Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Irtam a multkor de leirom mégegyszer,hogy a kikelt acatot megfogta de ami utánna kelt azt hormonnal fujtam le igy utolag. Ha tudod,hogy várhato tömeges acat kelés akkor várjál vele és korai posztban az adengohoz keverjél valami hormont és tuti lesz a hatás. Azon a területeten ahol nincs acat ami ráadásul fajtakisérlet ott patyolat tiszta. Én arra leszek kiváncsi ha most megázik akkor milyen hatást fog mutatni az adengo.
Mi is rátettük a repcére a pictor-t a bort és rovarölőt, bár mi mavrikot használjuk. Ami szépen kelt az ősszel az most jó, ami későn kelt az elég ritka. Búza ára a béka segge alatt ha 60 q/ha lesz a termés akkor vissza is hozza árát. mennyit is ígérnek érte?
De ott valami gond lehetett de tényleg, nyilván szél, meg jég nem használ neki, de szép egyben lévő állomány amit a szél nagyon nem tud mozgatni csak úgy nem pereghet ki... Tudod amíg az ember él, remél, én is így vagyok ezzel, és bár most lenne 100 ezer a repce ára :)
Amint irtam ott sem azvolt a baj...Az hogy pontosan mi is történt azt még mái napig sem igazán tudjuk talán csak részletekben.. Baromi nagy volt a repce és vitális..De mivel vetömagnak termelték igy csak késön a mag bebarnulása után let lefujva.. de hogy hogyan és miképen azt nem tudom...De mire mi odamentünk akora tiszta fehér volt a tábla a sok kinyilt becötöl..Ja elöte 3 napig tombolt a viharos szél!!! Szoval enek elenére sem volt korekten beérve és elég kemény volt a betakaritása a nagy tömeg és a nyers szára miadt is..Ezért is ovtalak teljes elbizakodástol...Persze lehet szerencséd és a végére minden jol sikerül és egy remek termést takaritasz majd be.
Csak velünk lesz az ég :) Megkap majd egy érésgyorsítót aztán jöhet a 35q le róla :), bárcsak úgy lenne, azért az durva lenne pedig a repcében benne van, ha egész évben figyelem ápolom, és az aratás előtt meg megszívom vele, szóval nehezen viselném el.
Valóban szép a repcéd!! De mint mondani szokták még sokszor kint alszik...Nekem már volt ojan tapasztalatom hogy végig gyönyörü volt a repce csak a végén a deszikálás idözitését rontoták el..És a hasonló vagy talán még nagyobb repce alig adot a végén vagy 1.5 tonát!! Pedig akora tömege volt hogy a JD majdnem belefuladt!! Én azt mondanám hogy igéretes de ahoz valóban tökéletes termésed legyen ahoz még egy pár dolognak klapolnia kell!!
Válasz #629. hozzászólásra
Nagyon szép, szerintem 3.5 tonna körül lesz. Felénk is szépek a repcék, már ami megmaradt van ami rosszul kelt van amit a víz vitt el. Ez a tavasz nagyon jó eddig a repcének, én is sokat várok a miénktől.
Mennyi tápanyagot adtál a repcének?
Sziasztok! Most fényképeztem le a legnagyobb repcetáblánkat. Nekem nagyon tetszik szerintem életem repcéje. 2 regulátor után is 170 cm magas lett, és alulról is ontani fogja a virágot!!!
Nem. De a naprának tervezett földekbe is belehúzom a Biodrillel. Ha rendesen kikel, akkor lesz belőle repce. Ha mégsem lesz belőle vmi, akkor megy bele a napra. Kltségtakarékossági és AKG-s okok miatt tervezetm így.
Összel amelyik kapott 3x15 az még+ ,ez csak a tavaszi adag, mi azért döntöttünk most a biscaya mellett mert van hatástartama és mivel most elég sok melo van még-vetés többek között meg gyomirtozás-ezért ha most lefujjuk akkor egy darabig nem kell bogarászni. Amugy a ti verziotok sem rossz ha van idö nézegetni.
utoljára nitrosolt kapott,aztán kap egy piretroidot,én a biscayat még későbbre tartalékolom,meg megy bór meg kén. a 160kg csak fejtágya vagy az alap nitrogénje is benn van?
