Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Tom250 #21121. hozzászólásáraerre szerintem kár költened, totális neki és mehet bele a kukorica vagy napra, ez még az önköltséged se hozza vissza.
Válasz jocika0502 #21117. hozzászólásáraHát ebből nem tudom mi lesz nem is bokrosodott
Én nov1 vetettem de sokkal sokkal sűrűbb és itt is ennyi eső volt februàrba és márciusban
Északon vagy talán?
Hideg időben nem bokrosodhatott talán
Mert tápanyag téren megkapott mindent
Kicsi sárga szinte nulla bokrosodas
Válasz jocika0502 #21117. hozzászólásáraMennyi eső volt január óta? (meg most márciusban?)
Nekem se sokkal jobb...en par nappal később 240 kilóval vetettem. De mostani eszemmel október közepe után beletenném a 300 kilót
Ha nincs víz, hiába van ott a nitro, nincs amivel felvegye...
Szép Estét! Október 23.-án vetett MV Ménrót 260 kg/ha-ral. Ősszel 200 kg 8-24-24 meg 180 kg Pétisó. Tavasszal 200 kg Dasa 02.27-én. Ilyen gyenge meg sárgulnak az alsó levelek... Nitrogén hiánya lehet? Gondoltam adok neki karbamidet+keserűsót vagy 100 kg/ha karbamidet, de nem nagyon mond esőt...
Válasz Nyomasek Bobo #21110. hozzászólásáratalán a szotyinak fáj legkevésbé az eső hiány, de ha nem lesz semmi, akkor semmi se lesz. volt már ilyen, meg lesz is ilyen.
a 150et csak írtam, nem tudom miből jön ki, nem szotyizok, de talajmumkát biztos nem csinálnék, a lehető legkorábban glifóznám, hogy ne vigyen se vizet, se tápanyagot, belehúzni magot, ha repcét komolyan gondolta, akkro tápanyagnak lenni kell a földbe, egy mázsa nitrot tennék mellé, hogy valamit lökjön rajta, gyomirtó, két gomba, azt jónapot. nem számolom, de ennek a 150be talán bele kell férnie, nem?
Válasz Nyomasek Bobo #21112. hozzászólásárakellesz, tuti szabolcsi vagy ???? párom is onnan való, elején nem is értettem mi ez a szó. Megboldogult nyelvtan tanárom tépné a haját.
Válasz envagyok2 #21105. hozzászólásáraA Kiskunsag közepén van a kollega, nem tudom, arra mennyi eső szokott lenni. Ha van, akkor a szotyi jó út.
Nalam is szotyi lesz, de ha nem esik, akkor az totalis bukta a mák után.
A mákra költöttem eddig:kb 76e/ha, ebben 1.5-2q komplex van...
A kérdés: aszályban mit hoz a szotyi?
Mondjuk a május végi, junius eleji esőkkel szamolva???
Válasz mocsencsi1 #21099. hozzászólásáraHát legjobban az eső kéne...
Akkora mint ősszel, lilul éhezik(rajta van február 15 óta ca 307kg 23:30NS,de nincs víz amivel felvehetné), a közepén ott a virág kezdemény
Ha nem lesz eső baszhatjuk...Március kb kimegy eső nélkül...
Válasz envagyok2 #21105. hozzászólásáraEzt ha most megvakarja lesz vizes galacsin amit kiszellőztet. Az eső hiányában sokkal nagyobb a kockázata mint ha ezt meghagyja.
Válasz Tom250 #21102. hozzászólásáraigazándiból az a kérdés, hogy amit most még rá kell költened, azt behozza-e. amit eddig költöttél, az nem játszik szerepet a döntésben, az a pénz már kuka.
a kérdés az, hogy erre ráköltesz még 100 ezret, és hoz 140et.
ha kiveszed, vetsz naprát, arra ráköltessz 150et, és hoz 300at.
ha a profit maximum a cél, akkor így kell dönteni. ha más szempont is játszik, akkor aszerint.
Válasz gazda001 #21095. hozzászólásáraszórtam neki pétisót talán jövőhét hétvége fele lesz valami, a szántásra is szórtam, majd ma bedolgozom kombinátorral.
Válasz Nyomasek Bobo #21092. hozzászólásáraEddig én se adtam ilyen korán, de egy nagygazda mondta, akinek 4 t felett szokott hozni átlagban, hogy ő tavasszal minden permetezéskor ad neki bórt, nem csak virágzásban.
