Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD392 FtCHF432.9 FtGBP485.2 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Pedig a korai vetésből adódó őszi bokrosodás(feltéve ha kikel időben) tavasszal már nem igazán behozható. A törpevírus okozhat ugye meglepetést, de ezt a Cruiserrel ki lehet rekeszteni a táblából. Legalábbis tavaly sikerült, sok tapasztalatom még nincs vele. De a későbbi vetések meg sem közelítették ezek termésátlagát!!!!
Válasz #200. hozzászólásra
Én pont a tetvek miatt későn vetettem .Okt.24 és nov1. Az októberi szépen sorít, ma néztem, a novemberi ma nem néztem de pár napja még mutatóba se kelt. Itt a van rá a gyomirtó, roverölő de nem lehet rámenni a földekre, nagyon puhák. :s Érdemes összegyúrni?
Én az árpákat rovarölővel csáváztattam(Cruiser, Selest top), így reményeim szerint elkerülik a törpevírust. Így idén már szeptember 20-ától vetettem az árpát.
Legalábbis tavaly nem fertőződtek meg a korai vetések sem.
Igaz!De mindketö jol irtható tavaszal egy IH tárcsával! Ami a legbiztosabb! Van egy öreg haver nemgyözte bemüvelni a földjeit..és igy maradt neki egy árvakeléses területe mivel ijen az idö meghagyta!Kiváncsi leszek rá?! Azt mondja hogy még mindig jobb minthogyha most kezdené szorvavetésel..a buzavetést!!
Akkor az még lesz is neki tavaszig !!!
A terület igen mély,vízállásos terület, az idén meglazítózva nyakig, megszántva, most meg esett rá 116 mm, gyalog menetem rajta, hogy mi legyen vele, de szinte alattam is sülyedt a terület, így majd legközelebb tavasszal megnézem, hogy repcét aratok-e a területről vagy kukit !
A művelőnyomot nem csak a 18 m-es vegyszerezőhöz lehet beállítani, hanem szinte bármihez. Kb 50 féle beállítása létezik.
Tömörítőkereket tudsz rá tenni, a vogel prospektusba van róla kép is ( prosi itt). Bár szerintem tömörítésre egyáltalán nem való, csak mélységhatárolásra jó. Rögös talajba meg csak rossz, mert kitartja a csoroszlyát.
Itt a jd 740 után is gyűrűznek, pedig annak lényegesen komolyabb a tömörítője.
Ez kb olyan mintha lehibernálnám a mostani csajomat és 40 év múlva elővenném hogy amikor én öreg leszek ismét a fiatalt kapjam vissza???Tehát vegetál a növény a tél beálltával.aztán beindul ismét ha megjön a tavasz.Szóval arra nincs is esély hogy ha enyhe tél lesz növekedjen akár a hó alatt is a növény...
25258 hozzászólás
Válasz #207. hozzászólásra
Pedig a korai vetésből adódó őszi bokrosodás(feltéve ha kikel időben) tavasszal már nem igazán behozható. A törpevírus okozhat ugye meglepetést, de ezt a Cruiserrel ki lehet rekeszteni a táblából. Legalábbis tavaly sikerült, sok tapasztalatom még nincs vele. De a későbbi vetések meg sem közelítették ezek termésátlagát!!!!
Én pont a tetvek miatt későn vetettem .Okt.24 és nov1. Az októberi szépen sorít, ma néztem, a novemberi ma nem néztem de pár napja még mutatóba se kelt. Itt a van rá a gyomirtó, roverölő de nem lehet rámenni a földekre, nagyon puhák. :s Érdemes összegyúrni?
Válasz #205. hozzászólásra
Gyere el,ez az ottalvós buli mindig jó szokott lenni!
Készülünk rá,tavaly Dávodon bowlingos,magyarnótázásos berugással végződő tivornyát éltünk át!
Válasz #204. hozzászólásra
Gondolkodom......főleg a család miatt !........
Ott kéne aludni, mert szerintem innák egy keveset.....
Válasz #202. hozzászólásra
zia Szabi!
Jösz a Syngentás rendezvényre ,Tengelicre?
Válasz #201. hozzászólásra
Nagyon remélem, mert 1,2 milla/300q vetőmag az ára a csomagnak.
Válasz #201. hozzászólásra
Öregapám kertjéban van még egy két ződség kint, nyakig vannak tetvekkel !!!!
Jól tetted,komolyabb fagyok elmaradása miatt és a jó idő hatására még élnek a tetvek! És szivogatnak is,ez a beruházás megtérűl,az biztos!
Válasz #196. hozzászólásra
Én az árpákat rovarölővel csáváztattam(Cruiser, Selest top), így reményeim szerint elkerülik a törpevírust. Így idén már szeptember 20-ától vetettem az árpát.
Legalábbis tavaly nem fertőződtek meg a korai vetések sem.
Válasz #194. hozzászólásra
A képen látható buza,az durum? A hosszú levél miatt gondolom ,hogy az!
