Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD394.79 FtCHF445.04 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz pamko #22764. hozzászólásáraEzen a traktoron minden gyári , május végén lessz 4 éve, hogy megvettem.
Egyedül a tüzoltókészüléket vettem rá és csináltam tartót, mert a gyárban arra nem gondolnak, hogy tüzoltókészülékkel /poroltóval/ is fel kellene a traktort szerelni
Válasz Sk Laci #22751. hozzászólásáraLaci,a dupla tükör függőleges tartószára,gyári,vagy Ti hajlitottátok 15x15 zartszelvényből?mert nekem elég rövid,ahhoz,hogy elérje az alsó tükröt.
Hol rendelted rá a tükröt,milyen méretű?
Válasz Sk Laci #22761. hozzászólásáratavaly én is rátettem a gyomirtóval, mert beteges volt a búza, rendesen megkapta a fagy, de általában 2 teszünk, egyet a zászlóslevélre, egyet a kalászra
Válasz Gandhy #22754. hozzászólásáraErre biztosan nem vennék mérget!
Az őszi árpában alulról indult a lisztharmat, amit fújnom kellett 2 napja.
Búzában strobit használok, azt meg legkésőbb a betegség megjelenésének az elején kéne kitenni.
Ezért raktam ki preventíven.
Ha nem lessz csapadékos hónap, akkor min. 4 hét békesség.
Válasz Sk Laci #22753. hozzászólásáraa gomba felülről indul lefelé, van időd elkapni, ha úgy alakul, de az idei év eddig elég száraz és hűvös volt, ami nem kedvez a gombának sem
Válasz Gandhy #22752. hozzászólásáraÉn inkább beletettem a gombaölőt is, ha az alja egészséges "biztosabb lábakon" áll.
35-40 cm magas búzában ha kiugrik a betegség, és ha nincsen légzsákos géped, nem biztos, hogy lejutsz a fertőzött rész legaljára.
Válasz gyorfy10 #22750. hozzászólásárarégebben én is fújtam gomba ellen április elején és olyan volt utána egy héttel, mintha elkapta volna a fertőzés
na úgy oldottam meg, hogy elhagytam az áprilisi kezelést és azóta nem sárgul be
Sziasztok. Hétfőn volt permetezve a búza. Wirtuoz+amalgerol+rovarölő. Azóta így megsárgult. Tavaly is amit wirtuozzal gombaölőztem áprilisba ilyen lett, de később elhagyta. Mitől okozza ezt ?
Válasz Bobo77 #22746. hozzászólásáraMustang forte + Corello /széltippanra/ + Zamir / megkeverve akciós tebuconazol+prochloraz/
Ha engedi az idő holnap folytatom a jobb helyen levő búzával. Gyomirtó ugyan az, de a fungicíd vagy Mirador vagy az akciós vegyszerekből /tebuconazol+azoxistrobin keverék/.
Válasz Ganajos #22740. hozzászólásáraBocsi de azt nem is állítottam, hogy ami már bent van a növény szárába azt is viszi.
A kérdés csak az volt, hogy milyen szerek vannak engedélyezve repcében.
Válasz fordka #22735. hozzászólásáraAz ország nagyon sok területén jelen vannak már valamilyen mértékben piretroid ellenálló ( akár már rezisztens) fénybogár populációk. Ezért én a tau fluvalinat ( klartan, monospel, mavrik) hatóanyagú szereket nem erőltetném.
Sziasztok! Idén van először repcénk. A probléma az hogy a növény szárában szár ormányos lárva van és eszi a közepét! Van e rá valami szérum?
Lessz e valami ebből a repcéből?
Válasz Ganajos #22730. hozzászólásáraMospilan és más acetamiprid hatóanyagú szerek mehetnek virágzásban nappal is.
Tebukonazol hatóanyagú gombaölővel ilyenkor nem szabad kombinálni.
Válasz ..,-:) #22722. hozzászólásáraNálunk pedig olyan helyen van, azért gondolok rovarra, ahol nekem búza volt 2x, most napra lesz, a szomszédnak pedig vagy napra vagy búza volt, és elővetemenytol függetlenül ilyen hullámos! (Évek óta látni ilyet a környezetünkben, de idén kicsit szembetűnőbb a dolog!)
Szóval számomra még mindig nem tiszta a dolog, csak tippelgetek!
Pénteken ha ideér az eső kimegyek ha eláll és nekiállok rovart keresni, ha az nem akkor egyértelműen más!
Válasz Ganajos #22719. hozzászólásáraHogy érted, hogy szabályos?
Elsodrodasnak tűnik, arra gondolsz?
Oké legyen, mert itt holdbéli a táj! Nálunk viszont ugyan ilyen hullámos, csak gyomos!
