Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz ede62 #22923. hozzászólásáraAzért, amit kukaccsősz írt!
Bizonyára jó beltartalmú, minőségű búza, de ha 2% fölött van az idegen, akkor sajnos nem malmi minőség.
Válasz ede62 #22923. hozzászólásáraMert legfeljebb kézzel lehet kiszedni belőle az árpát.
Talán a triőr vagy fajsúly szeparátor kiszed belőle valamennyit.
Ilyenkor takarmánynak szokták felhasználni mert malmi búzában nem megengedett ekkora keverékesség. ( max 2%)
Válasz Apáé #22911. hozzászólásáraSokkal jobban, olyan tételt is láttam ami konkrétan szabad kénsavat tartalmazott,. valami kokszolási vasgyártási?melléktermék volt állítólag. Úgy 4 kg/ha adag olyan jó hatásfokozó, hogy ihaj, szerintem nagyon többet/ max, 6-7 kg/ nem bírnak el a növények perzselés nélkül.
Válasz GREVEN #22915. hozzászólásáraNekem is van egy sárga "talajos" táblám, ahol rosszul bokrosodott, és halvány is a búza. Az kapott hengert, az út túloldalán lévő táblám nem kapott, az most szebb (minden más kb. egyforma volt a művelésben eddig). Idén a henger visszaütött a csapadékhiány miatt, még jobban sanyargatta azt a növényt az aszály, amelyiket a henger megtört. Több vízzel más lett volna a helyzet. Ezt nem lehetett előre tudni, de most véletlen volt egy hasznos kísérletem.
Másik falu határában a hengerezett és a nem hengerezett is szép most, több volt ott az eső.
Válasz Apáé #22897. hozzászólásáraMondjuk 200-300 liter vízhez 50 kg? Kiszámíthatatlan egy keverék, a dolog balul is elsülhet és leperzseled a zászlóslevelet.
Üdv. Van 1 kisebb területű T.árpám, leakarnám fújni Vitafer N+ wuxal réz mustáng forte kombinációval. Szerintetek mehet îgy egybe?? Választ előre is köszönöm...
Válasz blsjela #22896. hozzászólásáraÉn csak karbamidot használok 15-20kg/ha! De most vannak nagyon gyenge táblák ,ezért gondolkodok az 50kg/ha karbamid-on,csak félek hogy több kárt csinál(megpörköli),ezért kérdezem,hogy van e valaki aki kisérletezett vele?
Nitrosolom nincs,csak karbamid,amit csak permetezve tudok kijutatni! Kiszórni már teljesen értelmetlen lenne,pláne hogy hónapok óta nem esik.
Buza,árpa kezdi a kalászt hozni! Van értelme lombtrágyázni mikroelemekkel és nitrogénnel?
Vannak roszabbak is ahol a buza,árpa csak 15cm!
Néhol jön a kalász,foltokban meg 10-15cm ott még nem jön,de borzasztó rossz ránézni.
Lehet abból még valami egy erös nitrogénes permetezés helyrebillentheti vagy már elment az idö és a nyul baszhatja?
Válasz csuti0 #22886. hozzászólásáraValamennyi még van, viszont jövő hétre elég meleget mond ami tuti nem fog jól esni a búzának. Ami a másik fájó dolog, hogy a héten rengetegen kiszórtak műtrágyát mivel mondott egy kis esőt. Kicsit esett is, 1 mm.
Válasz blsjela #22882. hozzászólásáraSzia!
Bocsáss meg nekem,kissé fére értelmeztem a hozzászólásodat,bár többször elolvasva is a karate zeont, és a karatét említed,csak egy későbbi hsz-ben mutatod mivel is fújtad. De mindegy is valószínűleg az én szövegértésemmel van a baj.
Amúgy meg érdekes dolog a méhek kirepülése,pl. ha van egy virágzó,épp nektárt adó repce,képesek 6-8c fokban is kirepülni,persze ez sok esetben a pusztulásukat is okozhatja,ha nem tudnak időben visszatérni. Sok méhész pont ez miatt veszít sok méhet repcén,túl közel pakolnak kii a táblához,és nem kedvező időben is "elcsábulnak" a bogarai, optimálisan 0,5-1 km lenne a megfelelő távolság.Egy gyenge eső után sokszor rajzásszerűen megindulnak gyűjteni,olyankor a párás időben jobban adja a nektárt a növény.
Üdv.: Csuti
Válasz Apáé #22883. hozzászólásáraSzomorú. Ha jövő héten nem jön csapadék akkor tényleg probléma lesz a búzával, nem mint ha eddig tökéletes lett volna.
Válasz csuti0 #22881. hozzászólásáraEzzel a szerrel lehet menni nappal is van engedélye . Eső után nem nagyon jönnek már ki 4 óra volt kb . Nem is volt már olyan meleg . Rákereszel ott van a leírása .
