Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Norbi6330 #20704. hozzászólásáraToppot és a mikrotoppot már szórtak 20 kg/ha-t.Egyébként 100 literenkén 5 kg.
Combi toppal pancsolásztunk páran, na azt ne.
Csak az 5% vagy kevesebb, az EW,EC sem tesz jót.
Válasz gergő07 #20680. hozzászólásáraAhogy látom,ez még nem annyira sűrű állomány.Gyomfésűt nem lehetne benne kipróbálni?Ez csak egy ötlet,ha van ilyen munkagép a portán.Vagy már bántaná a repcét?A youtube-on kukoricát,szóját még naptár húznak vele nem kis sebességgel.
Dec elején vetettek már mintha sorolnának, fényképen még nem látni de a szememet márbhúzzák a sorok mikor végignézek rajta. Előtte is ki voltak bújva csak barnák voltak. Múlt héten kaptak 2q pétit, kezdenek bezöldülni.
Válasz MrPoke #20700. hozzászólásáraSugar % 0,8-4-ig.
pH 4,8-6,5-ig.
EC mS/cm 10-15-ig.
K ppm 3500-5200
Ca 900-1350
K/Ca 3,5-5,6-ig.
Mg 190-420-ig.
Na 20-270-ig.
NH4 320-680-ig.
No3 80-210-ig.
N Nitrate 19-47-ig.
N-Total Nitrogen 1700-3200-ig
Cl 1100-2800-ig
S 200-490-ig.
P 300-490-ig.
Si 40-88-ig.
Fe 4-41-ig.
Mn 12-32-ig.
Zn 1-22-ig.
B 0,35-1,3-ig.
Cu 0,4-1-ig.
Mo 0,07-0,012-ig.
Al 3-17-ig.
Válasz Mf-es? #20693. hozzászólására Itt is kénhiányosak a talajok, és azt mondta a tápanyagot srác, hogy nem lehet feltölteni, inkább a folyamatos pótlást javasolja.
Amit felvesz a növény, az mindig jó helyen van.
Válasz Büresz #20691. hozzászólásáraIkarusz az igen, azt tényleg csak ősszel szabad.
Idén repce almás, kicsit belefáradtam a rengeteg növényvédelembe és a számok azok nem jöttek.
Kivették a klórpirifoszt, nem mértünk így tovább "próbálkozni".
Inkább várok, míg nem lesz újra stabil technológia és még utánna sem biztos, hogy vonzó lesz!
Arról nem is beszélve, hogyha a napra árak tudják tartani magukat igen csak biztonságosabb olajos mag lesz, mint a repce!
Válasz Büresz #20688. hozzászólásáraVagy az ikarus vagy galera volt bocsi. De meg tudom kérdezni. Egyszer fújtam 1,5 hektárt galeraval tavasszal mert gyomos volt, nekem ilyen rossz hatása nem volt, de sajna jó sem mert pénzkidobáson kívül semmit nem értem vele.
Válasz A.I. #20681. hozzászólásáraNekem is van gazom...de nem merek vele semmit csinalni.
Az ikarust kifújtam, ami kint volt, elvitte, esett, jelt helyette. Az egyszikűirtó meg későn ment ki...kiheverte a nagyja.
Egyelőre takarja a placcot, de ki tudja, mi lesz...
Válasz Büresz #20688. hozzászólásáraÉrdekes, elég "sokáig" lehet ahhoz képest használni, de ott valaki beütött, valamikor a Starán, azt sem tudom hogy írják már, volt ilyen, nem volt szabad hetekig megnézni, mert azt hitte az ember megdöglik a repce, behullámosodott a szára, ki is vonták repcéből! Ki tudja mekkora terméskiesést okozott az is!
Válasz Tom250 #20682. hozzászólásáraTavaly nálunk is volt gond, de nem a Galera miatt, mert előtte soha semmi, a 2020 évjárat egy igazi pokol volt, fagyok tavasszal, aszály, de durva, mi korai pio hibridet csináltuk évekig, de a tavalyi 1 tonna az kicsit elkeserítette az embert, főleg, hogy 2,5-4 of mozgott eddig.
Én is azt vallom egyébként, hogy ősszel gyomírts, de azt is megértem, hogy jelen esetben kolléga miért nem tette!
