Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz .!?@ #21907. hozzászólásáraOkostelefonod ha van, akkor van olyan alkalmazás hogy PlantNet! Töltsd le, befotózol bármilyen növényt, legyen annak levele, virága, termése... Megmondja hogy mi az!
Válasz Lackó #21909. hozzászólásáraNem az enyém, gyanítom bio. Kaptam a képet, hogy olyan virágot szerezzek !
Írtam, hogy ha ott van, akkor szedjen !!!!
Válasz .!?@ #21907. hozzászólásáraVálaszt nem tudom, de a baloldalit SK Laci a minap kérdezte, talán a gyomnövényes topikban. Amúgy meg, ejj de "szép" szellös ez a búza
Válasz .!?@ #21894. hozzászólásáraHa minőség a lényeg akkor mehet a régi fajta Ns gond nélkül ( pobeda ,reneszansz,simonida). Ha mennyiség akkor Ingenio, falado vagy basmati.
Válasz A.I. #21900. hozzászólásáraA héten legelőször szombat este lehetne.(melózok delután, 22.30ra érek haza, +fél óra a kijutás)
No meg a permetező függesztő keretem nem volt hajlandó kibirni a szezont. A rendszeres teli vizes vonulas és alkalmankenti túlterhelés miatt félig átrepedt a felső orsóhoz menő vastag cső idom. Kollega a heten talán meg tudja hegeszteni
Már most foglalni szeretnék I.fok búza vetőmagokat.
Kinél mi vált be ?
- Marton ?
-Szeged ?
-KWS ?
-RWA
-Isterra ?
-Saaten ?
-NS ?
Teremjen jó sokat(házzá valót megkapja amit lehet, minőség sem árt ha van)
Válasz III.Gyula #21890. hozzászólásáraÉn se tettem bele. Délutanos vagyok, délelőtt meg nem fujok rovarölőt, mert a szomszed viragzó facélia meg olajretek.
Válasz Mtz1wi #21889. hozzászólásáraKalász védelmet megcsináltad?
Ha igen miért nem tettél bele rovarölőt?
Komoly terméskiesést is tud okozni.
Én mindig teszek bele valamit akkor nem kell külön belemenni.
Udv. Olyan kerdesem volna h a leveltetvek tudnak nagy kart csinalni a buzaban ebben az idoszakban? Eleg sok buzakalaszon megtalalhatok. Erdemes meg bejarni es lefujni vagy nem tudnak nagy kart csinalni?
Válasz kukaccsosz #21883. hozzászólásáraValószínű, hogy nekünk is kell foltokban kezelni a feljövő gyomokat aratás előtt.
Mennyi liter/ha dózissal érdemes fújni?
A betakarítás előtt hány nappal ajánlott?
A 14 napos évi a betakarításra vagy a felhasználásra vonatkozik?
Előre is köszi a válaszokat?
Válasz kukaccsosz #21879. hozzászólásáraAkkor kétszer kell permeteznem…
Melyik rovarirtónak van jó tartamhatása?
Eggyel már kihúzza vagy tegyek majd bele azt is a gonbához?
Válasz Soros #21878. hozzászólásáraFuzarium ellen az egész kalászt le kell permetezni. Ha a fuzarium toxin szint csökkentése a fő cél akkor teljes virágzás az ideális fenologia.
Válasz Soros #21872. hozzászólásáraHa jól gondolom a Mystic pro pl Kalász hányás kezdetén már mehet, ahogy írod, ez nálad megvan, de talán még a Kantik is, Falco pro, az virágzás kezdetén.
(Ezeket használtam az utóbbi években.)
Egy kérdés Urak…
Tavaszi búzáról van szó…ma néztem tele van vetésfehérítővel, úgyhogy hétfőn spricc.(elobb nem tudom sajna)
Viszont meg csak most kezd kalászolni, kirakjam neki most együtt a rovarral a gombaölőt is, vagy azzal várjak amikor kikalászolt teljesen? Mennyi tartamhatásuk van ezeknek a szereknek?
Köszönöm
Válasz mkacsidil02 #21857 hozzász
Ha kénezni akarsz akkor inkább magnézium-szulfát /keserűsó/, nagyon békés kén.Feltéve, ha nem belsőleg használod, mert akkor megdolgozza a bélrendszert.
Válasz krokodil007 #21837. hozzászólásáraAz én buzám is pont ilyen. Valószinű hogy az utolsó koktél csípte meg a zászlóslevél végét, mert addig semmi baja nem volt. Nekem is volt melette lombtrágya + a gombaölő reakcióba léphetett.
Válasz Sk Laci #21858. hozzászólásáraA kén+mg+molibdén nélkül nincs nitrogén beépülés. A beépült nitrogénből pedig mi lesz? FEHÉRJE. Az pedig a malmi búza alapparamétere, azon kívül a Mg segíti a fotoszintézist, az pedig a keményítő (cukor) beépülésének az alap pillére.
