Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz agrogal #22158. hozzászólásáraMég ennyit se vártam, nem vagyok elégedetlen, sőőt. Csak olvastam hogy itt páran mennyi input anyagot használnak és terem 7-8 tonna. Az őszi kalászosokat decemberben bírtam elvetni kínkeservesen így eleve nem vártam tőle semmit. Ahhoz képest nagyon kellemes csalódás volt. Főleg az őszi árpa.
Válasz Gandhy #22168. hozzászólásáraÉn a vetésfehérítőtől félnék, illetve a nulla gombászást is nehezen tudnám elképzelni. A N hiány miatti fejletlenség pedig rá is tud erre erősíteni.
Válasz horvath.agro #22164. hozzászólásáraNem tudom, feltűnt-e, az ország nagyobb részén szarok idén a búzák!
Nálatok idén annyi lett, mint pl. nálunk egy átlagos évben. Örülj neki, de nézz távolabbra is egy kicsit. Sok helyen ebben az évben "fullos" technológiával se lett sokkal több ennél a 4 tonnánál.
Válasz Gumóka #22134. hozzászólásáraProbavagás most volt 1orája:16os a vize,a tobbi érték az javitó minoseg.5mili volt.most a legrosszabb:a pára,nwdvesség felfelw megy a kalaszba.direkt a minta probavágásbol lett véve,nem kézzel szedve.
Aszongya a kombajos:majd lelesz vágva a jovoheten,ugyis hetfőig momgya az esőt.
Ò,hogy verjem a fa....m a szájaba.....
Válasz Bobo77 #22135. hozzászólásáraAhol a napraforgó van, ott éppen hogy nedves a levél, ahol meg aratni kellene a búzát, repcét, őszi árpát, ott kiadós záporok mennek át.....
Nincsen hasznom a jelenlegi helyzetből.
Válasz Sk Laci #22133. hozzászólásáraAnnyi eső után nagy valószínűséggel már takarmány lesz.De ne legyen igazam! ESŐ!!!!! Azt se tudom az micsoda…. Több mint egy hónapja semmi! Itt max a Celsius 42
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy 10 mm eső mennyit ronthat a búza minőségén /fehérje csökkenés/?
Azért kérdezem, mert ahol a búzám van az utolsó napokban lejött 42 mm. Esők előtt a fehérje 15+ volt, most esők után, ha sikerül learatnom, mennyire csökkenhet a minőség?
Válasz fexco #22124. hozzászólásáraHa az átvevőhelyen nem maradt volna rajta az árpa, az enyémet már levágták volna, de se a telepes se a kombájnos nem szólt, tegnap még betárolóhelyet kerestem, erre megjött az eső...
Feltört homokos vadföldről hoztam be tegnap este tritit, az lett is 3t/ha talán... Mondjuk ott nem volt most ideális neki semmi, az idén már jobban rá lehet dolgozni a következő veteményre.
Válasz fexco #22124. hozzászólásáraNem túl jók. 50-70 mázsa között hallani. Itt amiről konkrétan tudok Nádor egyik helyen 53, másik helyen 71 mázsa, mindkettő malmi.
25122 hozzászólás
Válasz Bárány #22155. hozzászólásáraHát aki nemzetközi vizeken evez….
Válasz Nyomasek Bobo #22162. hozzászólásáraAz fasza,mit csinálsz vele tisztítás nélkül?
Válasz agrogal #22158. hozzászólásáraMég ennyit se vártam, nem vagyok elégedetlen, sőőt. Csak olvastam hogy itt páran mennyi input anyagot használnak és terem 7-8 tonna. Az őszi kalászosokat decemberben bírtam elvetni kínkeservesen így eleve nem vártam tőle semmit. Ahhoz képest nagyon kellemes csalódás volt. Főleg az őszi árpa.
Válasz Gandhy #22168. hozzászólásáraÉn a vetésfehérítőtől félnék, illetve a nulla gombászást is nehezen tudnám elképzelni. A N hiány miatti fejletlenség pedig rá is tud erre erősíteni.
