Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Agrárman #22206. hozzászólásáraÉn soha többet!! Idén nagy rá…ás volt. Elkapta valami szárbetegség, áprilisban kezdett ritkúlni, meg foltosodni és teljesen felsült a búza. Legalábbis a Basilio nem bírja ezt a búza után búzát. . Gondolom ha lett volna eső, nem lett volna ennyire gáz, de ott fent nem ezt a forgatókönyvet írták.
Alulról súroltuk az 50q.
Ez saját bőrünkön tapasztalt, nem hallomásból krehált vélemény.
Válasz Agrárman #22215. hozzászólásáraEgy 34ha területet kb már háromszor úgy múvelünk bérbe hogy 2búza 1napra még sose volt vele gond.
Idén rekordott termett neki napraforgó után a Nádor.
Válasz Agrárman #22206. hozzászólásáraA csócsárló kártételére érdemes azért odafigyelni. Ha első kanyarban vannak kiritkult foltok, ami neki tudható be, akkor a másodikat biztos kihagynám, és kétszikű kultúrát terveznék utána.
De úgy általában a növényvédelemre is érdemes jobban odafigyelni.
Elfelejtettem, hogy Nádor volt most. 6 t/ha. Ősszel 250 kg komplex, tavasszal 300 kg péti, sekator gyomírtó, kantik kalász védelemre, de csak28-as volt a sikér. Kukorica elővetemény november végi vetés úgyhogy a körülményekhez képest elégedett vagyok.
Sziasztok Gazdatársak! Szeretnék búzát búza után vetni. Írjátok már le légyszi a tapasztalataitokat. Ugyanaz a fajta mehet vissza vagy más fajtát ugyanoda. A betegségek jobban támadják a következő évi vetést a visszavetés miatt? Minden hozzászólást szívesen veszek. Köszönöm.
Válasz Gumóka #22200. hozzászólásáraMa vágtam én is GENIUS-t,műtrágya nélkül,mivel kitárcsázott lucerna volt,november 10-én vetve,sárba-sár tetejére,gyomirtás csak finoman hogy a lucerna kitörjön benne,gombázva bogarazva egyszerre lett virágzás elején,aztán hat hét sivatagi idő.Olyan 5t körül adhatott viszonylag szép szemű,a szalma fele lucerna,nagyon jó takarmány lesz.
Utolsók között le lett aratva a búzám.Exotik kb 70 q /Ha holnap adjuk le,de gondolom euro vagy taki lesz.Kuki után novenberbe sárba vetve 5q mas két gomba+rovar+gyom+ szárcsökentő ahogy mindig.Csak 30 cm magas volt az egész a szárcsökentő nem kellett volna
Chiron learatva
60q/ha homokon(bruttó) Szalma az van dogivel
Nagyon ratyi volt élőben brutál szaru. Nézett ki a zászlóslevel de lehetett volna több is ha nem robban be a 40fok júniusban mert az total megsutotte de így is tökéletes a termés főleg homokon
Ilyen volt
Válasz trikolor5 #22179. hozzászólásáraGomba meg bogár ellen idén azért nem fújtam mert nem lett volna értelme. Semmi tünetet nem láttam. Elég gyakran nézegetem a földeket és az első dolgom az lett volna hogy fújom gomba vagy bogár ellen ha láttam volna értelmét. Őszi árpában például volt vetésfehérítő azt lefújtam. Meg ha már arra kellett akkor megvettem mellé még a búzára és tavasz árpára is a szert mert úgy voltam vele abba is belemegy majd és ne utólag kelljen szaladgálni, de azokra meg nem kellett.
Válasz Nyomasek Bobo #22178. hozzászólásáraUgyan ez a fajta volt nekem is ugyan ilyen technikával kb…2,5 re jött ki.
Mondjuk ha nem beleszámolom hogy öntött belőle el a víz, egy részét a nem tudta levágni a kombájn olyan gyomos volt pedig desszikalva volt, egy reszen nem kelt ki olyan homokos a terület, ahhoz képest én is megvagyok elégedve
Letermett a genius.
Ősszel kapott 250kg 3x15 npkt-t (3x15 nem biztos, nincs meg a füzetem )
Februárba 280kg 27-es n, majd ugyanez 150kg-al kalászhányás előtt.
2x volt permetezve, gomba-rovar-lombtrágya, +elsőre gyom.
Szántottba napra után ment, aztán ennyi, 226kg/ha vetettel.
Ez az első földem, ez egy dombos, oldalas homokosabb terület.