1 hete szortuk ki a második adagot igy összesen 160kg hatoanyag van rajt amivel bekell érnie. A második adag 3q Dasa volt. Most ha rá lehet majd menni kap Biscaya-t meg bórt, virágzásban meg pictort meg fendonát. Ti hogy álltok a munkákkal? Ne értsd szo szerint
25194 hozzászólás
Válasz #643. hozzászólásra
közi , én is tesztelem rendesen , majd teszek fel képeket a hatásrol, amúgy én korai posztba nyomom , kuki már 3 leveles
Válasz #642. hozzászólásra
Irtam a multkor de leirom mégegyszer,hogy a kikelt acatot megfogta de ami utánna kelt azt hormonnal fujtam le igy utolag. Ha tudod,hogy várhato tömeges acat kelés akkor várjál vele és korai posztban az adengohoz keverjél valami hormont és tuti lesz a hatás. Azon a területeten ahol nincs acat ami ráadásul fajtakisérlet ott patyolat tiszta. Én arra leszek kiváncsi ha most megázik akkor milyen hatást fog mutatni az adengo.
Válasz #641. hozzászólásra
kikelt szerbtövisre ,acatra, naprára nem szórtad véletlenül , mert kiváncsi lennék a hatásra
Válasz #640. hozzászólásra
Igy van,jol emlékszel
Válasz #639. hozzászólásra
bocs az offért , jól emlékszem , hogy Te is használtál Adengót?
Válasz #638. hozzászólásra
Akkor az egyik szép a másik ritkaszép?
Mi is rátettük a repcére a pictor-t a bort és rovarölőt, bár mi mavrikot használjuk. Ami szépen kelt az ősszel az most jó, ami későn kelt az elég ritka. Búza ára a béka segge alatt ha 60 q/ha lesz a termés akkor vissza is hozza árát. mennyit is ígérnek érte?
Válasz #636. hozzászólásra
Szia Ákos. Kb. 2 hete fujtuk le a repcéket,pictorral,bórral meg biscayaval. Talán nem késö még most sem de mi már nem megyünk bele többször.
lothar kinyomtátok már a pictort? gondolkodom én is,csak nem lesz késő...
Válasz #634. hozzászólásra
De ott valami gond lehetett de tényleg, nyilván szél, meg jég nem használ neki, de szép egyben lévő állomány amit a szél nagyon nem tud mozgatni csak úgy nem pereghet ki... Tudod amíg az ember él, remél, én is így vagyok ezzel, és bár most lenne 100 ezer a repce ára :)
Válasz #633. hozzászólásra
Amint irtam ott sem azvolt a baj...Az hogy pontosan mi is történt azt még mái napig sem igazán tudjuk talán csak részletekben.. Baromi nagy volt a repce és vitális..De mivel vetömagnak termelték igy csak késön a mag bebarnulása után let lefujva.. de hogy hogyan és miképen azt nem tudom...De mire mi odamentünk akora tiszta fehér volt a tábla a sok kinyilt becötöl..Ja elöte 3 napig tombolt a viharos szél!!! Szoval enek elenére sem volt korekten beérve és elég kemény volt a betakaritása a nagy tömeg és a nyers szára miadt is..Ezért is ovtalak teljes elbizakodástol...Persze lehet szerencséd és a végére minden jol sikerül és egy remek termést takaritasz majd be.
Válasz #632. hozzászólásra
Csak velünk lesz az ég :) Megkap majd egy érésgyorsítót aztán jöhet a 35q le róla :), bárcsak úgy lenne, azért az durva lenne pedig a repcében benne van, ha egész évben figyelem ápolom, és az aratás előtt meg megszívom vele, szóval nehezen viselném el.
Valóban szép a repcéd!! De mint mondani szokták még sokszor kint alszik...Nekem már volt ojan tapasztalatom hogy végig gyönyörü volt a repce csak a végén a deszikálás idözitését rontoták el..És a hasonló vagy talán még nagyobb repce alig adot a végén vagy 1.5 tonát!! Pedig akora tömege volt hogy a JD majdnem belefuladt!! Én azt mondanám hogy igéretes de ahoz valóban tökéletes termésed legyen ahoz még egy pár dolognak klapolnia kell!!
Válasz #630. hozzászólásra
ősszel 3q 8-24-30, aztán tavasszal 3q 27-es meg most 4 liter fitohorm repcecsomagot (Bór + ként)
Nagyon szép, szerintem 3.5 tonna körül lesz. Felénk is szépek a repcék, már ami megmaradt van ami rosszul kelt van amit a víz vitt el. Ez a tavasz nagyon jó eddig a repcének, én is sokat várok a miénktől.
