Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz csferri #20597 hozzászólásáraVálasz mocsencsi1 #20598. hozzászólásáraCsak azért aggódom mert egyszer már be**optam, ráadásul mivel fele kifagyott, tavasszal jött mellé a parlagfű is, ment a kasza és jött a 350E Ft-s birság is elég hamar.. pedig ugy is tudtunk volna róla vágni egy 2-3t/ ha-t de le kellett kaszálnunk :)
Su ellen fajta, elég ritkának tűnik, de lehet csak azért mert még nagyon gyengécske a kelés, hátha megbokrosodik most a 10-13 fokban...
Válasz ewtoto #20596. hozzászólásáraNekem már többször túlélte, sőt az ennél gyengébb is.Lehet, hogy a száraz éjszakai minusz tizek nappal pluszokkal kombinálva megfingatnák, de ilyen nem jósolnak.Állítólag a JAKUBUS azt is bírja.
Válasz Zsolesz100 #20591. hozzászólásáraszia! ugyanígy jártam, bérbe lett vetve (horschal, profi módon) de sajnos későn november 10-én. csírázik, de még nem kelt ki, tartok tőle, hogy jelentős fagykár lesz...
Válasz Büresz #20576. hozzászólásáraFelkészülés a hipertérugrásra! Távolbanéző verseny kezdete! Vagy csak elmentél otthonról hogy az asszony ne nyaggasson!
Válasz mocsencsi1 #20573. hozzászólásáraNem merném kitenni! Az eladonak jelentési kötelezettsége van, s visszaigazolást kell kelapnia jóvá lett hagyva arra a területre az mvh nal.+ vadásztársasággal fel kell venni a kapcsolatot és őriztetni a táblát.Megnézném ki ül most ott karácsony idején...
A redentimes idő mikor csak úgy szórta mindenki elmúlt..Egy parlagi sas 1 m értékű+a természetkárositási birság. Akgs vagy zölditett területen meg egyenesen felejtős az ilyesmi..
Válasz szantofold22 #20569. hozzászólásáraIlletve ha borzot rókát oduját lyukat látsz ne áruld el hol van ! Rengeteg rágcsálót összeszed.Ha a nyulat meg a fácánt eszi az sem baj mert úgysem fizetik ki a vadászok pl a naprában a vadkárt.
Válasz Dzotya #20567. hozzászólásáraT fakat tudsz leverni és eleve többel vetni.
Elkezdesz mérgezni vadász megsejti vagy valami kifekszik nagyon porul jarsz.A búza nem ér annyit.
Válasz Nyomasek Bobo #20556. hozzászólásáraJó lesz az! Lehet jobb mint a DelPiero-jé a képen, bár az durván jól néz ki! Egyébként sokat alszik még kinn! Rátesszük mindent és lehet mégsem olyan lesz mint várnánk vagy szeretnénk.
Válasz Sk Laci #20557. hozzászólásáraA kép tetején az a forgó, duplan vetve... Ott mindig gyurma, ha legyurom nemigen szokott kikelni, ezért a vegen rávetettem.
Kb nitrót fujok.
Válasz Nyomasek Bobo #20547. hozzászólásáraTavasszal dobjad szét a mütrágyát, majd hengerezzed be, ha szárazság lessz.
Az első kép szerint, nagyon is jó ez a búza.
Kicsit felmelegszik, és beindul.
Válasz A.I. #20553. hozzászólásáraVetőgeppel nyomattam... 240-245 körül. Az előző jobb magágyast 258al vetettem, de ide nem jutott több mag.
Lehet mégse kombival kellett volna 2.szor lejárnom a szántást, hanem újra rövidtárcsával. Azt hittem a kombi szetveri a hantot, de túl gyurmas volt.
Hengerezni se tudtam, mert utána 3 nap is ragadt meg csöpörészett az eső.
Válasz A.I. #20548. hozzászólásáraígy van, a miénk is hétvégén került a földbe, igaz prontoval sikerült elvetni, persze a tárcsát nem engedtük le mert egyből beragadt volna. Az őszi árpát már nem is erőltettük, inkább felszántottam és megy majd napraforgó.
Válasz Nyomasek Bobo #20552. hozzászólásáraLehet kel még a mélyebbre került szemekből! Egyébként mennyivel szórtad? Mi 280-300 kgvel szoktuk, pláne ha meg van késve! Bár vagy 15 éve biztos van már, hogy nem vetettünk szóróval, pláne nem ilyen nagy arányban!