Itt kicsit kevesebb is jutott a második műtrágyára, mert elnéztem a matekot
2,5ha
A második egy mélyebb fekvésű kötöttebb talaj, a végén vizesárokkal és még a végétől beljebb is van benne egy mélyebb fekvés.
2,2 ha
Először vetettem geniust, de szerintem nem utoljára, életembe meg másodszor búzát
Viszont érdekes a két föld mennyire eltérő pedig egyikről látom a másikat, nincs nagy távolság a kettő között, ami nálunk azért érdekes, mert itt is képes foltokba esni az eső.
Válasz Bárány #22195. hozzászólásáraA triticale lett szar mindenkié , 4 tonna igaz futohomokon , nem panaszkodom verem a seggem a földhoz örömömben , árpa elment 6,2ben a búza kicsi több
Válasz Mery #22190. hozzászólásáraNyugi...megvan neki a saját jövedelme, egzisztenciája.
Én se szeretek annyira traktorozni, mint régen.
Régebben mtzben leültem akár napi 10 órákat. Ma már a 6 is sok.
Jó lenne már élni is egy kicsit.
Válasz Nyomasek Bobo #22176. hozzászólásáraOlyan asszony kell aki ha kell beül a traktorba és részt vesz a munkába.Az értékelni tudja ,hogy egy termelőnek az időjárás,vad és egyéb nem várt dolgok közbe szólnak,mert a meghibásodások sem a télen, keletkeznek hanem amikor éppen a legnagyobb munka közepén tartunk .És nem olyan aki csak a bankszámlát tudja figyelemmel tartani, használni.Igen nagyon jó lenne ha a munkánkat előre meg tudnánk napra pontosan szervezni.De-hát!
Válasz agrogal #22177. hozzászólásáraAz asszonnyal semmi gond. Csak mint gazdasági vezető, sokmindent tervez előre. Na az nálam nem működik Sokszor reggel se tudom, mi lesz az aznapi program.
Szeret utazgatni, élvezni az életet. Én az utóbbi 10-15 évbe se voltam szinte sehol.
Annyira nem vagyok már fanatikus, mint 5-6éve. Beleuntam a melóba. Fejlődni nem lehet, nincs terület. A helybe toporászással meg csak megy lefelé az ember szép lassan. Melóhely mellett meg utálat. Örökös nem lesz, minek hajtsak.
Megfelelő párt találni idősebb korban nem egyszerű. Nem kívánom, hogy megtapasztald...
Válasz Gazdász93 #22157. hozzászólásáraEz így jó lenne csak elkéne hagynod a gyomirtót is és belépni bioba.
Nekem van területem bioba ott 5t/ha lett szántás, borona, vetés majd aratás.
Válasz Soros #22175. hozzászólásáraUmberto.
170kg nitró.(ősszel komplex, kénes február utolso fagyon, éjszaka szórva, a második adag kapott aznap 5mm esőt.)
Ősz tavasz regulátor.
Augusztusban vetve. Fele szántott fele 40cm lazitó+tárcsa.
2x bór(egyik mikroelemes). rovar jópárszor.
A pockok is vissza települtek az elején kb...hiába az irtás, ha nincsenek itthon
Ez a legjobb földem. Elégedett vagyok.
Válasz agrogal #22166. hozzászólásáraEz már el van döntve.
Mondtam a mamának: 2 hét szabin vagyok aratás miatt(januárban meg kellett mondani, mikor.
2 barátnőjével mindig júli utolsó hetében mennek nyaralni. Mondtam neki:
Ha kijön a lépés akkor szombaton lemegyek én is, és hétfői délutáni melóhelyi kezdés előtt hazajövök.
Erre tegnapelőtt panaszkodik mikor mondom, hogy a buza a hét elejébe kb nem fér bele, ha szo va esik: "Hát azt ígerted lejössz!"
Egyszerűen nem tudja megemészteni, hogy a mezőgazdaságban nincs tervezett időpont.
Haver élettársa dettó: Tavaly aratás közepén 2 nap Balatont leszervezett, mert esőt mondott előtte napra(ami nem ért ide)...
De ez van. Az ember alkalmazkodik...
Vagy megöregszik egyedül.
Amúgy a stresszt én se bírom már. Miért nem esik, tönkremegy a cucc... Mikor jön a kombájn. Vegyszereket kivonják, mijafasz lesz a bogarakkal... fújni kéne, de melóznom kell...Faxom... A vadak lezabálják. A cirikkal mi lesz, fene tudja. A környeken nem marad őszi növeny. Talan valaki tesz repcét... Ennyi.
