Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Azért ott fönn...magasan a növ.véd. "szaggértő" urakat megkérdezném hogy: Repcénél hogyan variáljam a mai engedélyezett rovarölő szereket, hogy ne alakuljon ki rezisztencia...(ugye ugyanazzal egymás után nem ajánlatos fújni)
Válasz Nyomasek Bobo #20819. hozzászólásáraNézzél rá a Cortevas cuccokra.
Van szisztém hatásu insekticíd SK-ban Gazelle név alatt forgalmazzák 20% acetamipridet tartalmaz 0,12 kg/ha adagban kellene hatnia az ormányosok ellen. Mospilant meghagynám virágzáskorra, nehogy gond legyen a méhekkel. Nitroszollal is kijuttatható, ugyan úgy más növényvédőszerrel is.
Válasz mate21 #20817. hozzászólásáraÉn ma is nyomtam volna, ha összeáll a permetező.
De sajna aláásta a raklapját a vakond, elborult, pár dolgot cserelnem kell.
Szerintem szombat lesz a napja.
Sima piretroid. Vagy mellé mospilan, de akkor mit fújok viragba???
Válasz Batka #20813. hozzászólásáraLátom...
Azon gondolkozom, mit lehetne vetni repce helyett...
Szerintem jövőre ezeket a hatóanyagokat kiröhögik... Vagy már most.
Válasz Nyomasek Bobo #20802. hozzászólására30nál abbahagytam a számolást
A kérdés: Ha most lefújom pl inazumával vagy mospilánnal, akkor mit tudok legálisan fújni virágzáskor???? Talan a Mavrik maradt...
Válasz isti1971 #20777. hozzászólásáraNálunk Zalában is durva a helyzet.
19 fok volt ma.
Nagyon sok a szárormányos. Holnap illetve pénteken már többen is akarnak menni fújni.
Válasz jocika0502 #20803. hozzászólásáraDASA 1000x jobb választás, mint az Adriaticás Unikó. Az utóbbi még szórás közben is "ragasztja be a szóró nyílásait". 240 kg/ha adagot szórok, 15 km/ó sebességgel, rendesen ki vannak nyitva a súberek, de nem árt minden töltés előtt betonvassal feltörni a szóró aljából az odatapadt mütrágyát.
Én szórom, ha nem is esik, és ha rá fogok tudni menni.
Szép Estét! Kénes nitrogént szeretnék szórni búzára és DASA 26/13-as műtrágyát sikerült venni, elég nagy szemű, nem tudom, hogy ez mennyire volt jó választás búzára fejtrágyának... de a kérdésem az lenne, hogy van-e most értelme kiszórni, úgy hogy nem mond esőt mostanában, nem-e fog elpárologni hamar?
Válasz zsoltrs #20801. hozzászólásáraReggel 9től 13.00ig volt 12...szóval ki tudja?
Holnap teszek beljebb is. Itt mustár/olajretek zöldítés szomszéd volt. Mellette repce tarló.
Válasz zsoltrs #20797. hozzászólására10 foknal is maszkalnak.
Csak ha nincs nap, elbújik, nem éri el a piretroid.
Az orvosom imazumat javasolt.
A boltos orvosa meg nem, mert ha holnap delben nem tudom fujni, csak 7 végén, akkor a reggeli fagyoktól nem fog hatni...
Gázosodó meg nincs...
Válasz Nyomasek Bobo #20790. hozzászólásáraNekem Ignis van, sok helyen elmegy jó magas. Valamint olcsó hozzá az alkatrész és strapabíró. A közel 100 lovas motor meg repíti a kis kasztnit.
Akinek van repcéje probálja nagyon megvédeni mert biztos jó ára lesz a 2020 termés ár a MATIFON főlment 180000FT ra akkor az Ó napra is 210000FT körúl van 30000ft volt magasabb a napraforgo akinek még van annak HAJRÁ ???
Válasz isti1971 #20783. hozzászólásáraAz fasza... Nálam a 260x300 méteres placcon. a 260 méter egyik felén repce, a másiktól 150méterre fásítás. Az egyik 300méteres szélénél mustar olajretek zöldítes volt leszántva
25225 hozzászólás
Válasz Nyomasek Bobo #20821. hozzászólásáraInazuma gazelle pro és blade név alatt is elérhető!