Válasz Nyomasek Bobo #20549. hozzászólásáraJó lesz az nem kell megijedni. Tavasszal amint tudod hengerezd meg. A rögöket szépen szét fogja nyomni. Én holnap vetem a búzát, hasonló magágyba, tavaszon sima hengerrel végig megyek rajta aztán annyi.
25200 hozzászólás
Válasz ewtoto #20599. hozzászólásáraAzért a gabonát nem nehéz és nem is drága tisztán tartani.......
Válasz csferri #20597 hozzászólásáraVálasz mocsencsi1 #20598. hozzászólásáraCsak azért aggódom mert egyszer már be**optam, ráadásul mivel fele kifagyott, tavasszal jött mellé a parlagfű is, ment a kasza és jött a 350E Ft-s birság is elég hamar.. pedig ugy is tudtunk volna róla vágni egy 2-3t/ ha-t de le kellett kaszálnunk :)
Su ellen fajta, elég ritkának tűnik, de lehet csak azért mert még nagyon gyengécske a kelés, hátha megbokrosodik most a 10-13 fokban...
Válasz ewtoto #20596. hozzászólásáraNekem már többször túlélte, sőt az ennél gyengébb is.Lehet, hogy a száraz éjszakai minusz tizek nappal pluszokkal kombinálva megfingatnák, de ilyen nem jósolnak.Állítólag a JAKUBUS azt is bírja.
Válasz ewtoto #20596. hozzászólásáraTúl hát nyugi nem ezen fog múlni.
Kicsit megkéstünk az árpával, viszont kikelt, nem tudom tegnapi -4, -6 Mennyire vágta oda vagy hogy általában túlélheti e a telet...
Ez mai kép
Vagy 10 fok 10 napig, de így is jó lesz.Kemény fagyokat nem jósolnak.
Válasz mitiii #20592. hozzászólására10 centi hó,jót tenne neki!
Válasz Zsolesz100 #20591. hozzászólásáraKutyabaja sem lesz.
Válasz Zsolesz100 #20591. hozzászólásáraszia! ugyanígy jártam, bérbe lett vetve (horschal, profi módon) de sajnos későn november 10-én. csírázik, de még nem kelt ki, tartok tőle, hogy jelentős fagykár lesz...
Ki nem kelt, de csírázott búzának menyire használ ez a -5fok környéke?
Vagy nem érdekes neki?
Válasz Sz_Pisti #20588. hozzászólásáraVontatott...
Válasz Sz_Pisti #20588. hozzászólásáraElőre ?!
Válasz Büresz #20587. hozzászólásáraÉn feltenném a permetezőt is, hogy nagyobb legyen a súly
Válasz Sz_Pisti #20586. hozzászólásáraTömörítem és szélesítem a művelő utakat.
Válasz Büresz #20576. hozzászólásáraMost kell megjárni, hogy márciusban ne legyen süppedős
Válasz sanyi1965 #20580. hozzászólásáraHogyan és mit látsz?? Ne tartsd magadban mert még én is próbálok "kitartani" pár napig!
Válasz GREVEN #20583. hozzászólásáraNe is mond. 90 fok -4 körül.
Válasz Büresz #20576. hozzászólásáraElég meredek ez a hegyoldal. Csoda hogy nem dőltél el.
Válasz Bobo77 #20581. hozzászólásáraIs-is.
Válasz Büresz #20576. hozzászólásáraFelkészülés a hipertérugrásra! Távolbanéző verseny kezdete! Vagy csak elmentél otthonról hogy az asszony ne nyaggasson!
Itt javában vetnek,nem kis területeket.
Válasz Bárány #20577. hozzászólásáraCsak beleálltam egy képért.
Válasz Bárány #20577. hozzászólására
Válasz Büresz #20576. hozzászólásáraMi a munka? Művelőnyom készítés?
Válasz mocsencsi1 #20573. hozzászólásáraNem merném kitenni! Az eladonak jelentési kötelezettsége van, s visszaigazolást kell kelapnia jóvá lett hagyva arra a területre az mvh nal.+ vadásztársasággal fel kell venni a kapcsolatot és őriztetni a táblát.Megnézném ki ül most ott karácsony idején...
A redentimes idő mikor csak úgy szórta mindenki elmúlt..Egy parlagi sas 1 m értékű+a természetkárositási birság. Akgs vagy zölditett területen meg egyenesen felejtős az ilyesmi..
Válasz Dzotya #20567. hozzászólásáraPocokTox
Van rá eseti engedély
Válasz Dzotya #20567. hozzászólásáraArvalin, de már az utolsó perc.Eső kéne a dögökre.