Viszont látva a képeket valamit tenni kell, mert meg fogja enni a gyom.
Válasz Tom250 #20682. hozzászólásáraIsmerősöm is járt pont így. 2-3 héttel később desszikálta, talán augusztusban arattam, de nagyon siralmas volt a sok zöld miatt.
Válasz A.I. #20681. hozzászólásáraGalerával megjártam már jó pár éve, szintén hasonló repce volt. Tőszám megvan igen, és nem is kis területről van szó. Időjárás keresztbe tett nagyon, nem mertem gyomirtani ősszel.
Válasz gergő07 #20680. hozzászólásáraTalán Galera, de annak kell a 12 fok, látva a fenológiát, azzal szerintem nincs gond!
Azt sem tudom forgalomban van-e még!
Kérdezz rá a növényvédősödnél, mik a lehetőségek!
Írod, hogy a tőszám megvan, ha igen, akkor gyomírts, mert kár lenne hagyni, hogy a gyomok martalékává váljon!
Későn jött csapadék végett az októberi kelésű repcék kicsik és gyomosak. Mivel esélyes volt hogy kifagy vagy nem, így semmit nem szórtam rájuk ősszel. Tőszám megvan minden négyzetméterben. Kérdésem az lenne lehet-e ebből még jó repce, és van-e gyomirtó ami kora tavasszal ér is valamit, vagy hagyjam így gyomosan? Kapná a pétit lassan...
Válasz Bárány #20677. hozzászólásáraLehet igazad van,én mindig egyszerre szórom ki,nem vagyok nagyon dombos részen,de amit írt hogy a búzára 250 az árpára 200 kg 27-est akar szórni,na az nem egy jól el látott talajra utal!
Válasz apuci #20676. hozzászólásáraKi tudja, mi és mennyi van alatta, milyen a talaj, mennyire van átázva, domborzat, blablabla.
Én nem szeretek ennyire fekete-fehér dolgokat javasolni egy fórumon, gyakorlatilag látatlanban.
Még a saját földjeinken is az utolsó percig gondolkozom.
Válasz zsoltrs #20674. hozzászólásáraEgyelőre semmiképp ne hengerezz! Gondolom, nálad is nedvesek a talajok, plusz a búza se igényli még. Amúgy szerintem túl is van ez értékelve, ha elhagyod, se lesz semmi.
Műtrágyát rakd ki, ahogy lehet, a mennyiséget neked kell kitalálnod, mert ahhoz több infó kell, de nem hinném, hogy a megszokottól nagyon el kellene térned.
Válasz Mf-es? #20667. hozzászólásáraMinden évnek van valami specialitása, ami más, mint szokott. Nálam idén a gyengébb tápanyagszolgáltató részeken lévő búza brutál elválik a jó részeken levőktől. A jó részeken gyönyörű, a gyengéken meg annyira éhezik, hogy ilyet nagyon ritkán látni.
Szóval nincs mese, ha az idő engedi, szórni kell.
Azzal én is egyetértek, hogy ősszel jó vastagon alá kell pakolni, de azért az egész évit odatenni nem hinném, hogy minden földön jó ötlet lenne.
Amúgy én is utálok gépet mosni, hidegben meg pláne, de ez van. Ezt választottuk.
Válasz Bárány #20666. hozzászólásáraLehet,hogy nem.Ezt utálom a legjobban,mikor rohanni kell,van reggel 3-4 óra,mikor szórható.Eltart több napig a kínlódás,aztán traki szóró mind műtrágyás,sáros.Mosni kellene,de a mosó befagyva,meg ilyesmi.Átveszem az egyik gazda szokását,ősszel kiteszi amit az évre szánt.9 tonnát aratott,míg a többiek 4-5 tonnát.Ősszel úgyis kapott +2 mázsát az előző évekhez képest.Ma voltam levélmintát szedni,holnap megy hollandiába levélanalízis vizsgálatra.Megnézzük mennyire éhes.Jövő hétre ígért -2 fok nem igen alkalmas a szórásra.
25115 hozzászólás
Válasz Gandhy #20714. hozzászólásáraAz új kötés ennyi???