Válasz horvath.agro #22164. hozzászólásáraha csak 2q pétit kap, az 100ezret dobott volna rajt, annyi rizikó még beleférhetett volna
Válasz horvath.agro #22164. hozzászólásáraNem tudom, feltűnt-e, az ország nagyobb részén szarok idén a búzák!
Nálatok idén annyi lett, mint pl. nálunk egy átlagos évben. Örülj neki, de nézz távolabbra is egy kicsit. Sok helyen ebben az évben "fullos" technológiával se lett sokkal több ennél a 4 tonnánál.
Válasz Nyomasek Bobo #22162. hozzászólásáraAkkor csak nem számolod fel a gazdaságot ősszel?,
Válasz Nyomasek Bobo #22162. hozzászólására
Válasz barazdabetyar. #22159. hozzászólására3x8000 a tárcsa
25.000 a vetőmag
vegyszer 10.000
aratás 20.000
ez 80.000 forint költség és 250.000 bevétel
170.000 a profit/ha ami idén harmat gyenge
Válasz Nyomasek Bobo #22162. hozzászólásárailyen eredménnyel már karácsonyra meg lehet a villanyautód
Repce kellemes meglepetés... 45q/ha... Igaz az ár mégiscsak 17...(csak tisztítani sehova se v8hetem)
Válasz barazdabetyar. #22159. hozzászólásáraEzt számoltam én is egyből…..jó az úgy !
Válasz barazdabetyar. #22159. hozzászólásáraIdén egész biztosan.
Válasz agrogal #22158. hozzászólásáraSzerintem a nyeresége több,mint itt egyeseknek,akik full technológiával nyomják.Az enyémtől biztos.
Válasz Gazdász93 #22157. hozzászólásáraEnnyitől mit vártál?
Idei búza mérlege:
3 sor tárcsa
220kg/ha vetőmag
1x-er permetezve Granstarral gyom ellen
0 műtrágya
0 lombtrágya
0 gombaölő
0 rovarölő
Takarmány minőség 40q/ha 24-es sikérrel.
Válasz Bárány #22152. hozzászólásáraÉs csak 76-77 a hl tömege...
Meg 5emelet szem volt a kalászokon, a sarjakon meg 2-3. Nem is értem, sem más... Egyedül a sűrűsége volt mutatós.
Válasz Bobo77 #22154. hozzászólásáraSGS-hez idő kell...
Válasz Bárány #22153. hozzászólásáraMooost?Elkeverted a papírokat?
Válasz Bobo77 #22136. hozzászólásáraMost lett meg:
Nedvesség: 10,3
Hektó: 80,2
Sikér: 32,5
Fehérje: 14,3
Esésszám: 369
Válasz szanberg #22149. hozzászólásáraAkkor idén én irigykedem. Bravó!
Válasz fexco #22146. hozzászólásáraEz kemény...
Mi 7-én vágtuk 8,9 vízzel.
Olyan is lett...
A csalódott árpa után a marha gyengén kinéző már-már eltemetett Basmati 75q felett adja.
Hihetetlen
[kep1]
A csalódott árpa után a marha gyengén kinéző már-már eltemetett Basmati 75q felett adja.
Hihetetlen
Válasz Bobo77 #22136. hozzászólására80 nador
Válasz Sk Laci #22133. hozzászólására10mili utan semmi.most vizsgáltuk be 5mili utàn.
Válasz Gumóka #22134. hozzászólásáraProbavagás most volt 1orája:16os a vize,a tobbi érték az javitó minoseg.5mili volt.most a legrosszabb:a pára,nwdvesség felfelw megy a kalaszba.direkt a minta probavágásbol lett véve,nem kézzel szedve.
Aszongya a kombajos:majd lelesz vágva a jovoheten,ugyis hetfőig momgya az esőt.
Ò,hogy verjem a fa....m a szájaba.....
Ma végeztünk mi is.
Cellule fajta, október eleji vetés repce elővetemény 7,5t/ha fele takarmány másik fele euro.
November eleji vetés kukorica elővetemény 6t/ha euro és malmi minőség.
