Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Repcét fújtátok ti már?
Én jövő héten akartam, de éjjel -2-3 fokot mond, napközben meg 4-5.
Ilyen időben mennyire aktívak a bogarak? Érdemes fújni vagy várjam meg h melegebb legyen?
Sziasztok!
Mi okozhatja a sárgulási tüneteket? Fagy vagy gomba?
Mit javasoltok?
Február elején kapott mûtrágyát. Adjak neki réz tartalmú lombtragyat (Gyomok még nincsenek kint, így külön kellene bajárni) vagy adjam neki a máaodik adag mûtragyat vagy várjak?
Válasz mtz1221 #20887. hozzászólásáraIgen, itt az árpa /különösen a késői vetés/ már szenved.Száraz levegő, hideg reggel, délutánra meleg sokszor erős széllel és a talaj se dúskál vízben. Na ha ez folytatódik nagy gubanc is lehet.
Válasz zsoltrs #20906. hozzászólásáraNem hiszem, de gombaölő 2x, az sokat segít!
Én azt mondom, hogy naprával bevetni, az önköltséges mai árakon, reméljük őszig kitart, kb 3q termés ára, de legyen 4!
Te tudod mit költötték eddig a repcére, de tuti kell még vagy 3 rovarölő, gyomirtás, gomba 2x, deszikálás, mert hiába a lelkiismeretes precíz gyomirtás, a fedettség hiánya gyomosodáshiz vezethet!
Viszont olyat nem mondok, hogy nyomasd ki, mert ki tudja a napra milyen lesz!
Válasz B.laca #20903. hozzászólásáraNagyon jól néz ki neked az enyémhez képest. A gyönyörü repcémet 80% elintézték a szarvasok. Na ilyenkor ha probléma van vadászok hirtelen ritkák lettek, mint a fehérholló.
Holnap kiteszek nitrogént+ként, várok jó egy hetet mi hogyan alakul, de meglehet muszáj lessz valamit odauültetni /árpa, mustár/. Más nem mehet, mert megint likvidálnak mindent
Válasz zsoltrs #20897. hozzászólásáraNem mondom, hogy engedd el, de 15 növény alatt szerintem ne vár 1,5 fölött, ahogy Nyomasek is írta!
Számolj, de fogod a monosemet, nem tudom milyen kemény a talaj, ha megy, akkor napraforgó direktben, meg egy glifozát, aztán meglátod!
Ha túl kemény, akkor egy kombi, vagy sekély Gruber, én is jártam így, borsó lett utánna, kombinált Ih vető első osztályú lett!
Számold ki, hogy mit kell költened, ha naprát beleteszed, meg mit kell még a repcére, aztán meglátod, mi az a napraforgó termésátlag, amit el kell ahhoz érni, hogy megérje váltani, az reálisan sikerülhet-e!
Válasz ZZ #20891. hozzászólásáraAkkor egy szavad se legyen mert nem 2levele van. Nyugi!!!!mivel nem szántottad azt hiszem ez sem lett'igy ne is számits arra'hogy ez most robbanásszerűen növekedni fog marha lassan sunyin kezd majd bokrosodni. Szántotthoz ne is hasonlitsd a növekedést!gondolom azt furcsállod'hogy nem nől. majd fog!
Válasz zsoltrs #20890. hozzászólásáraHa 15q elég...? Nekem talan annyi lett ilyenen.
A kérdés, mit tudsz helyette, ami hoz valamit.
Ritkán kelt? Vagy később lett valami?
Válasz gazda001 #20878. hozzászólásáraHa sikerül kedden elvetni a mákot ,és nem kell rá sima henger, akkor szerdán fél3kor start, elnyomok 2 kanyart. Csütörtökön délben meg még egyet. Ha jól mértem az adagot a tesztpályán a permetezönél, akkor 2.7ha területre elég a cucc. A 7.8ha meglesz 3 kanyarból.(mondjuk nem tudom tavaly mennyi volt a ráfedés, mert pont itt megy 2 magasfesz, és attól megőrül a gps...)
Kedden fujtam rá 150 liter nitrosolt, szándékosan a légbeszívasos fuvokával hogy jobban befedje ezt a gyenge búzát. De rosszabb lett mint volt.
Valami lombtrágyat adjak neki, vagy hagyjam a fenébe...???
20kg karbamidot,10 kg keserűsót gondoltam ha-ként..
25224 hozzászólás
Válasz Soros #20923. hozzászólásáraCsak piretroiddal, ilyen időben n nagyon mozognak. 10fok fölött annál inkább.
Repcét fújtátok ti már?
