Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gumóka #3554. hozzászólásáraElőször is azt gondold végig ki fog segíteni behordani. Bálázni nem nagy ügy, de sajnos az a legkevesebb.
Mekkora vágoasztal után báláznál?
Széna is lenne?
Mi a célod a bálákkal?
Válasz Ares 826 #3551. hozzászólásáraAz a baj azzal,hogy azokat a bálákat már senki nem akarja/fogja emelgetni,plane nem.villával feladni a pótra 32 fokban.
Meg nem.beszélve arról,hogy sok takarmányt megy 1 bálájába és mivel bérmunkázni menne, ami általában db után van elszámolva így xopatós vonal.
Szerintem akkor jársz a legjobban,ha vársz,spórolsz hozzá és olyat veszel ami a legtökéletesebb.
Válasz Gumóka #3552. hozzászólásáraAzok vastag bálákat csinálnak nehéz pakolni stb meg öregek. Hidd el meg is kell őket javítani.
Ha van rá munkád kikeresi az árát.
Sipmával csak a csigás takarmány továbbitóval van gond lassabb meg bajosabb mint a villás bedobós.
De te tudod
Válasz Gumóka #3549. hozzászólásáraFasirtban amit anno a DDR gyártott nem gondolkodtál esetleg??? Olcsó van minden hozzá és haladós a bálázás vele, továbbá jó nagy bálákat készít!
Válasz Lacus704 #3548. hozzászólásáraKicsit rövid a kassza most erre, azért nézegetem az olcsóbb, de használható kategóriát.
Néztem én a Markantot is, de milla alatt nincs.
Mondjuk nem köteleződnék el a claas mellett, simpa lenne még 100 km-en belül, de kisbálázót sose használtam még, így nem ismerem egyiket se.
Válasz Gumóka #3546. hozzászólásáraHa venni akarsz akkor inkább a nagyobbra törekedj. Nekem markant 60volt elég nagy teljesítményű volt eleinte nehezen de később jobb lett az alkatrész ellátása.
A kötözés megtud szivatni mindegyik bálázónál de ha átlátod hogy működik javítható. 500körül néha van nagyobb is trabant meg társait hagyjad lényeg még hogy a hajtás hátra ne láncal menjen azt pedig a nagyobbak tudják. Markant 60 al 1000db kényelmesen megvan pár óra alatt ha van előtte takarmány
Üdv.!
Szeretnék kiskockabálázót venni. Úgy 5-600 ezer forintig, sajnos több most nincs rá, viszont kereslet lenne.
Van a szomszéd faluban egy Claas trabant, annyit már megtudtam, hogy a 40-es markanttal nagyjából egyezik.
Egyáltalán nem ismerem a kisbálázókat, tehát nem feltétlen maradnék ennél, de közel van.
Tanácsot szeretnék kérni, ebből a kis keretből milyen vonalon érdemes nézelődni?
Válasz HGabi #3541. hozzászólásáraSzia!
Semmi értelme összehozni,hogy egyszerre fogyjon el,nem méterre egyformák a tekercsek,sőt nem is pont egyforma hossz ami a bálákra rá megy. Össze kell kötni a tekercs végét a másik elejével egy úgynevezett takács csomóval! A fonodában sincs végtelen dob amiből egyforma tekercseket csinálnak,ők is megkötik ha elszakad, vagy ép kifogy. ha helyesen kötöd össze akkor nincs mitől félned a csomó átmegy a tűn,legrosszabb esetben a kötőfejen hibáz egyet,de annak is kicsi az esélye!
Üdv..Csuti
Welger AP 51-es bálázóhoz keresek bálakötöző tűt( madzag vezető görgő mellett kiszakadt a ház és sokszor elvágja a madzagot). Az újnak számomra horribilis ára van, ezért kérdezlek titeket hogy valakinél van-e esetleg elfekvőben vagy bontott gépből alkatrésze. Köszi előre is.
Még meg kell néznem hogy az agrotex-s tekercsen hol lehet összekötni,azzal vettem a bálázót, van egy majdnem egész tekercs a másik meg kb 40 bálát talán kibír.
Most Juta 350-s zsineget vettem,ha elfogy a másik tekercs összeakarom hozni hogy egyszerre fogyjon a 2 új tekercs.
