Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Lehet vele faxa bálákat csinálni de a rendkészítésre nagyon oda kell figyelni,nagyon nem szereti a széles rendet. Nagy melegbe, száraz szénánál nekem volt hogy megállt a bála a kamrába és egy órába telt kibányászni belőle. Bálakezdésnél figyelni kell mert ha nem kezdi el forgatni a bálát akkor a felszedője zabál be és azt is nagy xopás kitakarítani. Száraz anyagnál arra is hajlamos hogy nem a bálakamrába tömi be a felszedő a szénát hanem a bálakamra és a zsinegszekrény közé, ott úgy betudja tömni, hogy benyomja a zsinegszekrény hátulját. Onnan is nagy xopás kipiszkálni. Mindazonálltal több ilyen gép is dolgozik a környéken és rengeteg bálát becsavarnak velük. Az más kérdés hogy hesston bálázó után vették őket így úgy érzik nagyon jó bálázó ami hesstonkoz viszonyítva igaz is. De ha egyszer kipróbálnának egy komolyabb nyugati bálázót akkor ezt dobnák a fenébe.
Szóval relatív a dolog. Én még egyszer nem vennék ilyet az biztos. A madzagkötőjére is oda kell figyelni régebbi kiadásúak közt volt ami csak egyszer kötésű volt. Azt se szabad megvenni, nagyon lassú és mire végez a tekeréssel addigra a bála először betekert felét kiszőrözi teljesen. Tehát a patent formás kemény bála is úgy néz ki mint egy okádék. Ja és gyakran megcsúszik a madzag a hajtótárcsáján az egyszeres kötésűnek és akkor azzal is csak a xopás van.
#1. hozzászólás, JUSZUF küldte be 2013-02-07 19:07:36-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Tisztelt Fórumozok!
Szeretnék tanácsot kérni.Éveken át báláztam köteles bálázóval-welger-150,de sajnos ezeket már nem lehet eladni,mert sajnos legtöbben nem a széna minőségét nézik
hanem azt,hogy mibe van kötve-mindegy ez van.
Vásárolnák egy használt claas 66 ost valahogy ez szimpatikus vagy pöttingert két misi körül.Elbírja e az MTZ 82.1es és mire kel figyelni a necc kötésnél.
Köszönettel :JUSZUF
Kinek mennyi állathoz kell a bála és hogy van gépesítve. Akinek egy etetésre elmegy több bála annak jó(jobb) a nagyobb bála hiszen szállításkor rakodáskor időt és energiát takaríthat meg. Aki viszont a 120as bálát is több napra porciózza ki és ne adj isten még rakodógépe sincs tehát kézi erővel kell mozgatnia a bálát annak sokkal jobb a 120as bála. Ha pedig tényleg nyomnak szilázst is márpedig a nagyüzemek nyomnak általában akkor azoknak megint csak a 120as bálaméret a jó választás és szerintem semelyik nagyüzem nem fog venni egy 120as bálázót szilázsra és egy nagyobbat szénához szalmához. Van itt a környezetemben egy profi mintagazdaság 300húshasznú marhát szolgálnak ki egy 120as szeletelős bálázóval.Szóval szerintem akik kicsinyli a 120as bálát ott nem a bálamérettel van a gond. De kinek a pap kinek papné.
mivel szeletelös szilázsra tökéletes megnézném a 160 as zöld bálát hogyan mozgatod meg a 120 as valo zöldbála készitésre és mivel ez egy fixkamrás ezért gondolom van belöle 160 as bálázo is aki ugy tartja kedve vegyen azt
ez akkor sem ok hogy ilyen olcso legyen........ szeletös bálázok 2millka felett vannak böven segéd rotorosok vannak ilyesmi árban...... rá kell érdeklödni de ugy tudom a forumon volt valakinek pöttinger vagy van is csak ugy rémlik nem tudom ...... de az is lehet hogy van már benne vagy 50e bála is vagy sok zöld bálát csinált és pl a hengerei tropák lánckerekek kukák...... sok dolog miatt lehet ilyen olcso a másik lehetöség amit sok helyen láttam hogy azt az árat irják ki amitöl elvihetö....... és ezaz ár csábitobb csak nem annyiba kerül...