Én jövő héten akartam, de éjjel -2-3 fokot mond, napközben meg 4-5.
Ilyen időben mennyire aktívak a bogarak? Érdemes fújni vagy várjam meg h melegebb legyen?
Hali,
Milyen egyszikű írtót használjak a repceben búza ellen?
Ősszel panterával volt fújva.
Némelyik már 5 levél fölött jár.
Válasz horvath.agro #20920. hozzászólásáraEz simán marad a helyén lesz ebből 20 mázsás repce még .
Válasz Hús Futár #20918. hozzászólásáraebbe kukoricát vagy napraforgót vetsz most tavasszal? gondolom nem hagyod meg...
Válasz schmidtkrisztina36 #20914. hozzászólásáraFázik reggelente a mínuszokban. Felénk is a szebb/nagyobb ilyen mind, két hétig nem kell ránézni, és jó lesz az.
Válasz Hús Futár #20917. hozzászólására
A rosszabik repcém .
nálunk mind ilyen , kicsit fázott,majd kinövi
Válasz schmidtkrisztina36 #20914. hozzászólásárahát ez inkább "sárga rozsda" én azt gondolom. de majd az itt gazdálkodó szakemberek megmondják a tutit.
Sziasztok!
Mi okozhatja a sárgulási tüneteket? Fagy vagy gomba?
Mit javasoltok?
Február elején kapott mûtrágyát. Adjak neki réz tartalmú lombtragyat (Gyomok még nincsenek kint, így külön kellene bajárni) vagy adjam neki a máaodik adag mûtragyat vagy várjak?
Válasz mtz1221 #20912. hozzászólásáraPéntek meg jövő szerdára mond egy keveset,remélem lesz belőle ha kevés is.
Válasz mocsencsi1 #20911. hozzászólásáraGondoltam,mert felénk is ez van.
Válasz mtz1221 #20887. hozzászólásáraIgen, itt az árpa /különösen a késői vetés/ már szenved.Száraz levegő, hideg reggel, délutánra meleg sokszor erős széllel és a talaj se dúskál vízben. Na ha ez folytatódik nagy gubanc is lehet.
Válasz zsoltrs #20909. hozzászólásáraIgazad van 1 hónap múlva meglátod mit mutat! Meg ahogy mondják aludni kell rá!
Válasz A.I. #20908. hozzászólásáraMég van pár hetem eldönteni...
Köszi a tanácsokat.
Válasz zsoltrs #20906. hozzászólásáraNem hiszem, de gombaölő 2x, az sokat segít!
Én azt mondom, hogy naprával bevetni, az önköltséges mai árakon, reméljük őszig kitart, kb 3q termés ára, de legyen 4!
Te tudod mit költötték eddig a repcére, de tuti kell még vagy 3 rovarölő, gyomirtás, gomba 2x, deszikálás, mert hiába a lelkiismeretes precíz gyomirtás, a fedettség hiánya gyomosodáshiz vezethet!
Viszont olyat nem mondok, hogy nyomasd ki, mert ki tudja a napra milyen lesz!
Válasz B.laca #20903. hozzászólásáraNagyon jól néz ki neked az enyémhez képest. A gyönyörü repcémet 80% elintézték a szarvasok. Na ilyenkor ha probléma van vadászok hirtelen ritkák lettek, mint a fehérholló.
Holnap kiteszek nitrogént+ként, várok jó egy hetet mi hogyan alakul, de meglehet muszáj lessz valamit odauültetni /árpa, mustár/. Más nem mehet, mert megint likvidálnak mindent
Válasz A.I. #20901. hozzászólásáraNapraforgónak közös a betegsége a repcével.
Nem lenne gond?
Válasz Tom250 #20904. hozzászólásáraIgen. Kapott már nitrogént.
Válasz B.laca #20903. hozzászólásáraNekem is így néz ki az egyik táblám, szerintem ez még teljesen jó! Nitrogént adtál már neki?
Szerintetek ebből lesz még valami?
csak mint információ írom, nem tudom jó-e, vagy rossz, nekem tetszik:
ma kaptam ajánlatot búzakötésre - 6.300
telefonon hadarták el, nem tiszta, hogy ez euro, vagy takarmány, viszont 150 ft/q a különbség a kettő között
Válasz zsoltrs #20897. hozzászólásáraNem mondom, hogy engedd el, de 15 növény alatt szerintem ne vár 1,5 fölött, ahogy Nyomasek is írta!
Számolj, de fogod a monosemet, nem tudom milyen kemény a talaj, ha megy, akkor napraforgó direktben, meg egy glifozát, aztán meglátod!