25125 hozzászólás
Válasz agrogal #22224. hozzászólásáraOlcsón adtad!!!! Itt 6300+ komp a takarmány !!
Válasz Gandhy #22220. hozzászólására7,38T/Ha lett a vége euró 27,5 sikér miatt 6000+komp leadtam.Valóban 30q nem néztem ki belőle.
Válasz kukaccsosz #22210. hozzászólásáraGratula!
Az InV1266 tudta tartani a lèpèst az Architect-tel?
Válasz Agrokópé #22221. hozzászólásáraugyanígy jártam egy 5 ha -os táblával.búza után búza.3,3t/ha 200méterrel odébb ugyanaz a technika 7,3t/ha.foltokban száradt el,kis kalászok.
Válasz Agrárman #22206. hozzászólásáraÉn soha többet!! Idén nagy rá…ás volt. Elkapta valami szárbetegség, áprilisban kezdett ritkúlni, meg foltosodni és teljesen felsült a búza. Legalábbis a Basilio nem bírja ezt a búza után búzát. . Gondolom ha lett volna eső, nem lett volna ennyire gáz, de ott fent nem ezt a forgatókönyvet írták.
Alulról súroltuk az 50q.
Ez saját bőrünkön tapasztalt, nem hallomásból krehált vélemény.
Válasz agrogal #22204. hozzászólására30 centi, az aranyos lehetett
Válasz kukaccsosz #22210. hozzászólásáraSzép,pláne a repce tetszik
Válasz III.Gyula #22216. hozzászólásáraköszi.
Válasz kukaccsosz #22210. hozzászólásáraÁáááááááá, kamuuuuuuuuuu!
Válasz Agrárman #22215. hozzászólásáraEgy 34ha területet kb már háromszor úgy múvelünk bérbe hogy 2búza 1napra még sose volt vele gond.
Idén rekordott termett neki napraforgó után a Nádor.
Válasz Praetor #22212. hozzászólásáraNem volt kártétel.
Válasz Soros #22211. hozzászólásáraMár ezen én is gondolkodtam. Árvakelésű búza nem okozna gondot?
Válasz kukaccsosz #22210. hozzászólásáraEzek szép eredmények. Biztos sok munka van benne.
Válasz Agrárman #22206. hozzászólásáraA csócsárló kártételére érdemes azért odafigyelni. Ha első kanyarban vannak kiritkult foltok, ami neki tudható be, akkor a másodikat biztos kihagynám, és kétszikű kultúrát terveznék utána.
De úgy általában a növényvédelemre is érdemes jobban odafigyelni.
Válasz Agrárman #22206. hozzászólásáraMiért nem raksz árpát?
Idén jobban bejött mint a búza sok embernek…
persze nem garancia h jövőre is így lesz
Nádor 9 t/ha 29,6 sikér
Genius 7,3 t/ha 32-36 sikér
Október végi vetés 200-220 kg/ha
DAP 150 kg, pétisó 600kg
Repce (Architect, Inv1266cl) 4 t/ha
Ugyan az a tápanyag mint a búza
Árpa SU Ellen okt 10-12 vetés 180 kg/ha Systiva
7,5 t/ha tápanyag kicsivel kevesebb N mint a búza
Ebben volt belvizkár.
Soha rosszabbat…..
Válasz Nyomasek Bobo #22207. hozzászólására
Elfelejtettem, hogy Nádor volt most. 6 t/ha. Ősszel 250 kg komplex, tavasszal 300 kg péti, sekator gyomírtó, kantik kalász védelemre, de csak28-as volt a sikér. Kukorica elővetemény november végi vetés úgyhogy a körülményekhez képest elégedett vagyok.
Válasz Agrárman #22206. hozzászólásáraÉn szinte mindig 2x vetek búzat...
Sziasztok Gazdatársak! Szeretnék búzát búza után vetni. Írjátok már le légyszi a tapasztalataitokat. Ugyanaz a fajta mehet vissza vagy más fajtát ugyanoda. A betegségek jobban támadják a következő évi vetést a visszavetés miatt? Minden hozzászólást szívesen veszek. Köszönöm.
Válasz Gumóka #22200. hozzászólásáraMa vágtam én is GENIUS-t,műtrágya nélkül,mivel kitárcsázott lucerna volt,november 10-én vetve,sárba-sár tetejére,gyomirtás csak finoman hogy a lucerna kitörjön benne,gombázva bogarazva egyszerre lett virágzás elején,aztán hat hét sivatagi idő.Olyan 5t körül adhatott viszonylag szép szemű,a szalma fele lucerna,nagyon jó takarmány lesz.
