Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Földönfuto #20250. hozzászólásáraNekem meg a búza 5.5t, közvetlen mellette a triti 6t fölött jó földben ugyanaz a technológia, humuszos homokon meg 4.5t búza, és 4t/ha tritikálé, annyi különbséggel hogy itt nem gyomirtottam és nem is gombaölőztem a tritit (trismart).
Most,hogy levágtam a tritikálét,kicsit megingott a bizalmam a többlet ráfordításokat illetően.Tavaly az átlag 4t/ha,kapott 1.5q Yara8-24-24/ha,4q /ha pétisó,10kg/ha mikramid vetőmag.Most az átlag 3.9t,kapott 4q/ha pétisó,2x10kg karbamid/ha,vetőmag tavalyiból meghagyva ahogy a kombájnból kijött.Ráadásul az időjárás tavaly kedvezőbb volt,hamarabb megjött az eső.Végeredmény,hogy jó 50ezerft/ha plusz ráfordítással 1q többlettermést értem el.Nagy biznisz volt.Legközelebb nem adok neki semmit,lehet akkor is ennyit terem.
Válasz Gatti #20245. hozzászólásáraViktorna
Viktornak adhatnának már szerb állampolgárságot,és eljöhetne ide elnöknek. Megmutathatná a mi lopó majmainknak,hogy lehetne mindig a számlámon egy évi bevételem.
Azért az nagyon ritka hogy mondjuk 3 növényből egy se jön be. Legalábbis mi mindig plusszba jövünk ki év végén. De viszont az is nagyon ritka hogy minden növény jól teremjen. Na meg ugye jó ha mindig bent van a számlán egy évi profit, így nem lehet nagy gond.
Válasz Ares 826 #20241. hozzászólásáraSok haszon nem lett, de azér valami maradt. Ez az év most így jött ki, majd jövőre javítunk. Tudod, Csak pozitívan!
Válasz gyorfy10 #20240. hozzászólásáraAkkor te szerencsés ember vagy, azért már számoltál is mi mennyibe került, és mennyi pénzed maradt az értékesítés után??????
Válasz Ares 826 #20235. hozzászólásáraNem hanyagolom, visszatérek az eredeti szakmahoz, tegnap jött vevő a mezőgazdasági ágazatra, egyenlőre nem eladó, dde van az a pénz
Válasz gyorfy10 #20224. hozzászólásáraHát akkor te nagyot "kaszáltál" ezzel a mennyiséggel, biztosan meg vagy elégedve még az árral is. Valami haszon maradt rajta vagy csak épp mindenkit kifizettél és maradt neked csak a munka?????
Válasz Bobo77 #20230. hozzászólásáraHát mindenesetre érdekes. 1-2 hektáron kipróbálok másik fajtákat is a többi meg marad Cellule, az idei év kivételével eddig mindig bevált, talán haidőbe lett volna aratva akkor most is jó lett volna .
Válasz gyorfy10 #20229. hozzászólásáraAzokat a terméseket én nem is figyelem a határ környékén mert a víz ott szinte korlátlanul áll rendelkezésre...Nálam viszont júniusig 160mm volt. Aratásig összesen 200 mm...
180-200 kg közt vetem október 20 ig.Megmagyarázni nem tudom az eredményt mert tavaly 400 mm esővel nem tudta ezt a mennyiséget
Válasz Bobo77 #20228. hozzászólásáraIgen igen somogy zala határán. Tőlünk 8-10 km re én is hallottam 10 tonna körülieket. De mondom lehet csak a sok eső és a késői aratás miatt volt. Te mennyivel szoktad vetni ? Nekem eddig a legjobb akkor volt amikor 220 kg-val vetettem. 76q/ha
Válasz Bobo77 #20225. hozzászólásáraHát itt leginkább altigot vetnek meg talán Nádort. 14-14-21 es Yara a komplex ha jol emlékszem. Eddig minden évbe jól termett a cellule. Lehet a kései aratás és a sok eső előtte nem tett jót neki
Válasz Bobo77 #20222. hozzászólásáraCsak annyi,hogy 40-45 mázsa lett 2q komplex 6 q péti 3 lombtrágya mellett. Mondjuk nem segített a múltkori 150-200mm eső sem és az augusztus 2.-i aratás se
Euclide, és Solehio búza fajtát etett valaki idén? hogy szerepelt ? Eddig Cellult vetettem de idén nem voltam vele megelégedve. Lehet hogy váltani kellene
Válasz Kémlelő #20214. hozzászólására
(Az idén mintaként nem gyomirtóztunk)
(Termésátlagban nem jelentkezett a több termés)
Na de mennyivel lett kevesebb?
Válasz Nyomasek Bobo #20193. hozzászólásáraAz idén mintaként nem gyomirtóztunk.
Termésátlagban nem jelentkezett a több termés, de a vegyszer ára és a kijuttatás költsége maradt haszonnak. Az sem rossz.
