Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A mérnököm azt hajtja két éve repcében már nem engedélyezett tavasszal. Vagy nem kell beirni, csak akkor van cumi ha valami méhész nem jól őrizte az állatait vagy valaki rád uszitja a növ védelmi felügyelőt és elküldi a repcéd bevizsgáltatni
öreganyám mikor tésztát gyurt és a szomszédasszony kérdezte töle,hogy na mi lesz ez Mariskám? öreganyám meg erre azt mondta:ha nem lesz belöle levestészta majd lesz belöle tarhonya. Ez az eredete ennek a mondokának.
drenténél a pont az idei évtől tavasszal is engedélyezett ha meg nem lenne akkor csak összel meg kell venni a szert tavasszal meg kifújod a számla őszre szól és papíron te akkor meg is csináltad
Repcében ősszel egyenetlen kelés és/vagy elhúzódó repcedarázs rajzás esetén javasolt alkalmazni, amikor a csávázószerek hatása csökken vagy folyamatos a lárvakelés. Kelőfélben lévő repcében erős bolhakár esetén a rögök alatt károsító földibolhákat is elpusztítja. Tartamhatása miatt a kialakult mocskospajor fertőzést megállítja. A lárvák a kezelt növényi részeket a talajba húzzák, és ezeket elfogyasztva elpusztulnak.
Tavasszal 2 kezelés elvégzése javasolt. Korai tőlevélrózsás állapotban a nagy repceormányos és a repceszárormányos ellen, majd szárbaindulás kezdetén, legkésőbb virágzás előtt 2 héttel szárormányos, becőormányos (repce-becőgubacsszúnyog) és fénybogár ellen. A kártevők előrejelzéséhez használjunk sárgatálat, amelyet egy – a repcetáblán belül növényektől megtisztított – 1m x 1m területre helyezünk ki, amint a hőmérséklet meghaladja a 7-8 °C-t. A kezelést az első rovar csapdába ejtését követően 1 héttel kell elvégezni.
A Rapid cs , az jó szer. Mi használtuk repcében , és takarított , asszem van tartamhatása...
Cheminova:
"Két egymást követô Rapid CS permetezéssel, két hét idôszakot tartva a két permetezés között, 1 hónapos kártevô mentességet biztosíthatunk a repce számára a virágzás megindulásáig, alig 3 000 Ft/ha költségszinten. A kijuttatások idôzítésénél az elsô, szárormányos elleni védekezésekkel egy menetben juttathatók ki a repce növekedés gátló készítményei (Riza 250 EW), az esetleges gyomirtó szerek, valamint a növény kondícionáló anyagok (Amalgerol Prémium) is. A két héttel késôbbi Rapid-os kezeléssel, még virágzás elôtt, vagy virágzás elején juttathatók ki a levéltrágyák (Mycrobor DF, Ken-S Bór) is. "
mert a Nurelle-ben klórpyrifosz van, ami sárgalistás...
A többit pedig, amit felsoroltál, az piretroid, és 3-5 nap után megáll... amúgy ez lett a befutó, végül Rapid CS megy, de nagyon szívom a fogam miatta...
nem kell összeszedni a sárgatálakat...
(huh ezt a számla a kukába ötletet meg sem hallottuk... és bízz benne, hogy az Apeh és az MGSZH sem...)
nekem az öregem növ szakmérnök a vegyszerezést ő állítja össze, nagy valószínűséggel ezzel megyünk sokkal jobb ötlet nincs szűk a felhasználható vegyszerek köre
Nurelle-D 0,6 l/ha + Caramba SL 0,7l/ha + Wuxal boron 2L/ha. A tavaszi regulátor azért kell, hogy ne nőjjön magasra a növény inkább több oldalhajtást hozzon.
Most üt ki elsőnek az AKG, ugyanis a rovarölők zöme tiltólistás, vagy engedélyhez kötött (amire azt mondta a tanácsadó, hogy felejtsük el, mert ha beírjuk, végig a nyakamra fog járni az MGSZH).
Amik engedélyezettek, azok meg mind azonos hatóanyagcsoportba tartoznak, így 3-4 permetezést nem szeretnék vele...
Ami biztos az 2x Biscaya, és vagy első vagy középső kezelésnek kellene valamilyen eltérő hatóanyagcsoport...
szépek ezért is gondolkodom.. meg kap nitrosolt is az is meghajtja majd. de a piktor az nem szabályoz növekedést ugy tudom meg az virágzásban megy nem? a carismát nem ismerem
múltkor említetted hogy fogtok mégegyszer regulátorozni. milyen szer lesz és milyen dózis? gondolkodom én is rajt,mert nem fogja megfogni a 0,5 f solo.
Elvileg ahhoz,hogy ne induljon el felfelé hüvössebb és csapadékossabb idönek kellene lenni. Mindenképpen jol jönne ha esne legalább 10mm esö és a hömérséklet se menne 20 fok fölé.
25194 hozzászólás
Kinek van vetve valami jóféle fajtarecéje ami meg is maradt? Pl Smart, Ontario, stb?
