Válasz Diesel Tibor #7894. hozzászólásáraAz a gond nekem egy bomba Csókai 18 éves 180 centis csajjut eszembe a puderról, azért erőltetem itt a kérdést. Az anno mikor találkoztunk, átkente vele az egész testét, hozzá értél akárhol, kinyílt a slicc magától.
Válasz fexco #7881. hozzászólásáraA gumi görgő nem szorít rendesen mind a két végén,ha jól emlékszem van a végén rugó mégmeg nagyon erős nem hosszú olyan 5-6 cm,kb..nézd meg meg van-e mind a két végén,más most nem jut eszembe,,,látnom kellene,,10éve már meghalle bálázóval nyomom,de a ran.packba is bele nyomtam 50000db-ot.Most jut eszembe ha félre húzza akkor rosszul vágja el és kezdéskor megrántja oldalra,de ez is a gumi henger rossz szorításából adódhat,,mmmm csak találgatok.
Válasz UE-28 #7880. hozzászólásáraAz jó, minél simább annál jobb.Ha menet közben mégis néha felteker egy, egy szálat ,amikor észre veszed ,mert észre fogod venni mert ott szét válik a háló, akkor letakarítod és bárhová nyúlsz poros lesz a kezed akkor végig simítod a gumi hengert,,,,,nem kell semmilyen hintőpor.
Válasz UE-28 #7875. hozzászólásáraSzia.
Én pl minden évben beszop.m a csapágyat középen.
Általában amikor sok a munka.
Az a baj hogy a szétszedéshez az egész vágószerkezetett kompletten ki kell szedni.
El is hagytam már a rugókat ami feszítí a hengereket.
Nem is kapok hozzá sajnos.
Nem a csapágy megyen tönkre hanem a háló beszorul a görgök közzé.
A gumihengert a borsodchembe megtudják csinálni szerintem. Ha van ott ismeretséged akkor a kkü mellett van a cég.
Ha gondolod megszerzem a tel számot
Válasz envagyok2 #7885. hozzászólásáraNincs mese, most már fogom használni én is. Tegnap messengeren rám írt egy kolléga, Ő is javasolta, sőt írta, hogy állítólag valamelyik Claas bálázó könyvében is javasolják a hintőpor használatát!
Válasz Diesel Tibor #7879. hozzászólásárasziaTIBI!nekem az volt tavaly szezon végén a gondom,hogy a hálókifeszitő gumigörgő(csak azon az oldalon,ahol van a hálofék) és a középső fix rud közé beszorul a háló inditáskor.onnantól végig igy köti meg.ennek a gumigörgőnek az a vége,ahova beszorul a háló már egy kicsit megvan rágódva. kötés inditás előtt kifeszitem a hálót oldalra.beindul a kötés,ugyvettem észre elkezd libegni a háló,és többnyire be is szorul.
hozzá tudsz szólni?
Válasz UE-28 #7878. hozzászólásáraNe is kísérletezz ,cseréld ki a kést újra és jó lesz.Ha túl nagy a meleg előfordulhat néha, de nem jellemző az ilyesmi.
Válasz UE-28 #7875. hozzászólásáraHálót nem szoktat cserélgetni ??? Itt is van aki csak bizonyos fajtával tud gond nélkül bálázni, mert némelyik érthetettlen módon hol köt hol nem köt.
Persze vannak jó és műkodő praktikák, amik akkor szezonban amikor nem lehet szétbombázni a gépet arra jó, hogy bementsük az anyagot. Hallottam én már régi tsz-sbemberektől, hogy hűtő szivárgásra nyomni kell sok mustárt bele, és megfogja. Elhiszem én, csak utána meg lehet pucolni mindent
Én gyanítom, hogy már a csapágyak rosszak lesznek, a be-bekapott hálószálakat nem biztos, hogy szereti.
Válasz lupijani84 #7868. hozzászólásáraVélhetőleg valóban nem a gumihenger lesz még az oka a háló hektikus feltekerésének. Csapágyat nagyon sokan mondják, hogy évente cserélik pont a hálómaradványok miatt. A kést is tervezzük cserélni, azt egy idősebb szaki javasolta.
De a közelebbi okát még most sem tudom, sót nem is sejtem, hogy ugyan azon tekerecs hálónál, sőt ugyan abban a táblában egyik délután ki sem szállok a gépből, másik alkalommal meg tekeri a hálót minden 2. bálánál!!
Válasz UE-28 #7865. hozzászólásáraLáttam már sokkal rosszabbat is ami müködött. Meglehetősen sok megfordult már a mühelyünkben RP javításra. Másodsorban nekünk is van kettő króne RP 1250 amit üzemeltetünk. Az a tanácsom hogy nézd meg a kést hogy elég éles e mert ha rojtosra vágja a hálót a szálak föltudnak menni és feltekeri.
