Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD389.56 FtCHF429.55 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Vetőgéppel még csak vagy 120hektárt húztam el. Szóval nemtudok még "tartóstesztet" írni. Összecsukhatós, szállítási szélessége annyi mint a nagytraktoré, a kicsi mellett pár centit kilóg, de sávban elfér az úton.
Eem olyan mint egy direktvetőgép, ez egy síma tárcsáscsoroszlyás vetőgép, pneumatikus, lövi a magot a talajba. Nem kicsi a nyomóerő a vetőtárcsánál, csak azokon melyeken egy rugó van. Mi dupla rúgóval kértük, és 5perc alatt tudok feszíteni ezeken még vagy 10 centit,,illetve van egy kézi orsós feszítőberendezés is. Énis azthittem először,hogy kevés lehet. Aztán méf fél feszítéssel sem vetettem, közel nem,mert 6-7centire rakta a magot. Egy tábla sikerűlt rögesre, szétszakadt a gyűrűshenger a tárcsa után való,így ki is száradt meg röges lett a talaj egy jó meleg szeles nap uztán. A lényeg,hogy ez a tábla vetése is ugyanolyan jó mint a többié. Annyi,hogy itt nem mentem 12-vel,csak 8-al,hogy ne tudja a néhol öklömnyi rög se dobálni olyanszinten a csoroszlyát. Egyébként ha ilyen rossz a föld,akkor a 20millás gép sem vetne úgy mint "hagymafődön..." és ez is úgy szétvűgta a rögeket,hogy a gépalja után gyönyörű talaj maradt. Majd fotózom ennek a vetését.
Én annak örűltem volna,ha van rajta tömörítőhenger sor hátul, így egymenetben ment volna a lezárás is. Mondjuk ez meg azért nem nagy baj,mert ott a Dalbo a telepen, kétnap után megy a henger egy napot, és az az 50-60hektár leis hengereződik. Más lenne a helyzet,ha 1000hektár-t kellen évente elvetni vele, ott megéri a sokmillával drágább tömörítősgép. De évi 250saját meg némi maszek munkára még ez is sokára térül meg.
Viszont gyönyörű a munkája, és biztos,hogy egy optimálisan földbe rakott mag fejlődése jobban megvan alapozva mint a csak úgy "elkaparté".
Inkább azzal kell majd variálni, hogy a repcét ne tegye túl mélyre, annak nem kedvez alapesetben a nagy vetésmélység.
Mondjuk ezmeg 2 henger közé megy, így valamit "sekélyít" alapból ez, de majd letekerem a csoroszlynyomást.
A pontossága az 100%-os, a beállított mennyiséget grammra úgy veti ahogyan akartam, és ha kell 0,5kg/ha arányban is tud vetni. Beállítása egyszerű, van vetésellenőrzője, tudja automatikusan a művelési nyomot húzni. Bár ezt megfelelő 18m-es vegyszerező híjján most kihagytam,majd jövőre ha úgy alakúl.
Nem azért, de az eddigi hozzászólásaiból amit olvastam nekem nem az jött le, hogy egy nagyképű alak lenne. Nem tudom miért bántjátok. De lehet, hogy pont azokat nem olvastam, amiket kellett volna.
Én látam ojat ahol a kb térdig érö repce let randapal lenyomva kb május1-n és az érintetlen területet JD vel behuzták kukoricával!!Let is bene 80-85 mázsás kukorica..
Mi a garancia,hogy a másik növény jobban sikerül?Semmi!Mi arra jöttünk rá,hogy nemszabad ilyen kiszántózsdit játszani.Kinek és minek termelni?Senkinek semmi nem kell.Én azért nemfogom kiszántani,hogy egy másik vetőmagforgalmazón segítsek.
abban biztos vagyok,hogy legoptimálisabb esetben sem lehet ezekből 100%-os termés,és ebből jön a dilemma,hogy pont annyit kell rászórni mindenből mint egy 100%-osra,de ha tavaszig várok utána már nem tudom megművelni vetés előtt rendesen=féltermés tavasziakból is.Legtutibb és egyben a legnagyobb pillanatnyi veszteséggel lehetne most ősszel kiművelni a pi**ába!
Te meg osztod a nagyképű észt a másikban közben meg így termelsz?!
naneee...
nekünk soha sincs ilyen minőség közelsem. Leégne apa arcáról a bőr...
bár én elcsesztem,mert ablakosra vetettem...
mivel ezeknek erős sőt szinte gyökere sincs,nemhogy erős,így ha nemlesz végig legalább 10cm hótakaró egész télen felette, akkor ezeknek sikta. Meg lehet amúgyis ha minden kedvezne nekik.
Én szántanám, vagy tavasszal árpa zab miegymás bele tárcsa után. De ha lehet szántsd ki.