Azért ott fönn...magasan a növ.véd. "szaggértő" urakat megkérdezném hogy: Repcénél hogyan variáljam a mai engedélyezett rovarölő szereket, hogy ne alakuljon ki rezisztencia...(ugye ugyanazzal egymás után nem ajánlatos fújni)
Válasz Sk Laci #20820. hozzászólásáraA mospilan is acetamipirid... Csak nem tudom a naplóban mit szolnak, ha más neven ugyanazt fujom 2x...
Válasz Sk Laci #20820. hozzászólásáraAz ugyanaz mint a mospi.
Válasz Sk Laci #20820. hozzászólásáraInazuma nem volt a forgalmazónál.
Válasz Nyomasek Bobo #20819. hozzászólásáraNézzél rá a Cortevas cuccokra.
Van szisztém hatásu insekticíd SK-ban Gazelle név alatt forgalmazzák 20% acetamipridet tartalmaz 0,12 kg/ha adagban kellene hatnia az ormányosok ellen. Mospilant meghagynám virágzáskorra, nehogy gond legyen a méhekkel. Nitroszollal is kijuttatható, ugyan úgy más növényvédőszerrel is.
Válasz mate21 #20817. hozzászólásáraÉn ma is nyomtam volna, ha összeáll a permetező.
De sajna aláásta a raklapját a vakond, elborult, pár dolgot cserelnem kell.
Szerintem szombat lesz a napja.
Sima piretroid. Vagy mellé mospilan, de akkor mit fújok viragba???
Borsodban fújja valaki az ormányosokat?
Itt azért nincs 20 fok, "csak" 14.
Lapokat még nem raktam ki. A lehűlés előtt nem akarom lefújni, csak 1 lövésünk van...
Válasz Nyomasek Bobo #20816. hozzászólásáraHolnap nyomnam.. akkor szerinted ne?
Válasz mate21 #20815. hozzászólásáraSzombatra már mondja...
Érdemes lehet most le fújni egyszikű ellen a repcét? Nálunk nincs éjszakai fagy és 10 fok felett van a hőmérséklet
Válasz Batka #20813. hozzászólásáraLátom...
Azon gondolkozom, mit lehetne vetni repce helyett...
Szerintem jövőre ezeket a hatóanyagokat kiröhögik... Vagy már most.
Válasz Nyomasek Bobo #20810. hozzászólásáraA klartan ugyanaz, mint a mavrik....
Ha én a búzát megjárom most magtakaró fogassal, az mennyire bűn?
Gyomfésűm nincs, meg arra most pénz se, könnyűfogas meg van bőven.
Válasz Nyomasek Bobo #20810. hozzászólásáraEsély sincs hogy normális repcét csinálj!
Válasz Nyomasek Bobo #20809. hozzászólásáraMavrik se...
A Nébih ajanlata repce virágzaskori rovarvédelmére: 1 szezonban 1x hasznalatos szerek...nagy valaszték...
Válasz Nyomasek Bobo #20802. hozzászólására30nál abbahagytam a számolást
A kérdés: Ha most lefújom pl inazumával vagy mospilánnal, akkor mit tudok legálisan fújni virágzáskor???? Talan a Mavrik maradt...
Válasz envagyok2 #20807. hozzászólásáraA 20/40kmph errefele ez semmi extra.
Válasz Nyomasek Bobo #20799. hozzászólásárainkább a szelet nézzétek, hogy mi lesz hétvégétől.
Válasz jocika0502 #20803. hozzászólásáraFelénk aki eddig nem szórta ki az most szórja.
Szóval sztem ne várj vele.
DASA jó anyag.
Válasz isti1971 #20777. hozzászólásáraNálunk Zalában is durva a helyzet.
19 fok volt ma.
Nagyon sok a szárormányos. Holnap illetve pénteken már többen is akarnak menni fújni.
Regulátort azt majd később kellene?
Válasz jocika0502 #20803. hozzászólásáraDASA 1000x jobb választás, mint az Adriaticás Unikó. Az utóbbi még szórás közben is "ragasztja be a szóró nyílásait". 240 kg/ha adagot szórok, 15 km/ó sebességgel, rendesen ki vannak nyitva a súberek, de nem árt minden töltés előtt betonvassal feltörni a szóró aljából az odatapadt mütrágyát.
Én szórom, ha nem is esik, és ha rá fogok tudni menni.