Utolsók között le lett aratva a búzám.Exotik kb 70 q /Ha holnap adjuk le,de gondolom euro vagy taki lesz.Kuki után novenberbe sárba vetve 5q mas két gomba+rovar+gyom+ szárcsökentő ahogy mindig.Csak 30 cm magas volt az egész a szárcsökentő nem kellett volna
Chiron learatva
60q/ha homokon(bruttó) Szalma az van dogivel
Nagyon ratyi volt élőben brutál szaru. Nézett ki a zászlóslevel de lehetett volna több is ha nem robban be a 40fok júniusban mert az total megsutotte de így is tökéletes a termés főleg homokon
Ilyen volt
Válasz trikolor5 #22179. hozzászólásáraGomba meg bogár ellen idén azért nem fújtam mert nem lett volna értelme. Semmi tünetet nem láttam. Elég gyakran nézegetem a földeket és az első dolgom az lett volna hogy fújom gomba vagy bogár ellen ha láttam volna értelmét. Őszi árpában például volt vetésfehérítő azt lefújtam. Meg ha már arra kellett akkor megvettem mellé még a búzára és tavasz árpára is a szert mert úgy voltam vele abba is belemegy majd és ne utólag kelljen szaladgálni, de azokra meg nem kellett.
Válasz Nyomasek Bobo #22178. hozzászólásáraUgyan ez a fajta volt nekem is ugyan ilyen technikával kb…2,5 re jött ki.
Mondjuk ha nem beleszámolom hogy öntött belőle el a víz, egy részét a nem tudta levágni a kombájn olyan gyomos volt pedig desszikalva volt, egy reszen nem kelt ki olyan homokos a terület, ahhoz képest én is megvagyok elégedve
Letermett a genius.
Ősszel kapott 250kg 3x15 npkt-t (3x15 nem biztos, nincs meg a füzetem )
Februárba 280kg 27-es n, majd ugyanez 150kg-al kalászhányás előtt.
2x volt permetezve, gomba-rovar-lombtrágya, +elsőre gyom.
Szántottba napra után ment, aztán ennyi, 226kg/ha vetettel.
Ez az első földem, ez egy dombos, oldalas homokosabb terület.
Itt kicsit kevesebb is jutott a második műtrágyára, mert elnéztem a matekot
2,5ha
A második egy mélyebb fekvésű kötöttebb talaj, a végén vizesárokkal és még a végétől beljebb is van benne egy mélyebb fekvés.
2,2 ha
Először vetettem geniust, de szerintem nem utoljára, életembe meg másodszor búzát
Viszont érdekes a két föld mennyire eltérő pedig egyikről látom a másikat, nincs nagy távolság a kettő között, ami nálunk azért érdekes, mert itt is képes foltokba esni az eső.
Válasz Rigo20 #22198. hozzászólásáraNador malmi, hydrock takarmany
Nador 7.6
Hybrid buza Hydrock 6.6
csalodas!
Válasz Bárány #22195. hozzászólásáraA triticale lett szar mindenkié , 4 tonna igaz futohomokon , nem panaszkodom verem a seggem a földhoz örömömben , árpa elment 6,2ben a búza kicsi több
Repcére az olaj bonifikáció hogy működik most?
Válasz Claastra. #22193. hozzászólásáraNa, akkor ne panaszkodj! Jobb lett, mint felénk! (Nem sajnálom.)
Válasz Claastra. #22193. hozzászólására34-es bocs
Válasz szanberg #22150. hozzászólásáraBammeg a mienk csak 68-lett ,igaz 7AK-n,400kg 37-es és ennyi, 100ezerbe bőven belefért a költségem
Válasz III.Gyula #22182. hozzászólására42 vagyok...a mama kicsit korosabb.
Válasz Mery #22190. hozzászólásáraNyugi...megvan neki a saját jövedelme, egzisztenciája.
Én se szeretek annyira traktorozni, mint régen.
Régebben mtzben leültem akár napi 10 órákat. Ma már a 6 is sok.
Jó lenne már élni is egy kicsit.
Válasz Nyomasek Bobo #22176. hozzászólásáraOlyan asszony kell aki ha kell beül a traktorba és részt vesz a munkába.Az értékelni tudja ,hogy egy termelőnek az időjárás,vad és egyéb nem várt dolgok közbe szólnak,mert a meghibásodások sem a télen, keletkeznek hanem amikor éppen a legnagyobb munka közepén tartunk .És nem olyan aki csak a bankszámlát tudja figyelemmel tartani, használni.Igen nagyon jó lenne ha a munkánkat előre meg tudnánk napra pontosan szervezni.De-hát!