Mennyi tápanyagot adtál a repcének?
Sziasztok! Most fényképeztem le a legnagyobb repcetáblánkat. Nekem nagyon tetszik szerintem életem repcéje. 2 regulátor után is 170 cm magas lett, és alulról is ontani fogja a virágot!!!
VÉLEMÉNY? Mit néztek ki belőle?
Válasz #594. hozzászólásra
Nekem a labrador mindég jól telel és jól birja a nyári viharokat nem hajlamos pergésre
Válasz #626. hozzászólásra
Nem. De a naprának tervezett földekbe is belehúzom a Biodrillel. Ha rendesen kikel, akkor lesz belőle repce. Ha mégsem lesz belőle vmi, akkor megy bele a napra. Kltségtakarékossági és AKG-s okok miatt tervezetm így.
Válasz #623. hozzászólásra
átvettél egy állami gazdaságot? 5kg/ha-ral számolva is 400ha
Válasz #624. hozzászólásra
oké, köszönöm.
Válasz #623. hozzászólásra
megoldható minden térjünk rá vissza akkor
Válasz #621. hozzászólásra
Nekem olyan 20q kellene a nyáron.....
Most még virágzás után mi kell még rá??
Mert olvastam ilyet hogy káposzta levéltetű vagy mi is támadhatja és felezheti a termést
Válasz #620. hozzászólásra
Igen fogott mag
Válasz #619. hozzászólásra
Catalina, fogott mag?
Válasz #618. hozzászólásra
és még van itthon maradék mag
Válasz #610. hozzászólásra
Igen az
A miénknek még oddébb lesz a virágzás de ez az eső nagyon kellett neki.
Válasz #613. hozzászólásra
mi tavaly jártunk ugy sajnos,hogy több helyen kipusztult a belviz miatt
Válasz #612. hozzászólásra
ősszel bogár ellen fújtuk 2x lett regulátorozva meg már rajta van egy egyszikű egy kétszikű irtó meg most a nurell.Csak a víz sokat elvitt
Válasz #611. hozzászólásra
nem néz ki rosszul a képen,jol csináltátok
Válasz #609. hozzászólásra
Ez az első repcénk szóval nem
Válasz #597. hozzászólásra
A Catalina is fajta?
Válasz #607. hozzászólásra
azt nem nagyon ismerem. Volt már ilyenetek?
Válasz #606. hozzászólásra
Összel amelyik kapott 3x15 az még+ ,ez csak a tavaszi adag, mi azért döntöttünk most a biscaya mellett mert van hatástartama és mivel most elég sok melo van még-vetés többek között meg gyomirtozás-ezért ha most lefujjuk akkor egy darabig nem kell bogarászni. Amugy a ti verziotok sem rossz ha van idö nézegetni.
Válasz #605. hozzászólásra
Herkules
Válasz #604. hozzászólásra
utoljára nitrosolt kapott,aztán kap egy piretroidot,én a biscayat még későbbre tartalékolom,meg megy bór meg kén. a 160kg csak fejtágya vagy az alap nitrogénje is benn van?
Válasz #603. hozzászólásra
a miénk még ennyire nem sárga. Milyen fajta repce van nektek?
Válasz #601. hozzászólásra
1 hete szortuk ki a második adagot igy összesen 160kg hatoanyag van rajt amivel bekell érnie. A második adag 3q Dasa volt. Most ha rá lehet majd menni kap Biscaya-t meg bórt, virágzásban meg pictort meg fendonát. Ti hogy álltok a munkákkal? Ne értsd szo szerint
Csak a kép maradt le
A miénk az ilyesmi tegnap szórtam ki rá 100kg pétit csöpörgő esőbe miután befejeztem akkor kezdett el jobban esni
Válasz #599. hozzászólásra
most jól jött az eső. raktok ti még szilárd műtrágyát rá? vagy csak levéltrágya
Válasz #599. hozzászólásra
Vasárnap láttam már repcetáblát virágban
A repcére most nagyon jol jött ez az esös,hüvös idö.
Tavaly aszondta itt 1 figura h. a büdös életbe fajtát látni nem akar többet...........
catalina és ontario van vetve ha jól emlékszem mi is ebböl fogjuk a magot ha gondolod tudok majd biztosítani
Válasz #595. hozzászólásra
Igazából nekem fogott mag kellene belőle, ha ígéretes a fajta és elég gyommentes az állomány.
Bold van vetve ami megmaradt, majd írok a tapasztalatokról.