Kedves gazdatársak!
Gombatermesztéssel foglalkozunk és Budapest 150km-és körzetében vásárolnánk gqbonatarlót melyet aratás után magunk bálázunk és szállítunk el. Aki esetleg gondolkodik szalma értékesítésen kérem keressen privátban. Mindenkinek eredményes évet kívánok.
Válasz Nyomasek Bobo #21086. hozzászólásáraA megfagyott egyszikű levelei olyan lilásak mint a buza mikor foszfor vagy ilyesmi hiánya van. Csak ugye itt a levél sérült nem más a hiba. Persze nem jelenti azt'hogy a gyomirto nem hat. De szinte alig él.
Válasz Nyomasek Bobo #21079. hozzászólásáraHát nézd meg. Ha nix kicsi ami kelt akkor esőig ennyi marad. Fagy után kéne pár nap mig magáhoztér. Kb 2hét mire láthato eredménye lesz az tuti. Én is igy vagyok. Gondoltam várok vele. .
Karbamidot szeretnék szórni a búzára, permetezővel, felodva. Mivel a szilárdot nincs ami bemossa.
Mennyit lehet így szórni ami nem perzsel?
Nem nagy adagra gondolok csak egy kis hiánypótlás míg nem lesz eső.
Válasz zsoltrs #21081. hozzászólásáraHát én a kis cambridge hengeremmel mtzvel 7. közepgázon mentem. 8.ban már nálam pattogott.
Persze egy nehez henger biztosan jobban fekszi a placcot. De neked kell látni, milyen mikor még jól dolgozik, és nem tépi a növényt.
Az az eső vagy megjön vagy nem.
Válasz .Richard. #21077. hozzászólásáraTegnapelőtt volt -5, ma -2...
Kel még?
Porol a föld.
Szerintem ami ki akart jönni, az kint van. Vagy gondolod a lenti nedvesből jönne.
Elég lassú a szer. Ki tudja hány hét alatt dögleszti meg.
Válasz Nyomasek Bobo #21072. hozzászólásáraAzzal a buza fujással nem kéne várni? Meglilult a fű is. Egyszikűek. Kétszikű megfagyott. Várj egy hetet talán nől mellélye. Vagy kelég. Gondolom a fagyott levélen a gyomirto is kicsit gyengébb lesz.
25125 hozzászólás
Válasz envagyok2 #21124. hozzászólásáralátható néhány napraforgószárnak tűnő növényi maradvány
Válasz jocika0502 #21117. hozzászólásáracsávázás?
elővtemények?
milyen mélyre lett vetve?
Válasz Tom250 #21121. hozzászólásáraazt is vedd figyelembe, hogy a foltokban fel fog jönni a gyom
Válasz Tom250 #21121. hozzászólásáraerre szerintem kár költened, totális neki és mehet bele a kukorica vagy napra, ez még az önköltséged se hozza vissza.
Válasz Tom250 #21097. hozzászólásáraMás szemszögből.
A jövő héten dobok még rá egy adag pétit, aztán vagy lesz belőle valami vagy nem
Válasz jocika0502 #21117. hozzászólásáraHát ebből nem tudom mi lesz nem is bokrosodott
Én nov1 vetettem de sokkal sokkal sűrűbb és itt is ennyi eső volt februàrba és márciusban
Északon vagy talán?
Hideg időben nem bokrosodhatott talán
Mert tápanyag téren megkapott mindent
Kicsi sárga szinte nulla bokrosodas
Válasz Nyomasek Bobo #21118. hozzászólásáraMárciusban volt 20 mm meg februárban is 20-30 mm. Ez nem olyan sok, de a szomszédóké még is sokkal szebb.
Válasz jocika0502 #21117. hozzászólásáraMennyi eső volt január óta? (meg most márciusban?)
Nekem se sokkal jobb...en par nappal később 240 kilóval vetettem. De mostani eszemmel október közepe után beletenném a 300 kilót
Ha nincs víz, hiába van ott a nitro, nincs amivel felvegye...
Szép Estét! Október 23.-án vetett MV Ménrót 260 kg/ha-ral. Ősszel 200 kg 8-24-24 meg 180 kg Pétisó. Tavasszal 200 kg Dasa 02.27-én. Ilyen gyenge meg sárgulnak az alsó levelek... Nitrogén hiánya lehet? Gondoltam adok neki karbamidet+keserűsót vagy 100 kg/ha karbamidet, de nem nagyon mond esőt...
