Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Soros #20342. hozzászólásáraÉn nem fujnám együtt a gyomirtot a regulátórral és barátaival
A gyomirto az egy szegmens, utánna a regilátorba mehet bor, rovarölő meg minden kemikália.
De vannak nálam jobban hozzá értők, de nekem ez a meglátásom, hogy ez így nem lenne nyerő
Sziasztok!
Milyen koktélt fújtok ti a repcére?
Regulátornak Carramba turbot gondoltam, meg kellene valami poszt gyomirtó meg repcedarázs álhernyó ellen valami rovarölő. Ár-érték arányban melyik most a nyerő vagy bevált nektek?
Meg akarok mellé bórt rakni az nem lesz sok a 4 szer egyszerre fújji?
Köszi
Válasz sirhanzoltan #20338. hozzászólásáraÉn 2 hete kifújtam, megt3kert minden 2 szikűt... De ahogy nézem, nem fogja őket elvinni. Arssznyi magasak, némelyik magzik fel... Ugye nekem most teljes levélborítás van mar.
Válasz stabilan #20332. hozzászólásáraA készítményt ősszel a repce 2 valódi lombleveles fenológiai állapotától a repce teljes levélborításáig javasolt kijuttatni, vagy amikor a hőmérséklet + 12 ºC alá kezd süllyedni tartósan (amikor a vegetáció áttér a nyugalmi periódusba). Tavasszal közvetlenül a nyugalmi időszak után a szárbaindulás kezdetéig kell alkalmazni. A jó hatékonyság érdekében fontos, hogy kezeléskor a léghőmérséklet +10 °C felett legyen.
Válasz GREVEN #20335. hozzászólásáraAz idén megtanultam h repce után SOHA nem vetek többet szotyit. A szkleró miatt majd 0,5 tonnával kevesebb termésem lett.
Én ebbe nem is gondoltam bele, de az idén saját bőrömön tapasztaltam.
Amúgy egymás mellett volt a két föld, minden ugyan az csak az egyik kuko elővetemeny volt a másik meg repce.
Így jártam.
Válasz stabilan #20332. hozzászólásáraBelkart hatásosabbnak látnám, de ha Ikaruszod van akkor használd azt. Én még rátenném a repcére, ha a gyom miatt igényli.
Válasz Sk Laci #20328. hozzászólásáraKb bolha lesz, mert hernyót még nem láttam. 1.5hete fujtam proteussal, gondolom elment a hatása már.
Sajnos kötve van a kezem kicsit. Szembe végig repce árvakelés és zöldítés van. Az árvakelést a napokban leszántják(el van kezdve, a Zetoros haver, aki a kocsidat huzta), a zöldítést nem tudom mikor... Arra tartigálom a puskaport...
Most minden nap lesem, hátha elkezd fogyni a levél...
A gond akkor lesz, ha pont eszik és 2-3nap esik...
Válasz kukaccsosz #20322. hozzászólásáraA véleményedre lennek kívancsi. Van itt egy srác.
Tavalyi repcéje egyik felét kezelte regulátorral, a másikat nem(állítólag összel és tavasszal is ugyanigy.)... 1 tábla.
A kezeletlen 1 tonnaval többet adott...
Válasz Nyomasek Bobo #20320. hozzászólására6-8 levélben tedd ki.
Utánna is fog még leveleket hozni, de nem az számít, hanem a hajtáscsúcs ne nyúljon meg. Kettévágod és látod.
Ha október második hete körül szórod ki nem kell már rámenni még egyszer mert a nappalok rövidülése miatt nem indul szárba.
A tebukonazoltol gyorsan leengedi a levelet, de nem ez a lényeg.
Srácok.
A repcémen a nagyobbakon most jön a 6. levél. Gondolom mehetne a caramba turbo...
Vagy mennyi idő alatt nevel ki még egy levelet?
Ha túl jó idő lesz, honnan fogom látni, hogyha esetleg még 1 (olcsóbb pl tebu) kezelés szükséges lenne???
