Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
szerintem mivel még üde talajba kerülhet a mag lesz jó repce a most vetettekből is!!!
majd Feco cimboránk mindjárt megerősít, Ő még csak aratás után akarja vetegetni.
Ma átszereltem nagyjából a Ferga kombájnt kukoricára, így vágom a napraforgót is. Holnpa délután már beleállok ebbe ha minden jól megy. Megint magam szereltem a gépet, de már nagyon elegem van, soha többé nem akarok dobkosarat cserélni dobot lemezelni meg semmi ilyesmit sem...
ezért csakis axiáldobos gép kell nekem! azon csak ilyen dobkosár betéteket kell ódalról cserélni az nem gond. De a ferdéről leállni rendszeresen, meg belemászni hátulról meg.... főleg egymagam...ebből elegem van.
Kétszer ugrott le a crovakulcs a doblemezek csavarjairól húzás közben egyszer gigán vágtam magam, alig jött levegő, aztán meg jobb államon de úgy,hogy megszédültem. Eközben ottvolt apám is, elkérte a terepjárót kicsit szétnézett ittott már rég járt a határban, aztán láttam rajta,hogy meg is ilyedt olyat puffant a pofámon a nagy kulcs.
de ez már a munkabalesetek topic
holnap még mi is befejezzük a megkezdett beforgózott nagy táblát amiből még vagy 15hektár van legalább. Ja igen repcével.
Itt ilyen még nem volt, hogy szeptember végén repcét vessen a paraszt,mert aug25-ig itt mindenki elvetette ha törött ha szakadt.
Aztán lehet jobban járunk mint az eddigiekkel!
Ma beszéltem Szabival, elmeséltem néki,hogy a szomszéd a monosemmel vetette a rapcéjét kukoricavetővel, duplán egy táblát,tehát fél kukorica sortávra, és hamarabb kikelt neki és egyenletesebb jobb a kelés, szebben sorol. Csak azt elfelejtettem mondnai neki,hogy amit a mostanit megelőző nagy esők előtt vetettem, mind felcserepesedett aztán ebből csak szenvedve kel ki szegény repce, nekem is ami később lett vetve csakóúgy mint a szomszédnál ott ollyan a sorolás mint a mese!
Nomeg közben az árvakelés gyönyörűen feljött, most ma megkapta a tárcsáját, így a holnap vetett repce már nem fog felgyomosodni maximum egy kicsit, de ezen a táblán a jellemző problémát az árpa árvakelése okozza, így ennyivel könyebb lesz.
Most néztem az 1-k táblámat,a szomszéd vmi akg-s zöldtrágya növényt vetett,és a határtól 10-15m-en repcének hült helye van.Holnap akaszthatok permetezőt,utána meg vetőgépet basszus.
Ilyen fekete hernyókat látok rajta.Tudja valaki mi is ez pontosan??????
Tud nekem valaki abban segíteni,hogy Marsall fajtájú búzám van,a búza szárán és levelén kékes-szürkés színű vékony réteg van rajta,amit le lehet törölni.Mi lehet ez valami betegség,gomba?
egy kis orius -t adjál neki az nem olyan drága talán segít a többin valamit kb 4000/ha kihozható enél olcsóbb a kumullus(80%) kén kontakt de az nem felszívódó az egészség ügyi határ napokat azért figyeld.
Mi kaptunk jeget repcére! Azt szeretném kérdezni hogy nem volt nagy jég de a felső becőkön meglátszik kis fehér foltok formájában! Sztetek lesz valami hátulütője ennek?
A képek elég gyengék. A fényképeződön nincs makro funkció?
Azzal próbálj közelről képet csinálni. Általában egy tulipán szerű piktogramm a jele a fényképezőn.
Biztos fuzárium?
Egyébként ha mindent jól csinálsz, márpedig amit írtál az tökéletes, akkor sem nagyon lehet kb 80%-nál nagyobb hatékonyságot elérni fuzárium ellen (még Prosaróval sem szerintem).
Szerintem hozzád nem messze New York /Újváros/ Gádoros mellett, ez az út arra felétek vezet Gyománál van vége.Szentes -Gyoma.A búzaban áll a víz, tocsogtam benne, szinte tegnap csak 32mm volt, most is borul arról!
Véleményt kérek?!A búza megkapta a kalászvédelmet/AlertS/ a levélen nincs betegség,a szár 110-120 cm magas, a kalászon egy- két szem "fuzáriumos "? betegség van ,Ti mit tennétek a helyemben??
25153 hozzászólás
Válasz #751. hozzászólásra
Mi is a kitétől vettük, de nem 2008 volt.