Válasz Celtises #3538. hozzászólásáraApám a tsz-ben is összekötötte,meg mások is akik báláztak nem kell oda különleges csomó csak erősen, hogy ne csúszon szét ,a tűben soha nem akad meg,csőr max feltekeri, az se gyakori, törés soha nem volt
Válasz HGabi #3535. hozzászólásáraEgy évben egyszer átfújod zsírsprayvel és kész. De ha nem az se baj. A gurigákat nem mindegy milyen csomóval kötöd össze. Én a második bálázóval dolgozom, de sosem sikerült. Mindig eltépte amikor megakadt a tűfokán. Ha véletlenül a csőrhöz kerül a csomó, nem tudom mit történne. El is törhet.
Válasz HGabi #3535. hozzászólásáraNem szabad, mert telemegy porral és elkopnak sokkal hamarabb. A már befűzött guriga alján lenni kell egy kis madzagnak azt összekötöd a másik guriga kezdő madzagjával.
Üdv! Segitséget szeretnék kérni van egy epple tipusu kévekötő gépem ami azt kezdte el h a szoritó ujjról kötés után nem csuszik le a madzag hanem a kéve elszakítja.Valakinek vmi ötlet hogy mi lehet a baj?
Jó napot! Érdeklődnék hogy k442-t érdemes-e venni? 130ért adnák, üzemképes, állítólag! Saját részre lenne bálázva évi 500-1000 bála között, fűtésre és állatok alá..
Mi olykor 28 le-vel is minden probléma nélkül bálázunk úgy, hogy még a bálázó után van akasztva egy 150 db kapacitású pótkocsi. És dombok is vannak ( észak cserehát).
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni bálázó választáshoz. Van egy steyr 190-es traktorom és ehhez szeretnék egy kiskocka bálázót! De nem tudom hogy ezeknek a bálázóknak mekkora a teljesítmény igénye,vagy hogy ezzel a traktorral érdemes-e bálázni!
3809 hozzászólás
Sziasztok, nekem lenne egy eladó welger ap40 kiskocka bálázóm, ha valakit érdekel ára 350eft, meg ahogy megegyezünk.
Válasz UE-28 #3555. hozzászólásáraVárnék én, csak mindenkinek szezon előtt jut eszébe, hogy kisbála kéne, télen bezzeg senki nem kérdezte
Válasz Gumóka #3554. hozzászólásáraElőször is azt gondold végig ki fog segíteni behordani. Bálázni nem nagy ügy, de sajnos az a legkevesebb.
Mekkora vágoasztal után báláznál?
Széna is lenne?
Mi a célod a bálákkal?
Válasz UE-28 #3555. hozzászólásáraBocsánat, Gumókának is válaszoltam 1 hsz.-ban
Válasz Ares 826 #3551. hozzászólásáraAz a baj azzal,hogy azokat a bálákat már senki nem akarja/fogja emelgetni,plane nem.villával feladni a pótra 32 fokban.
Meg nem.beszélve arról,hogy sok takarmányt megy 1 bálájába és mivel bérmunkázni menne, ami általában db után van elszámolva így xopatós vonal.
Szerintem akkor jársz a legjobban,ha vársz,spórolsz hozzá és olyat veszel ami a legtökéletesebb.
Mondjuk egy Welgert
Válasz Lacus704 #3553. hozzászólásáraDehogy tudom, azért kérdezem
Csak abból próbálok válogatni, ami nekem viszonylag közel van a szállítás miatt is.
Meg egyébként ami a piacon van.
Olvastam azért kicsit, a welger úgy látom top kategória, mondjuk sok nincs is belőle.
Válasz Gumóka #3552. hozzászólásáraAzok vastag bálákat csinálnak nehéz pakolni stb meg öregek. Hidd el meg is kell őket javítani.
Ha van rá munkád kikeresi az árát.
Sipmával csak a csigás takarmány továbbitóval van gond lassabb meg bajosabb mint a villás bedobós.
De te tudod
Válasz Ares 826 #3551. hozzászólásáraAz mennyire stabil? Melyik a jobb a 454, vagy a 453?
Nem kell évi 5000 bála, számszetileg még nem tudom mennyire lenne igény.
Válasz Gumóka #3549. hozzászólásáraFasirtban amit anno a DDR gyártott nem gondolkodtál esetleg??? Olcsó van minden hozzá és haladós a bálázás vele, továbbá jó nagy bálákat készít!