én meg 68-at a búzára, bár nehezen hiszem, de legyen
Válasz Tom250 #20709. hozzászólásáraÉn most netto 151-et hallottam
Válasz Mf-es? #20711. hozzászólásáraBocs az offért! Ha még aktuális akkor irány az Aldi!
Válasz JD 6150r #20649. hozzászólásáraMost,meg ilyen.
Válasz Tom250 #20709. hozzászólására Alapvetően nem rossz ár, de talán már azóta is emelkedett a repce ára.
Repcét kötött már valaki? én múlt héten kötöttem egy keveset 141+komp-ért
Válasz Norbi6330 #20704. hozzászólásáraToppot és a mikrotoppot már szórtak 20 kg/ha-t.Egyébként 100 literenkén 5 kg.
Combi toppal pancsolásztunk páran, na azt ne.
Csak az 5% vagy kevesebb, az EW,EC sem tesz jót.
Válasz gergő07 #20680. hozzászólásáraAhogy látom,ez még nem annyira sűrű állomány.Gyomfésűt nem lehetne benne kipróbálni?Ez csak egy ötlet,ha van ilyen munkagép a portán.Vagy már bántaná a repcét?A youtube-on kukoricát,szóját még naptár húznak vele nem kis sebességgel.
Dec elején vetettek már mintha sorolnának, fényképen még nem látni de a szememet márbhúzzák a sorok mikor végignézek rajta. Előtte is ki voltak bújva csak barnák voltak. Múlt héten kaptak 2q pétit, kezdenek bezöldülni.
Válasz Norbi6330 #20704. hozzászólásáraItt az egyértelmű ajánlás (Google a barátod)
Termékkatalógus
Érdeklődnék hogy kalászosba ki használ epson topot, mi a maximum kg/ha amit ki lehet egyszerre jutatni?
Repce szalmát keresek hajdú Bihar területén rendről balaznám lehordanám bála után fizetnék min 15ha
Szépet mutat
Válasz MrPoke #20700. hozzászólásáraSugar % 0,8-4-ig.
pH 4,8-6,5-ig.
EC mS/cm 10-15-ig.
K ppm 3500-5200
Ca 900-1350
K/Ca 3,5-5,6-ig.
Mg 190-420-ig.
Na 20-270-ig.
NH4 320-680-ig.
No3 80-210-ig.
N Nitrate 19-47-ig.
N-Total Nitrogen 1700-3200-ig
Cl 1100-2800-ig
S 200-490-ig.
P 300-490-ig.
Si 40-88-ig.
Fe 4-41-ig.
Mn 12-32-ig.
Zn 1-22-ig.
B 0,35-1,3-ig.
Cu 0,4-1-ig.
Mo 0,07-0,012-ig.
Al 3-17-ig.
Válasz Mf-es? #20699. hozzászólásáraOszd meg. Szívesen segítek.
Válasz Sz_Pisti #20697. hozzászólásáraMegvan az eredmény.Kellene valami értelmező,miből mennyi lenne a jó.
Válasz Büresz #20691. hozzászólásáraGalera leginkább acatra jó ha jól rémlik amit meggyengít az meg úgyis mindegy
Válasz Mf-es? #20695. hozzászólására Majd írd meg légyszi!
Válasz gergő07 #20680. hozzászólásáraÉn megpróbálnám ezt:
https://www.corteva.hu/content/dam/dpagco/corteva/eu/hu/hu/files/Korvetto_Uj_Repce_Gyomirto_Szer.pdf
Válasz Sz_Pisti #20694. hozzászólásáraMajd meglátjuk mit mutat a vizsgálat,a tavalyihoz képest.Héten remélem meglesz az eredmény.
Válasz Mf-es? #20693. hozzászólására Itt is kénhiányosak a talajok, és azt mondta a tápanyagot srác, hogy nem lehet feltölteni, inkább a folyamatos pótlást javasolja.
Amit felvesz a növény, az mindig jó helyen van.
Válasz Sz_Pisti #20683. hozzászólásáraLehet,hogy mobilis,de az ősszel kitett nitrogénhez,kell az őszi kén is.Kapott 50-90 kg-ig/ha.hatóanyagot.
Válasz Büresz #20691. hozzászólásáraIkarusz az igen, azt tényleg csak ősszel szabad.