Tehát vegyszer kilőve, mert egy csomó parcella, így az sem lehet, hogy mindenhol szer utóhatas!
De akkor mi? (X akta)
Válasz Ganajos #22716. hozzászólásáraEzzel ne viccelj, ezt a "poént" pont tegnap tolták el nekem!
Kicsit fel is bosszantott, aztán közelről megnézték, és remélem elhiszik, hogy csócsároló (gabona futrinka lárva szerintem)!
Sajnos nekünk is több tábla széle ilyen, illetve a környékünkön sokaknak, pedig vegyszer nem járt a közelében sem!
25115 hozzászólás
Válasz pamko #22764. hozzászólásáraUniós előírás egy bizonyos évtől az ilyen tükör is.
Válasz pamko #22764. hozzászólásáraEzen a traktoron minden gyári , május végén lessz 4 éve, hogy megvettem.
Egyedül a tüzoltókészüléket vettem rá és csináltam tartót, mert a gyárban arra nem gondolnak, hogy tüzoltókészülékkel /poroltóval/ is fel kellene a traktort szerelni
Válasz Sk Laci #22751. hozzászólásáraLaci,a dupla tükör függőleges tartószára,gyári,vagy Ti hajlitottátok 15x15 zartszelvényből?mert nekem elég rövid,ahhoz,hogy elérje az alsó tükröt.
Hol rendelted rá a tükröt,milyen méretű?
Válasz Sk Laci #22761. hozzászólásáratavaly én is rátettem a gyomirtóval, mert beteges volt a búza, rendesen megkapta a fagy, de általában 2 teszünk, egyet a zászlóslevélre, egyet a kalászra
Válasz fexco #22755. hozzászólására0,5 mm, kisebb harmatnak megfelelő.
Másik parcellán meg semmi.
Válasz Gandhy #22754. hozzászólásáraErre biztosan nem vennék mérget!
Az őszi árpában alulról indult a lisztharmat, amit fújnom kellett 2 napja.
Búzában strobit használok, azt meg legkésőbb a betegség megjelenésének az elején kéne kitenni.
Ezért raktam ki preventíven.
Ha nem lessz csapadékos hónap, akkor min. 4 hét békesség.
Válasz Gandhy #22759. hozzászólásáraegész pontosan a Falcon Pro, Sekator kombó
Válasz gyorfy10 #22758. hozzászólásáranálam a Falcon Pro csinálta nem egyszer
Válasz Gandhy #22752. hozzászólásáraElatus Era, Falcon Pro, Mystic nem okoztak ilyen tünetet.
Ormányosok megint rajzanak ugy hogy holnap vagy hétfőn bele kell mennem .
Csütörtökön az eső előtt a fénybogarak is megkapták a magukét…
Válasz Sk Laci #22751. hozzászólásáraFeléd nem volt eső?
Válasz Sk Laci #22753. hozzászólásáraa gomba felülről indul lefelé, van időd elkapni, ha úgy alakul, de az idei év eddig elég száraz és hűvös volt, ami nem kedvez a gombának sem
Válasz Gandhy #22752. hozzászólásáraÉn inkább beletettem a gombaölőt is, ha az alja egészséges "biztosabb lábakon" áll.
35-40 cm magas búzában ha kiugrik a betegség, és ha nincsen légzsákos géped, nem biztos, hogy lejutsz a fertőzött rész legaljára.
Válasz gyorfy10 #22750. hozzászólásárarégebben én is fújtam gomba ellen április elején és olyan volt utána egy héttel, mintha elkapta volna a fertőzés
na úgy oldottam meg, hogy elhagytam az áprilisi kezelést és azóta nem sárgul be
Mai szórakozás:
Remélem lessz belőle valami
Sziasztok. Hétfőn volt permetezve a búza. Wirtuoz+amalgerol+rovarölő. Azóta így megsárgult. Tavaly is amit wirtuozzal gombaölőztem áprilisba ilyen lett, de később elhagyta. Mitől okozza ezt ?
Válasz kukaccsosz #22738. hozzászólásáraOrmányosok.Méh kimélőben csakis este.Sok méhészünk van,de mégcsak most kezd be indulni a virágzás nincs meleg.
Válasz Sk Laci #22747. hozzászólására
Válasz Bobo77 #22746. hozzászólásáraMustang forte + Corello /széltippanra/ + Zamir / megkeverve akciós tebuconazol+prochloraz/
Ha engedi az idő holnap folytatom a jobb helyen levő búzával. Gyomirtó ugyan az, de a fungicíd vagy Mirador vagy az akciós vegyszerekből /tebuconazol+azoxistrobin keverék/.
Válasz Sk Laci #22745. hozzászólásáraMit kapott?
Tegnapi búzapermetezés
Válasz fordka #22743. hozzászólásáraJaaaah bocsi elnéztem….