Válasz Gumóka #3546. hozzászólásáraIrjál egytelefonszámot segitek
Válasz Lacus704 #3548. hozzászólásáraKicsit rövid a kassza most erre, azért nézegetem az olcsóbb, de használható kategóriát.
Néztem én a Markantot is, de milla alatt nincs.
Mondjuk nem köteleződnék el a claas mellett, simpa lenne még 100 km-en belül, de kisbálázót sose használtam még, így nem ismerem egyiket se.
Válasz Gumóka #3546. hozzászólásáraHa venni akarsz akkor inkább a nagyobbra törekedj. Nekem markant 60volt elég nagy teljesítményű volt eleinte nehezen de később jobb lett az alkatrész ellátása.
A kötözés megtud szivatni mindegyik bálázónál de ha átlátod hogy működik javítható. 500körül néha van nagyobb is trabant meg társait hagyjad lényeg még hogy a hajtás hátra ne láncal menjen azt pedig a nagyobbak tudják. Markant 60 al 1000db kényelmesen megvan pár óra alatt ha van előtte takarmány
Válasz Gumóka #3546. hozzászólásáraA Trabant,Constant,Markant közel azonosak.60-as évek vége 70-es évek eleje közepe.Ezeket követte a Markant 40...
Üdv.!
Szeretnék kiskockabálázót venni. Úgy 5-600 ezer forintig, sajnos több most nincs rá, viszont kereslet lenne.
Van a szomszéd faluban egy Claas trabant, annyit már megtudtam, hogy a 40-es markanttal nagyjából egyezik.
Egyáltalán nem ismerem a kisbálázókat, tehát nem feltétlen maradnék ennél, de közel van.
Tanácsot szeretnék kérni, ebből a kis keretből milyen vonalon érdemes nézelődni?
Válasz baloghsandor56 #3543. hozzászólására+3630/5732044
Válasz HGabi #3541. hozzászólásáraSzia!
Semmi értelme összehozni,hogy egyszerre fogyjon el,nem méterre egyformák a tekercsek,sőt nem is pont egyforma hossz ami a bálákra rá megy. Össze kell kötni a tekercs végét a másik elejével egy úgynevezett takács csomóval! A fonodában sincs végtelen dob amiből egyforma tekercseket csinálnak,ők is megkötik ha elszakad, vagy ép kifogy. ha helyesen kötöd össze akkor nincs mitől félned a csomó átmegy a tűn,legrosszabb esetben a kötőfejen hibáz egyet,de annak is kicsi az esélye!
Üdv..Csuti
Válasz boloke0123 #3542. hozzászólásárairjál telefon számot
Sziasztok.
Welger AP 51-es bálázóhoz keresek bálakötöző tűt( madzag vezető görgő mellett kiszakadt a ház és sokszor elvágja a madzagot). Az újnak számomra horribilis ára van, ezért kérdezlek titeket hogy valakinél van-e esetleg elfekvőben vagy bontott gépből alkatrésze. Köszi előre is.
Köszi a segítséget mindenkinek.
Ez az összekötés érdekes
Még meg kell néznem hogy az agrotex-s tekercsen hol lehet összekötni,azzal vettem a bálázót, van egy majdnem egész tekercs a másik meg kb 40 bálát talán kibír.
Most Juta 350-s zsineget vettem,ha elfogy a másik tekercs összeakarom hozni hogy egyszerre fogyjon a 2 új tekercs.
Válasz HGabi #3535. hozzászólásáraÜdv!
Ìrd be a youtube.com on , hogy bálamadzag összekötése.
Azt a videot én töltöttem fel
Válasz Celtises #3538. hozzászólásáraApám a tsz-ben is összekötötte,meg mások is akik báláztak nem kell oda különleges csomó csak erősen, hogy ne csúszon szét ,a tűben soha nem akad meg,csőr max feltekeri, az se gyakori, törés soha nem volt
Válasz HGabi #3535. hozzászólásáraEgy évben egyszer átfújod zsírsprayvel és kész. De ha nem az se baj. A gurigákat nem mindegy milyen csomóval kötöd össze. Én a második bálázóval dolgozom, de sosem sikerült. Mindig eltépte amikor megakadt a tűfokán. Ha véletlenül a csőrhöz kerül a csomó, nem tudom mit történne. El is törhet.