Fűkaszánál a kúpkerékpár horribilis áron kapható az is kevés helyen ha nem akkor rendelésre nekem nem volt hozzá szerencsém másoktól tudom..gondolom a bálázója a Pöttingernek még cifrább..nincs szerintem akkora alkatrész lefedettség,hogy könnyen olcsón és gyorsan hozzá jusson az alkatrészhez az ember.
A Viconnak akkor van ilyen hangja, amikor a csutka begyógyul a kosarak közé
A tönkölyszalma sem kismiska, és azt azért szépen nyelte a Vicon... A JD, meg a Pöttinger sem előzi meg. Pedig a Pöttinger majdnem új!
Nekem van mind a kettő,a kamra ajtót nyissa zárja lassan, amivel nem tudok mit kezdeni.A round-pack lazábbra szedi a közepét a comprima pedig egyforma nyomáson szedi elejétől a végéig.
elhiszem amire oda van figyelve de ami a videon van az szépen nyikorog az ujjak bele érnek valszinu a kosarakba pár helyen! nem általáonsitottam de a videon zavaro is a hang
7715 hozzászólás
Válasz #2499. hozzászólásra
Te ezt mi aratta, kombájn vagy daráló????
Szép jó estét kívánok Mindenkinek!
Használ itt valaki McHale F540-es bálázót?
Válasz #2511. hozzászólásra
Én ki szoktam szedegetni van hogy 5 bálánként kell megállni, de szerintem megéri...
Válasz #2511. hozzászólásra
Melyikbe nem????
Válasz #2510. hozzászólásra
Ebbe tuti a fele van,az a baj a csutka beszorul a kosarak közé...
Válasz #2509. hozzászólásra
Amikor elfárad törik,,a comprimában van 15000db bála még hiánytalan de az idén már törni fog ,ez biztos.
Válasz #2508. hozzászólásra
Lehet akkor se törné,ezzel 50-et csináltam és 7 fog minusz...
Válasz #2507. hozzászólásra
Csinálj 50000db-ot és akkor írd ide hogy nem töri.
Válasz #2506. hozzászólásra
Markantal csináltam kb 500 kicsit,de minden fog túlélte...
Válasz #2504. hozzászólásra
Melyiken nem??
Válasz #2502. hozzászólásra
Köszönöm a hasznos infókat
A kukorica csutka meg töri a rugókat...
Válasz #2501. hozzászólásra
A lánc ha megnyúlik benne akkor az se olcsó mulatság.
Válasz #2501. hozzászólásra
Lehet vele faxa bálákat csinálni de a rendkészítésre nagyon oda kell figyelni,nagyon nem szereti a széles rendet. Nagy melegbe, száraz szénánál nekem volt hogy megállt a bála a kamrába és egy órába telt kibányászni belőle. Bálakezdésnél figyelni kell mert ha nem kezdi el forgatni a bálát akkor a felszedője zabál be és azt is nagy xopás kitakarítani. Száraz anyagnál arra is hajlamos hogy nem a bálakamrába tömi be a felszedő a szénát hanem a bálakamra és a zsinegszekrény közé, ott úgy betudja tömni, hogy benyomja a zsinegszekrény hátulját. Onnan is nagy xopás kipiszkálni. Mindazonálltal több ilyen gép is dolgozik a környéken és rengeteg bálát becsavarnak velük. Az más kérdés hogy hesston bálázó után vették őket így úgy érzik nagyon jó bálázó ami hesstonkoz viszonyítva igaz is. De ha egyszer kipróbálnának egy komolyabb nyugati bálázót akkor ezt dobnák a fenébe.
