Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz horvath.agro #22540. hozzászólásáraTudod homokon idén 6mm több részletben egy hónap orkánnal hogy csinálsz 50q búzát? Nálunk 4-5 q péti kell a 40-45q búzához ha nem tudod elhinni hogy máshol más is lehet akkor legalább ne akard a tutit megmondani.
Válasz sixx #22560. hozzászólásáraŐsszel nem lett hengerezve és elég rögös volt bokrositás is lett volna a cél de előbb nem mertük a hidegek miatt aztán abból így kicsusztunk
Válasz jamo #22561. hozzászólásáraigen tudom, nem te vagy az első aki sokkal jobban gazdálkodik nálam és aki azt állítja hogy éhenhalnék ott.... bla bla bla....
Válasz horvath.agro #22535. hozzászólásáraHát koma azért ráküldenélek itt a 12ak ás sóderos- kavicsra. És mutasd meg mit tudsz. Nemhogy profit nem lenne de a bérleti díjat se tudnád kinyögni valószínűleg... volt már errefelé hasonlóan nagyképű próbálkozó 3év alatt eltűnt a sülyesztőben.
Válasz farkasbal0331 #22558. hozzászólásáraMondjuk ennek már tök felesleges. Ablakon kidobott pénz, ha a bokrosítás a cél…mert azt 1-3 leves állapotban kell és érdemes csinálni.
Válasz #bandi #22546. hozzászólásáraNekem is több pénzem meg időm lenne ha kiadnám ami van, és elmennék dolgozni valami laza helyre, 5-600 euróért havonta. De ez van ha szereti az ember amit csinál.
Válasz trikolor5 #22551. hozzászólására90ben kezdtuk a 0rol a gazdalkodast, en 2013ban vettem at, volt egy jo alapom, azota fejlesztettem par dolgot. a teruletunk itt nagyon kicsinek szamit, de nem panaszkodok.
es a hazamat en vettem magamnak
Válasz horvath.agro #22519. hozzászólásáraHú mi nagyon másik bolygón élünk.
Te tuti beleszülettél egy nagy gazdaságba ahol már minden megvolt és kb minden ment magától, lehet még saját házat se kellett venned.
De ez csak tipp a sok hozzászólásod alapján, ha tévedtem elnézést.
Válasz #bandi #22546. hozzászólásáraA föld bérlet áráról vitázni olyan mintha azt kérdezné valaki: Mennyiért lehet autót bérelni egy napra. Valaki azt mondja 4000 forint. A másik meg azt hogy 50.000 ezer forint. És megy a vita. Mind a kettő igazat mond csak aki 4000 ezret mond az egy sima személyautóról beszél. Egy lepukkant Suzuki Swiftről ami már nem kell senkinek. Aki meg 50.000 mond az egy húsztonnás teher autóra gondolt ami egy óra alatt vissza hozza a napi bérleti költséget.
Remélem így már legalább Ti nem beszéltek el egymás mellett. Azért ez egy szakmai fórum.
Nincs két egyforma föld, ezt itt mindenkinek tudnia kell.
Milyen földről beszélünk?
Mert van ami olyan dombos ,hogy a traktor felborul rajta, meg olyan kemény hogy az eke fej bele szakad és 5 kilométeres körzetben nemhogy patak vagy folyó de még egy kút sincsen.
Vagy olyan föld is van hogy szép sima sehol egy domb de még villanyoszlopokat se kell kerülgetni a föld közepén, aztán a föld végén meg mondjuk ott van egy folyó vagy egy csatorna amiből bármikor lehet öntözni. Aztán meg még az öntöző berendezés kint is maradhat egész évbe mert senki nem nyúl hozzá. Az előző dombos hegyes terület meg mondjuk olyan helyen van ahol még a traktort is ellopják ha a traktoros kiszáll hu-gyozni.
Na akkor mindenki ugyan annyit adna a két területért?
Óriási különbség van már akkor ha egy terület öntözhető. Aszájos évszakban ott akár tízszeres is lehet a haszon (pl krumplin) Ott a bérleti díj is lehet tízszeres. Így lehet van ahol a 20.000 is sok egy hektárra bérletre mert oda adják ingyen is csak valaki művelje, de van ahol meg a 200.000-et is kitermeli. Szóval nem kéne a Suzukit egy 20 tonnás 4 tengelyes Mercedes Actros-al össze hasonlítani. Erről így nincs értelme beszélni
Válasz horvath.agro #22540. hozzászólásáraAz idén a 20 mili 6 részletben nem jött össze. Azt tudode 1997 és 2004 között milyen termés volt? Mennyi esővel? Ugye nem tudod. Meg van a 8 is. ha az idén nagyobb aszályod lesz mint amire emlékszel dobd ide a profitod összegét.! Minden gazda panaszkodik? Nana. A felvásárlási ár az jo most mit mondanak meg azt is jo tudni,hogy mennyit aratsz! Te legalább tudod már most!!