Válasz Nyomasek Bobo #21110. hozzászólásáratalán a szotyinak fáj legkevésbé az eső hiány, de ha nem lesz semmi, akkor semmi se lesz. volt már ilyen, meg lesz is ilyen.
a 150et csak írtam, nem tudom miből jön ki, nem szotyizok, de talajmumkát biztos nem csinálnék, a lehető legkorábban glifóznám, hogy ne vigyen se vizet, se tápanyagot, belehúzni magot, ha repcét komolyan gondolta, akkro tápanyagnak lenni kell a földbe, egy mázsa nitrot tennék mellé, hogy valamit lökjön rajta, gyomirtó, két gomba, azt jónapot. nem számolom, de ennek a 150be talán bele kell férnie, nem?
Válasz trikolor5 #21113. hozzászólásáraKisalföldi vagyok...
Válasz trikolor5 #21113. hozzászólására????? helyett akart lenni
Válasz Nyomasek Bobo #21112. hozzászólásárakellesz, tuti szabolcsi vagy ???? párom is onnan való, elején nem is értettem mi ez a szó. Megboldogult nyelvtan tanárom tépné a haját.
Válasz Nyomasek Bobo #21111. hozzászólásáraAz ősszel lehet már azt is kapás sortávra kellesz vetnem...
Ja...a búzak is ugyanakkorák, mint télen...
Válasz envagyok2 #21105. hozzászólásáraA Kiskunsag közepén van a kollega, nem tudom, arra mennyi eső szokott lenni. Ha van, akkor a szotyi jó út.
Nalam is szotyi lesz, de ha nem esik, akkor az totalis bukta a mák után.
A mákra költöttem eddig:kb 76e/ha, ebben 1.5-2q komplex van...
A kérdés: aszályban mit hoz a szotyi?
Mondjuk a május végi, junius eleji esőkkel szamolva???
Válasz envagyok2 #21105. hozzászólásáraKérhetném tételesen azt a 150 költséget?
Válasz mocsencsi1 #21099. hozzászólásáraHát legjobban az eső kéne...
Akkora mint ősszel, lilul éhezik(rajta van február 15 óta ca 307kg 23:30NS,de nincs víz amivel felvehetné), a közepén ott a virág kezdemény
Ha nem lesz eső baszhatjuk...Március kb kimegy eső nélkül...
Válasz Tom250 #21097. hozzászólásáraBiztos nem nézegetném egész évben.Húznám bele a napraforgót aztán totális...
Válasz envagyok2 #21105. hozzászólásáraEzt ha most megvakarja lesz vizes galacsin amit kiszellőztet. Az eső hiányában sokkal nagyobb a kockázata mint ha ezt meghagyja.
Válasz Tom250 #21102. hozzászólásáraigazándiból az a kérdés, hogy amit most még rá kell költened, azt behozza-e. amit eddig költöttél, az nem játszik szerepet a döntésben, az a pénz már kuka.
a kérdés az, hogy erre ráköltesz még 100 ezret, és hoz 140et.
ha kiveszed, vetsz naprát, arra ráköltessz 150et, és hoz 300at.
ha a profit maximum a cél, akkor így kell dönteni. ha más szempont is játszik, akkor aszerint.
Válasz Sk Laci #21100. hozzászólásáraHa február vége lenne egyetértenék, de ennek 2, max 3 hét múlva virágozni kéne, eső meg nem nagyon lesz.
Válasz Tom250 #21102. hozzászólásáraMármint T/ha-t
Válasz envagyok2 #21101. hozzászólásáraKi fog derülni, mert megmarad.
Ha a másfelet elérné akkor már elégedett lennék, kb annyi az önköltség.
Válasz Tom250 #21097. hozzászólásárasemmire. 10 mázsára. max.
Válasz Tom250 #21097. hozzászólásáraNincsen itt semilyen gond. Ezt a repcét nem szarvas pusztította. Csak eső legyen és meleg. Szépen helyrepofozódik.
Válasz Nyomasek Bobo #21092. hozzászólásáraA bór az folyamatosan kell.
A jóféle cink és molibdén is mindig javít a dolgon.
Válasz Tom250 #21097. hozzászólásáraEgész jó napraforgó lehet belőle.
Ezen a lerágott/agyon taposott táblán kb mire lehet számítani?
Télen ha benéztem a táblára, csak a csupasz talajt lehetett látni, úgy lerágták.