Szóval relatív a dolog. Én még egyszer nem vennék ilyet az biztos. A madzagkötőjére is oda kell figyelni régebbi kiadásúak közt volt ami csak egyszer kötésű volt. Azt se szabad megvenni, nagyon lassú és mire végez a tekeréssel addigra a bála először betekert felét kiszőrözi teljesen. Tehát a patent formás kemény bála is úgy néz ki mint egy okádék. Ja és gyakran megcsúszik a madzag a hajtótárcsáján az egyszeres kötésűnek és akkor azzal is csak a xopás van.
Válasz #2500. hozzászólásra
Esetleg arról tudnál valamit mondani,hogy milyen bálákat csinál és van-e valamilyen típus hibája amire oda kell figyelni?
Válasz #2498. hozzászólásra
kisfelszedős, hálókötés nélküli. Ha jó állapotú akkor se ér többet 800-900e-nél.
Válasz #2496. hozzászólásra
Üdv.Én ezzel dolgozom elég jól birja,pedig 14 éves.
Senki többet?
Azzal a fapados felszedövel 2005-ös????????????????
Sziasztok! Erről a vasról mi a véleményetek?http://www.agrarkereso.hu/fooldal/megmutat.php?hird=56640&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=3&kereses=1743120
#1. hozzászólás, JUSZUF küldte be 2013-02-07 19:07:36-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Tisztelt Fórumozok!
Szeretnék tanácsot kérni.Éveken át báláztam köteles bálázóval-welger-150,de sajnos ezeket már nem lehet eladni,mert sajnos legtöbben nem a széna minőségét nézik
hanem azt,hogy mibe van kötve-mindegy ez van.
Vásárolnák egy használt claas 66 ost valahogy ez szimpatikus vagy pöttingert két misi körül.Elbírja e az MTZ 82.1es és mire kel figyelni a necc kötésnél.
Köszönettel :JUSZUF
Kinek mennyi állathoz kell a bála és hogy van gépesítve. Akinek egy etetésre elmegy több bála annak jó(jobb) a nagyobb bála hiszen szállításkor rakodáskor időt és energiát takaríthat meg. Aki viszont a 120as bálát is több napra porciózza ki és ne adj isten még rakodógépe sincs tehát kézi erővel kell mozgatnia a bálát annak sokkal jobb a 120as bála. Ha pedig tényleg nyomnak szilázst is márpedig a nagyüzemek nyomnak általában akkor azoknak megint csak a 120as bálaméret a jó választás és szerintem semelyik nagyüzem nem fog venni egy 120as bálázót szilázsra és egy nagyobbat szénához szalmához. Van itt a környezetemben egy profi mintagazdaság 300húshasznú marhát szolgálnak ki egy 120as szeletelős bálázóval.Szóval szerintem akik kicsinyli a 120as bálát ott nem a bálamérettel van a gond. De kinek a pap kinek papné.
Válasz #2492. hozzászólásra
kinek a pap kinek a papné
akinek báláznak sokalja meg puházza a bálákat aki meg bálázza meg kevesli meg keményezi a bálákat
Válasz #2491. hozzászólásra
De csak szilázsra,de ha változókamrás lenne akkor jobb lenne.
Válasz #2489. hozzászólásra
mivel szeletelös szilázsra tökéletes megnézném a 160 as zöld bálát hogyan mozgatod meg a 120 as valo zöldbála készitésre és mivel ez egy fixkamrás ezért gondolom van belöle 160 as bálázo is aki ugy tartja kedve vegyen azt
Válasz #2489. hozzászólásra
Kb fele van benne mint a 160-asban...