Válasz mtz1221 #22543. hozzászólásáraoda, meg a termés felét is, valamint ünnepekre ajándékokat, hetente vasárnap meghívni ebédre és állni évi 1 külföldi nyaralását is...
Válasz horvath.agro #22541. hozzászólásáraAkkor mi sokaljátok a 200000 ezret ??? Oda kellene a gazdának adni még rá a támogatást is, és utána megmutatni. Engem is akkor kellett volna agyonütni, mikor nősülés után itt maradtam.
de a tavalyi évnél aszályosabb az idei se lesz és abba se haltunk bele, a felvásárlási ár pedig a duplája, én még egyeltalán nem aggódok. pedig 34mm esőm volt nekem is eddig idén, ebből 26 januárban...
én tudom hogy nekünk gazdáknak soha semmi se jó, meg hogy mindig sírunk és minuszból elünk évek óta, de biztos vagyok benne hogy a ranger azèrt sokaknál ott van azok közül akik állandóan elégedetlenek.
és azt nem tudom hogy jön ide az mtz, de biztos a 8 általános iskolád miatt...
üdv.
Válasz .Richard. #22536. hozzászólásáraha Putyin átlépi a határt, márpedig állítólag esély van rá, az a hír, hogy csak MTZ-vel lehet kimenni a szántókra, aki nyugatival megy, azt szankcionálják, már megy is a Kinzsal hiperszonikus rakéta
Válasz horvath.agro #22527. hozzászólásáraTe nagy mágus vagy. Nem ok nélkül rühelled az Mtzt. Azzal termelni. Fúúú. A mostani árakkal mered számolni a profitot mikor azt sem tudni mikor lesz eső, milyen árak egyáltalán veszneke gabonát. Kivinni nem. ide nem. Nincs stbb..... Na. Profi vagy.
Válasz horvath.agro #22530. hozzászólásáraLesz ott olyan lehet, hogy azt a 200+ bérleti díjat vagy a bérlő vagy a bérbeadó fogja bánni!
(Környékén volt ilyen ügyeskedő próbálkozás, már az irreálisan magas díjra gondolok helyi viszonyokhoz mérten, de az a szabályok kijátszása miatt volt, meg olyan aki 20-30ezerrel többet ígért, mert bealdozta a fiatal termelőnek járó plusszot, annak sem sok értelme, legalább is szerintem)
Válasz horvath.agro #22527. hozzászólásáraA 300 az pontosan 700 ezerrel kevesebb, mint amit írtál, az pedig sok(K)!
Nem mondom, hogy nincsenek szerencsés évjáratok, mikor nem basz be a gebasz, de itt most jönni kell az esőnek, mert ha nem, akkor nem lesz 8 tonna, de ahogy írták, meg fele sem!
A bérlet díjról annyit, hogy adod a 200at holnap viheted, én meg megyek a gépparkkal bérmunkázni(akár neked is a tőlem bérelten), így dupla lesz a kasza és töredéke a kockázat!
Sziasztok, egy kis segítség kellene. Ezzel a gyommal repcében jelen állapotában kell valamit kezdeni? Fújjam vagy majd a repce elnyomja? köszi a segítséget
Válasz A.I. #22525. hozzászólásárajó akkor legyen 50q a búza, azzal is lehet kaszálni, meg a 70q kukoricával.
ennél kevesebb nem teremhet már sehol, tényleg, mert akkor ott nincs értelme termelni ezeket, és így is marad rajta 300 és 550e forint/ha.
25265 hozzászólás
Válasz horvath.agro #22540. hozzászólásáraTudod homokon idén 6mm több részletben egy hónap orkánnal hogy csinálsz 50q búzát? Nálunk 4-5 q péti kell a 40-45q búzához ha nem tudod elhinni hogy máshol más is lehet akkor legalább ne akard a tutit megmondani.
Válasz horvath.agro #22527. hozzászólásáraKi fogod húzni itt a gyufát ezzel a hozzáállással és modorral.
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
.
Szerintem csapkodd oda a murvához a popódat meg vonszold is rajta meg kicsit hogy 120 ezres bérleti díjjal olyan földeken gazdálkodhatsz amilyeneken.