25230 hozzászólás
Köszönöm mindenkinek.
Általában így is úgy is takarmány, az nem probléma. Mert ez a fajta nem nagyon tud mást, cserében bőtermő.
Takarmányban, hány százalék lehet benne idegen mag? Attól féltem nehogy átvételkor probléma legyen belőle.
Válasz ede62 #22923. hozzászólásáraAzért, amit kukaccsősz írt!
Bizonyára jó beltartalmú, minőségű búza, de ha 2% fölött van az idegen, akkor sajnos nem malmi minőség.
Válasz blsjela #22928. hozzászólásáraMár a búza is kalászol?? Mikori vetés???
falado
Válasz Zsolesz100 #22917. hozzászólásáraNem lehet kiszedni. Pont ezért nem vetünk árpa után búzát. Fordítva persze mehet.
Válasz ede62 #22925. hozzászólásáraElvesztetted a fonalat. Nem a te hozzászólásodra reagált korábban.
Válasz kukaccsosz #22924. hozzászólásáraHát ha te ezt árpának nézed akkor lehet hogy árpa de ez búza fémzárólt csillag
Válasz ede62 #22923. hozzászólásáraMert legfeljebb kézzel lehet kiszedni belőle az árpát.
Talán a triőr vagy fajsúly szeparátor kiszed belőle valamennyit.
Ilyenkor takarmánynak szokták felhasználni mert malmi búzában nem megengedett ekkora keverékesség. ( max 2%)
Válasz A.I. #22920. hozzászólásáraMiért lenne takarmánybúza
Válasz mocsencsi1 #22919. hozzászólásáraAkkor csak az urea marad.
Egy kis szórakozás
Válasz Zsolesz100 #22917. hozzászólásáraTakarmány búza.
Válasz Apáé #22911. hozzászólásáraSokkal jobban, olyan tételt is láttam ami konkrétan szabad kénsavat tartalmazott,. valami kokszolási vasgyártási?melléktermék volt állítólag. Úgy 4 kg/ha adag olyan jó hatásfokozó, hogy ihaj, szerintem nagyon többet/ max, 6-7 kg/ nem bírnak el a növények perzselés nélkül.
Válasz GREVEN #22915. hozzászólásáraNekem is van egy sárga "talajos" táblám, ahol rosszul bokrosodott, és halvány is a búza. Az kapott hengert, az út túloldalán lévő táblám nem kapott, az most szebb (minden más kb. egyforma volt a művelésben eddig). Idén a henger visszaütött a csapadékhiány miatt, még jobban sanyargatta azt a növényt az aszály, amelyiket a henger megtört. Több vízzel más lett volna a helyzet. Ezt nem lehetett előre tudni, de most véletlen volt egy hasznos kísérletem.
Másik falu határában a hengerezett és a nem hengerezett is szép most, több volt ott az eső.
Őszi árpa után lett vetve, őszi búza.
Az árpa árvakelés kijött közte.
Ki lehet valamivel szedni? Vagy ilyenkor mi szokott lenni?
Válasz GREVEN #22915. hozzászólásáraSzerintem is a kora tavaszi aszály egyértelműen.(nyilván az őszi inditó alap ganyé megadva neki)
Ha egy búza nem bokrosodik és még ilyenkor is látszanak a sorok az minek tudható be?
Aszály vagy mi lehet?
Güttlerezve is volt pedig.
Nekem ilyen a búzám
Válasz blsjela #22912. hozzászólásáraAz igen …jóval előbbre vagy te már….
Felénk még mindenkinek virágban van
Válasz Ganajos #22905. hozzászólásáraÉn már igy állok .
Az Ammónium-szulfát ugyan ugy pörkölt,mint az ammónium nitrát?
Buzára,árpára szeretném permetezni,még nem használtam!
Válasz B.Bali #22909. hozzászólásáraminden permetezésnél annyit teszel?
Válasz Gandhy #22899. hozzászólására10 hektárra 25 kg? 5%- t ír max az 100l/ 5 kg Én 3.5 hektárra tettem 25 kg
Ősziek
Válasz mtzfanful1 #22906. hozzászólására
Egy kis Tavaszi Búza, ősziek is nagyon szépek.
Repce megkapta remélhetőleg az utolsó adag koktélt monospel+pictor
Válasz blsjela #22896. hozzászólásáraÉn ma fújtam 10kg epso top és 7.5kg mikramid/ha 250 liter vízzel.
Novosilt használt már valaki??
Válasz mocsencsi1 #22901. hozzászólásáraEzért is kérdezem. 300L vizzel. Neked mi a tapasztalat hány kg bir igy el hektárja az árpának?
