Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2211. hozzászólásra
Vegyél egy ilyet jó vastag rendfelszedő rugókkal vannak ezek szerelve.Nyáron a claasal hüvelyk új vastagságú lomot nem tudtam bálázni mert folyton kinyomta a helyéről a rendfelszedő rugókat a 454 es meg szépen megette Arra biztos megfelel drága bálázót nem érdemes kínozni vele. Bizonyos vastagság van azért biztos amit még elbír de vigyázni kell az ilyesmivel mert összetör mindent ha beakad valami vastag cucc. Meg a késeknek se tesz jót hosszabb távon ez a dolog... http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2485190/Fortschritt-K-454.html
a probléma az h egy olyan bálázó 5M míg ezt ahogy elnéztem olyan 2M körül van újonnan, csak kíváncsi lennék h használtan mennyibe kerülnek a megállás nem gond mert nagy a gyümölcsös 6Ha-on gazdálkodunk
Nekem most van eladó hengeres bálázóm, amivel lehet állítólag rőzsét gurgatni, 120-as kamramérettel, az igazat megvallva én még gallyat nem báláztam vele, de lábon száradt vastag száru gyomokat simán be tudtam gurítani vele, ha érdekel kérdez nyugodtan...
Egyszer majdnem vettem egy ilyet- Aztán körbejártam a témát alaposan és letettem róla. Gyárilag el van baxva az áttételezése, ha visszaviszed törökszentmiklósra akkor módosítanak rajta és attól jobb lesz de horror árat kérnek a javításért. Meg adnak hozzá valami takaró lemezeket is amiket bizonyos esetekben be kell szerelni bizonyos esetekben meg ki azért hogy működjön. Hirdettek olyat is régebben aminek meg rokkant a kamrája a terheléstől, de nem mondták meg csak utánnyomozva sikerült kideríteni. összesen valami 8-10db készült belőle.
Törökszentmiklóson újítgatták ezeket elvileg. Csak az a talány milyen az alkatrész ellátás hozzá és mennyire van megbonyolítva a szerkezet. Mondjuk látszik rajta h kapta az ívet rendesen ez is
Mikori évjáratú volt?
Igazából fiatalabb gépet szeretnék 99-2002 közötti jobb masinát ami sokáig szolgálna ha karba tartom. Mert hát hiába öltöztetek fel egy öreg mamát menyasszonynak akkor is öreg lesz
Üdv tervezem 1-2 éven belül bálázó vásárlást, de gyümölcsösben a vékony gallyat szeretném bálázni, csak nem nagyon találok ilyen bálázókat használtan, ha valaki tudna segíteni hogy milyen típusokat próbáljak keresni azt megköszönném, csak kíváncsi lennék h használtan milyen árban vannak nem nagy területen használnám, de a gally szinte az éves tüzelőt fedezné, ha be tudnám bálázni a nyesedéket.
kockabálázó is érdekel nem tudom h melyik az olcsóbb, még csak piackutatás folyik :D
köszönöm a segítséget
A Hesstonomat Sárbogárdra számították be egy kereskedésbe (szeptemberben), ha érdekel megkeresem a telszámát.
igaz 5580as, de másfél szezont dolgozott nálunk (700bála vegyessen) előtte az összes csapágyat kicseréltük.
Én sem akartam eladni de volt náluk egy nagyon jó árú szecskázós new holland 544-es. Így szecskázott csomagolt bálákat is tudok csinálni a marháknak.
Saját részre tökéletes a hesston is, még most is ezt vallom,de kilátásban van munka ismerősi körben a zöldbálázásra is ugyhogy én lecseréltem.
nem vagyok benne biztos... ezek álltalába valamilyen módon ötvözött és hőkezelt acélok. A hőhatásta szén kiég belőle,és a szerkezete is átrendeződik. De ezt valami anyagismeretestől kellene megkérdezni konkrétan. Én mindenesetre már láttam több megtüzelt vasat ami nemtudta betölteni korábbi funkcióját mert elgyengült a szerkezete és rozsdásodott is nagyon, hiába volt lefestve. Pl autófelni, vagy könnyűszerkezetes épület amit újból felakartak állítani de úgy tekeredett mint a bilifüle...
Igen ezt tudom, 550-es jd-re is csináltattam annak idején, elég jól bírta. Ráadásul harmad áron volt a gyárihoz képest.
Amitől inkább féltem az a kötözője, az alu cuccok miatt. Annak ott nem nagyon lehet sérülése. A többivel nem hinném, hogy különösebb baj lenne. Homokfúvás, alapozás után meg csak nem rozsdásodik.
Köszönöm a válaszokat!