Kezded kinyitni azt a bizonyos bicskát,de nem megyek bele, nem akarok offolni.
De mielőtt ilyeneket leírsz jól gondold végig mégegyszer és olvasd át még vagy kétszer
Válasz sixx #22560. hozzászólásáraŐsszel nem lett hengerezve és elég rögös volt bokrositás is lett volna a cél de előbb nem mertük a hidegek miatt aztán abból így kicsusztunk
Válasz jamo #22561. hozzászólásáraigen tudom, nem te vagy az első aki sokkal jobban gazdálkodik nálam és aki azt állítja hogy éhenhalnék ott.... bla bla bla....
Válasz horvath.agro #22535. hozzászólásáraHát koma azért ráküldenélek itt a 12ak ás sóderos- kavicsra. És mutasd meg mit tudsz. Nemhogy profit nem lenne de a bérleti díjat se tudnád kinyögni valószínűleg... volt már errefelé hasonlóan nagyképű próbálkozó 3év alatt eltűnt a sülyesztőben.
Válasz farkasbal0331 #22558. hozzászólásáraMondjuk ennek már tök felesleges. Ablakon kidobott pénz, ha a bokrosítás a cél…mert azt 1-3 leves állapotban kell és érdemes csinálni.
Válasz Zsolesz83 #22555. hozzászólásáraCsak a két művelet különböző, minden másból ugyanazt kapta?
Nálunk ilyenek jelenleg most hengerezem!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20220323172415_img_20220323_172002.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20220323172439_img_20220323_171950.jpg)
Válasz #bandi #22546. hozzászólásáraNekem is több pénzem meg időm lenne ha kiadnám ami van, és elmennék dolgozni valami laza helyre, 5-600 euróért havonta. De ez van ha szereti az ember amit csinál.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Zsolesz83 #22555. hozzászólásáraErrefelé is mintha a hengerezett rosszabul nézne ki mint az amit nem húztak.
Gyomfésűs kép bitang.
Hengerezett búza föld :
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20220323104151_img_20220323_103845.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20220323104249_img_20220322_161845.jpg)
Gyomfésűzött búza föld :
Válasz trikolor5 #22551. hozzászólására90ben kezdtuk a 0rol a gazdalkodast, en 2013ban vettem at, volt egy jo alapom, azota fejlesztettem par dolgot. a teruletunk itt nagyon kicsinek szamit, de nem panaszkodok.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
es a hazamat en vettem magamnak
Válasz Háromágú villa #22552. hozzászólásáraNem tudom kinek lehetne azt eladni errefele.
Régi nagy igazság: termelni mindenki tud, értékesítés a tudomány.
Válasz trikolor5 #22551. hozzászólásáraFénymagnak utánanéztél?
Válasz horvath.agro #22519. hozzászólásáraHú mi nagyon másik bolygón élünk.
Te tuti beleszülettél egy nagy gazdaságba ahol már minden megvolt és kb minden ment magától, lehet még saját házat se kellett venned.
De ez csak tipp a sok hozzászólásod alapján, ha tévedtem elnézést.
Válasz horvath.agro #22547. hozzászólásáraDecemberben 15körül azért esett 25. Egy nap alatt. Na szoval azért van viz.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
csak az idei év nem onnan megy.
Válasz Jarolin #22532. hozzászólásáraJól látom," megindult a közepe" a repcédnek, milyen fajta?
Válasz #bandi #22546. hozzászólásáraA föld bérlet áráról vitázni olyan mintha azt kérdezné valaki: Mennyiért lehet autót bérelni egy napra. Valaki azt mondja 4000 forint. A másik meg azt hogy 50.000 ezer forint. És megy a vita. Mind a kettő igazat mond csak aki 4000 ezret mond az egy sima személyautóról beszél. Egy lepukkant Suzuki Swiftről ami már nem kell senkinek. Aki meg 50.000 mond az egy húsztonnás teher autóra gondolt ami egy óra alatt vissza hozza a napi bérleti költséget.
Remélem így már legalább Ti nem beszéltek el egymás mellett. Azért ez egy szakmai fórum.
Nincs két egyforma föld, ezt itt mindenkinek tudnia kell.
Milyen földről beszélünk?
Mert van ami olyan dombos ,hogy a traktor felborul rajta, meg olyan kemény hogy az eke fej bele szakad és 5 kilométeres körzetben nemhogy patak vagy folyó de még egy kút sincsen.