Olyan lagy, hogy ra sem lehetne menni geppel
Nem.
Válasz #195. hozzászólásra
Üdv!
rovarölőzted? Ha igen mikor mivel?
Oktober 12-en vetett osziarpa.
na én is készithetnék már egy friss képet azota kétszer ekkora
Válasz #175. hozzászólásra
most nézem !
gyönyörü a buzád szabi
Október 19.vetés
Válasz #190. hozzászólásra
akkor olyan mint a mienk:)
okt. 12
Válasz #189. hozzászólásra
Okt.10-15 körül.
Válasz #188. hozzászólásra
okt . elsö hetében vethetted ugy látom
Válasz #187. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #186. hozzászólásra
na ez szép +!!!!!!!
Válasz #184. hozzászólásra
Igaz!De mindketö jol irtható tavaszal egy IH tárcsával! Ami a legbiztosabb! Van egy öreg haver nemgyözte bemüvelni a földjeit..és igy maradt neki egy árvakeléses területe mivel ijen az idö meghagyta!Kiváncsi leszek rá?! Azt mondja hogy még mindig jobb minthogyha most kezdené szorvavetésel..a buzavetést!!
Válasz #182. hozzászólásra
szerencsére mindkettőből könnyen írtható a másik
Hali
Hát nem irigyellek benneteket ilyen apro repcét talán szeptemberben láttam.
Válasz #181. hozzászólásra
Felénk még van egy másik dilema is..Mégpedig az hogy árva kelésü buza vagy ritka kelésü repce.. vagy egy harmadik növény..
Válasz #179. hozzászólásra
Akkor az még lesz is neki tavaszig !!!
A terület igen mély,vízállásos terület, az idén meglazítózva nyakig, megszántva, most meg esett rá 116 mm, gyalog menetem rajta, hogy mi legyen vele, de szinte alattam is sülyedt a terület, így majd legközelebb tavasszal megnézem, hogy repcét aratok-e a területről vagy kukit !
Válasz #175. hozzászólásra
Húúú Ha mi már itt tartanánk!!
Válasz #178. hozzászólásra
Akkor azért,vegyszer hiánya van.
Válasz #177. hozzászólásra
Az érdekes lenne, mert ez eddig bio !!!!
Válasz #176. hozzászólásra
Vegyszertől.
Ennek mi baja lehet, hogy az alsó levelek sárgák???
Egy kis durum........
Na a legxarabbak nekem:
Válasz #133. hozzászólásra
Ha gondolod elmesélem egyszer......
Válasz #126. hozzászólásra
A művelőnyomot nem csak a 18 m-es vegyszerezőhöz lehet beállítani, hanem szinte bármihez. Kb 50 féle beállítása létezik.
Tömörítőkereket tudsz rá tenni, a vogel prospektusba van róla kép is ( prosi itt). Bár szerintem tömörítésre egyáltalán nem való, csak mélységhatárolásra jó. Rögös talajba meg csak rossz, mert kitartja a csoroszlyát.
Itt a jd 740 után is gyűrűznek, pedig annak lényegesen komolyabb a tömörítője.
Válasz #170. hozzászólásra
Csírára nem tudom, de 220kg körül...ez magtári vegyes fajta. A 2200Ft-os őszi árpának nem kell fémzárolt anyag.
Ehune még egy pikcsör.
Válasz #169. hozzászólásra
Mekkora magmennyiséggel lett vetve?
Válasz #168. hozzászólásra
Bárcsak az enyém lenni ilyen! Mikori vetésű? Ilyenkor még szokták bogarazni az árpát vagy már csak tavaszra?
Ma megnéztem az őszi árpát. Kicsit ramaty, de majd kivakarodik ez is a búzával együtt...
Válasz #165. hozzászólásra
A feldarabolásra nem is gondoltam.......................
Válasz #164. hozzászólásra
Igen csak 65kiló...Miért Te honnan tudod hogy énmennyi vagyok???
Válasz #163. hozzászólásra
egészben,vagy feldarabolva?
Válasz #163. hozzászólásra
akkor Te elmondhatod hogy hozzádillő csajod van legalábbis súlyban
Válasz #162. hozzászólásra
Be is raktam volna már a hűtőládába ha beleférne....
Válasz #160. hozzászólásra
a csajod se fog megöregedni ha lefagyasztod
Válasz #159. hozzászólásra
Hát tavaly szabi nagyon sok elment itt a gazdáknak...Legjobb lenne takarni valamivel...
Válasz #158. hozzászólásra
Ez kb olyan mintha lehibernálnám a mostani csajomat és 40 év múlva elővenném hogy amikor én öreg leszek ismét a fiatalt kapjam vissza???Tehát vegetál a növény a tél beálltával.aztán beindul ismét ha megjön a tavasz.Szóval arra nincs is esély hogy ha enyhe tél lesz növekedjen akár a hó alatt is a növény...
Válasz #157. hozzászólásra
mifelénk nem új senki semmit a gyökérzöldsér-re,mégse fagy ki.