Válasz #592. hozzászólásra
Na jó , feladom... Itt elolvashatod és rájössz , hogy nem igen írna a felhasználásáról a repcében ha nem lehet. Gondolom...
http://www.dowagro.com/eu/hun/hu/prod/insecticides/nurelled.htm
Nem lehet hogy te az AKG-s felhasználásáról beszélsz , mert nem mindegy ?
Válasz #591. hozzászólásra
SZÓRNI lehet csak nem szabad
Válasz #590. hozzászólásra
De a tavasz az tág fogalom.
Virágzáskor már nem lehet mert nem méhkímélő , de előtte bármikor pl szárormányos ellen 2szer is ha kell...
Válasz #581. hozzászólásra
A mérnököm azt hajtja két éve repcében már nem engedélyezett tavasszal. Vagy nem kell beirni, csak akkor van cumi ha valami méhész nem jól őrizte az állatait vagy valaki rád uszitja a növ védelmi felügyelőt és elküldi a repcéd bevizsgáltatni
Válasz #588. hozzászólásra
már értem
Válasz #587. hozzászólásra
öreganyám mikor tésztát gyurt és a szomszédasszony kérdezte töle,hogy na mi lesz ez Mariskám? öreganyám meg erre azt mondta:ha nem lesz belöle levestészta majd lesz belöle tarhonya. Ez az eredete ennek a mondokának.
Válasz #586. hozzászólásra
nem ismerem ez7t a népi mondást
Válasz #585. hozzászólásra
ez csak egy népi mondás
Válasz #584. hozzászólásra
Válasz #583. hozzászólásra
erre lehetne mondani,hogy nem lesz belöle levestészta lesz belöle tarhonya
úgy volt hogy kiszedjük de mégis megmarad
Válasz #580. hozzászólásra
drenténél a pont az idei évtől tavasszal is engedélyezett ha meg nem lenne akkor csak összel meg kell venni a szert tavasszal meg kifújod a számla őszre szól és papíron te akkor meg is csináltad
Válasz #580. hozzászólásra
Ezt rosszul tudod . Vagy AKG-ben mondod?
Repcében ősszel egyenetlen kelés és/vagy elhúzódó repcedarázs rajzás esetén javasolt alkalmazni, amikor a csávázószerek hatása csökken vagy folyamatos a lárvakelés. Kelőfélben lévő repcében erős bolhakár esetén a rögök alatt károsító földibolhákat is elpusztítja. Tartamhatása miatt a kialakult mocskospajor fertőzést megállítja. A lárvák a kezelt növényi részeket a talajba húzzák, és ezeket elfogyasztva elpusztulnak.
Tavasszal 2 kezelés elvégzése javasolt. Korai tőlevélrózsás állapotban a nagy repceormányos és a repceszárormányos ellen, majd szárbaindulás kezdetén, legkésőbb virágzás előtt 2 héttel szárormányos, becőormányos (repce-becőgubacsszúnyog) és fénybogár ellen. A kártevők előrejelzéséhez használjunk sárgatálat, amelyet egy – a repcetáblán belül növényektől megtisztított – 1m x 1m területre helyezünk ki, amint a hőmérséklet meghaladja a 7-8 °C-t. A kezelést az első rovar csapdába ejtését követően 1 héttel kell elvégezni.
Válasz #578. hozzászólásra
A nurelle tavasszal nincs engedélyezve repcében csak ősszel
Szerintem ha mostanában nem lesz komolyabb esö a gyengébb repcék letolják a gatyát
Válasz #577. hozzászólásra
Igen , de a tartamhatása nincs 3 hét tuti mint a Nurellé...
Válasz #576. hozzászólásra
Szárormányost vinné ??????
Válasz #572. hozzászólásra
Aha...
A Rapid cs , az jó szer. Mi használtuk repcében , és takarított , asszem van tartamhatása...
Cheminova:
"Két egymást követô Rapid CS permetezéssel, két hét idôszakot tartva a két permetezés között, 1 hónapos kártevô mentességet biztosíthatunk a repce számára a virágzás megindulásáig, alig 3 000 Ft/ha költségszinten. A kijuttatások idôzítésénél az elsô, szárormányos elleni védekezésekkel egy menetben juttathatók ki a repce növekedés gátló készítményei (Riza 250 EW), az esetleges gyomirtó szerek, valamint a növény kondícionáló anyagok (Amalgerol Prémium) is. A két héttel késôbbi Rapid-os kezeléssel, még virágzás elôtt, vagy virágzás elején juttathatók ki a levéltrágyák (Mycrobor DF, Ken-S Bór) is. "
Válasz #574. hozzászólásra
ezért nincs semmi értelme az egésznek.........
Akkor már le sem írom, hogy ma milyen módszerrel dicsekedett itt egy régi és új AKG-s......
nem vagyunk akg-sok nincs is rá szükségünk
Válasz #571. hozzászólásra
mert a Nurelle-ben klórpyrifosz van, ami sárgalistás...