Azt hittem hogy egy másik hozzászólásra írtad…
Válasz Ganajos #22740. hozzászólásáraBocsi de azt nem is állítottam, hogy ami már bent van a növény szárába azt is viszi.
A kérdés csak az volt, hogy milyen szerek vannak engedélyezve repcében.
04.22.
04.21.
Válasz fordka #22735. hozzászólásáraDe a lárvát ami bent van a növény szárába azt nem bántja…
Válasz olasz_kapo #22737. hozzászólásáraNo no, csinnyán azzal a sumi alfával, nem annyira mérsékelten kockázatos az.
Válasz olasz_kapo #22737. hozzászólásáraVan ahol még működnek, de már nagyon sok helyen nem.
Mi volt az oka ennek a kombinációnak?
(Két piretroid)
Monospel Sumialfa kombiba nekem le takarittota öket,Avaunt után 8napal.
Válasz fordka #22735. hozzászólásáraAz ország nagyon sok területén jelen vannak már valamilyen mértékben piretroid ellenálló ( akár már rezisztens) fénybogár populációk. Ezért én a tau fluvalinat ( klartan, monospel, mavrik) hatóanyagú szereket nem erőltetném.
Válasz Ganajos #22730. hozzászólásáraMonospel 24 EC virágzásban is mehet egy szezonban max kétszer.
Válasz ravaszparaszt #22733. hozzászólásáraLárvát a növényből már nem lehet tudtommal kiirtani…
Sziasztok! Idén van először repcénk. A probléma az hogy a növény szárában szár ormányos lárva van és eszi a közepét! Van e rá valami szérum?
Lessz e valami ebből a repcéből?
Válasz kukaccsosz #22731. hozzászólásáraRendben köszönöm szépen
Válasz Ganajos #22730. hozzászólásáraMospilan és más acetamiprid hatóanyagú szerek mehetnek virágzásban nappal is.
Tebukonazol hatóanyagú gombaölővel ilyenkor nem szabad kombinálni.
Melyik méhkímélő rovarölők vannak most engedélyezve repcébe?
Holnap nyomni kell mert fénybogarak támadnak…
Válasz Attila000 #22728. hozzászólására"Kiegyeznék" bocsi
Válasz uff #22725. hozzászólására40-70 között tippelnék, tavaly 78 volt az átlag, 60al kiegyezni perpillanat!
Válasz uff #22725. hozzászólásáramilyen magas vagy?
Válasz uff #22725. hozzászólására70-75 mázsa körül(bár nekünk árpánk van)
két éve ápr 20-án térd felett ért a búza, tavaly térd alatt, most bokáig, ki mit vár termésben ? nagy a szárazság
Mi engedélyezett most a csócsárolóra egyébként (nem mintha nem mindegy lenne már)?
Válasz ..,-:) #22722. hozzászólásáraNálunk pedig olyan helyen van, azért gondolok rovarra, ahol nekem búza volt 2x, most napra lesz, a szomszédnak pedig vagy napra vagy búza volt, és elővetemenytol függetlenül ilyen hullámos! (Évek óta látni ilyet a környezetünkben, de idén kicsit szembetűnőbb a dolog!)
Szóval számomra még mindig nem tiszta a dolog, csak tippelgetek!
Pénteken ha ideér az eső kimegyek ha eláll és nekiállok rovart keresni, ha az nem akkor egyértelműen más!
Válasz A.I. #22718. hozzászólásáraOtt a pont !
Felénk is van pár táblában és ott látványos, ahol tarló mellett napra volt és most kalászos van.
Válasz Ganajos #22719. hozzászólásáraHogy érted, hogy szabályos?
Elsodrodasnak tűnik, arra gondolsz?
Oké legyen, mert itt holdbéli a táj! Nálunk viszont ugyan ilyen hullámos, csak gyomos!
Tehát vegyszer kilőve, mert egy csomó parcella, így az sem lehet, hogy mindenhol szer utóhatas!
De akkor mi? (X akta)
Válasz lazar.r #22714. hozzászólásáraHa azok a zöld foltok kétszikűek, akkor széllel szállított irtó jó egyszikű irtó.
Válasz A.I. #22718. hozzászólásáraHát nekem ez nagyon szabályosnak tűnik kártevőnek….
Válasz Ganajos #22716. hozzászólásáraEzzel ne viccelj, ezt a "poént" pont tegnap tolták el nekem!
Kicsit fel is bosszantott, aztán közelről megnézték, és remélem elhiszik, hogy csócsároló (gabona futrinka lárva szerintem)!
Sajnos nekünk is több tábla széle ilyen, illetve a környékünkön sokaknak, pedig vegyszer nem járt a közelében sem!
Válasz lazar.r #22714. hozzászólásáraBogár