Válasz #751. hozzászólásra
Nemcsak a Kite árulta . Van vetve itt(még lesz is ) , és teljesen jó.
Rendkívül hamar kelt és erősen fejlődik , brutál szar földben , ott ahol mellette a D03 csak szenved.
Mit tudtok a kite-s akciós Nk Formula(Syngenta-s) repce vetőmagokról azon kívül, hogy 2008-as kiadású volt ?
Vetett ebből valaki, észrevétel ????????
szerintem ez a nagy sortavu repce nem fasza, foleg ha nem a kultizas miatt vetik igy,,,
sokkal kevesebb terulet jut tovenkent
Válasz #747. hozzászólásra
Saját magad agyonvered.
Rokon azt mondaná erre- agyon nem, mert nincs agy, max agyhelyen......
Válasz #744. hozzászólásra
nem hanem duplán vetett!
egy sorral behúzta majd mégegyszer az origin sorok között végig a táblán. Így vetett el 15hektárt 30-ba
szerintem mivel még üde talajba kerülhet a mag lesz jó repce a most vetettekből is!!!
majd Feco cimboránk mindjárt megerősít, Ő még csak aratás után akarja vetegetni.
Ma átszereltem nagyjából a Ferga kombájnt kukoricára, így vágom a napraforgót is. Holnpa délután már beleállok ebbe ha minden jól megy. Megint magam szereltem a gépet, de már nagyon elegem van, soha többé nem akarok dobkosarat cserélni dobot lemezelni meg semmi ilyesmit sem...
ezért csakis axiáldobos gép kell nekem! azon csak ilyen dobkosár betéteket kell ódalról cserélni az nem gond. De a ferdéről leállni rendszeresen, meg belemászni hátulról meg.... főleg egymagam...ebből elegem van.
Kétszer ugrott le a crovakulcs a doblemezek csavarjairól húzás közben egyszer gigán vágtam magam, alig jött levegő, aztán meg jobb államon de úgy,hogy megszédültem. Eközben ottvolt apám is, elkérte a terepjárót kicsit szétnézett ittott már rég járt a határban, aztán láttam rajta,hogy meg is ilyedt olyat puffant a pofámon a nagy kulcs.
de ez már a munkabalesetek topic
Válasz #744. hozzászólásra
Szerintem csak 2x járta át inkább ...
Válasz #743. hozzászólásra
-és ez még csak a repce...
Küldöm őket!
Válasz #742. hozzászólásra
mi összetaszigálta 37re a kocsikat?
Válasz #741. hozzászólásra
úmind1 alapon hozzák nekem a kidobnivaló lovettájukat
mindet elfogadjuk idén nem szarozunk
holnap még mi is befejezzük a megkezdett beforgózott nagy táblát amiből még vagy 15hektár van legalább. Ja igen repcével.
Itt ilyen még nem volt, hogy szeptember végén repcét vessen a paraszt,mert aug25-ig itt mindenki elvetette ha törött ha szakadt.
Aztán lehet jobban járunk mint az eddigiekkel!
Ma beszéltem Szabival, elmeséltem néki,hogy a szomszéd a monosemmel vetette a rapcéjét kukoricavetővel, duplán egy táblát,tehát fél kukorica sortávra, és hamarabb kikelt neki és egyenletesebb jobb a kelés, szebben sorol. Csak azt elfelejtettem mondnai neki,hogy amit a mostanit megelőző nagy esők előtt vetettem, mind felcserepesedett aztán ebből csak szenvedve kel ki szegény repce, nekem is ami később lett vetve csakóúgy mint a szomszédnál ott ollyan a sorolás mint a mese!
Nomeg közben az árvakelés gyönyörűen feljött, most ma megkapta a tárcsáját, így a holnap vetett repce már nem fog felgyomosodni maximum egy kicsit, de ezen a táblán a jellemző problémát az árpa árvakelése okozza, így ennyivel könyebb lesz.
Válasz #739. hozzászólásra
Felénk is vetnének még egy keveset , már úgy is mind1 alapon...
én vetnék még vagy 50et, de a talaj igencsak nem a legjobb.
vetitek még?
máma futkosott a tanyán a vető....
megkéne kotornom mit vetett.....
Válasz #737. hozzászólásra
Ez jó...http://www.dowagro.com/eu/hun/hu/prod/insecticides/rapidcs.htm
ki, mit szór álhernyó ellen?
Válasz #734. hozzászólásra
Kössz a pontosítást,4 éve termelem ,de még nem volt szerencsém hozzá.
Holnap d.e. tolom neki.