Válasz Apáé #22897. hozzászólásáraMondjuk 200-300 liter vízhez 50 kg? Kiszámíthatatlan egy keverék, a dolog balul is elsülhet és leperzseled a zászlóslevelet.
Válasz blsjela #22896. hozzászólására10kg/ha
Válasz blsjela #22896. hozzászólásáraén 10 hektárra 1 zsákot teszek bele, úgy emlékszem 25kg-os a zsák
Üdv. Van 1 kisebb területű T.árpám, leakarnám fújni Vitafer N+ wuxal réz mustáng forte kombinációval. Szerintetek mehet îgy egybe?? Választ előre is köszönöm...
Válasz blsjela #22896. hozzászólásáraÉn csak karbamidot használok 15-20kg/ha! De most vannak nagyon gyenge táblák ,ezért gondolkodok az 50kg/ha karbamid-on,csak félek hogy több kárt csinál(megpörköli),ezért kérdezem,hogy van e valaki aki kisérletezett vele?
Nitrosolom nincs,csak karbamid,amit csak permetezve tudok kijutatni! Kiszórni már teljesen értelmetlen lenne,pláne hogy hónapok óta nem esik.
Ki mennyi keserűsot tesz egy hektár területre ? Kg ? 250/ha vízmennyiséggel sórom .
Válasz Apáé #22892. hozzászólásáraNem . Rovar az nincs ugy hogy az most kimaradt.
Válasz Apáé #22891. hozzászólásáracink, réz, kén, turbo N.
ez alkotja a lombtrágyát
Válasz Apáé #22891. hozzászólásáraén egy ideje minden tartályba(10Ha) teszek egy zsák keserűsót, szerintem segít, persze nincs kontroll, csak érzésre
Válasz blsjela #22890. hozzászólásáraEzen kivül miég valamit raktál hozzá?
Válasz tarkamacska #22889. hozzászólásáraLombtrágyához mit teszel a jobb hasznosulás érdekében?(mütrágyát,esetleg ragasztóanyagot is?)
Válasz Apáé #22888. hozzászólásáraÉn is pár napja lenyomtam Nutrino Turbó val meg Green star gomba ölővel.
Válasz Apáé #22888. hozzászólásárahogyne lenne.
Buza,árpa kezdi a kalászt hozni! Van értelme lombtrágyázni mikroelemekkel és nitrogénnel?
Vannak roszabbak is ahol a buza,árpa csak 15cm!
Néhol jön a kalász,foltokban meg 10-15cm ott még nem jön,de borzasztó rossz ránézni.
Lehet abból még valami egy erös nitrogénes permetezés helyrebillentheti vagy már elment az idö és a nyul baszhatja?
Válasz csuti0 #22886. hozzászólásáraValamennyi még van, viszont jövő hétre elég meleget mond ami tuti nem fog jól esni a búzának. Ami a másik fájó dolog, hogy a héten rengetegen kiszórtak műtrágyát mivel mondott egy kis esőt. Kicsit esett is, 1 mm.
Válasz határjáró #22884. hozzászólásáraVan ott még nedvesség,csak a hirtelen nőtt fiatal levelek így védekeznek a "hőség" ellen.
Válasz blsjela #22882. hozzászólásáraSzia!
Bocsáss meg nekem,kissé fére értelmeztem a hozzászólásodat,bár többször elolvasva is a karate zeont, és a karatét említed,csak egy későbbi hsz-ben mutatod mivel is fújtad. De mindegy is valószínűleg az én szövegértésemmel van a baj.
Amúgy meg érdekes dolog a méhek kirepülése,pl. ha van egy virágzó,épp nektárt adó repce,képesek 6-8c fokban is kirepülni,persze ez sok esetben a pusztulásukat is okozhatja,ha nem tudnak időben visszatérni. Sok méhész pont ez miatt veszít sok méhet repcén,túl közel pakolnak kii a táblához,és nem kedvező időben is "elcsábulnak" a bogarai, optimálisan 0,5-1 km lenne a megfelelő távolság.Egy gyenge eső után sokszor rajzásszerűen megindulnak gyűjteni,olyankor a párás időben jobban adja a nektárt a növény.
Üdv.: Csuti
Válasz Apáé #22883. hozzászólásáraSzomorú. Ha jövő héten nem jön csapadék akkor tényleg probléma lesz a búzával, nem mint ha eddig tökéletes lett volna.
A buzák már furulyáznak,mint ahogy a kukorica szokott. Van baj rendesen!
Válasz csuti0 #22881. hozzászólásáraEzzel a szerrel lehet menni nappal is van engedélye . Eső után nem nagyon jönnek már ki 4 óra volt kb . Nem is volt már olyan meleg . Rákereszel ott van a leírása .