Válasz DelPiero #20565. hozzászólásáraKb én is akkor, de az enyém nincs ilyen...
Válasz Pilátus" #20562. hozzászólásáraFelénk fújták vetés után pár nappal,én hülye meg azt várom hogy végre kikeljen valami.
Válasz szantofold22 #20569. hozzászólásáraIlletve ha borzot rókát oduját lyukat látsz ne áruld el hol van ! Rengeteg rágcsálót összeszed.Ha a nyulat meg a fácánt eszi az sem baj mert úgysem fizetik ki a vadászok pl a naprában a vadkárt.
Válasz Dzotya #20567. hozzászólásáraT fakat tudsz leverni és eleve többel vetni.
Elkezdesz mérgezni vadász megsejti vagy valami kifekszik nagyon porul jarsz.A búza nem ér annyit.
Válasz Nyomasek Bobo #20566. hozzászólásáraSzerencsére az esők előtt sikerült
ilyen a búza,ki hogy védekezik a pocok ellen?
Válasz DelPiero #20565. hozzászólásáraJó korán...
Válasz Nyomasek Bobo #20561. hozzászólásáraOktóber 8-án vetettem
Válasz Nyomasek Bobo #20561. hozzászólásáraOktóber 8-án vetettem
Válasz Nyomasek Bobo #20556. hozzászólásáraJó lesz az! Lehet jobb mint a DelPiero-jé a képen, bár az durván jól néz ki! Egyébként sokat alszik még kinn! Rátesszük mindent és lehet mégsem olyan lesz mint várnánk vagy szeretnénk.
Láttom máshol is még megy a meló és mi is hajnalig(aztán tovább méég)
Ami most mindenkinél kérdés!!!
Hétvégén gyomírtozni Allianz Agility vel ami most van a földbe vaaaagy azt is ami most bújik!!???????,
Ki mit mond?? Mert itt a tavasz 13 "pillanata" 13 fokkal!
Illl biztos sokan megvettég Legatót Alianzt és nem tudtak vele mit kezdeni...
Ezekkel mi lesz tavasszal vagy visszaviszitek??
Szerinten a finis előtt Ez most a legaktuálisabb kérdés...
Válasz fendt309 #20558. hozzászólásáraLehet szeptember közepén elnyomta.
Válasz fendt309 #20558. hozzászólásáraNem, ez mai kép
Válasz Sk Laci #20557. hozzászólásáraA kép tetején az a forgó, duplan vetve... Ott mindig gyurma, ha legyurom nemigen szokott kikelni, ezért a vegen rávetettem.
Kb nitrót fujok.
Válasz DelPiero #20555. hozzászólásáraEz még a tavaszi kép?
Válasz Nyomasek Bobo #20547. hozzászólásáraTavasszal dobjad szét a mütrágyát, majd hengerezzed be, ha szárazság lessz.
Az első kép szerint, nagyon is jó ez a búza.
Kicsit felmelegszik, és beindul.
Válasz A.I. #20553. hozzászólásáraVetőgeppel nyomattam... 240-245 körül. Az előző jobb magágyast 258al vetettem, de ide nem jutott több mag.
Lehet mégse kombival kellett volna 2.szor lejárnom a szántást, hanem újra rövidtárcsával. Azt hittem a kombi szetveri a hantot, de túl gyurmas volt.
Hengerezni se tudtam, mert utána 3 nap is ragadt meg csöpörészett az eső.
Az én búzám ilyen
Válasz A.I. #20548. hozzászólásáraígy van, a miénk is hétvégén került a földbe, igaz prontoval sikerült elvetni, persze a tárcsát nem engedtük le mert egyből beragadt volna. Az őszi árpát már nem is erőltettük, inkább felszántottam és megy majd napraforgó.
Válasz Nyomasek Bobo #20552. hozzászólásáraLehet kel még a mélyebbre került szemekből! Egyébként mennyivel szórtad? Mi 280-300 kgvel szoktuk, pláne ha meg van késve! Bár vagy 15 éve biztos van már, hogy nem vetettünk szóróval, pláne nem ilyen nagy arányban!
Válasz Gazdász93 #20551. hozzászólásáraKicsit ritkállom
Válasz Nyomasek Bobo #20549. hozzászólásáraJó lesz az nem kell megijedni. Tavasszal amint tudod hengerezd meg. A rögöket szépen szét fogja nyomni. Én holnap vetem a búzát, hasonló magágyba, tavaszon sima hengerrel végig megyek rajta aztán annyi.