Krone RoundPack 1250 nagyfelújítása előtt állok (rúdlánc, csapágyak).
A bálázó 2020-ban került hozzám elvileg 18.000 bálával,nálam átlag évi 300 db szénát csinál. De a gumihengerrel kapcsolatban mivel nem láttam még soha másik gumihengert, fogalmam sincs, hogy még ez fusson e vagy csereérett.
Van, hogy megcsinálok 150 bálát bő fél nap minden gond nélkül, majd másnap minden 2.bálánál felszedi magára a hálót.
Az biztos, hogy a gumi és fém henger csapágyait cserélem, még az sem volt 5 év alatt...
Kérlek segítsetek, hogy ez a henger jó e, ha nem akkor honnan érdemes beszerezni. Rúdláncra többen javasolták az agroinform facebook csoportjában a Magtár Kft. - t.
Válasz barazdabetyar. #7859. hozzászólásáraSajnos cserés,de előtte még egy hetet bálázzál étolajjal,jobb a használt olaj ,csak szűrd le rendesen,,oldja az olajat,van,hogy megjavul.
Válasz barazdabetyar. #7848. hozzászólására15 éves lessz az idén.Az igazság az hogy mi se tudjuk pontosan mennyi van benne,mert már a 2-ik monitor van benne,meg kitudja hanyadik program.Évente átlag 8-10.000db-ot csinált.Volt ennél több is ,de volt tavaly előtt amikor olyan aszály volt hogy ennyit se érte el.Szinte csak bérmunkázunk vele,meg csak a család dolgozik vele,de a lényeg ha karba van tartva akkor örök bálázó.Mi egy Zetor 105-ös proximával hajtattuk meg néha még ma is húzza de utóbbi évekbe egy Kubota 110-el hajtjuk. Most jutottunk el odáig hogy az egyik heveder az már felénél jobban beszakadt a másik meg negyedig szakadt be,úgyhogy megérdemli a cserét.Csak az a baj az évek telnek,de a bérmunka árak nem akarnak emelkedni,az alkatrész árak pedig az egekbe vannak.
7899 hozzászólás
Válasz Diesel Tibor #7893. hozzászólásáraszerintem nem1ről beszélünk,én 2db kb 20centis gimihengerre gondolok,aminek a szöge állitható,a hálókifeszités intenzitására.de majd csinálok képet.
Válasz mtz1221 #7897. hozzászólásáraNa ja
Válasz Diesel Tibor #7894. hozzászólásáraAz a gond nekem egy bomba Csókai 18 éves 180 centis csajjut eszembe a puderról, azért erőltetem itt a kérdést.
Az anno mikor találkoztunk, átkente vele az egész testét, hozzá értél akárhol, kinyílt a slicc magától.
Válasz Diesel Tibor #7892. hozzászólásáraKöszönöm az útbaigazítást!
Válasz csabahegeszt #7888. hozzászólásáraAzok a rugók márpedig kellenek,megrendeled meghozzák van annak cikk száma.
Válasz mtz1221 #7890. hozzászólásáraNem tudom hány 100000-et csináltam de még hintóport nem szórtam.
Válasz fexco #7881. hozzászólásáraA gumi görgő nem szorít rendesen mind a két végén,ha jól emlékszem van a végén rugó mégmeg nagyon erős nem hosszú olyan 5-6 cm,kb..nézd meg meg van-e mind a két végén,más most nem jut eszembe,,,látnom kellene,,10éve már meghalle bálázóval nyomom,de a ran.packba is bele nyomtam 50000db-ot.Most jut eszembe ha félre húzza akkor rosszul vágja el és kezdéskor megrántja oldalra,de ez is a gumi henger rossz szorításából adódhat,,mmmm
csak találgatok.
Válasz UE-28 #7880. hozzászólásáraAz jó, minél simább annál jobb.Ha menet közben mégis néha felteker egy, egy szálat ,amikor észre veszed ,mert észre fogod venni mert ott szét válik a háló, akkor letakarítod és bárhová nyúlsz poros lesz a kezed akkor végig simítod a gumi hengert,,,,,nem kell semmilyen hintőpor.
Válasz mtz1221 #7890. hozzászólásárapont úgy, kicsit féloldalasan kell állni, kézbe kibillen a por, zacsi felemel, és alányúlni. hahahahah
írjátok már le a mikéntjét annak a puderozásnak. Megszórjátok a háló két oldalát felrakás előtt, vagy hogyan ?
Válasz UE-28 #7886. hozzászólásáraJd bálázónál is hintőporozunk.