Idén repce almás, kicsit belefáradtam a rengeteg növényvédelembe és a számok azok nem jöttek.
Kivették a klórpirifoszt, nem mértünk így tovább "próbálkozni".
Inkább várok, míg nem lesz újra stabil technológia és még utánna sem biztos, hogy vonzó lesz!
Arról nem is beszélve, hogyha a napra árak tudják tartani magukat igen csak biztonságosabb olajos mag lesz, mint a repce!
Válasz Büresz #20688. hozzászólásáraVagy az ikarus vagy galera volt bocsi. De meg tudom kérdezni. Egyszer fújtam 1,5 hektárt galeraval tavasszal mert gyomos volt, nekem ilyen rossz hatása nem volt, de sajna jó sem mert pénzkidobáson kívül semmit nem értem vele.
Válasz A.I. #20681. hozzászólásáraNekem is van gazom...de nem merek vele semmit csinalni.
Az ikarust kifújtam, ami kint volt, elvitte, esett, jelt helyette. Az egyszikűirtó meg későn ment ki...kiheverte a nagyja.
Egyelőre takarja a placcot, de ki tudja, mi lesz...
Válasz Büresz #20688. hozzászólásáraÉrdekes, elég "sokáig" lehet ahhoz képest használni, de ott valaki beütött, valamikor a Starán, azt sem tudom hogy írják már, volt ilyen, nem volt szabad hetekig megnézni, mert azt hitte az ember megdöglik a repce, behullámosodott a szára, ki is vonták repcéből! Ki tudja mekkora terméskiesést okozott az is!
Válasz A.I. #20687. hozzászólásáraBiztos hogy a galera volt. Lehet túl melegbe csinálta vagy hidegbe vagy később mint kellett volna nem tudom.
Válasz Büresz #20685. hozzászólásáraNem lehet, hogy megcsípte a gomba, azok nem akarnak érni az istennek sem!
Válasz Tom250 #20682. hozzászólásáraTavaly nálunk is volt gond, de nem a Galera miatt, mert előtte soha semmi, a 2020 évjárat egy igazi pokol volt, fagyok tavasszal, aszály, de durva, mi korai pio hibridet csináltuk évekig, de a tavalyi 1 tonna az kicsit elkeserítette az embert, főleg, hogy 2,5-4 of mozgott eddig.
Én is azt vallom egyébként, hogy ősszel gyomírts, de azt is megértem, hogy jelen esetben kolléga miért nem tette!
Viszont látva a képeket valamit tenni kell, mert meg fogja enni a gyom.
Válasz Tom250 #20682. hozzászólásáraIsmerősöm is járt pont így. 2-3 héttel később desszikálta, talán augusztusban arattam, de nagyon siralmas volt a sok zöld miatt.
Válasz A.I. #20681. hozzászólásáraGalerával megjártam már jó pár éve, szintén hasonló repce volt. Tőszám megvan igen, és nem is kis területről van szó. Időjárás keresztbe tett nagyon, nem mertem gyomirtani ősszel.
Válasz Mf-es? #20671. hozzászólására A kén nagyon mobilis, azt írták azt nem érdemes ősszel
Én mikor tavasszal Galerával gyomírtottam, teljesen meghülyült tőle a repce..
Virágzáskor dobálta el a virágokat, egyáltalán nem is borult sárgába a tábla mit másoké..
Majd mikor már elvileg beérett, zöld hajtásokat kezdett hozni..
1.4t lett az átlaga, dekalb repce volt.
Az enyémben is van némi gyom az őszi gyomírtás ellenére, de én tuti nem fújom többet tavasszal kétszikű ellen..
Válasz gergő07 #20680. hozzászólásáraTalán Galera, de annak kell a 12 fok, látva a fenológiát, azzal szerintem nincs gond!
Azt sem tudom forgalomban van-e még!
Kérdezz rá a növényvédősödnél, mik a lehetőségek!
Írod, hogy a tőszám megvan, ha igen, akkor gyomírts, mert kár lenne hagyni, hogy a gyomok martalékává váljon!