Válasz #733. hozzászólásra
én is holnap indulok fújni!
Válasz #733. hozzászólásra
Csak a szakmai pontosság miatt: nem hernyó, hanem álhernyó.
Minél hamarabb permetezd!
Válasz #732. hozzászólásra
Kössz,ő az a repcedarázs hernyó állapotban.Örülök neki,hogy megismerhettem.
Válasz #730. hozzászólásra
itt megtalálod
Válasz #730. hozzászólásra
Most néztem az 1-k táblámat,a szomszéd vmi akg-s zöldtrágya növényt vetett,és a határtól 10-15m-en repcének hült helye van.Holnap akaszthatok permetezőt,utána meg vetőgépet basszus.
Ilyen fekete hernyókat látok rajta.Tudja valaki mi is ez pontosan??????
A 14-i vetés tegnap kezdett sorolni.
Válasz #727. hozzászólásra
Züm-züm darázs koma
Válasz #726. hozzászólásra
bolha bácsi.
Kelegetnek a repcék kinek milyen károsítók jelentkeztek az idén!
Válasz #724. hozzászólásra
Megvan a kép is.
Tegnap néztem a buzámat, még tartja magát de mostmár az esö nemkellene rá. Nektek milyen a búza, -képeket-.
Tud nekem valaki abban segíteni,hogy Marsall fajtájú búzám van,a búza szárán és levelén kékes-szürkés színű vékony réteg van rajta,amit le lehet törölni.Mi lehet ez valami betegség,gomba?
Válasz #707. hozzászólásra
egy kis orius -t adjál neki az nem olyan drága talán segít a többin valamit kb 4000/ha kihozható enél olcsóbb a kumullus(80%) kén kontakt de az nem felszívódó az egészség ügyi határ napokat azért figyeld.
persze kicsit kevesebb lessz
Mi kaptunk jeget repcére! Azt szeretném kérdezni hogy nem volt nagy jég de a felső becőkön meglátszik kis fehér foltok formájában! Sztetek lesz valami hátulütője ennek?
Válasz #717. hozzászólásra
tavaly ajánlották de még nem használtuk eddig
Válasz #714. hozzászólásra
A kalászt úgy fényképeztem, idebent az asztalon,nem mai gép már..
Válasz #716. hozzászólásra
a falu határában állítólag volt,de esővel,nagy kárt nem tett szerencsére. használtok majd ragasztót repcében?
Válasz #715. hozzászólásra
Üdv. Eddig szerencsére nem kaptunk jeget de még kaphatunk,felétek volt?
Válasz #696. hozzászólásra
hello. jól néznek ki.. aztán hogy mit takarítunk be róla az még kérdéses.. ezért is gondolkodom a ragasztón. ti fogtok használni? jeget nem kaptatok?
Válasz #708. hozzászólásra
Hőstermelő.
A képek elég gyengék. A fényképeződön nincs makro funkció?
Azzal próbálj közelről képet csinálni. Általában egy tulipán szerű piktogramm a jele a fényképezőn.
Válasz #699. hozzászólásra
Biztos fuzárium?
Egyébként ha mindent jól csinálsz, márpedig amit írtál az tökéletes, akkor sem nagyon lehet kb 80%-nál nagyobb hatékonyságot elérni fuzárium ellen (még Prosaróval sem szerintem).
Válasz #699. hozzászólásra
fajtagond
Ma volt a kárszakértő! Jó két mogorva ember volt ! Azon gondolkoztam hogy kinnt hagyom őket és begyalogolhatnak a faluba !
Válasz #709. hozzászólásra
Szerintem hozzád nem messze New York /Újváros/ Gádoros mellett, ez az út arra felétek vezet Gyománál van vége.Szentes -Gyoma.A búzaban áll a víz, tocsogtam benne, szinte tegnap csak 32mm volt, most is borul arról!
Te merre gazdálkodsz? A Fidzsi-szigeteken? Én ilyen időjárást csak a TV-ben látok....
Ezek a közeli képek.
Véleményt kérek?!A búza megkapta a kalászvédelmet/AlertS/ a levélen nincs betegség,a szár 110-120 cm magas, a kalászon egy- két szem "fuzáriumos "? betegség van ,Ti mit tennétek a helyemben??
igen ha eddig még nem kapta el feltétlen a kalászt akkor us védeni kell véleményem szerint
Sziasztok!
Kinek mi a véleménye ,virágzás után van még értelme kiszórni fuzárium ellen a gombaölőt?(riza250)
sziasztok,van egy kissebb zab földem és ma megnéztem látom hogy a leveleken barnás foltok vannak.ez vajon milehet?