Válasz UE-28 #7875. hozzászólásáraSzia.
Én pl minden évben beszop.m a csapágyat középen.
Általában amikor sok a munka.
Az a baj hogy a szétszedéshez az egész vágószerkezetett kompletten ki kell szedni.
El is hagytam már a rugókat ami feszítí a hengereket.
Nem is kapok hozzá sajnos.
Nem a csapágy megyen tönkre hanem a háló beszorul a görgök közzé.
A gumihengert a borsodchembe megtudják csinálni szerintem. Ha van ott ismeretséged akkor a kkü mellett van a cég.
Ha gondolod megszerzem a tel számot
Válasz UE-28 #7886. hozzászólásáraCsak olyat válassz, aminek az ízét/illatát szeretik a bocik/pacik
Válasz envagyok2 #7885. hozzászólásáraNincs mese, most már fogom használni én is. Tegnap messengeren rám írt egy kolléga, Ő is javasolta, sőt írta, hogy állítólag valamelyik Claas bálázó könyvében is javasolják a hintőpor használatát!
Válasz UE-28 #7873. hozzászólásárapedig ezt az utat előtted már kitaposták, már bigbagba is lehet hintőport kapni, hahaha
Válasz mtz1221 #7874. hozzászólásáraerrefelé a hálót szokás.
Válasz fexco #7882. hozzászólására

Igen, olyasmit képzeltem el én is, csak mivel nincs viszonyítási alapom, h mikor cserés ezért kérdeztem
Válasz UE-28 #7880. hozzászólásáraujkorába tükör sima.
Válasz Diesel Tibor #7879. hozzászólásárasziaTIBI!nekem az volt tavaly szezon végén a gondom,hogy a hálókifeszitő gumigörgő(csak azon az oldalon,ahol van a hálofék) és a középső fix rud közé beszorul a háló inditáskor.onnantól végig igy köti meg.ennek a gumigörgőnek az a vége,ahova beszorul a háló már egy kicsit megvan rágódva. kötés inditás előtt kifeszitem a hálót oldalra.beindul a kötés,ugyvettem észre elkezd libegni a háló,és többnyire be is szorul.
hozzá tudsz szólni?
Válasz Diesel Tibor #7879. hozzászólásáraAz lesz, köszönöm.
Lentebb csatoltam pár képet a gumihenger állapotáról. Azt milyennek találja?
Válasz UE-28 #7878. hozzászólásáraNe is kísérletezz ,cseréld ki a kést újra és jó lesz.
Ha túl nagy a meleg előfordulhat néha, de nem jellemző az ilyesmi.
Válasz mtz1221 #7877. hozzászólásáraHát visszafordíthatatlan dologgal nem merek kísérletezni, mert nem 100 e ft egy ilyen henger
A hálót szoktam cserélgetni, próbáltam már 3-4 félét, nem mondanám egyértelműen, hogy a háló a probléma.
Válasz mtz1221 #7876. hozzászólásárabeindítva a gépet nem lehetne smirgli papírral fel érdesíteni kicsit valahogy a gumi hengert ???
Válasz UE-28 #7875. hozzászólásáraHálót nem szoktat cserélgetni ??? Itt is van aki csak bizonyos fajtával tud gond nélkül bálázni, mert némelyik érthetettlen módon hol köt hol nem köt.
Válasz mtz1221 #7874. hozzászólásáraÚgy hallom, hogy a hengert szokták, mert csúszik a háló rajta.

Persze vannak jó és műkodő praktikák, amik akkor szezonban amikor nem lehet szétbombázni a gépet arra jó, hogy bementsük az anyagot. Hallottam én már régi tsz-sbemberektől, hogy hűtő szivárgásra nyomni kell sok mustárt bele, és megfogja. Elhiszem én, csak utána meg lehet pucolni mindent
Én gyanítom, hogy már a csapágyak rosszak lesznek, a be-bekapott hálószálakat nem biztos, hogy szereti.
Válasz envagyok2 #7872. hozzászólásáraEz madzagos.
A hálót szórod be vele, vagy a gumihengert ?
Válasz envagyok2 #7870. hozzászólásáraSemennyit.
Javasolták most a facebookon, de hát azt gondolom, hogy ha rossz, akkor a csere a megoldás.
Válasz mtz1221 #7871. hozzászólásárapersze bálázáshoz. nem szoktál?
Válasz envagyok2 #7870. hozzászólásáraBálázóhoz, vagy intim együttléthez ?
Válasz UE-28 #7869. hozzászólásárahintőport mennyit használsz?