Későn jött csapadék végett az októberi kelésű repcék kicsik és gyomosak. Mivel esélyes volt hogy kifagy vagy nem, így semmit nem szórtam rájuk ősszel. Tőszám megvan minden négyzetméterben. Kérdésem az lenne lehet-e ebből még jó repce, és van-e gyomirtó ami kora tavasszal ér is valamit, vagy hagyjam így gyomosan? Kapná a pétit lassan...
Hát nem. Februárban ennyi, március-áprilisban még 100kg.
Összesen 125kg N hatóanyag lenne kint a búzán (az őszivel együtt)
Válasz Bárány #20677. hozzászólásáraLehet igazad van,én mindig egyszerre szórom ki,nem vagyok nagyon dombos részen,de amit írt hogy a búzára 250 az árpára 200 kg 27-est akar szórni,na az nem egy jól el látott talajra utal!
Válasz apuci #20676. hozzászólásáraKi tudja, mi és mennyi van alatta, milyen a talaj, mennyire van átázva, domborzat, blablabla.
Én nem szeretek ennyire fekete-fehér dolgokat javasolni egy fórumon, gyakorlatilag látatlanban.
Még a saját földjeinken is az utolsó percig gondolkozom.
Válasz Bárány #20675. hozzászólásáraAzért én a 100kg körüli hatóanyagot kitenném,még a jó állományú búzára is!
Válasz zsoltrs #20674. hozzászólásáraEgyelőre semmiképp ne hengerezz! Gondolom, nálad is nedvesek a talajok, plusz a búza se igényli még. Amúgy szerintem túl is van ez értékelve, ha elhagyod, se lesz semmi.
Műtrágyát rakd ki, ahogy lehet, a mennyiséget neked kell kitalálnod, mert ahhoz több infó kell, de nem hinném, hogy a megszokottól nagyon el kellene térned.
Hali.
Nagyon gyenge állományban (1-2 leveles) mikor ill. mennyivel kellene mutragyaznom? Búzát 250kg, árpát 200al (linzi só) szoktam a normál evjaratokban.
Illetve hengerezni jó lenne őket
(a területek n hajlamosak a felfagyasra)?
Köszönöm
Válasz Bárány #20670. hozzászólására
Válasz Bárány #20670. hozzászólásáraCsak feltételezve képzeljük el.
Válasz Bárány #20668. hozzászólásáraTervezek 200 kiló kénest.Ha kitettem volna novemberben mivel lenne rosszabb?Szerintem csak jobb.
Válasz Szabi. #20669. hozzászólásáraÁááááá, olyan biztos nincs...
Válasz Bárány #20668. hozzászólásáraHát aki még decemberben is már adott neki......meg az új évben is.......
Válasz Mf-es? #20667. hozzászólásáraMinden évnek van valami specialitása, ami más, mint szokott. Nálam idén a gyengébb tápanyagszolgáltató részeken lévő búza brutál elválik a jó részeken levőktől. A jó részeken gyönyörű, a gyengéken meg annyira éhezik, hogy ilyet nagyon ritkán látni.
Szóval nincs mese, ha az idő engedi, szórni kell.
Azzal én is egyetértek, hogy ősszel jó vastagon alá kell pakolni, de azért az egész évit odatenni nem hinném, hogy minden földön jó ötlet lenne.
Amúgy én is utálok gépet mosni, hidegben meg pláne, de ez van. Ezt választottuk.
Válasz Bárány #20666. hozzászólásáraLehet,hogy nem.Ezt utálom a legjobban,mikor rohanni kell,van reggel 3-4 óra,mikor szórható.Eltart több napig a kínlódás,aztán traki szóró mind műtrágyás,sáros.Mosni kellene,de a mosó befagyva,meg ilyesmi.Átveszem az egyik gazda szokását,ősszel kiteszi amit az évre szánt.9 tonnát aratott,míg a többiek 4-5 tonnát.Ősszel úgyis kapott +2 mázsát az előző évekhez képest.Ma voltam levélmintát szedni,holnap megy hollandiába levélanalízis vizsgálatra.Megnézzük mennyire éhes.Jövő hétre ígért -2 fok nem igen alkalmas a szórásra.
Válasz Mf-es? #20665. hozzászólásáraSárosra meg nem tudsz rámenni. A 22-es csapdája.
Vagy akkor te inkább nem szórsz?