Válasz szantofold22 #20201. hozzászólásáraNem nagy dolog egy Nyugati gép javítása, egy alap szintű angol is elég. A többi legálisan elérhető. Ha nem így tennénk egy 50-70 hektáros cég ma simán rászaladna egy több milliós javításra.
Válasz Claastra. #20199. hozzászólásáraMifelénk az a divat, hogy mindig az új kliens van "nagyra tartva", a régit meg már automatikusan veszik, "hát ide hozza".
Majd meglátom az áraknál. Aratás előtt mondanak info. árat, mikor behordod jönnek a "tények".
25153 hozzászólás
Válasz Földönfuto #20250. hozzászólásáraNekem meg a búza 5.5t, közvetlen mellette a triti 6t fölött jó földben ugyanaz a technológia, humuszos homokon meg 4.5t búza, és 4t/ha tritikálé, annyi különbséggel hogy itt nem gyomirtottam és nem is gombaölőztem a tritit (trismart).
Lassan lehet rendelni a repce vetőmagokat.
Idén kinek mi jött be?
Válasz mtz1221 #20248. hozzászólásáraTámogatom
Most,hogy levágtam a tritikálét,kicsit megingott a bizalmam a többlet ráfordításokat illetően.Tavaly az átlag 4t/ha,kapott 1.5q Yara8-24-24/ha,4q /ha pétisó,10kg/ha mikramid vetőmag.Most az átlag 3.9t,kapott 4q/ha pétisó,2x10kg karbamid/ha,vetőmag tavalyiból meghagyva ahogy a kombájnból kijött.Ráadásul az időjárás tavaly kedvezőbb volt,hamarabb megjött az eső.Végeredmény,hogy jó 50ezerft/ha plusz ráfordítással 1q többlettermést értem el.Nagy biznisz volt.Legközelebb nem adok neki semmit,lehet akkor is ennyit terem.
Válasz Apáé #20243. hozzászólásáraHa siránkozok attól nem lesz jobb. Mindig bízni kell a jobb folytatásban!
Viktornak adhatnának már szerb állampolgárságot,és eljöhetne ide elnöknek. Megmutathatná a mi lopó majmainknak,hogy lehetne mindig a számlámon egy évi bevételem.
Válasz mtz1221 #20244. hozzászólásáraMajd megmondom jövöre!
Azért az nagyon ritka hogy mondjuk 3 növényből egy se jön be. Legalábbis mi mindig plusszba jövünk ki év végén. De viszont az is nagyon ritka hogy minden növény jól teremjen. Na meg ugye jó ha mindig bent van a számlán egy évi profit, így nem lehet nagy gond.
Válasz Apáé #20243. hozzászólásáraMit mondjon hogy majd tavaly ???
Válasz gyorfy10 #20242. hozzászólásáraHányszor hallottam én ezt,hogy majd jövre,te jó ég.
Minden évben ez megy,hogy majd jövöre.
Válasz Ares 826 #20241. hozzászólásáraSok haszon nem lett, de azér valami maradt. Ez az év most így jött ki, majd jövőre javítunk. Tudod, Csak pozitívan!
Válasz gyorfy10 #20240. hozzászólásáraAkkor te szerencsés ember vagy, azért már számoltál is mi mennyibe került, és mennyi pénzed maradt az értékesítés után??????
Válasz Ares 826 #20234. hozzászólásáraPontosan ahogy írod.
Válasz Mihály #20238. hozzászólására
Válasz Claastra. #20236. hozzászólására Hát egy jó ajánlat többet ér mint 10 felvásárló...
Válasz Claastra. #20236. hozzászólásáraCsak nem Bandi barátunk?
Válasz Ares 826 #20235. hozzászólásáraNem hanyagolom, visszatérek az eredeti szakmahoz, tegnap jött vevő a mezőgazdasági ágazatra, egyenlőre nem eladó, dde van az a pénz
Válasz Claastra. #20203. hozzászólásáralátom hanyagolod a mezőgazdasági termelési dolgokat, kezdesz váltani valamerre!
Válasz gyorfy10 #20224. hozzászólásáraHát akkor te nagyot "kaszáltál" ezzel a mennyiséggel, biztosan meg vagy elégedve még az árral is. Valami haszon maradt rajta vagy csak épp mindenkit kifizettél és maradt neked csak a munka?????
Válasz Gatti #20232. hozzászólásáranem volt jégverés szerencsére
Válasz gyorfy10 #20231. hozzászólásáranem kaptál esetleg jeget? lehet kiverte belőle a szemeket, bár akkor alatta látszott volna.
Válasz Bobo77 #20230. hozzászólásáraHát mindenesetre érdekes. 1-2 hektáron kipróbálok másik fajtákat is a többi meg marad Cellule, az idei év kivételével eddig mindig bevált, talán haidőbe lett volna aratva akkor most is jó lett volna .
Válasz gyorfy10 #20229. hozzászólásáraAzokat a terméseket én nem is figyelem a határ környékén mert a víz ott szinte korlátlanul áll rendelkezésre...Nálam viszont júniusig 160mm volt. Aratásig összesen 200 mm...