Megnéztem a gépet, nem reménytelen. Külföldről kiégve jött. Megegyezni nem tudtunk, mert ennyit nekem nem ér meg, a tulaj meg nem engedett.
Csapágyakat cserélni kell az biztos, kell rá egy garnitúra heveder, gumik, no meg a festés. Vezetékköteget át kell nézni, plusz az érzékelők lehetnek problémásak.
Összesen szerintem kb 1 millában megállna, talán kicsit föle lenne. A hevederek nem vészesek, németből majd fele áron beszerezhetőek. Kétség kívül ezek lennének a legnagyobb kiadás a javításkor.
A száraz holmi nem gond rendteritőzöm a lucit meg a lóherét mindíg 2 nap és átégeti a nyári nap.
Dobj pár képet és írok rá árat :)
lacus550@hotmail.com
Válasz #2186. hozzászólásra
Erre a célra tökéletes a hesston,szállítással sincs gond,rövid távon,persze kicsit széles a bála,félzáraz lucernánál túl tömör bálát csinál,nem tud szellőzni(félszáraz=megsürgette az időjárás a bálázást),száraznál semmi gond.Nekünk van egy,de egyenlőre nem eladó,visszautasíthatatlan ajánlatnak persze nm tudunk ellenállni.
A válasz egyszerű. Pusztán anyagi okokból. 1 millió alatt tudok venni csak, saját használatra kell, saját gazdaságba arra meg nekem egyelőre elég lenne. Alkatrész ellátása megvan többihez képest olcsó ezek a szempontok szerint döntöttem a Hesston mellet.
A bálát nem sokat kell mozgatni.
Claas kiskocka bálázóm van de emberhiány miatt körülményes a behordása ezért kell 1 Hesston is mellé.
Ha lenne annyi pénzem amiből ezt feljavítod, meg megveszed bálázóra, akkor biztos nem ezt venném meg, és xopnák vele amíg megjön az alkatrész, nem jön meg, beszerelni... Inkább számold ki kb. mennyi pízből jönne ki, és nézd meg hogy azon mit tudsz venni!.
ki van zárva hogy megérné! meg hogy leégett és ennyi az ára már az is durva....... csapágyak biztos kuka a hevederek ezekre van pár millkacsoki és nem is véletlen gyulladt ki!!!! utánna kell kérdezni mi kell rá és mennyi lenne és ugy utánna számolni........
vezetékek se 100 as egy ilyen leégés után szinte mindent cserélni kell rajta hiába mondják hogy jo mert a meleg miatt is károsodhat ott sok minden
7715 hozzászólás
Vegyél egy ilyet jó vastag rendfelszedő rugókkal vannak ezek szerelve.Nyáron a claasal hüvelyk új vastagságú lomot nem tudtam bálázni mert folyton kinyomta a helyéről a rendfelszedő rugókat a 454 es meg szépen megette Arra biztos megfelel drága bálázót nem érdemes kínozni vele. Bizonyos vastagság van azért biztos amit még elbír de vigyázni kell az ilyesmivel mert összetör mindent ha beakad valami vastag cucc. Meg a késeknek se tesz jót hosszabb távon ez a dolog...
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2485190/Fortschritt-K-454.html
Válasz #2213. hozzászólásra
annyiért két kis-kockabálázót veszel ami valószínűleg tömörebb bálát is csinál
Válasz #2212. hozzászólásra
az egy új mini szalmabálázó 1,6M tegnap megtaláltam
van hirdetve itt az aprok között egy ilyen gallybálázo kis zöld szinü videoval is ha jol emlékszem!!!!!!!!
Válasz #2209. hozzászólásra
a probléma az h egy olyan bálázó 5M míg ezt ahogy elnéztem olyan 2M körül van újonnan, csak kíváncsi lennék h használtan mennyibe kerülnek a megállás nem gond mert nagy a gyümölcsös 6Ha-on gazdálkodunk
Válasz #2209. hozzászólásra
van érdeklödö a viconra? mennyi bálát nyomattál vele?
Válasz #2208. hozzászólásra
akkor már inkább kiskockabálázót vegyél, mert annál legalább nem kell megállni minden bálánál.
Válasz #2207. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=rEca8JaJfks
Kis körbála olyan a mérete mint a kis kocka bálának
Válasz #2197. hozzászólásra
Körbálát hol égetnéd el? ahhoz kazán is kell nem kicsi.
Válasz #2197. hozzászólásra
Nekem most van eladó hengeres bálázóm, amivel lehet állítólag rőzsét gurgatni, 120-as kamramérettel, az igazat megvallva én még gallyat nem báláztam vele, de lábon száradt vastag száru gyomokat simán be tudtam gurítani vele, ha érdekel kérdez nyugodtan...
