyanis kiszórtuk beolvadt rögtön és már ottvan a fődben nemvolt napon nem illant el! Talajból már el nem vész!
Viszont ha megvárjuk amíg kiereszt teljesen akkor fődre nemlehet menni. Ha megvárom amíg megszikkad hogy ne dagonyázzam össze akkor pedig már száraz a főd és azért nemjó szórni mert eső híjján ottfog égni a napon a pénz.
Persze tudom a nitrosol, dehát eddig és és ezután is voltunk vagyunk leszünk szilárd műtrágyákkal és lesz tőle rekordtermés is. Idén nincsen keret nagy millás tartályt venni meg gépsort alakítani hozzá, majd jövőre vagy később amikor kiadja a della.
Szóval az anyag talajban van, innen nemtud elfolyni lefolyni hiba nincs.
Akkor Feri bácsi szerint mikor kellene elindulni a műganéjjal? Felénk akinek látszik a földjein hogy ért hozzá és próbálom őt követendő példának venni már január elején kirakott 2q MAS-t. Érvei szerint nem tudni milyen tavasz lesz és ha bejön egy saras idő hogy április közepéig nem lehet rámenni a szóróval a földekre akkor helyrehozhatatlan károk keletkeznek.
Na ezt a 30-t faintosan leírtam!
Válasz #2576. hozzászólásra
Nem értem mért kapkodtok a műgané szórással! Vegetáció az nulla,levélzet,gyökér mélyen alszik! Kiszórtok ha-ként vagy 30rminc ropit! Úgy kezditek az évet, hogy a legnagyob költségtenyezőt véletlenre kiszórjátok!Ma beszéltem 1 szaktekintélyel,ő úgy fogalmazott,hogy most a parasztok szórják a zsét feleslegesen,1 horribilis összeg megy veszendőbe! Igaza van!
Válasz #2576. hozzászólásra
ja, ja, De én már műtrágyázás témában nem szólalok meg, mert engem a múlt héten az érveim miatt megköveztek itt a "hozzáértők"
Válasz #2575. hozzászólásra
Reméljük!
A kelés az hiánytalan és egyöntetű szép állomány volt ősszel. Igaz messziről nem látszik de a sorközök is alig látszanak, tehát nemcsak 15centis levél kelt ki és ment a télbe hanem elbokrosodott már és alakúlt szépen.
Most rákerűlt 3mázsa 27-es pétisó ősszel 2mázsa 3x16-os komplex vetés előtt bedolgozva. Most ezen még kis havacskára ment ami aznap el is olvadt és délután már a fődbe volt mosva. Ha bejön a jóidő szerintem meglöki majd magát bízom benne.
Válasz #2574. hozzászólásra
jó lesz ez koma!!!! az idei évben sokan örülnének iylen búzának, őszintén megmondva 1 kis táblánk 1 picikét talán zöldebb, de a két "nagyobb" darab kb. ilyen, vagy talán 1 árnyalatnyit még barnább is, de legalább hiánytalan a kelése, én is bízok azért vannak ennél sokkal roszabbak is az idén, jó lehet ez
Picit kezd zöldűlni de jobban lebarnult mint godoltam, azthittem a hótakaró védi majd...
Majd kialakul, látni hogy szépen sorol meg bokrosodása is van neki csak megfagyot rendesen...
Válasz #2569. hozzászólásra
Ez azért közel se biztos...
Válasz #2568. hozzászólásra
akkor elvileg ezek tavaszinak számitanak
Válasz #2559. hozzászólásra
Itt is olyanok.
Üdv, semmi sem lesz belőle szerintem, csak az idő megy el, pénz meg sehol.
Válasz #2567. hozzászólásra
inkább megvárom h kikeljen.
Válasz #2564. hozzászólásra
Hú vaze!!! Vessél tavaszi repcét, most király az idő a korai vetésre!!!
Mikor vetette??? Mert az is sokat befolyásol!!!!
Válasz #2564. hozzászólásra
nekem sok van, amin 0 van kikelve.
Mifelénk Békés megyében ez sajnos gyakori látvány, a mienk is ilyen. Nem tudom egyenlőre várunk, még most olvadt le róla a hó...