180-200 kg közt vetem október 20 ig.Megmagyarázni nem tudom az eredményt mert tavaly 400 mm esővel nem tudta ezt a mennyiséget
Válasz Bobo77 #20228. hozzászólásáraIgen igen somogy zala határán. Tőlünk 8-10 km re én is hallottam 10 tonna körülieket. De mondom lehet csak a sok eső és a késői aratás miatt volt. Te mennyivel szoktad vetni ? Nekem eddig a legjobb akkor volt amikor 220 kg-val vetettem. 76q/ha
Válasz gyorfy10 #20226. hozzászólásáraHa jól rémlik somogy-zala határ környékén vagy?Itt nálam somogy közepén pont a dupláját tudta...
Válasz Bobo77 #20225. hozzászólásáraEsőben nem volt hiány
Válasz Bobo77 #20225. hozzászólásáraHát itt leginkább altigot vetnek meg talán Nádort. 14-14-21 es Yara a komplex ha jol emlékszem. Eddig minden évbe jól termett a cellule. Lehet a kései aratás és a sok eső előtte nem tett jót neki
Válasz gyorfy10 #20224. hozzászólásáraMásnak több lett a környéken?Júniusig mennyi esőtök volt?Milyen komplexet használsz?
Válasz Bobo77 #20222. hozzászólásáraCsak annyi,hogy 40-45 mázsa lett 2q komplex 6 q péti 3 lombtrágya mellett. Mondjuk nem segített a múltkori 150-200mm eső sem és az augusztus 2.-i aratás se
hi, Sofru fajtával van tapasztalata akinek?
Válasz gyorfy10 #20221. hozzászólásáraMi volt vele a baj?
Euclide, és Solehio búza fajtát etett valaki idén? hogy szerepelt ? Eddig Cellult vetettem de idén nem voltam vele megelégedve. Lehet hogy váltani kellene
Válasz Kisvuk #20219. hozzászólásáraHmm... Vajon mennyi rubrika van a keverék összetevők megadásánál? Nem emlekszem...
Válasz Bárány #20218. hozzászólásáraNem szép dolog kinevetni a
"Szaktanácsadó Urat" az lesz az ökológiai másodvetés.
Válasz Bobo77 #20217. hozzászólására...meg a következő évekre a gazmagok már el vannak vetve.
Válasz Kémlelő #20214. hozzászólására
(Az idén mintaként nem gyomirtóztunk)
(Termésátlagban nem jelentkezett a több termés)
Na de mennyivel lett kevesebb?
Válasz Kémlelő #20214. hozzászólására8-9000ft...
Válasz mtz1221 #20197. hozzászólásáraEzek a számok félrevezetőek.
Azt kellene tudni, hogy ha szolgáltatásban leszámlázza, akkor mennyibe kerül egy ha költsége. Áfával Bfával stb.
(Meg ha bőrbe kötve számolom az eladáskori árat, az megint erősen torzítja a növénytermesztés eredményességét).
Válasz Nyomasek Bobo #20193. hozzászólásáraAz idén mintaként nem gyomirtóztunk.
Termésátlagban nem jelentkezett a több termés, de a vegyszer ára és a kijuttatás költsége maradt haszonnak. Az sem rossz.
Válasz szantofold22 #20212. hozzászólásáraD10-es
Válasz Claastra. #20204. hozzászólásáraEgy offot ha szabad.. a busz Rába vagy Ditroit diesel motoros?
Válasz Claastra. #20202. hozzászólásáraÜgyes vagy.!Mindíg is csodáltam az ezermestereket!
Válasz Vinkó 75 #20209. hozzászólásáraTudom én is hasonló "vagyok"Én asistant biztositással védekezek évi 70 e/ gép.
Válasz szantofold22 #20201. hozzászólásáraNem nagy dolog egy Nyugati gép javítása, egy alap szintű angol is elég. A többi legálisan elérhető. Ha nem így tennénk egy 50-70 hektáros cég ma simán rászaladna egy több milliós javításra.
Válasz Sk La cdci #20205. hozzászólásáraA lofaszt,a festőkre várni kell, ámbár ma azt mondta a héten eltűnik a műhelyből
Válasz mtz1221 #20197. hozzászólásáraElőfordulhat, hogy a kijárt út göröngyös marad, és jön az ujítás-felujítás, nem mindig azon a helyen.
Válasz Claastra. #20199. hozzászólásáraMifelénk az a divat, hogy mindig az új kliens van "nagyra tartva", a régit meg már automatikusan veszik, "hát ide hozza".
Majd meglátom az áraknál. Aratás előtt mondanak info. árat, mikor behordod jönnek a "tények".
Válasz Claastra. #20204. hozzászólásáraMár azt hittem, hogy meg van az Ikarusz átépitése, és a barátod már rója a campingeket sorra
Válasz Claastra. #20203. hozzászólására