Válasz #2204. hozzászólásra
Értem köszönöm a felvilágosítást
Válasz #2200. hozzászólásra
Egyszer majdnem vettem egy ilyet- Aztán körbejártam a témát alaposan és letettem róla. Gyárilag el van baxva az áttételezése, ha visszaviszed törökszentmiklósra akkor módosítanak rajta és attól jobb lesz de horror árat kérnek a javításért. Meg adnak hozzá valami takaró lemezeket is amiket bizonyos esetekben be kell szerelni bizonyos esetekben meg ki azért hogy működjön. Hirdettek olyat is régebben aminek meg rokkant a kamrája a terheléstől, de nem mondták meg csak utánnyomozva sikerült kideríteni. összesen valami 8-10db készült belőle.
Válasz #2198. hozzászólásra
89esévjárat volt, de nem glancoltuk ki menyasszonynak :)
csak mechanikailag lett teljesen felújítva.
Válasz #2201. hozzászólásra
Törökszentmiklóson újítgatták ezeket elvileg. Csak az a talány milyen az alkatrész ellátás hozzá és mennyire van megbonyolítva a szerkezet. Mondjuk látszik rajta h kapta az ívet rendesen ez is
Válasz #2200. hozzászólásra
Ez lehet a Mascal elődje, totál úgy néz ki!!
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2960595/Balazo.html# itt a helyes link
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2960595/Balazo.html#
Erről vélemény?
Sok jót még eddig nem olvastam erről a tipusról
Válasz #2196. hozzászólásra
Mikori évjáratú volt?
Igazából fiatalabb gépet szeretnék 99-2002 közötti jobb masinát ami sokáig szolgálna ha karba tartom. Mert hát hiába öltöztetek fel egy öreg mamát menyasszonynak akkor is öreg lesz
Üdv tervezem 1-2 éven belül bálázó vásárlást, de gyümölcsösben a vékony gallyat szeretném bálázni, csak nem nagyon találok ilyen bálázókat használtan, ha valaki tudna segíteni hogy milyen típusokat próbáljak keresni azt megköszönném, csak kíváncsi lennék h használtan milyen árban vannak nem nagy területen használnám, de a gally szinte az éves tüzelőt fedezné, ha be tudnám bálázni a nyesedéket.
kockabálázó is érdekel nem tudom h melyik az olcsóbb, még csak piackutatás folyik :D
köszönöm a segítséget
Válasz #2184. hozzászólásra
A Hesstonomat Sárbogárdra számították be egy kereskedésbe (szeptemberben), ha érdekel megkeresem a telszámát.
igaz 5580as, de másfél szezont dolgozott nálunk (700bála vegyessen) előtte az összes csapágyat kicseréltük.
Én sem akartam eladni de volt náluk egy nagyon jó árú szecskázós new holland 544-es. Így szecskázott csomagolt bálákat is tudok csinálni a marháknak.
Saját részre tökéletes a hesston is, még most is ezt vallom,de kilátásban van munka ismerősi körben a zöldbálázásra is ugyhogy én lecseréltem.
Válasz #2194. hozzászólásra
azért a ....knak biztos tetszene...
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 15:55:22
Válasz #2193. hozzászólásra
Igazad van. Ez már csak fémhulladék, nem szabad megvenni.
Válasz #2192. hozzászólásra
nem vagyok benne biztos... ezek álltalába valamilyen módon ötvözött és hőkezelt acélok. A hőhatásta szén kiég belőle,és a szerkezete is átrendeződik. De ezt valami anyagismeretestől kellene megkérdezni konkrétan. Én mindenesetre már láttam több megtüzelt vasat ami nemtudta betölteni korábbi funkcióját mert elgyengült a szerkezete és rozsdásodott is nagyon, hiába volt lefestve. Pl autófelni, vagy könnyűszerkezetes épület amit újból felakartak állítani de úgy tekeredett mint a bilifüle...
Válasz #2191. hozzászólásra
Igen ezt tudom, 550-es jd-re is csináltattam annak idején, elég jól bírta. Ráadásul harmad áron volt a gyárihoz képest.
Amitől inkább féltem az a kötözője, az alu cuccok miatt. Annak ott nem nagyon lehet sérülése. A többivel nem hinném, hogy különösebb baj lenne. Homokfúvás, alapozás után meg csak nem rozsdásodik.
Válasz #2190. hozzászólásra
Hevedert legyártják itthon is jó minőségben, töredék áron.
De amit így megmelegítettek vasat az elveszítheti a szilárdságát örökre... lehet nyúlni-szakadni fog folyamatosan és rozsdásodni is.
Köszönöm a válaszokat!
