Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Büresz #22424. hozzászólásáraÉn nemet mondtam. Nehéz okosnak lenni és jól dönteni! Hétfőtől Szerdáig 12 ment fel a búza és árpa. Akkor még a háborúra nem is reagáltak. Itt indokként a híres Ukrán gabona tartalékokat mondták amikről kiderült állítólag hogy nem is léteznek!
Sziasztok.Lehet hogy nem ide tartozik de a kerdesem az lenne hogy hasznalt valaki N lock nitrogen stabilizatort buzaban vagy repceben es milyen eredmenyel?
Válasz ZZ #22396. hozzászólásáraFebruár eleje van, mit szeretnél ilyenkor, hogy teljes zöld pompába meseszerű képet mutasson ha most kezelnéd??? 1 komolyabb tél után még így sem nézne ki, és ezt a kérdést valamikor márc. végén tennéd fel...
Válasz .Richard. #22389. hozzászólásáraVagy nem volt aki levágja vagy a tulajdonos elhunyt. Errefele is volt pár éve áprilisban levágatlan napraforgó tábla, és nem azért mert trehány lett volna a gazda, hanem mert sajnos időközben elhunyt és a hozzátartozók közül sem volt senki aki foglalkozott volna vele.
Válasz Nyomasek Bobo #22386. hozzászólásáraNem volt kombájn?
Idén mifelénk ismerős kép. Kertekben, szőllők helyein ott maradtak a gabonák. Nagy parcellák befejezése után összepakoltak a szolgáltatók, és elmentek.
Válasz envagyok2 #22384. hozzászólásáraBeszéltem a BASF képviselőkkel, 0,5-0,6 L/ha adagot ajánlanak. Mondom a 8-9 leveleset ez nem állítja meg, ő szerintük meg igen.
Mostan tényleg nem tudom mi az igaz,, amit mondanak, vagy ami a flakonra van írva.
Csütörtökön akarom fújni, addig alszok rá egyet-kettőt. De alighanem 0,7 L/ha fog menni.
Válasz Sk Laci #22383. hozzászólásárahát ha a többség 2-4 leveles, vagy éppen szikleveles, akkro én nem bántanám. mert ha azokat most lefújod, akkor a tábla többségén termést minimum lefelezed.
inkább várj, és ha ezek is elérnek a (4-)6 levélig, és akkor fújd le max dózissal. nem a megindulától kell tartani, nem hiszem, hogy decemberig kitartóan +20 fok lesz, hanem épp a hidegtől, hogy gyengén megy a télbe, ami most kel, pláne ha még meg is kalapálod. azért ost már rövidek a nappalok, olyan nagy csodára nem kell számítani akkro se, ha még egy hétig +14 fok van délután, éjszaka már most is hidegek vannak. október vége van, ha most egy hónappal korábban vagyunk, akkor azért nagyobb lenne a gond ebből a szempontból.
a kérdés az, hogylesz-e alkalmas időjárás fújmi monfdjuk 2 hét múlva?
Érdemes ilyenkor még repcét regulátorozni ?
Amik kikeltek foltokban már 8-9 levelesek, de a tábla töbsége 2-4 leveles állapotban van. De akad csíraleveles is.
Megint mondja a felmelegedést, és ha az esők bejönnének tartok, hogy nagyon beindulna.
Caryxal fújnám 0,9 L/ha adagban. /Karamba turbo név alatt van forgalmazva a Caryx Magyarországon, ha nem tévedek/.
25231 hozzászólás
Válasz Bobo77 #22428. hozzászólásáraNem egyszerű az biztos.
Válasz endypapa_20120 #22429. hozzászólásáraVetéskor nem kapott semmi tápanyagot?
Válasz Bobo77 #22427. hozzászólásáraNapra után egy tárcsa, vetés. Most kapott 2q 27-est.
Válasz Büresz #22424. hozzászólásáraÉn nemet mondtam. Nehéz okosnak lenni és jól dönteni! Hétfőtől Szerdáig 12 ment fel a búza és árpa. Akkor még a háborúra nem is reagáltak. Itt indokként a híres Ukrán gabona tartalékokat mondták amikről kiderült állítólag hogy nem is léteznek!
Válasz endypapa_20120 #22426. hozzászólására Mintill?
02.24.
Válasz Büresz #22424. hozzászólásáraA piacok gyorsan reagálnak a helyzetre, a kereskedők viszont lassan, ha vételárról van szó...
Válasz Bobo77 #22423. hozzászólásáraNem szabad?
Válasz Büresz #22422. hozzászólására0000
Válasz Bobo77 #22420. hozzászólásáraKötöttél? Mennyit?
Válasz Bobo77 #22420. hozzászólására
Tegnap előkötés:
Repce 255
Búza 100
Árpa 90
Válasz Büresz #22418. hozzászólásáraMa 270 et is hallottam.
Válasz sirhanzoltan #22416. hozzászólására250. Zala
02.13.
Repce kötésre milyen árakat hallani?
Válasz RARGAkèny #22413. hozzászólásáraOktóber eleje de ebből alig van aztán az okt végit nem is merem betenni… Miért ez a név? ( privibe )
Válasz III.Gyula #22412. hozzászólásáraA tavaly előtti fényképalbumból! ????
Válasz Bobo77 #22411. hozzászólásáraNovemberi vetés????