Szóval én nem merném azt állítani, hogy ilyenkor már felesleges a kén. Én 3 l/ha magas kén tartalmú + Mo +Mg lombtrágyát tettem a Prosaro mellé
Válasz SBarni #21866. hozzászólásáraIsmerős szinte mindig akkor van vele a gigszer amikor megy rá gombaölő aztán 1-2 hét és jönnek a bajok lehet nem is kellene fújni
Jó lenne ilyeneket beküldeni levelanalizisre aztán kiderülne mi a baja
Válasz krokodil007 #21838. hozzászólásáraNekem is kezd ilyen lenni a genius 1 2 foltba. Kb 1 hete fujtam falcon prot es ekoplon lombtragyat. Egy kis sargulas mindig akad a geniusnal.
25115 hozzászólás
Válasz .!?@ #21907. hozzászólásáraAz ami ellen elfelejtettél gyomírtózni.....ne várd a csodát
Válasz Bigyófelügyelő #21913. hozzászólásáraJa, élőben? Hát úgy könnyű!
Egy ilyen xar képről megmondani, na az az igazi!
Válasz .!?@ #21907. hozzászólásáraOkostelefonod ha van, akkor van olyan alkalmazás hogy PlantNet! Töltsd le, befotózol bármilyen növényt, legyen annak levele, virága, termése... Megmondja hogy mi az!
Válasz .!?@ #21907. hozzászólásáraEzt a képet A kisvakond című meséből képernyőfotoztad, ha jól emlékszem ott láttam utoljára?
Válasz Bárány #21908. hozzászólásáraZsályát tippeltem én is de a Google mást hozz rá.
Válasz Lackó #21909. hozzászólásáraNem az enyém, gyanítom bio. Kaptam a képet, hogy olyan virágot szerezzek !
Írtam, hogy ha ott van, akkor szedjen !!!!
Válasz .!?@ #21907. hozzászólásáraVálaszt nem tudom, de a baloldalit SK Laci a minap kérdezte, talán a gyomnövényes topikban. Amúgy meg, ejj de "szép" szellös ez a búza
Válasz .!?@ #21907. hozzászólásáraA bal oldali szarkaláb, a jobb meg talán zsálya, abban nem vagyok biztos.
Ezt a két szép virágot melyik gaz termeli !?
Válasz .!?@ #21894. hozzászólásáraHa minőség a lényeg akkor mehet a régi fajta Ns gond nélkül ( pobeda ,reneszansz,simonida). Ha mennyiség akkor Ingenio, falado vagy basmati.
Válasz tusalevi #21904. hozzászólásáraHülye kérdés=hülye válasz. Mégis mit vártál?
Válasz blink #21903. hozzászólásáraHiányoznak az ilyen emberek!
Válasz tusalevi #21902. hozzászólásáraSzerintem ananász.
Sziasztok.
Ezen milyen termés várható?
Válasz A.I. #21900. hozzászólásáraA héten legelőször szombat este lehetne.(melózok delután, 22.30ra érek haza, +fél óra a kijutás)
No meg a permetező függesztő keretem nem volt hajlandó kibirni a szezont. A rendszeres teli vizes vonulas és alkalmankenti túlterhelés miatt félig átrepedt a felső orsóhoz menő vastag cső idom. Kollega a heten talán meg tudja hegeszteni
Válasz Nyomasek Bobo #21898. hozzászólásáraNem bírod ki őket, ezért mondom, hogy becsülendő!
Azért ha este vagy éjszaka tudod védd a sajátot is!
Bogballeval vetett Nádor
Válasz A.I. #21897. hozzászólásáraNem a szomszédét, de ha felőlem járnak a méhek???
Válasz Nyomasek Bobo #21896. hozzászólásáraNem a szomszébét fújod, de ez becsülendő hozzáállás!
Válasz III.Gyula #21895. hozzászólásáraHa nem lenne mellette a virágzó kultúra , tettem volna, biztos ami biztos.
Válasz Nyomasek Bobo #21892. hozzászólásáraGyomírtáskor sem,mi minden fújáskor bele tesszük,nem kell külön fújni rovarral!
Már most foglalni szeretnék I.fok búza vetőmagokat.
Kinél mi vált be ?
- Marton ?
-Szeged ?
-KWS ?
-RWA
-Isterra ?
-Saaten ?
-NS ?
Teremjen jó sokat(házzá valót megkapja amit lehet, minőség sem árt ha van)
Válasz Nyomasek Bobo #21892. hozzászólásáraIgaz előtte 9 nappal ment inazuma.
Válasz III.Gyula #21890. hozzászólásáraÉn se tettem bele. Délutanos vagyok, délelőtt meg nem fujok rovarölőt, mert a szomszed viragzó facélia meg olajretek.
Nálam ilyen a későbbi búza "Lukulus".
Holnap késő délután lefújom a búzát fungicíd+insekticíd.
Válasz Mtz1wi #21889. hozzászólásáraKalász védelmet megcsináltad?
Ha igen miért nem tettél bele rovarölőt?