Ha túl kemény, akkor egy kombi, vagy sekély Gruber, én is jártam így, borsó lett utánna, kombinált Ih vető első osztályú lett!
Számold ki, hogy mit kell költened, ha naprát beleteszed, meg mit kell még a repcére, aztán meglátod, mi az a napraforgó termésátlag, amit el kell ahhoz érni, hogy megérje váltani, az reálisan sikerülhet-e!
Válasz Büresz #20898. hozzászólásáraHát...aki tudott spórolni az elmúlt években erre
Válasz kukaccsosz #20883. hozzászólásáraNekem is kell foltoznom, majd a fagyuk utánra tervezem. Ősszel nem vitte ki.
Válasz kukaccsosz #20884. hozzászólásáraMeg volt már egy nagyágyu a biztonság kedvéért.
Válasz III.Gyula #20894. hozzászólásáraEléggé változó a jó részek (ahol a traki látszik ott talán 10 felett van) máshol 6. Pocoknal 0
Válasz Nyomasek Bobo #20893. hozzászólásáraVontatott volt a kelés, ami kijott a bolha megette és későn jött az eső. Persze a pocok se volt rest.
Válasz ZZ #20891. hozzászólásáraAkkor egy szavad se legyen mert nem 2levele van. Nyugi!!!!mivel nem szántottad azt hiszem ez sem lett'igy ne is számits arra'hogy ez most robbanásszerűen növekedni fog marha lassan sunyin kezd majd bokrosodni. Szántotthoz ne is hasonlitsd a növekedést!gondolom azt furcsállod'hogy nem nől. majd fog!
Válasz zsoltrs #20890. hozzászólásáraMennyi van 1 m2-ben?
Válasz zsoltrs #20890. hozzászólásáraHa 15q elég...? Nekem talan annyi lett ilyenen.
A kérdés, mit tudsz helyette, ami hoz valamit.
Ritkán kelt? Vagy később lett valami?
Válasz kukaccsosz #20884. hozzászólásáraÉs jövőre hogy varialod, hogy ne alakuljon ki rezisztencia?
Válasz .Richard. #20889. hozzászólásáraEz is nov eleji vetés
Szerintetek ezt érdemes meghagyni?
Válasz ZZ #20875. hozzászólásáraGyenge? Nézzél meg egy novemberi vetest!
Válasz ZZ #20875. hozzászólására2 hétig ne néz rá.
Válasz mocsencsi1 #20886. hozzászólásáraDéli részen élsz ?
Válasz kukaccsosz #20885. hozzászólásáraRendkívül ritka természeti jelenség, itt a hiánya csinál nagy bajt nemsokára.
Nálunk van még víz rendesen, főleg ahol már tavaly nyáron is összeszaladt.....
Válasz Büresz #20881. hozzászólásáraÉn is ezzel tervezek ebben a sorrendben.
Válasz Tom250 #20882. hozzászólásáraMajd ha nem lesz fagy és nappal is legalább 12 fok lesz stabilan.
Az egyszikűirtót mikor lenne célszerű kitenni?
Ma reggel is -1 fok volt, a hétvégére pedig -3 -4 körül jósolnak.
Válasz Tom250 #20877. hozzászólásáraInazuma, avaunt, mosi.
Válasz Nyomasek Bobo #20879. hozzászólásáraMajd viszek a kosarba 60 liter vizet, az a biztos.
Válasz gazda001 #20878. hozzászólásáraHa sikerül kedden elvetni a mákot ,és nem kell rá sima henger, akkor szerdán fél3kor start, elnyomok 2 kanyart. Csütörtökön délben meg még egyet. Ha jól mértem az adagot a tesztpályán a permetezönél, akkor 2.7ha területre elég a cucc. A 7.8ha meglesz 3 kanyarból.(mondjuk nem tudom tavaly mennyi volt a ráfedés, mert pont itt megy 2 magasfesz, és attól megőrül a gps...)
Válasz Nyomasek Bobo #20872. hozzászólásáraKell valaki hozza utánad a vizet....
12db-os fogás lett.
Egyébként ki milyen rovarölőt készül bevetni "nagyágyúként" a későbbiekben?
Válasz ZZ #20875. hozzászólásáraMikramidot, nem karbamidot
Kedden fujtam rá 150 liter nitrosolt, szándékosan a légbeszívasos fuvokával hogy jobban befedje ezt a gyenge búzát. De rosszabb lett mint volt.
Valami lombtrágyat adjak neki, vagy hagyjam a fenébe...???
20kg karbamidot,10 kg keserűsót gondoltam ha-ként..