Válasz lupijani84 #7868. hozzászólásáraVélhetőleg valóban nem a gumihenger lesz még az oka a háló hektikus feltekerésének. Csapágyat nagyon sokan mondják, hogy évente cserélik pont a hálómaradványok miatt. A kést is tervezzük cserélni, azt egy idősebb szaki javasolta.
De a közelebbi okát még most sem tudom, sót nem is sejtem, hogy ugyan azon tekerecs hálónál, sőt ugyan abban a táblában egyik délután ki sem szállok a gépből, másik alkalommal meg tekeri a hálót minden 2. bálánál!!
Köszönöm az észrevételed.
Válasz UE-28 #7865. hozzászólásáraLáttam már sokkal rosszabbat is ami müködött. Meglehetősen sok megfordult már a mühelyünkben RP javításra. Másodsorban nekünk is van kettő króne RP 1250 amit üzemeltetünk. Az a tanácsom hogy nézd meg a kést hogy elég éles e mert ha rojtosra vágja a hálót a szálak föltudnak menni és feltekeri.
Válasz Tanonc #7866. hozzászólásáraMegkérdezem őket is, köszi
Válasz UE-28 #7865. hozzászólásáraRollerchain Kft. Kiskőrös a rúdláncra.
Üdvözlök mindenkit!

Krone RoundPack 1250 nagyfelújítása előtt állok (rúdlánc, csapágyak).
A bálázó 2020-ban került hozzám elvileg 18.000 bálával,nálam átlag évi 300 db szénát csinál. De a gumihengerrel kapcsolatban mivel nem láttam még soha másik gumihengert, fogalmam sincs, hogy még ez fusson e vagy csereérett.
Van, hogy megcsinálok 150 bálát bő fél nap minden gond nélkül, majd másnap minden 2.bálánál felszedi magára a hálót.
Az biztos, hogy a gumi és fém henger csapágyait cserélem, még az sem volt 5 év alatt...
Kérlek segítsetek, hogy ez a henger jó e, ha nem akkor honnan érdemes beszerezni. Rúdláncra többen javasolták az agroinform facebook csoportjában a Magtár Kft. - t.
Köszönöm a segítséget!
Válasz barazdabetyar. #7862. hozzászólásáraAz is jó lehet,,,,,,még nem próbáltam,azért furcsa ,hogy a meghale bálázónál még nem jött elő ez soha.
Válasz barazdabetyar. #7862. hozzászólásáraAutószerelő ultrahanggal ?
Válasz Diesel Tibor #7861. hozzászólásáraVan aki,azt tanácsolta,féktisztítóba áztatni.
Válasz barazdabetyar. #7859. hozzászólásáraSajnos cserés,de előtte még egy hetet bálázzál étolajjal,jobb a használt olaj ,csak szűrd le rendesen,,oldja az olajat,van,hogy megjavul.
Válasz barazdabetyar. #7859. hozzászólásáraCsere
Válasz barazdabetyar. #7857. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz szelindi1965 #7856. hozzászólásáraKb.460
Válasz barazdabetyar. #7855. hozzászólásáraFt/km ?
Válasz Zetor 105 power #7852. hozzászólásáraJut eszembe van Szabadkán is, de a Szentamásit szeretik valamiért. Meg ezek magyarok, egy telefont megér.
https://kucadelova.eu/trake-za-rolbalere
Válasz Zetor 105 power #7850. hozzászólásáraAzt egy rendes vulkanizőr összetudná sütni, ha csak párhelyen van be szakadva. Fent a helyén is.
Válasz mtz1221 #7849. hozzászólásáraKöszönöm! Felveszem velük a kapcsolatot,hátha olcsóbb lenne mint itthon.
Válasz Zetor 105 power #7850. hozzászólásáraA heveder pedig mind az,amivel kijött Szolnokról a gyárból
Válasz barazdabetyar. #7848. hozzászólására15 éves lessz az idén.Az igazság az hogy mi se tudjuk pontosan mennyi van benne,mert már a 2-ik monitor van benne,meg kitudja hanyadik program.Évente átlag 8-10.000db-ot csinált.Volt ennél több is ,de volt tavaly előtt amikor olyan aszály volt hogy ennyit se érte el.Szinte csak bérmunkázunk vele,meg csak a család dolgozik vele,de a lényeg ha karba van tartva akkor örök bálázó.Mi egy Zetor 105-ös proximával hajtattuk meg néha még ma is húzza de utóbbi évekbe egy Kubota 110-el hajtjuk. Most jutottunk el odáig hogy az egyik heveder az már felénél jobban beszakadt a másik meg negyedig szakadt be,úgyhogy megérdemli a cserét.Csak az a baj az évek telnek,de a bérmunka árak nem akarnak emelkedni,az alkatrész árak pedig az egekbe vannak.