25176 hozzászólás
Válasz #108. hozzászólásra
Vetőgéppel még csak vagy 120hektárt húztam el. Szóval nemtudok még "tartóstesztet" írni. Összecsukhatós, szállítási szélessége annyi mint a nagytraktoré, a kicsi mellett pár centit kilóg, de sávban elfér az úton.
Eem olyan mint egy direktvetőgép, ez egy síma tárcsáscsoroszlyás vetőgép, pneumatikus, lövi a magot a talajba. Nem kicsi a nyomóerő a vetőtárcsánál, csak azokon melyeken egy rugó van. Mi dupla rúgóval kértük, és 5perc alatt tudok feszíteni ezeken még vagy 10 centit,,illetve van egy kézi orsós feszítőberendezés is. Énis azthittem először,hogy kevés lehet. Aztán méf fél feszítéssel sem vetettem, közel nem,mert 6-7centire rakta a magot. Egy tábla sikerűlt rögesre, szétszakadt a gyűrűshenger a tárcsa után való,így ki is száradt meg röges lett a talaj egy jó meleg szeles nap uztán. A lényeg,hogy ez a tábla vetése is ugyanolyan jó mint a többié. Annyi,hogy itt nem mentem 12-vel,csak 8-al,hogy ne tudja a néhol öklömnyi rög se dobálni olyanszinten a csoroszlyát. Egyébként ha ilyen rossz a föld,akkor a 20millás gép sem vetne úgy mint "hagymafődön..." és ez is úgy szétvűgta a rögeket,hogy a gépalja után gyönyörű talaj maradt. Majd fotózom ennek a vetését.
Én annak örűltem volna,ha van rajta tömörítőhenger sor hátul, így egymenetben ment volna a lezárás is. Mondjuk ez meg azért nem nagy baj,mert ott a Dalbo a telepen, kétnap után megy a henger egy napot, és az az 50-60hektár leis hengereződik. Más lenne a helyzet,ha 1000hektár-t kellen évente elvetni vele, ott megéri a sokmillával drágább tömörítősgép. De évi 250saját meg némi maszek munkára még ez is sokára térül meg.
Viszont gyönyörű a munkája, és biztos,hogy egy optimálisan földbe rakott mag fejlődése jobban megvan alapozva mint a csak úgy "elkaparté".
Inkább azzal kell majd variálni, hogy a repcét ne tegye túl mélyre, annak nem kedvez alapesetben a nagy vetésmélység.
Mondjuk ezmeg 2 henger közé megy, így valamit "sekélyít" alapból ez, de majd letekerem a csoroszlynyomást.
A pontossága az 100%-os, a beállított mennyiséget grammra úgy veti ahogyan akartam, és ha kell 0,5kg/ha arányban is tud vetni. Beállítása egyszerű, van vetésellenőrzője, tudja automatikusan a művelési nyomot húzni. Bár ezt megfelelő 18m-es vegyszerező híjján most kihagytam,majd jövőre ha úgy alakúl.
Válasz #124. hozzászólásra
Amúgy a múlt héten voltak már kisebb fagyok éjszakánként, le is vörösödtek a gabonák, de már szépen zöldellnek tovább. -15 fok csak nem lesz.
szerintetek sok jövöje van annak a buzának ami még most kezd sorolni ??? csak nehogy jöjjön egy fagy és akkor meg is tudna erősödni
Válasz #122. hozzászólásra
igy van ! mindenki másra esküszik a magáét dicséri!
jó is van az én sokszor ráhagyom nem eröltettem a dolgot
Válasz #120. hozzászólásra
Azért ezt én nem így hívnám, mert ugye igaz, ami igaz...
de mind 1 mindenki másképp látja a dolgokat...
Válasz #120. hozzászólásra
valahogy ugy
meg hát a fene se tudja mikor ki rág be valamire
Válasz #119. hozzászólásra
Tudom. Pedig Laci is elég nyugodt srácnak tűnt eddig. Csak most kibújt belőle a kisördög.
Válasz #118. hozzászólásra
nem ö kezdte hanem jólaci!!!
Az életképek-topicban azért volt agy kis adok-kapok.
Válasz #115. hozzászólásra
nekem is fekszik a stilusa !!
eddig
Válasz #115. hozzászólásra
Lehet!
Amúgy nem bántja senki.
Válasz #114. hozzászólásra
Nem azért, de az eddigi hozzászólásaiból amit olvastam nekem nem az jött le, hogy egy nagyképű alak lenne. Nem tudom miért bántjátok. De lehet, hogy pont azokat nem olvastam, amiket kellett volna.
Válasz #97. hozzászólásra
Mi bajod azzal?
Apád arca égne, mi? A traktort meg te vetted
Válasz #112. hozzászólásra
nem kel attól tartani,hogy az ilyen gépek túl mélyre teszik a magot,nincs nagy csoroszjanyomásuk.