Válasz HGabi #3535. hozzászólásáraNem szabad, mert telemegy porral és elkopnak sokkal hamarabb. A már befűzött guriga alján lenni kell egy kis madzagnak azt összekötöd a másik guriga kezdő madzagjával.
Válasz UE-28 #3534. hozzászólásáraTökreszelőként ismeri.
Sziasztok
Lehet hogy hülye kérdés, de a láncokat kell zsírozni a bálázón?
Madzagot hogy kell össze kötni,hogy ha elfogy a köteg folytassa a másikból?
Üdv!
Gege!
Welger Ap42 höz répareszelőd van?
Ami megfogja,hogy a takarmány ne rugozzon a préscsatornában...
Ha igen,akkor mennyibe kerül és milyen módon juthat el hozzám Miskolcra?
Köszi
Válasz vajdatamas84 #3532. hozzászólásáraküldjél tiszta fotókat segitek
Üdv! Segitséget szeretnék kérni van egy epple tipusu kévekötő gépem ami azt kezdte el h a szoritó ujjról kötés után nem csuszik le a madzag hanem a kéve elszakítja.Valakinek vmi ötlet hogy mi lehet a baj?
Válasz baloghsandor56 #3528. hozzászólásáracsizizoli@freemail.hu
Válasz baloghsandor56 #3528. hozzászólásáraSzia czizizoli@freemail.hu az elérhetőségem.
Válasz csizizoli #3526. hozzászólásárahttps://botos.rs/hu
vagy keresd itt gegét
Válasz csizizoli #3526. hozzászólásáraírjelérhetőséget mondomhotalálsz alkatrészt
Válasz gydavid #3522. hozzászólásáraadmegatelefomszámod viszahivla tudoksegitni
Tiszteletem kérdezném hogy vettem egy IH-Mccormick B46 os bálázot itthol lehet kapni hozzá alkatrészt? Mert nemigen találtam.
Válasz Celtises #3524. hozzászólásáraKöszönöm! Általában ¾ bálát szoktunk betenni, így a méret annyira nem gond,max az összerekásnál..
Válasz Broks #3523. hozzászólásáraHa működik érdemes, de a bálája nem fér be a kazánba. Lehet van amelyikbe befér. Csodát ne várj tőle.
Jó napot! Érdeklődnék hogy k442-t érdemes-e venni? 130ért adnák, üzemképes, állítólag! Saját részre lenne bálázva évi 500-1000 bála között, fűtésre és állatok alá..
Sziasztok! Köla rivale II - Ben kéne késeket cserélni. Hol tudnék beszerezni? Új és használt vagy bontott is érdekelne! Köszönöm a segítséget!
Jó napot! Laposszíjat keresek Welger AP12k kiskockabálázóhoz.
Válasz D.G. #3519. hozzászólásáraA laposszij többe kerül,mint a gép...
ha esetleg valakit érdekel: https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/szalastakarmany-betakaritas-gepei/kiskocka-balazo-elado/h_7017818
Válasz baloghsandor56 #3517. hozzászólására30/9076138
Válasz chris12hun #3516. hozzászólásáraadmeg a telfonszámod segitek
Üdv mindenki!Deutz Fahr HD 440-hez ha lenne valakinek beállítási rajz,azt megköszönném!!
Válasz miklosht #3512. hozzászólásáraSzia!
Bőven elég hozzá.
Mi olykor 28 le-vel is minden probléma nélkül bálázunk úgy, hogy még a bálázó után van akasztva egy 150 db kapacitású pótkocsi. És dombok is vannak ( észak cserehát).
Válasz miklosht #3512. hozzászólásáraNekem Köla Rivale 2 bálázom van és a 28 lovas kis Dutra elbírja.
Válasz miklosht #3512. hozzászólásáraA Claas a régi Markantnak 25 LE-töl irja a teljesitményt,valószinü sik terepre...
Válasz baloghsandor56 #3511. hozzászólásáraKöszönöm más nem érdekel! Hát ez az hogy nekem csak 36 lóerős a traktor!
Válasz miklosht #3510. hozzászólásáraakiskockabálázohoz elég az50ló atöbi fölösleges haérdekel más admeg atelfonszámod
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni bálázó választáshoz. Van egy steyr 190-es traktorom és ehhez szeretnék egy kiskocka bálázót! De nem tudom hogy ezeknek a bálázóknak mekkora a teljesítmény igénye,vagy hogy ezzel a traktorral érdemes-e bálázni!