Biztos volt rá sok eső...
Válasz Bobo77 #22411. hozzászólására
Fasza,honnan loptad a képet?
búza most…
02.21.
Sziasztok.Lehet hogy nem ide tartozik de a kerdesem az lenne hogy hasznalt valaki N lock nitrogen stabilizatort buzaban vagy repceben es milyen eredmenyel?
Válasz Bárány #22407. hozzászólásáraNem,szerencsére!
Válasz III.Gyula #22406. hozzászólásáraNem kezdett még sárgulni?
Holnap ha nem esik végzünk!
Válasz TYLLA #22403. hozzászólására
Repcére első fejtrágyának mennyi Ensint szórnátok?
02.07.
Válasz ZZ #22396. hozzászólásáraSzerintem relatív foszforhiány. Hideg a föld, ilyenkor nem tudja fölvenni a foszfort.
Válasz ZZ #22396. hozzászólásáraEső és a tavasz kell neki
nálunk is hasonló ha helyzet. Kell a csapadék.
Válasz ZZ #22396. hozzászólásáraFebruár eleje van, mit szeretnél ilyenkor, hogy teljes zöld pompába meseszerű képet mutasson ha most kezelnéd??? 1 komolyabb tél után még így sem nézne ki, és ezt a kérdést valamikor márc. végén tennéd fel...
Válasz ZZ #22396. hozzászólásáraMint mindenhol ennek is víz kellene. Sok sok víz.
A vizet semmi se tudja pótolni, semmilyen csodaszer vagy mágia.
Válasz ZZ #22396. hozzászólásáraFelénk szinte kivétel nélkül ilyen.
Falado..
Ezen karbamid feloldva, illetve valami pk+ mikroelem lombtrágya segítene?
N fejtrágyat még nem kapott, mivel nincs kilátásba értékelhető mennyiségű csapadék kilátásba helyezve....
286 szárnyal a repce?idei állomány kicsit vegyes de majd tavaszal fel turbózóm 300nál kiszállok.
https://agrokep.vg.hu/gazdalkodas/novenytermesztes/a-repce-helyett-a-kalaszosokra-szavaztak-a-gazdalkodok-21370/
Nyomhatják le az árakat .
Válasz Bárány #22392. hozzászólásáraHull az elsárgult levél….
Háromhetes...
Válasz .Richard. #22389. hozzászólásáraVagy nem volt aki levágja vagy a tulajdonos elhunyt. Errefele is volt pár éve áprilisban levágatlan napraforgó tábla, és nem azért mert trehány lett volna a gazda, hanem mert sajnos időközben elhunyt és a hozzátartozók közül sem volt senki aki foglalkozott volna vele.
Válasz Nyomasek Bobo #22386. hozzászólásáraTárcsát neki aztán a vetés meg van oldva egy menetben.
Válasz Nyomasek Bobo #22386. hozzászólásáraVan megye ahol kabátgombcseréből élnek? Nem kell a pénz!?
Válasz Sk Laci #22387. hozzászólásáraNem tudom. Mellette van nagyobb parcella. Még hántatlan tarló...
Válasz Nyomasek Bobo #22386. hozzászólásáraNem volt kombájn?
Idén mifelénk ismerős kép. Kertekben, szőllők helyein ott maradtak a gabonák. Nagy parcellák befejezése után összepakoltak a szolgáltatók, és elmentek.
Búza...
Válasz envagyok2 #22384. hozzászólásáraBeszéltem a BASF képviselőkkel, 0,5-0,6 L/ha adagot ajánlanak. Mondom a 8-9 leveleset ez nem állítja meg, ő szerintük meg igen.
Mostan tényleg nem tudom mi az igaz,, amit mondanak, vagy ami a flakonra van írva.
Csütörtökön akarom fújni, addig alszok rá egyet-kettőt. De alighanem 0,7 L/ha fog menni.
Válasz Sk Laci #22383. hozzászólásárahát ha a többség 2-4 leveles, vagy éppen szikleveles, akkro én nem bántanám. mert ha azokat most lefújod, akkor a tábla többségén termést minimum lefelezed.
inkább várj, és ha ezek is elérnek a (4-)6 levélig, és akkor fújd le max dózissal. nem a megindulától kell tartani, nem hiszem, hogy decemberig kitartóan +20 fok lesz, hanem épp a hidegtől, hogy gyengén megy a télbe, ami most kel, pláne ha még meg is kalapálod. azért ost már rövidek a nappalok, olyan nagy csodára nem kell számítani akkro se, ha még egy hétig +14 fok van délután, éjszaka már most is hidegek vannak. október vége van, ha most egy hónappal korábban vagyunk, akkor azért nagyobb lenne a gond ebből a szempontból.
a kérdés az, hogylesz-e alkalmas időjárás fújmi monfdjuk 2 hét múlva?
Érdemes ilyenkor még repcét regulátorozni ?
Amik kikeltek foltokban már 8-9 levelesek, de a tábla töbsége 2-4 leveles állapotban van. De akad csíraleveles is.
Megint mondja a felmelegedést, és ha az esők bejönnének tartok, hogy nagyon beindulna.
Caryxal fújnám 0,9 L/ha adagban. /Karamba turbo név alatt van forgalmazva a Caryx Magyarországon, ha nem tévedek/.
Válasz blsjela #22380. hozzászólására