Megnéztem a gépet, nem reménytelen. Külföldről kiégve jött. Megegyezni nem tudtunk, mert ennyit nekem nem ér meg, a tulaj meg nem engedett.
Csapágyakat cserélni kell az biztos, kell rá egy garnitúra heveder, gumik, no meg a festés. Vezetékköteget át kell nézni, plusz az érzékelők lehetnek problémásak.
Összesen szerintem kb 1 millában megállna, talán kicsit föle lenne. A hevederek nem vészesek, németből majd fele áron beszerezhetőek. Kétség kívül ezek lennének a legnagyobb kiadás a javításkor.
elküldtem..
Válasz #2187. hozzászólásra
A száraz holmi nem gond rendteritőzöm a lucit meg a lóherét mindíg 2 nap és átégeti a nyári nap.
Dobj pár képet és írok rá árat :)
lacus550@hotmail.com
Válasz #2186. hozzászólásra
Erre a célra tökéletes a hesston,szállítással sincs gond,rövid távon,persze kicsit széles a bála,félzáraz lucernánál túl tömör bálát csinál,nem tud szellőzni(félszáraz=megsürgette az időjárás a bálázást),száraznál semmi gond.Nekünk van egy,de egyenlőre nem eladó,visszautasíthatatlan ajánlatnak persze nm tudunk ellenállni.
A válasz egyszerű. Pusztán anyagi okokból. 1 millió alatt tudok venni csak, saját használatra kell, saját gazdaságba arra meg nekem egyelőre elég lenne. Alkatrész ellátása megvan többihez képest olcsó ezek a szempontok szerint döntöttem a Hesston mellet.
A bálát nem sokat kell mozgatni.
Claas kiskocka bálázóm van de emberhiány miatt körülményes a behordása ezért kell 1 Hesston is mellé.
Válasz #2184. hozzászólásra
mér pont hesston?
Valakinek nincs vagy nem tud eladó Hesston M1300 -t? 1999-2002 közötti évjáratú jó állapotú érdekelne. lacus550@hotmail.com
Válasz #2179. hozzászólásra
Ha lenne annyi pénzem amiből ezt feljavítod, meg megveszed bálázóra, akkor biztos nem ezt venném meg, és xopnák vele amíg megjön az alkatrész, nem jön meg, beszerelni... Inkább számold ki kb. mennyi pízből jönne ki, és nézd meg hogy azon mit tudsz venni!.
Persze lehet, de semmi értelme!!! Szarrá van égve ha megérné elhiheted megcsinálta volna a gazdija is!!
ki van zárva hogy megérné! meg hogy leégett és ennyi az ára már az is durva....... csapágyak biztos kuka a hevederek ezekre van pár millkacsoki és nem is véletlen gyulladt ki!!!! utánna kell kérdezni mi kell rá és mennyi lenne és ugy utánna számolni........
vezetékek se 100 as egy ilyen leégés után szinte mindent cserélni kell rajta hiába mondják hogy jo mert a meleg miatt is károsodhat ott sok minden
Amennyiért ebből bálázót csinálsz veszel egy normális állapotút .
Mit gondoltok EBBŐL lehetne még bálázót csinálni?
Talán a kötözője nem sérült. Ha lehet alkudni a tulajjal még akár érdekes is lehetne.
Válasz #2176. hozzászólásra
A kép lemaradt..
Válasz #2176. hozzászólásra
Ez meg az öregapjuk...
Válasz #2175. hozzászólásra
ízelítő
Válasz #2174. hozzászólásra
Maradjunk abban, hogy a miénkre is illik ez a jelző
Válasz #2173. hozzászólásra
A meghalni bálázóra mondják
Válasz #2172. hozzászólásra
Mondtam én,hogy krone nem robosztus?
mellesleg 31-32 e euróról szólt a fáma, a comprima meg 28 volt
Válasz #2170. hozzászólásra
Mondják ,hogy szép, nagy ,robusztus ,meg blabla meg blabla.Az ÉN bálázóm 44q akkor ez most robusztus vagy nem?
Szóval drágább mint a Krone? A kérdés vajon jobb-e!!?? Árat kb tud valaki mondani?
Válasz #2169. hozzászólásra
Tibi, hogy jobban-e azt nem tudom, de hogy jól,az biztos.
Válasz #2163. hozzászólásra
Jobban jártál.
Válasz #2162. hozzászólásra
Válasz #2166. hozzászólásra
Ezért mondtam, hogy körül-belül... erősen bele kell képzelni, hogy lásd a csillagot
Válasz #2165. hozzászólásra
vagyis ez is amit kigurit magábol bálát,a csillag alak kirajzolodik a közepébe?