Ahhoz képest azért sokat javult.
Válasz gazda001 #21095. hozzászólásáraszórtam neki pétisót talán jövőhét hétvége fele lesz valami, a szántásra is szórtam, majd ma bedolgozom kombinátorral.
Válasz Gatti #21094. hozzászólásáraMiért szórtál szilárdat? Felétek mond esőt? Nálunk nem ígér, ezért én lombról mentem.
Decemberi vetésű búza, ma megkapta az első és utolsó adag fejtrágyát
Válasz Nyomasek Bobo #21092. hozzászólásáraEddig én se adtam ilyen korán, de egy nagygazda mondta, akinek 4 t felett szokott hozni átlagban, hogy ő tavasszal minden permetezéskor ad neki bórt, nem csak virágzásban.
Válasz Soros #21091. hozzászólásáraBórt ilyenkor is kell? Nem csak viragzaskor?
Repcére ilyenkor ti mit nyomtok? Csak rovar? Vagy lombtragya is?
Kapott már bór lombtrágyát, folicurt meg inazunát.
Válasz erni #21083. hozzászólására5-10kg/hektár, de 2%-os oldattól ne legyen erősebb..
Kedves gazdatársak!
Gombatermesztéssel foglalkozunk és Budapest 150km-és körzetében vásárolnánk gqbonatarlót melyet aratás után magunk bálázunk és szállítunk el. Aki esetleg gondolkodik szalma értékesítésen kérem keressen privátban. Mindenkinek eredményes évet kívánok.
Válasz .Richard. #21087. hozzászólásáraSzerintem itt a -8at is kiheverte. De előtte nap meglesem majd.
Válasz Nyomasek Bobo #21086. hozzászólásáraA megfagyott egyszikű levelei olyan lilásak mint a buza mikor foszfor vagy ilyesmi hiánya van. Csak ugye itt a levél sérült nem más a hiba. Persze nem jelenti azt'hogy a gyomirto nem hat. De szinte alig él.
Válasz .Richard. #21084. hozzászólásáraMeg is lesz... kedd/sz/cs...
Válasz erni #21083. hozzászólásáraItt régen ilyesmire olyan 6 kilóig mondták, talan an34est.
Válasz Nyomasek Bobo #21079. hozzászólásáraHát nézd meg. Ha nix kicsi ami kelt akkor esőig ennyi marad. Fagy után kéne pár nap mig magáhoztér. Kb 2hét mire láthato eredménye lesz az tuti. Én is igy vagyok. Gondoltam várok vele. .
Karbamidot szeretnék szórni a búzára, permetezővel, felodva. Mivel a szilárdot nincs ami bemossa.
Mennyit lehet így szórni ami nem perzsel?
Nem nagy adagra gondolok csak egy kis hiánypótlás míg nem lesz eső.
Válasz zsoltrs #21081. hozzászólásáraHát én a kis cambridge hengeremmel mtzvel 7. közepgázon mentem. 8.ban már nálam pattogott.
Persze egy nehez henger biztosan jobban fekszi a placcot. De neked kell látni, milyen mikor még jól dolgozik, és nem tépi a növényt.
Az az eső vagy megjön vagy nem.
Milyen sebesség a max cambridge hengerrel, ha bokrositani akarok?
Van értelme előtte kiszorni a 2. adagot vagy várjak majd az áprilisi esőre?
Válasz .Richard. #21078. hozzászólásáraSzerintem az ecsetpázsit meg a bokrosodáson is túl lehet...
Válasz .Richard. #21077. hozzászólásáraTegnapelőtt volt -5, ma -2...
Kel még?
Porol a föld.
Szerintem ami ki akart jönni, az kint van. Vagy gondolod a lenti nedvesből jönne.
Elég lassú a szer. Ki tudja hány hét alatt dögleszti meg.
Válasz .Richard. #21077. hozzászólásáraKelég. Kel még . Mármint a fű.
Válasz Nyomasek Bobo #21072. hozzászólásáraAzzal a buza fujással nem kéne várni? Meglilult a fű is. Egyszikűek. Kétszikű megfagyott. Várj egy hetet talán nől mellélye. Vagy kelég. Gondolom a fagyott levélen a gyomirto is kicsit gyengébb lesz.
Válasz Nyomasek Bobo #21068. hozzászólásáraFőleg a mostanság divatos száraz tavaszok esetén nagyon úgy tűnik.