Válasz #110. hozzászólásra
Nem akartam ennyire konkrét lenni, de...
Bár a lényeg, hogy jó melyen legyen a mag, az nem baj, ha alig találja meg az ember.
Válasz #50. hozzászólásra
A Horsch Pronto eddig tudta ezt. Jó a 8cm azért kicsit sok, de 6-nál feljebb egy mm-rel sem.
Válasz #109. hozzászólásra
úgy,mit a lajtánál sehogy!
Válasz #104. hozzászólásra
Én azt nem értem, hogy az ilyen fajta csoroszlyaelrendezésnél hogy van a mélységtartás megoldva?
Tapasztalat a vetőgéppel? Precíz, megbízható szerkentyű? Volt vele valami komolyabb gond? Összecsukható vagy fix?
Válasz #106. hozzászólásra
Én látam ojat ahol a kb térdig érö repce let randapal lenyomva kb május1-n és az érintetlen területet JD vel behuzták kukoricával!!Let is bene 80-85 mázsás kukorica..
Válasz #100. hozzászólásra
Mi a garancia,hogy a másik növény jobban sikerül?Semmi!Mi arra jöttünk rá,hogy nemszabad ilyen kiszántózsdit játszani.Kinek és minek termelni?Senkinek semmi nem kell.Én azért nemfogom kiszántani,hogy egy másik vetőmagforgalmazón segítsek.
faszának néz ki !!
hát akkor ki tetszik menni és kézzel ki tetszik potólni azokat a kis aranyos ablakokat!!!
Válasz #99. hozzászólásra
Függesztett Vogelnoot Masterdrill Df-Ha450.
Válasz #101. hozzászólásra
aha !!
Válasz #99. hozzászólásra
Függesztett vogel vagy accord,......asszem :-)
Válasz #94. hozzászólásra
abban biztos vagyok,hogy legoptimálisabb esetben sem lehet ezekből 100%-os termés,és ebből jön a dilemma,hogy pont annyit kell rászórni mindenből mint egy 100%-osra,de ha tavaszig várok utána már nem tudom megművelni vetés előtt rendesen=féltermés tavasziakból is.Legtutibb és egyben a legnagyobb pillanatnyi veszteséggel lehetne most ősszel kiművelni a pi**ába!
vetögép ?
Válasz #96. hozzászólásra
köszi !!
a csem kukiban is hasonló lehett mint a borsóban
csak oda én se jutottam el
Válasz #85. hozzászólásra
Te meg osztod a nagyképű észt a másikban közben meg így termelsz?!
naneee...
nekünk soha sincs ilyen minőség közelsem. Leégne apa arcáról a bőr...
bár én elcsesztem,mert ablakosra vetettem...
Válasz #73. hozzászólásra
ez igenszép!
A mienink is ilyesmi fejlettségen vannak, bár mindet még nemláttam vetés óta.
Válasz #93. hozzászólásra
Válasz #70. hozzászólásra
mivel ezeknek erős sőt szinte gyökere sincs,nemhogy erős,így ha nemlesz végig legalább 10cm hótakaró egész télen felette, akkor ezeknek sikta. Meg lehet amúgyis ha minden kedvezne nekik.
Én szántanám, vagy tavasszal árpa zab miegymás bele tárcsa után. De ha lehet szántsd ki.
Válasz #92. hozzászólásra
Látszik, hogy 6-os !
Válasz #90. hozzászólásra
maszek gépe amugy
Válasz #90. hozzászólásra
JA OKÉS!!
Válasz #87. hozzászólásra
Nyakam tettem volna, hogy vader vetette !!!!
Válasz #88. hozzászólásra
bocsánat ez napra
Válasz #85. hozzászólásra
a kuki mennyit adott ??
Válasz #86. hozzászólásra
irtam !! vader!!!!!
mi a gond ??
csak azt ne mond hogy nem vonalzos a a kurva sor !!
Válasz #84. hozzászólásra
Vetés mivel vóóóótttttttt ????????????????????
Válasz #56. hozzászólásra
Vetés okt.22.Egysor tárcsába.
Válasz #82. hozzászólásra
igen
Válasz #80. hozzászólásra
Vader
Válasz #78. hozzászólásra
Az a gruberezés miatt lehet a gyomkelési gond ???
Az idén minden alá szántottam, de nem láttam gondott az esők előttig.
Válasz #77. hozzászólásra
okt:12
200 Kg. ment ki
Válasz #75. hozzászólásra
csak mert az egyszikűírtást feltétlen meg kell csinálnom,de annyiból szinte fel is szánthatnám szinte???????
Válasz #73. hozzászólásra
mikor lett vetve, mekkora magmennyiséggel?
Szép!