Komoly terméskiesést is tud okozni.
Én mindig teszek bele valamit akkor nem kell külön belemenni.
Udv. Olyan kerdesem volna h a leveltetvek tudnak nagy kart csinalni a buzaban ebben az idoszakban? Eleg sok buzakalaszon megtalalhatok. Erdemes meg bejarni es lefujni vagy nem tudnak nagy kart csinalni?
Válasz kukaccsosz #21887. hozzászólásáraKöszi a választ!
Válasz szalayb0511 #21884. hozzászólására4 liter és betakarítás előtt 14 nappal
Válasz kukaccsosz #21883. hozzászólásáraköszi
Válasz kukaccsosz #21882. hozzászólásáraRendben köszönöm
Válasz kukaccsosz #21883. hozzászólásáraValószínű, hogy nekünk is kell foltokban kezelni a feljövő gyomokat aratás előtt.
Mennyi liter/ha dózissal érdemes fújni?
A betakarítás előtt hány nappal ajánlott?
A 14 napos évi a betakarításra vagy a felhasználásra vonatkozik?
Előre is köszi a válaszokat?
Válasz Wilde #21881. hozzászólásáraGlifozat
Válasz Soros #21880. hozzászólásáraAz inazumanak van tartamhatása.
Esetleg rapid vagy karate zeon.
Szerintem ezzel már megoldódik, figyelni kell.
Válasz kukaccsosz #21879. hozzászólásáraszia. búzában víznyomásos részeken jön a kamilla,ebszikfű.aratás elött van e szer ami segítene?
Válasz kukaccsosz #21879. hozzászólásáraAkkor kétszer kell permeteznem…
Melyik rovarirtónak van jó tartamhatása?
Eggyel már kihúzza vagy tegyek majd bele azt is a gonbához?
Válasz Soros #21878. hozzászólásáraFuzarium ellen az egész kalászt le kell permetezni. Ha a fuzarium toxin szint csökkentése a fő cél akkor teljes virágzás az ideális fenologia.
Válasz A.I. #21875. hozzászólásáraÉs azoknak van annyi tartam hatásuk, hogy megvédik a kalászt?
Válasz apuci #21874. hozzászólásáraAkkor lenne a tuti az biztos
Válasz Dög #21873. hozzászólásáraMég nem tudom melyik lesz…
Válasz Soros #21872. hozzászólásáraHa jól gondolom a Mystic pro pl Kalász hányás kezdetén már mehet, ahogy írod, ez nálad megvan, de talán még a Kantik is, Falco pro, az virágzás kezdetén.
(Ezeket használtam az utóbbi években.)
Válasz Soros #21872. hozzászólásáraTeljes kalászoláskor kellene!
Válasz Soros #21872. hozzászólásáraMelyik fajta gombaölő? Nem mind1
Egy kérdés Urak…
Tavaszi búzáról van szó…ma néztem tele van vetésfehérítővel, úgyhogy hétfőn spricc.(elobb nem tudom sajna)
Viszont meg csak most kezd kalászolni, kirakjam neki most együtt a rovarral a gombaölőt is, vagy azzal várjak amikor kikalászolt teljesen? Mennyi tartamhatásuk van ezeknek a szereknek?
Köszönöm
Válasz mocsencsi1 #21870. hozzászólásárajello fluid...... nem a bélrendszerbe
Válasz mkacsidil02 #21857 hozzász
Ha kénezni akarsz akkor inkább magnézium-szulfát /keserűsó/, nagyon békés kén.Feltéve, ha nem belsőleg használod, mert akkor megdolgozza a bélrendszert.
Válasz krokodil007 #21837. hozzászólásáraAz én buzám is pont ilyen. Valószinű hogy az utolsó koktél csípte meg a zászlóslevél végét, mert addig semmi baja nem volt. Nekem is volt melette lombtrágya + a gombaölő reakcióba léphetett.
Válasz Sk Laci #21858. hozzászólásáraA kén+mg+molibdén nélkül nincs nitrogén beépülés. A beépült nitrogénből pedig mi lesz? FEHÉRJE. Az pedig a malmi búza alapparamétere, azon kívül a Mg segíti a fotoszintézist, az pedig a keményítő (cukor) beépülésének az alap pillére.
Szóval én nem merném azt állítani, hogy ilyenkor már felesleges a kén. Én 3 l/ha magas kén tartalmú + Mo +Mg lombtrágyát tettem a Prosaro mellé
Válasz SBarni #21866. hozzászólásáraIsmerős szinte mindig akkor van vele a gigszer amikor megy rá gombaölő aztán 1-2 hét és jönnek a bajok lehet nem is kellene fújni
Jó lenne ilyeneket beküldeni levelanalizisre aztán kiderülne mi a baja
Válasz krokodil007 #21838. hozzászólásáraNekem is kezd ilyen lenni a genius 1 2 foltba. Kb 1 hete fujtam falcon prot es ekoplon lombtragyat. Egy kis sargulas mindig akad a geniusnal.