Válasz Feri #20316. hozzászólásáraÉrtem.Tapasztalat esetleg Azospeed el szemben? Tavasszal szilárdat akarok használni.De kalászoláskor gondoltam komplexebbet amiben azonban nagy a Nitrogén a siker fehérje növelésére,viszont termékenyülést is kiegészitő elemekkel támogatná. Milyen mennyiségben kell kijuttatni?Hogyan szoktad?
Jó estét!Érdeklődnék hogy használt már valaki búzában Rosasolt N-t ? T artalmaz meg P és K is. Meg egy jó pár mikroelemet. Eddig Azospeed et használtam de az csak N tartalmú inkább.
Kalászoláskor gondoltam volna kijuttatni szemképzéshez stb. Vagy ez inkább kertészeti adalék?
Válasz Bálint1989 #20313. hozzászólásáraErdekes nalunk romaniaban nagyon dragalottam. C1 es 220 ft, c2 pedig 180 ft. Ennyiert nem erdemes venni. Pedig kiprobaltam volna a cellulet meg a basiliot.
Válasz Nyomasek Bobo #20307. hozzászólásáraAz álhernyója / ál létére/ nagyon durva és valóságos kárt tud csinálni. Nem szívós jószág, hála az égnek.Egy egyszerű "pircsi" kiüti.
Volt valakinek az utolsó 4 évben MV Nádor és Lukulusz vetve?
Legjobb lenne, ha egy parcellán.
Az eredmények érdekelnének, mennyiség, minőség ugyan olyan törődés mellett.
Melyik mit mutat?
Válasz kukaccsosz #20300. hozzászólásáraJópár éve butisan completel nyomjuk a repcét korai posztba. Eddig még nem tudok rá panaszt mondani. Drága de megéri az árát. Betakarításig gyommentesek a táblák. Legfeljebb folyondárszulákot látni imitt amott a repcetarlón.
Válasz Pilátus" #20299. hozzászólásáraLazító, rövidtárcsa, henger, kombinátor.
Kombinátor előtt jött 40 mm eső! Azért most jó lenne még 10 több nem kell.
Gyomirtás? Talán Butisan komplet.
A regulator az biztosan caramba turbo lesz.
25197 hozzászólás
Válasz Bálint1989 #20346. hozzászólásáraMilyen szereket nyomtál?
Válasz Soros #20344. hozzászólásáraAmúgy én is külön fújom.
Először megkapta gyom ellen a héten pedig megkapta a regulátort és barátait.
Válasz Soros #20342. hozzászólásáraDe
Válasz Bálint1989 #20343. hozzászólásáraIgazad lehet.... kicsit sokallom en is a 4 cuccost egyben
Válasz Soros #20342. hozzászólásáraÉn nem fujnám együtt a gyomirtot a regulátórral és barátaival
A gyomirto az egy szegmens, utánna a regilátorba mehet bor, rovarölő meg minden kemikália.
De vannak nálam jobban hozzá értők, de nekem ez a meglátásom, hogy ez így nem lenne nyerő
Sziasztok!
Milyen koktélt fújtok ti a repcére?
Regulátornak Carramba turbot gondoltam, meg kellene valami poszt gyomirtó meg repcedarázs álhernyó ellen valami rovarölő. Ár-érték arányban melyik most a nyerő vagy bevált nektek?
Meg akarok mellé bórt rakni az nem lesz sok a 4 szer egyszerre fújji?
Köszi
Válasz sirhanzoltan #20338. hozzászólásáraÉn 2 hete kifújtam, megt3kert minden 2 szikűt... De ahogy nézem, nem fogja őket elvinni. Arssznyi magasak, némelyik magzik fel... Ugye nekem most teljes levélborítás van mar.
Multheti kép:
Válasz sirhanzoltan #20338. hozzászólásáraÉs amelyik nincs 2 levélben?Kinyírja?Nagyon vegyes a kelés,és van nekem is itthon ikarus.Szelektív egyszikű irtóval mehet?
Válasz stabilan #20332. hozzászólásáraA készítményt ősszel a repce 2 valódi lombleveles fenológiai állapotától a repce teljes levélborításáig javasolt kijuttatni, vagy amikor a hőmérséklet + 12 ºC alá kezd süllyedni tartósan (amikor a vegetáció áttér a nyugalmi periódusba). Tavasszal közvetlenül a nyugalmi időszak után a szárbaindulás kezdetéig kell alkalmazni. A jó hatékonyság érdekében fontos, hogy kezeléskor a léghőmérséklet +10 °C felett legyen.