Vagy olyan föld is van hogy szép sima sehol egy domb de még villanyoszlopokat se kell kerülgetni a föld közepén, aztán a föld végén meg mondjuk ott van egy folyó vagy egy csatorna amiből bármikor lehet öntözni. Aztán meg még az öntöző berendezés kint is maradhat egész évbe mert senki nem nyúl hozzá. Az előző dombos hegyes terület meg mondjuk olyan helyen van ahol még a traktort is ellopják ha a traktoros kiszáll hu-gyozni.
Na akkor mindenki ugyan annyit adna a két területért?
Óriási különbség van már akkor ha egy terület öntözhető. Aszájos évszakban ott akár tízszeres is lehet a haszon (pl krumplin) Ott a bérleti díj is lehet tízszeres. Így lehet van ahol a 20.000 is sok egy hektárra bérletre mert oda adják ingyen is csak valaki művelje, de van ahol meg a 200.000-et is kitermeli. Szóval nem kéne a Suzukit egy 20 tonnás 4 tengelyes Mercedes Actros-al össze hasonlítani. Erről így nincs értelme beszélni
Válasz .Richard. #22545. hozzászólásáraszinte gondoltam hogy kevesebb esett mint nálunk, de már megszoktam ha mondok valamit akkor arra rá kell kontrázni![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz mtz1221 #22543. hozzászólásáraHát ha adnád a 200-at, lehet csak kijárnék főzni a föld végére, és nézném ahogy dolgozol![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz horvath.agro #22540. hozzászólásáraAz idén a 20 mili 6 részletben nem jött össze. Azt tudode 1997 és 2004 között milyen termés volt? Mennyi esővel? Ugye nem tudod. Meg van a 8 is.
ha az idén nagyobb aszályod lesz mint amire emlékszel dobd ide a profitod összegét.! Minden gazda panaszkodik? Nana. A felvásárlási ár az jo most mit mondanak meg azt is jo tudni,hogy mennyit aratsz! Te legalább tudod már most!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz mtz1221 #22543. hozzászólásáraoda, meg a termés felét is, valamint ünnepekre ajándékokat, hetente vasárnap meghívni ebédre és állni évi 1 külföldi nyaralását is...
így lenne igazságos.
Válasz horvath.agro #22541. hozzászólásáraAkkor mi sokaljátok a 200000 ezret ??? Oda kellene a gazdának adni még rá a támogatást is, és utána megmutatni. Engem is akkor kellett volna agyonütni, mikor nősülés után itt maradtam.![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz horvath.agro #22540. hozzászólásáraazért az sem kispályás, aki 8 általános iskolába járt![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz mtz1221 #22538. hozzászólásáraminden támogatást a bérlő kap, mert ő műveli.
Válasz .Richard. #22536. hozzászólásáraén kiszámoltam hogy mostani árral mennyi lenne egy átlagos év, ilyen egyszerű. a változókat nem vettem figyelembe.
de a tavalyi évnél aszályosabb az idei se lesz és abba se haltunk bele, a felvásárlási ár pedig a duplája, én még egyeltalán nem aggódok. pedig 34mm esőm volt nekem is eddig idén, ebből 26 januárban...
én tudom hogy nekünk gazdáknak soha semmi se jó, meg hogy mindig sírunk és minuszból elünk évek óta, de biztos vagyok benne hogy a ranger azèrt sokaknál ott van azok közül akik állandóan elégedetlenek.
és azt nem tudom hogy jön ide az mtz, de biztos a 8 általános iskolád miatt...
üdv.
Válasz Gandhy #22537. hozzászólására![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz horvath.agro #22535. hozzászólásáraTámogatást ki kapja ??? Itt olyan nincs, ami kevés van azt is gazda kapja, és 500 eurón alul nem lehet földet találni.
Válasz .Richard. #22536. hozzászólásáraha Putyin átlépi a határt, márpedig állítólag esély van rá, az a hír, hogy csak MTZ-vel lehet kimenni a szántókra, aki nyugatival megy, azt szankcionálják, már megy is a Kinzsal hiperszonikus rakéta![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz horvath.agro #22527. hozzászólásáraTe nagy mágus vagy. Nem ok nélkül rühelled az Mtzt. Azzal termelni. Fúúú.
A mostani árakkal mered számolni a profitot mikor azt sem tudni mikor lesz eső, milyen árak egyáltalán veszneke gabonát. Kivinni nem. ide nem. Nincs stbb.....
Na. Profi vagy.
Válasz A.I. #22534. hozzászólásáraitt a 200 mindennapos, meg se lep senkit.
de ezért 35-45 ak földet adnak.