A többit pedig, amit felsoroltál, az piretroid, és 3-5 nap után megáll... amúgy ez lett a befutó, végül Rapid CS megy, de nagyon szívom a fogam miatta...
nem kell összeszedni a sárgatálakat...
(huh ezt a számla a kukába ötletet meg sem hallottuk... és bízz benne, hogy az Apeh és az MGSZH sem...)
Válasz #566. hozzászólásra
Nurell-t miért nem ?
Raid cs , Thyodan , Talstar , Fury , Karathe Zeon , Decis Mega...
Én Talstart használtam, ez megy integráltban is és hosszabb az átlag prietroidoknál.
nekem az öregem növ szakmérnök a vegyszerezést ő állítja össze, nagy valószínűséggel ezzel megyünk sokkal jobb ötlet nincs szűk a felhasználható vegyszerek köre
Nurelle-D 0,6 l/ha + Caramba SL 0,7l/ha + Wuxal boron 2L/ha. A tavaszi regulátor azért kell, hogy ne nőjjön magasra a növény inkább több oldalhajtást hozzon.
megveszed a szert aztán a számla kuka
Válasz #565. hozzászólásra
huh! más ötlet?
Én először a Nurelle D-t zártam ki, majd rögtön második gondolat volt a Pyrinex...
A szaktanácsadó óvva int a külön-engedélyes (eseti felhasználású) szerektől...
Válasz #563. hozzászólásra
elsőnek nurel d megy utánna meg meglátjuk szerintem mospilan lesz
Válasz #563. hozzászólásra
Pyrinex R pack.... Ez a legolcsóbb és 20 napos is!!!
Ki milyen rovarölőt használ repcében?
Most üt ki elsőnek az AKG, ugyanis a rovarölők zöme tiltólistás, vagy engedélyhez kötött (amire azt mondta a tanácsadó, hogy felejtsük el, mert ha beírjuk, végig a nyakamra fog járni az MGSZH).
Amik engedélyezettek, azok meg mind azonos hatóanyagcsoportba tartoznak, így 3-4 permetezést nem szeretnék vele...
Ami biztos az 2x Biscaya, és vagy első vagy középső kezelésnek kellene valamilyen eltérő hatóanyagcsoport...
Válasz #561. hozzászólásra
A carizma inkább regulátor jellegü a pictor nem annyira. Azt beszéltük multkor,hogy a fél liter f.solo kevés lesz.
szépek ezért is gondolkodom.. meg kap nitrosolt is az is meghajtja majd. de a piktor az nem szabályoz növekedést ugy tudom meg az virágzásban megy nem? a carismát nem ismerem
Válasz #555. hozzászólásra
A carizmát is nagyon ajánlják azt is kiprobáljuk valoszinüleg. Szép amugy a repcétek?
Válasz #557. hozzászólásra
mi azzal kezeltük + rovarölö 0.7 L/ha. Szerintem a gyomirtot ne keverd hozzá,fujd ki külön.
Válasz #557. hozzászólásra
Rovarölővel szerintem keverhető, a gyomirtót nem merném hozzátenni, meg nitrosolt sem.
carambát használt e valaki tavasszal? keverhető a galerával és a rovarölővel????? holnap tolnánk le
Válasz #555. hozzászólásra
Valoszinü,hogy Piktort fogunk használni aszem 0.5 l/ha a dozisa
Válasz #554. hozzászólásra
múltkor említetted hogy fogtok mégegyszer regulátorozni. milyen szer lesz és milyen dózis? gondolkodom én is rajt,mert nem fogja megfogni a 0,5 f solo.
Elvileg ahhoz,hogy ne induljon el felfelé hüvössebb és csapadékossabb idönek kellene lenni. Mindenképpen jol jönne ha esne legalább 10mm esö és a hömérséklet se menne 20 fok fölé.
Válasz #547. hozzászólásra
Most lehet víz kéne már nekik?
Tavaly is így kezdődött és virágzott is 2-3 hét múlva (totális csőd 5-9q/ha lett)
Nálunk is lehet bogarazni van rajta bőven azt hittem 1 hétig még bírja de nem ez az év nagyon hasonlít a tavalyira csak az eredménye ne az legyen
Válasz #550. hozzászólásra
Ja !
Öregszik én úgy látom.
Válasz #547. hozzászólásra
SZia! Baxi tegnapról mára elindult a repce magszárba!
ma befejeztem bogarászást,holnap kezdem a regulátorozást! Megbolondult a természet!
Válasz #548. hozzászólásra
sokan használják,nem károsit,nagy elönye hogy csapadékfüggetlen
Üdv!
Érdeklődnék, hogy tudja-e valaki repcében lehet-e nitrosolt használni(28%), nincs káros hatása?
Válasz #545. hozzászólásra
Hali !
Azt látom én is, hogy egy helyben toporzékolnak a repcék és mintha öregednének a leveleik.
Válasz #545. hozzászólásra
Hát az nem jo jel valoban.
Szevasztok!
Ma néztem meg a repcét és nyomja a zödbibmót 8 leveles állapotban. Nagy a baj.