Válasz GREVEN #20335. hozzászólásáraAz idén megtanultam h repce után SOHA nem vetek többet szotyit. A szkleró miatt majd 0,5 tonnával kevesebb termésem lett.
Én ebbe nem is gondoltam bele, de az idén saját bőrömön tapasztaltam.
Amúgy egymás mellett volt a két föld, minden ugyan az csak az egyik kuko elővetemeny volt a másik meg repce.
Így jártam.
Válasz Sz_Pisti #20334. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Sz_Pisti #20334. hozzászólásáraMeg napraforgót se vess utána.
Válasz stabilan #20332. hozzászólására
Tavasszal ne menj Ikarus-al, ha jót akarsz magadnak
Válasz stabilan #20332. hozzászólásáraBelkart hatásosabbnak látnám, de ha Ikaruszod van akkor használd azt. Én még rátenném a repcére, ha a gyom miatt igényli.
Üdv mindenkinek kis segítséget kérnék a repcém kicsit kinőtte magát 6-7 leveles az Ikarus gyomírtót még ellőhetem e vagy inkább tavasszal?
Válasz apuci #20330. hozzászólásáraAzért nézegetem, nem akarok a "költözés" után meglepődni...
Válasz Nyomasek Bobo #20329. hozzászólásáraSzerintem ekkora repcében már nem tud komoly kárt csinálni a bolha.
Válasz Sk Laci #20328. hozzászólásáraKb bolha lesz, mert hernyót még nem láttam. 1.5hete fujtam proteussal, gondolom elment a hatása már.
Sajnos kötve van a kezem kicsit. Szembe végig repce árvakelés és zöldítés van. Az árvakelést a napokban leszántják(el van kezdve, a Zetoros haver, aki a kocsidat huzta), a zöldítést nem tudom mikor... Arra tartigálom a puskaport...
Most minden nap lesem, hátha elkezd fogyni a levél...
A gond akkor lesz, ha pont eszik és 2-3nap esik...
Válasz Nyomasek Bobo #20326. hozzászólásáraSzép a repcéd, nincsen okod panaszra.
Figyeld a kártevőket is!!!
Benéztél a repce levele alá? Főleg a lyukacsosnál?
Válasz Nyomasek Bobo #20325. hozzászólásáraEz a kettő a szántott placc...[kep1][kep2]
Válasz Nyomasek Bobo #20325. hozzászólásáraEz a kettő a szántott placc...
Mai képek.
Válasz kukaccsosz #20322. hozzászólásáraA véleményedre lennek kívancsi. Van itt egy srác.
Tavalyi repcéje egyik felét kezelte regulátorral, a másikat nem(állítólag összel és tavasszal is ugyanigy.)... 1 tábla.
A kezeletlen 1 tonnaval többet adott...
Válasz kukaccsosz #20321. hozzászólásáraKöszi
Ilyen most a java a repcénknek. A forgó nem tökéletes de a most jött esővel majd beborító. Most rendeltem meg a Carambat.
Válasz Nyomasek Bobo #20320. hozzászólására6-8 levélben tedd ki.
Utánna is fog még leveleket hozni, de nem az számít, hanem a hajtáscsúcs ne nyúljon meg. Kettévágod és látod.
Ha október második hete körül szórod ki nem kell már rámenni még egyszer mert a nappalok rövidülése miatt nem indul szárba.
A tebukonazoltol gyorsan leengedi a levelet, de nem ez a lényeg.
Srácok.
A repcémen a nagyobbakon most jön a 6. levél. Gondolom mehetne a caramba turbo...
Vagy mennyi idő alatt nevel ki még egy levelet?
Ha túl jó idő lesz, honnan fogom látni, hogyha esetleg még 1 (olcsóbb pl tebu) kezelés szükséges lenne???
Válasz Feri #20318. hozzászólásáraAkkor ez inkább kiegészítőnek jó,kisérőként?
Válasz szantofold22 #20317. hozzászólásáraN trágyázásra nitrosolt használok N-loc-kal kiegészitve,lombtrágyaként használom 4-5kg/ha minden alkalommal.