Válasz #2486. hozzászólásra
nekem még ennyiért se kellene,kicsi a bála átmérő ,gyenge a márka név,bérmunkára nem kellene senkinek mert kinek kellene pici bála, értelme nincs
Válasz #2487. hozzászólásra
ez akkor sem ok hogy ilyen olcso legyen........ szeletös bálázok 2millka felett vannak böven segéd rotorosok vannak ilyesmi árban...... rá kell érdeklödni de ugy tudom a forumon volt valakinek pöttinger vagy van is csak ugy rémlik nem tudom ...... de az is lehet hogy van már benne vagy 50e bála is vagy sok zöld bálát csinált és pl a hengerei tropák lánckerekek kukák...... sok dolog miatt lehet ilyen olcso a másik lehetöség amit sok helyen láttam hogy azt az árat irják ki amitöl elvihetö....... és ezaz ár csábitobb csak nem annyiba kerül...
Válasz #2486. hozzászólásra
Fűkaszánál a kúpkerékpár horribilis áron kapható az is kevés helyen ha nem akkor rendelésre nekem nem volt hozzá szerencsém másoktól tudom..gondolom a bálázója a Pöttingernek még cifrább..nincs szerintem akkora alkatrész lefedettség,hogy könnyen olcsón és gyorsan hozzá jusson az alkatrészhez az ember.
EZ miért ilyen olcsó? Mi kehéjük van ezeknek a gépeknek?
Válasz #2481. hozzászólásra
Olvasd el a gépkönyvet figyelmesen...
Válasz #2455. hozzászólásra
Át jött köszi szépen
Válasz #2482. hozzászólásra
Ha valakinek kell szóljon, mert az árához képest fasza gép naon.
Válasz #2480. hozzászólásra
Lacus704 keresett Heston-t, de mar vett is.
udv
robi
Nincs olyan vidió ahol parton báláznak és legurulnak a .....ba a bálák mondjuk a telepig?
Valaki keresett Hesstont itt a fórumon. Most találtam itt egy 120-as Hesstont jó állapotban 450-ért!
Válasz #2468. hozzászólásra
A Viconnak akkor van ilyen hangja, amikor a csutka begyógyul a kosarak közé
A tönkölyszalma sem kismiska, és azt azért szépen nyelte a Vicon... A JD, meg a Pöttinger sem előzi meg. Pedig a Pöttinger majdnem új!
Válasz #2477. hozzászólásra
Akkor nyilván több anyag van a bálában.
Válasz #2475. hozzászólásra
Nekem van mind a kettő,a kamra ajtót nyissa zárja lassan, amivel nem tudok mit kezdeni.A round-pack lazábbra szedi a közepét a comprima pedig egyforma nyomáson szedi elejétől a végéig.
Válasz #2474. hozzászólásra
Nem hallom a kirívó hangokat ,a kis nyiszogás a bálázó kamra ajtaja adja amikor oldal irányú libbenése van nyiszog egymáson.
Válasz #2473. hozzászólásra
Felénk dolgoztak párban és minden nap több bálát csinált az RP. Na most, hogy a traktoros volt-e bénább, vagy a bála volt-e puhább, azt nem tudom....
Válasz #2472. hozzászólásra
elhiszem amire oda van figyelve de ami a videon van az szépen nyikorog az ujjak bele érnek valszinu a kosarakba pár helyen! nem általáonsitottam de a videon zavaro is a hang
Válasz #2471. hozzászólásra
Talán a felnyitás és a lezárás,, a többi nem.
Válasz #2468. hozzászólásra
Az lehetetlen nincs tőle halkabb,se rendfelszedő se bálázó .Nem hallom egyáltalán a valtrában ülve csak ha fel vesz valamilyen idegen anyagot.
Válasz #2467. hozzászólásra
Menne gyorsabban is, csak rosszul van beállítva a rendterelőhenger.
Amúgy a Round Pack szerintem gyorsabb...
Válasz #2469. hozzászólásra
Mert amatőr?
Csak azt nem értem ,hogy minek tolat hátra??
ez nem attol függ hogy hengeres vagy hevederes hanem a felszedőjétől
de azért az én viconom felszedője halkabb mint ennek a kronenak a videon
azért megnézném, hogy ezt melyik hengeres tudná ilyen tempóban felszedni !!!!!!!!
Válasz #2456. hozzászólásra
Ezért 5 milla???????