Szép Estét! Kénes nitrogént szeretnék szórni búzára és DASA 26/13-as műtrágyát sikerült venni, elég nagy szemű, nem tudom, hogy ez mennyire volt jó választás búzára fejtrágyának... de a kérdésem az lenne, hogy van-e most értelme kiszórni, úgy hogy nem mond esőt mostanában, nem-e fog elpárologni hamar?
Válasz zsoltrs #20801. hozzászólásáraReggel 9től 13.00ig volt 12...szóval ki tudja?
Holnap teszek beljebb is. Itt mustár/olajretek zöldítés szomszéd volt. Mellette repce tarló.
Válasz Nyomasek Bobo #20799. hozzászólásáraÉn tavaly akkor fújtam le nurelle d-vel, amikor már 1 nap alatt 20 fölött fogott a ragacs.
BIO pocok gyérítés alkalmi munkavállalókkal
Válasz zsoltrs #20797. hozzászólására10 foknal is maszkalnak.
Csak ha nincs nap, elbújik, nem éri el a piretroid.
Az orvosom imazumat javasolt.
A boltos orvosa meg nem, mert ha holnap delben nem tudom fujni, csak 7 végén, akkor a reggeli fagyoktól nem fog hatni...
Gázosodó meg nincs...
Válasz zsoltrs #20797. hozzászólására M1 autópalya 142es lehajtó...
Válasz Nyomasek Bobo s#20796 hozzászólásáraHelyileg merre vagy?
Szerencsére holnap felhosebb idő lesz felénk.
Válasz Nyomasek Bobo #20795. hozzászólására12db elefánt
A placc meg ragad...
Válasz Nyomasek Bobo #20787. hozzászólásáraFogás reggeltől 13.09ig...
Válasz Nyomasek Bobo #20790. hozzászólásáraNekem Ignis van, sok helyen elmegy jó magas. Valamint olcsó hozzá az alkatrész és strapabíró. A közel 100 lovas motor meg repíti a kis kasztnit.
Válasz Nyomasek Bobo #20787. hozzászólásáraNálunk is ilyen ám minden reggel, még fagyogat a kocsi is, most meg már hét ágra süt a nap.
Válasz Gatti #20789. hozzászólásáraHa túl gyorsan mész, legalább az utasok tudnak fosni
Válasz Gatti #20789. hozzászólásáraKönnyű megszokni.
Válasz Gatti #20789. hozzászólásáraA zasszony Lancia Ypsilonja...
Válasz Nyomasek Bobo #20787. hozzászólásáraEz milyen autó? Fura hogy középen van a km/H ????
Akinek van repcéje probálja nagyon megvédeni mert biztos jó ára lesz a 2020 termés ár a MATIFON főlment 180000FT ra akkor az Ó napra is 210000FT körúl van 30000ft volt magasabb a napraforgo akinek még van annak HAJRÁ ???
Válasz Nyomasek Bobo #20785. hozzászólásáraEbből nem tudom hogy lesz 17 fok...
Én ki se viszem a lapokat, úgy is olyan sár van, hogy nem tudnék menni.
Itt Borsodban általában március 2. hete a rovarölő.
Milyen szert használtok?
Ma reggel 6.20kor 0.3fok volt... Most 1.3... Remélem még befagy a seggük (az enyém biztosan)
Válasz isti1971 #20783. hozzászólásáraAz fasza... Nálam a 260x300 méteres placcon. a 260 méter egyik felén repce, a másiktól 150méterre fásítás. Az egyik 300méteres szélénél mustar olajretek zöldítes volt leszántva
Pápa nem volt zöldítés sőt repce sem volt a közelbe tavaly viszont egy kissebb (pár ha) erdő van!
Válasz gazda001 #20779. hozzászólásáraReggel viszem ki a ragacs lapot...
Válasz isti1971 #20777. hozzászólásáraVolt mellette zöldítés v repce tarló?
Válasz gazda001 #20779. hozzászólásáraPápáról hirdet...
Válasz isti1971 #20777. hozzászólásáraHelyileg merre vagy? Én ma tettem ki a sárga tálat.
(ÉNY)
Válasz isti1971 #20777. hozzászólásáraHa ez nem madár sörét, akkor asszem most örülök, hogy nincs repcém vetve!
1 nap eredménye