Válasz Feri #20316. hozzászólásáraÉrtem.Tapasztalat esetleg Azospeed el szemben? Tavasszal szilárdat akarok használni.De kalászoláskor gondoltam komplexebbet amiben azonban nagy a Nitrogén a siker fehérje növelésére,viszont termékenyülést is kiegészitő elemekkel támogatná. Milyen mennyiségben kell kijuttatni?Hogyan szoktad?
Válasz szantofold22 #20315. hozzászólásáratöbb éve használom,23-7-23 +me sor minden permetezés alkamával,
Jó estét!Érdeklődnék hogy használt már valaki búzában Rosasolt N-t ? T artalmaz meg P és K is. Meg egy jó pár mikroelemet. Eddig Azospeed et használtam de az csak N tartalmú inkább.
Kalászoláskor gondoltam volna kijuttatni szemképzéshez stb. Vagy ez inkább kertészeti adalék?
Válasz Bálint1989 #20313. hozzászólásáraErdekes nalunk romaniaban nagyon dragalottam. C1 es 220 ft, c2 pedig 180 ft. Ennyiert nem erdemes venni. Pedig kiprobaltam volna a cellulet meg a basiliot.
Válasz Mtz1wi #20311. hozzászólására120 körül tonnaja gombaölő csávázással.
Legalábbis a kitében.
Válasz Nyomasek Bobo #20307. hozzászólásáraAz álhernyója / ál létére/ nagyon durva és valóságos kárt tud csinálni. Nem szívós jószág, hála az égnek.Egy egyszerű "pircsi" kiüti.
Olyan kerdesem lenne h nagyjabol milyen arba forgalmazzak a basilio es celulle vetomagot?
Pibrac búza volt valakinek?
Volt valakinek az utolsó 4 évben MV Nádor és Lukulusz vetve?
Legjobb lenne, ha egy parcellán.
Az eredmények érdekelnének, mennyiség, minőség ugyan olyan törődés mellett.
Melyik mit mutat?
Válasz Nyomasek Bobo #20307. hozzászólására(csak azt a véget neztem, mert ragad)
Srácok. Lumiposás repce, épp csak bujkál. A szomszédból(árvakelés, zöldítés) jócskán van rajta repcedarázs. Tud kárt csinálni?
Válasz kukaccsosz #20300. hozzászólásáraJópár éve butisan completel nyomjuk a repcét korai posztba. Eddig még nem tudok rá panaszt mondani. Drága de megéri az árát. Betakarításig gyommentesek a táblák. Legfeljebb folyondárszulákot látni imitt amott a repcetarlón.
Válasz kukaccsosz #20303. hozzászólásáraAkkor a lényeg az hogy kifújom ,és majd lesz valahogy.
Válasz kukaccsosz #20303. hozzászólásáraSok kikelt apró gyom ellen is hat
Válasz Kisvuk #20302. hozzászólásáraHa nem esik nem hat de ha nem esik akkor a gyom sem jön
Válasz kukaccsosz #20300. hozzászólásáraButisan komplettre ha elfelejt esni az eső,mennyire hatásos?
Válasz kukaccsosz #20300. hozzászólásáraButisan komplettre ha elfelejt esni az eső,mennyire hatásos?
Válasz Pilátus" #20299. hozzászólásáraLazító, rövidtárcsa, henger, kombinátor.
Kombinátor előtt jött 40 mm eső! Azért most jó lenne még 10 több nem kell.
Gyomirtás? Talán Butisan komplet.
A regulator az biztosan caramba turbo lesz.
Válasz kukaccsosz #20297. hozzászólásáraAz "első fecske"?(már elrelült:)
Mitől olyan mulcsos ez mit kapott?
Elég apró... földje is van neki és talán sokkal jobb így hogy nincsenek most nagy "csapó esők"...
Gyomírtás?
"A folytatásban pedig szeptemberi nyári napok és hidegfrontok váltják egymást, a hónap közepén 30 fok feletti hőmérsékleteket is mérhetünk."
nah, ki hogy készül visstakalapálni a porból kikelt maradék repvéát?