Válasz Nyomasek Bobo #22184. hozzászólásáraAzért vettél el 40 évesen egy 18 évest.
Válasz Nyomasek Bobo #22180. hozzászólására73 as vagyok 6 éves a fiam,de csinálhatnék akármennyit sok 40+asszonynak szóval ne add fel.
Válasz Gandhy #22163. hozzászólásáraA szobába a távirányítós biztosan!
Egyébként brávesz, itt nálunk akinek lett 35, az elment még a templomba is...
Válasz III.Gyula #22185. hozzászólásáraNem banya, de jó hogy van
Válasz Nyomasek Bobo #22184. hozzászólására
Most már jó lenne egy negyvenes banya?
Válasz III.Gyula #22182. hozzászólásáraMihez képest???
16 évesen a 40es csajról azt gondoltam vén banya
Aztán mégse
Válasz Nyomasek Bobo #22173. hozzászólásáraÉrtem
Válasz Nyomasek Bobo #22176. hozzászólásáraNem is gondoltam volna hogy ilyen öreg vagy hogy magázzanak!
Válasz Gazdász93 #22157. hozzászólásáraAkkor baci vagy pillangós elővetemény?
Válasz agrogal #22177. hozzászólásáraAz asszonnyal semmi gond. Csak mint gazdasági vezető, sokmindent tervez előre. Na az nálam nem működik Sokszor reggel se tudom, mi lesz az aznapi program.
Szeret utazgatni, élvezni az életet. Én az utóbbi 10-15 évbe se voltam szinte sehol.
Annyira nem vagyok már fanatikus, mint 5-6éve. Beleuntam a melóba. Fejlődni nem lehet, nincs terület. A helybe toporászással meg csak megy lefelé az ember szép lassan. Melóhely mellett meg utálat. Örökös nem lesz, minek hajtsak.
Megfelelő párt találni idősebb korban nem egyszerű. Nem kívánom, hogy megtapasztald...
Válasz Gazdász93 #22157. hozzászólásáraEz így jó lenne csak elkéne hagynod a gyomirtót is és belépni bioba.
Nekem van területem bioba ott 5t/ha lett szántás, borona, vetés majd aratás.
Válasz Soros #22175. hozzászólásáraUmberto.
170kg nitró.(ősszel komplex, kénes február utolso fagyon, éjszaka szórva, a második adag kapott aznap 5mm esőt.)
Ősz tavasz regulátor.
Augusztusban vetve. Fele szántott fele 40cm lazitó+tárcsa.
2x bór(egyik mikroelemes). rovar jópárszor.
A pockok is vissza települtek az elején kb...hiába az irtás, ha nincsenek itthon
Ez a legjobb földem. Elégedett vagyok.
Válasz Nyomasek Bobo #22176. hozzászólásáraMaga tudja,bár egy asszonycsere lehet javitana a helyzeten.Ezt jó indulatból és tapasztalatból mondom.
Válasz agrogal #22166. hozzászólásáraEz már el van döntve.
Mondtam a mamának: 2 hét szabin vagyok aratás miatt(januárban meg kellett mondani, mikor.
2 barátnőjével mindig júli utolsó hetében mennek nyaralni. Mondtam neki:
Ha kijön a lépés akkor szombaton lemegyek én is, és hétfői délutáni melóhelyi kezdés előtt hazajövök.
Erre tegnapelőtt panaszkodik mikor mondom, hogy a buza a hét elejébe kb nem fér bele, ha szo va esik: "Hát azt ígerted lejössz!"
Egyszerűen nem tudja megemészteni, hogy a mezőgazdaságban nincs tervezett időpont.
Haver élettársa dettó: Tavaly aratás közepén 2 nap Balatont leszervezett, mert esőt mondott előtte napra(ami nem ért ide)...
De ez van. Az ember alkalmazkodik...
Vagy megöregszik egyedül.
Amúgy a stresszt én se bírom már. Miért nem esik, tönkremegy a cucc... Mikor jön a kombájn. Vegyszereket kivonják, mijafasz lesz a bogarakkal... fújni kéne, de melóznom kell...Faxom... A vadak lezabálják. A cirikkal mi lesz, fene tudja. A környeken nem marad őszi növeny. Talan valaki tesz repcét... Ennyi.