Válasz #2561. hozzászólásra
Van felénk ritkább is...szal meghagyhatod....
Mi még nem fejtrágyáztunk,sár van!
Repce egy része lila de van amelyik zöld...majd helyrejön...
Repce látkép,zöldtrágyának lett elvetve de gondolkozom rajta hogy megmarad!!
Srácok ma látam olyan búza vetést kb 15-20% tö álomány van ki kelve.. Szerencsére egyik szomszédé!! Kinek mi a véleménye..Pusztán kíváncsiságból?? Mi várható még tőle??
Válasz #2555. hozzászólásra
hát ződnek éppen nem ződ, de ha a közepe él akkor semmi gond, maga az állomány erősnek néz ki, lehet ebből valami, miénk még várat sajna szerdán reggel már nem lehetett menni, kedden meg búzával kezdtük a szórást, azóta meg mára szikkadt 1 kicsit, de megint esik, egészen szerdáig mondja, hát remélem a hét vége felé összejön a repce meg az elmaradt búza is
Válasz #2555. hozzászólásra
Hát szegény elég érdekesenn néz ki!!!
Repcét csütörtökön szórtuk meg, hát szépen kezd ébredezni. Búzát meg repce előtt szórtuk meg.
Válasz #2553. hozzászólásra
na ezt kerestem
Válasz #2552. hozzászólásra
Igen, ez szép volt. Most abban bízom, hogy jól jarovizálódik.
hirtelen ezt találtam .nos tényleg van mit behozniuk a búzáknak a nagy kérdés, lesz e hozzá sok langyos tavaszi eső!
A kép, ami lemaradt.
Emlékeztetőnek, tavaly febr. 8.
Még sokat lesz kint, bízom benne, hogy alakul jó irányba.
bitang gyengék a búzák bár ez nem is,de a repce jobban idegesit mire jutott a minuszokal!
Közelről.
Ma reggeli képek, azóta már betakarta a hó.
Ha véletlenül sör lesz belőle, akkor a DMA-t nem használhatod, mert hormontartalmú...
Ha takarmánynak szánod akkor jobban megkínálhatod nitrogénnel, csak necces, hogy összedől. Tavaszi árpában a szárerősítő szerintem nem sokat ér.
ha sima takarmánylessz belőlle termésben kevesebb lessz? ja és kavarható szárerősitő illetve gombaőlővel. köszöntem,
Válasz #2543. hozzászólásra
Én rám most nagyon rám akarják tukmálni..Mondtam is nekik ember szét néztetek ti már a határban?? Itt 40 cm hó van mkorrai megy ez még el..Nem hogy még vessünk is..Január elején primán el lehetett volna..De most tutira nem..
Válasz #2542. hozzászólásra
A sörárpa fehérjetartalma nem csak attól függ mivel gyomírtózol, sokkal inkább meghatározó hogy ki minősít kinek
Válasz #2541. hozzászólásra
Felnyomja a fehérje tartalmát !
Tehát ha sörárpának szeretnéd , akkor válassz mást...
tisztelt hozzáértö szakik árpa gyomirtásra mennyire alkalmas a DMA6 olcsónak olcsó de jó neki????????
Válasz #2527. hozzászólásra
Oké. De ha a talaj nem fagyott és úgy jön rá a hó, akk a hó alatt nem fagy meg a talaj. Viszont, ha fagyott talajra esik a nagy hó, akk nem tud a talaj kiengedni alatta? Én úgy képzelem h a hó szigetel a nagy hideg ellen, viszont a fagyott réteg alatt lévő talaj csak vezeti a hőt szép lassan. De ezirányú tapasztalatom nincs.
Válasz #2526. hozzászólásra
Az MV Toldi az nekünk nagyon jó lett tavaly! 36 hektár átlagába olyan 6-6,5 tonnát adott
Válasz #2536. hozzászólásra
azt mondod, közeleg az igazság pillanata?
Válasz #2534. hozzászólásra
Ha sokáig akkor igen!!! Én régebben csak trakival jártam össze, egy kis törés és járja a levegő valamennyire a vetést.
Válasz #2535. hozzászólásra
nyugodtan hátradőlhetsz,kibaszott jól néz ki faxán telelt!