és én írtam hogy max 120at adok bérleti díjra, ennél egy forinttal se többet.
Válasz horvath.agro #22530. hozzászólásáraLesz ott olyan lehet, hogy azt a 200+ bérleti díjat vagy a bérlő vagy a bérbeadó fogja bánni!
(Környékén volt ilyen ügyeskedő próbálkozás, már az irreálisan magas díjra gondolok helyi viszonyokhoz mérten, de az a szabályok kijátszása miatt volt, meg olyan aki 20-30ezerrel többet ígért, mert bealdozta a fiatal termelőnek járó plusszot, annak sem sok értelme, legalább is szerintem)
Válasz horvath.agro #22527. hozzászólásáraA 300 az pontosan 700 ezerrel kevesebb, mint amit írtál, az pedig sok(K)!
), így dupla lesz a kasza és töredéke a kockázat
!
Nem mondom, hogy nincsenek szerencsés évjáratok, mikor nem basz be a gebasz, de itt most jönni kell az esőnek, mert ha nem, akkor nem lesz 8 tonna, de ahogy írták, meg fele sem!
A bérlet díjról annyit, hogy adod a 200at holnap viheted, én meg megyek a gépparkkal bérmunkázni(akár neked is a tőlem bérelten
Sziasztok, egy kis segítség kellene. Ezzel a gyommal repcében jelen állapotában kell valamit kezdeni? Fújjam vagy majd a repce elnyomja? köszi a segítséget
Válasz VMisi #22529. hozzászólásáraitt meg úgy felbszták az árát hogy 200nál kezdődik és megy szépen felfele a csillagos égig.
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
120 amit én max kiadok, ezért labdába se rugok
Válasz horvath.agro #22519. hozzászólásáraHát 200-ért próbáld meg itt kiadni a földet. Parlagon maradna.
Válasz Matyi50 #22526. hozzászólásáratudom hogy 30e
búzának a műtrágya 150e idén.
ősszel 2q tavasszal 2x1,5q
a maradèk 150e-be pedig minden belefér bőséggel, de legyen 200e.
idén ha lesz egy kis eső még valamikor jó év lesz.
Válasz A.I. #22525. hozzászólásárajó akkor legyen 50q a búza, azzal is lehet kaszálni, meg a 70q kukoricával.
ennél kevesebb nem teremhet már sehol, tényleg, mert akkor ott nincs értelme termelni ezeket, és így is marad rajta 300 és 550e forint/ha.
Válasz horvath.agro #22524. hozzászólásáraEmber neked tényleg vagy csak szellentésed van az egészről,vagy csak teszteled a népet itt.
"Gyenge 80mázsa"?? Miről beszélsz?
Ekkora aszályban ha 4tonna lesz,sokan összetehetik a kezüket azok ,akik 8at szoktak termelni!
300e max? Mivan??? 30ezer a műtrágya mai ára!
Válasz horvath.agro #22524. hozzászólásáraLegyen szerencséd (és igazad), csak nem mindenki lakik abban a "szar" Viharsarokban, azt azért ne feledd!
Válasz szanberg #22523. hozzászólásáramiért? 300e profittal számoltam és 180-200e bérleti díjjal.
12-13e forint a búza. ha csak egy gyenge 80q terem akkor is 1 millio bevétel amiből 300e max a költség....
még nagyon alá is számoltam.
Válasz horvath.agro #22519. hozzászólásáraSzerintem ezt nagyon elszámolod,mint a kolléga a vizet hektárjára...
Válasz horvath.agro #22519. hozzászólásáraHát nemtom, cseppet sokallom.
Válasz horvath.agro #22519. hozzászólásáraValahol biztos,nálam mondjuk pont nem....ahhoz normális talajok kellenének,nem vadkáros,heterogén szar
Válasz horvath.agro #22519. hozzászólására![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Gepi #22518. hozzászólására40 hektárról évi 12-14 millió profitot le lehet venni, ha csak bérbe adja az is 7-8 millió...
ennyiből ha valaki nem tud megélni....
Válasz horvath.agro #22514. hozzászólásáraNem mindenhol terem jól a kukorica.
Válasz horvath.agro #22516. hozzászólásáraElnézést egy 0-val benéztem a dolgot.
Tárgytalan történet.
Válasz Nagy Péter 40 #22515. hozzászólására1 kocsi/ha az 1,2mm eső, az még a műtrágyának is kevés, és ha többet akar kilocsolni, hiába a 16 méter taposni fog jócskán.