Vetés előtt magágyba 240kg Dap
Vetés Celule 250kg/ha
600kg pétisó
1 gyomirtó
2 gomba
3 rovar
3l/ha amalgerol
20l/ha azospeed
+ minden permetezésnél 10 kg/ha keserüsó.
Tak. 62500+komp., euro 64000+komp. malmi 65000+komp.
Válasz Bobo77 #22136. hozzászólásáraLearatottaknál 790-835 g/L - fajtafüggő
Esők után majd meglátom mennyi lessz.
Válasz Bobo77 #22135. hozzászólásáraAhol a napraforgó van, ott éppen hogy nedves a levél, ahol meg aratni kellene a búzát, repcét, őszi árpát, ott kiadós záporok mennek át.....
Nincsen hasznom a jelenlegi helyzetből.
Válasz Bobo77 #22141. hozzászólásáraHónap elején 3részletbe kb.20mm,de ez se mindenütt és egyformán.
Válasz III.Gyula #22140. hozzászólásáraMert volt eső nálatok
Válasz Bobo77 #22136. hozzászólásáraCsillag, magvető 82-84-ig,
Nádor 77-79
Válasz F-A-R-M-E-R \ #22138. hozzászólásáraAz egyik 77-80 meg van egy másik fajta az 70-74
Válasz Bobo77 #22136. hozzászólásáraNálad HL mennyi??
Válasz Bobo77 #22136. hozzászólásáraÉpp most néztem zöme 75-78...
Fehérje 13.8
Sikér 31
Ha minden igaz ez malmi anyag..
Kinél milyen Hl jött a búza?
Válasz Sk Laci #22133. hozzászólásáraAnnyi eső után nagy valószínűséggel már takarmány lesz.De ne legyen igazam! ESŐ!!!!! Azt se tudom az micsoda…. Több mint egy hónapja semmi! Itt max a Celsius 42
Válasz fexco #22132. hozzászólásáraNekem már a t.köm is...
Esett reggelre itthon 11, aztán állunk mint villa a ganéba...
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy 10 mm eső mennyit ronthat a búza minőségén /fehérje csökkenés/?
Azért kérdezem, mert ahol a búzám van az utolsó napokban lejött 42 mm. Esők előtt a fehérje 15+ volt, most esők után, ha sikerül learatnom, mennyire csökkenhet a minőség?
Válasz Gumóka #22131. hozzászólásáraMár kezd telelenni nelem is a hocipóm...
Válasz fexco #22124. hozzászólásáraHa az átvevőhelyen nem maradt volna rajta az árpa, az enyémet már levágták volna, de se a telepes se a kombájnos nem szólt, tegnap még betárolóhelyet kerestem, erre megjött az eső...
Feltört homokos vadföldről hoztam be tegnap este tritit, az lett is 3t/ha talán... Mondjuk ott nem volt most ideális neki semmi, az idén már jobban rá lehet dolgozni a következő veteményre.
Válasz Zsolesz83 #22128. hozzászólásáraA tegnapelőtt 17es ajanlat ma 20... A kite lehet már 22...
A le szerződött mennyiséget el hordták,a többi még gazdára vár.
Nálunk állítólag 219-et ajánlottak a repcéért, de a főnök nem adta oda annyiért.
Válasz Vinkó #22121. hozzászólásáraItt ott a hozammérő a 12 tonnába is beleszaladt, a laposabb részeken, nádorból. (Jól van kalibrálva!)
Válasz fexco #22124. hozzászólásáraNem túl jók. 50-70 mázsa között hallani. Itt amiről konkrétan tudok Nádor egyik helyen 53, másik helyen 71 mázsa, mindkettő malmi.
Válasz fexco #22124. hozzászólásáraA másikfele meg most konkrétan kint dagad...
Fejérmegyébe,mezőfoldon mik a buzatermések?hallani mindent... nekúnk a nádor kb fele lejött eddig kerek70q.javitò.többet mutatott....
Válasz Vinkó #22121. hozzászólásáraItt kb.10 évente van egy-egy nagy termés,most szinte csak nagy van amit látok.